» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
76 / 132
»»

jusv ::

miko22 je izjavil:

To so vsi isti ti kitajci. Jaz sem naročil 15.12. pa še do danes ni poslano. Na začetku so mi dali fake tracking number, kao da me pomirijo, sedaj sploh več ne odgovarjajo na mail. Sem kar na paypal odprl dispute. Upam, da hitro dobim dnar nazaj, da kupim drugje.
Gre se za trgovino Tomtop.com. Mogoče koga odvrne od nakupa, moja izkušnja.

Aja, isto sem doživel pred pol leta z trgovino Gearbest. Enako najprej fake tracking number, kasneje so sicer poslali zadevo z 1 mesečno zamudo.

Zaradi takšnih dogodkov ne naročam več drugje kot na amazonu...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

nomil ::

Pithlit je izjavil:

Jap... pojma nimam. Itak.

Doogee je na uradni strani pač zajebal s specifikacijami.
http://www.doogeemobile.com/doogee-x5-p... -- Vprašanje uporabnika mil94
http://forum.xda-developers.com/android... -- tu maš pa še test

Ni prvič in ni zadnjič da uradna stran kitajskega proizvajalca navaja napačne podatke.

Se opravičujem. Očitno ne pišeš na pamet.
Me pa zanima zakaj si se odločila verjeti ravno tem kitajcem, ki imajo prav tako kot vsi ostali pri specifikacijah napisano 3G: WCDMA 900/2100MHz?

Engineering mode za X5 pro pravi, da podpira WCDMA-900-GSM. Sem pa slišal, da tudi to kar kaže engineering mode ni rečeno da deluje. Očitno bo treba v živo probat.
 X5 pro engineering mode

X5 pro engineering mode

Pithlit ::

Po defaultu _ne_ verjamem kitajcem ko specifikacije pišejo (zanimivo pa res rata ko v specifikacije pišejo eno, v komentarje pa drugo). Prej verjamem raznim testerjem (zato pa sem nalimala link na XDA. Zgleda pa da tud njim ni čist za verjet.
Life is as complicated as we make it...

veqlargh ::

Haha, sem razveljavil naročilo, ker ima EB opcijo, da če ni poslano da storniram :D Pričakovan razplet... čudežno je bilo poslano ravno ta čas... Pa da vidim, če je fake tracking, itak je z DHL poslano, bi morala številka dost hitro pridt v register za tracking :D

Ki99 ::

Pozdravljeni,

sam sem sedaj kupil Xiaomi Mi 4c, ki naj bi v naslednjih dneh prišel v SLO. Sedaj pa sem tule bral, da imajo naši ponudniki (Simobil, Mobitel, ...) različne frekvence delovanja LTE omrežja. Mi bo na zgoraj omenjenem telefonu LTE normalno deloval na Telemachu ali bi moral zamenjati ponudnika?

Hvala za infote :)

Telemach ima omrežje na 800MHz (Band 20)... kar Mi4c trenutno ne podpira. Kaj lahko narediš?

1. Vrneš telefon in vzameš drugega.
2. Prešaltaš na telekomovo omrežje (kar pa ni ultimativna rešitev, glede na to da TS tudi uporablja nekatere postaje na 800).
3. Testiraš razne ROM-e in upaš da ima vsaj eden omogočeno 800MHz. Kar zna bit realna opcija, glede na to da je omejitev programska (se mi pa res, res ne da iskat teh informacij).

A Simobilovo omrežje pa je ok?

_Vsi_ uporabljajo večinoma 800MHz. Razen Telekoma, ki si lahko privošči 1800. Torej, kot rečeno... ostane ti prehod na Telekom (oz. njihovo omrežje). Pa še to ni 100%.

No, jaz mam tale link na lagerju, čeprav se s tem ne mislim zajebavat (akoravno sem na Telekomu podatkovne povezave porabim tako malo, da mi je povsem vseeno če ze 3G, mi je čez glavo dost). Skratka, tale link imam shranjen:
http://forum.xda-developers.com/oneplus...

Pa še tale:
http://forum.xda-developers.com/redmi-n...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: veqlargh ()

miko22 ::

Zanimivo, da je vse to softwersko narejeno. Zakaj pol ne "odprejo" vse?

Veqlargh: na Mi4c ne dela po navodilih za Note. Jabolka pa hruške (snappy vs. mediatek).

Zakaj se to dela sem se jaz nehala spraševat že dolgo nazaj. Tko pač je. Mogoče zato da segmentirajo trg?

boolsheat ::

Po moje si s tem odprejo možnosti za različne cenovne politike glede na trg. Ali pa je omejitev iz strani proizvajalca čipa e.g. Kitajci kupijo od QC/MT samo licenco za določene frekvence (nižja cena čipa) ostale morajo ostati zaklenjene...

Ker sam nisem ravno poznavalec telefonov in teh zadev me zanima, kaj izgubim če imam samo 3G in ne LTE. Je velika razlika?

Še enkrat hvala vsem za informacije

Vanadium ::

Ki99 je izjavil:

Ker sam nisem ravno poznavalec telefonov in teh zadev me zanima, kaj izgubim če imam samo 3G in ne LTE. Je velika razlika?

Še enkrat hvala vsem za informacije

Predstavljaj si da voziš ferarija (LTE) ali pa golfa (3G). Z obema prideš na cilj samo vprašanje v kolikšnem cajtu ;). Jaz naprimer imam večino cajta na 2G (obični gsm EDGE) preklopleno, 3G (UMTS HSDPA) vklopim samo če grem kaj na net pogledat

Pithlit: navodila so za qualcomovo čipovje, ne mediatek. Poglej linke :D In tud Mi Note ima snap 801 v sebi.

Zgodovina sprememb…

veqlargh je izjavil:

Pithlit: navodila so za qualcomovo čipovje, ne mediatek. Poglej linke :D In tud Mi Note ima snap 801 v sebi.

Oooooo.... mona frdamana... zamutila Mi Note pa Redmi Note. Se opravičujem.

So pa fantje na XDA probali to metodo na Mi4c pa baje ni šlo skozi (tudi za Mi4c je podobna tema o odklepanju frekvenc).

http://www.mobilna-telefonija.com/mobil...

koliko tukaj vidim, razen T2 uporabljajo vsi isti spekter frekvenc.

Gogo ::

Rabim pomoč. Za 11 letno hčerko iščem telefon za max 200€. 5 palcev in slo jezih must have. če nima slo jezika pa vsaj da ima možnost namestiti CM. Kaj predlagate? In seveda kje, EU warehouse bi bil fajn. Thx in srečno novo leto 2016 vsem forumašem.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

nomil ::

Pithlit je izjavil:

Po defaultu _ne_ verjamem kitajcem ko specifikacije pišejo (zanimivo pa res rata ko v specifikacije pišejo eno, v komentarje pa drugo). Prej verjamem raznim testerjem (zato pa sem nalimala link na XDA. Zgleda pa da tud njim ni čist za verjet.
Specifikacije na XDA so lahko tudi copy/paste error, naslov pa verjetno ni. In tam piše: DOOGEE X5 Pro - A $85 best buy. :P
Sem vprašal na doogeemobile glede frekvenc. Ne vem zakaj ne objavijo odgovora, čeprav sem dal public. Tole so mi poslali po emajlu:

Your question regarding product DOOGEE X5 Pro 2GB 16GB Android 5.1 MTK6735 Dual SIM Smartphone 5.0 Inch 5MP Camera Black has been answered

Your question:
You wrote in the answer to mil94 that "Doogee X5 Pro does not support 3G WCDMA 900MHz." Why then you still have written on the same page (DOOGEE Galicia X5 Pro Specs) that it supports 3G: WCDMA 900/2100MHz??

Their answer is:
Doogee Mobile
Thank you for your mail.
Sorry, We checked the official data, doogee X5 Pro support 3G 900/2100MHz.
If you have any question, please do not hesitate to contact us.
We will do our best to supply you better products and services!
Thanks, Best regards!

neo5468 ::

Gogo je izjavil:

Rabim pomoč. Za 11 letno hčerko iščem telefon za max 200€. 5 palcev in slo jezih must have. če nima slo jezika pa vsaj da ima možnost namestiti CM. Kaj predlagate? In seveda kje, EU warehouse bi bil fajn. Thx in srečno novo leto 2016 vsem forumašem.

Free shipping: http://www.aliexpress.com/item/Original...

Za tegale pride 12€ poštnina: http://www.aliexpress.com/item/Original...

Tukej v sloveniji pride p8 lite malo dražje: http://si.mobileshop.eu/mobilni-telefon...

Tale je pa najhitrejši in ima najboljše specifikacije od naštetih: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...

Za slovenščino pa malo pogooglej, kateri ima in kateri nima, pomoje imajo vsi, ker so vsi našteti telefoni priznana znamka. Jaz osebno ne gledam na to, ker imam vedno vse stavri v angleščini, tako da ti ne znam točno povedat. Sem pa skorej 100% da imajo Huawei telefoni slovenščino, ker se prodajajo pri telekomu, simobilu in telemachu.

broken/link ::

@gogo:
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...
http://forum.xda-developers.com/t/redmi...
+ http://en.miui.com/forum.php

privzeto je gor miui, ki pa ne podpira slo jezika (še). Maš pa na xda-ju in miui forumu par nasvetov in romov; tudi takih o cyanogenmodu.
ni ravno 5'', je piko manj, ampak super fon za to ceno. snapdragon, 2gb rama, 16gb prostora in čist solidna kamera. Ga prodajajo tudi na namškem/angleškem amazonu, sam je pa 30eur dražji.

Gogo ::

Hvala obema.
Srečno.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Buco_daMAN ::

Sam a tale gearbest sploh pošilja v slo? Gledu sm tegale http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...
sam če ne pošiljajo pol je djabe.

matobeli ::

Ne, GB ne pošilja v Slo iz EU skladišča

woman ::

V Slovenijo brez dodatnih stroškov pošilja Giztop.
Telefon sem naročila še v prednaročilu konec novembra 2015, 8. 12. so mi sporočili, da so telefone prejeli, a jih morajo še prilagoditi za EU, 14. 12. sem dobila obvestilo s tracking number in 24. 12. so mi telefon dostavili brez kakršnihkoli dodatnih stroškov.
Zaenkrat sem s telefonom zadovoljna.

MisterR ::

Se še da kje dobiti Xiaomi mi4c ceneje in v EU kot pa na mobileshop.eu ?

http://si.mobileshop.eu/mobilni-telefon...

P.S.
sem našel da je nekdo na st že naročal na mobileshop.eu, ima kdo izkušnje z njimi?

vilonja ::

http://www.giztop.com/phones/xiaomi-mi4...
Evo tukaj, pošiljajo iz evrope, samo itak je vse iz kitajske.

Samson ::

Za 280€ sem ga zbidal na nemskem ebay-u. 283 je bil z dostavo v avstrijo. Gre pa za mi4c 32Gb rama.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

MisterR ::

Torej je dejansko mobileshop.eu najcenješi glede na to, da je telefon že v eu in da imajo hitro dostavo.

Honorbuy pa trenutno ne dela :\

Mare3 ::

Mi lahko kdo ki ima MIUI sistem na telefonu napiše nastavitve za mobilni internet ker sem že vse živo probal pa ne gre.

buttcrack ::

Jaz sem samo nastavil APN za operaterja in dela BP.

Samson ::

Men mobitel dela direkt brez kakrsnegakoli dodavanja apnjev.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Mare3 ::

buttcrack je izjavil:

Jaz sem samo nastavil APN za operaterja in dela BP.

Najlepša hvala sedaj deluje. Jaz sem pa vpisoval vse možne nastavitve in očitno je bilo potrebno le pri apn vpisati telemach.net.

No, kolkr sem se zajebaval z EB... telefon kao oddan 30.12.2015 (dobil takrat tracking), procesiran na DHL 2.1.2016, danes ob 10:11 prejet doma. Pomembno je tole: BREZ stroškov carine in davka. Se pravi, plačal sem 245$ za telefon, hitro pošiljanje in zavarovanje (telefon je bil drgač 230$). 32GB, 3GB rama.

Sicer nisem odpru ker nisem doma, mogoče je zjeban al pa sploh ne pravi model :D Ampak DHL dostavil v dveh dneh, noro. Pa brez davka in carine, kot omenjeno. Če je to lapsus ali ne pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

slamar ::

Moje izkušnje so precej negativne.
06. 10. 2015 sem vplačal Ulefone Be Touch 2 na Everbuying.net prek Pay Pala (180 USD = 170€).
Telefon sem dobil 01. 12. 2015, po plačilu stroškov in carine (50€).
25. 12. 2015 je prenehal delovati fotoaparat. Pravzaprav deluje sprednji, ki se ima za zadnjega, kar je precej neuporabno.
26. 12. 2015 sem pisal na Everbuying, da bi rad uveljavil 30 dnevno moneyback garancijo.
04. 01. 2016 so mi pisali, da je za 30 dnevno money back garancijo prepozno in da lahko pošljem telefon na popravilo na lastne stroške (cca 39€) ali uveljavljam 35 USD popusta pri bodočih nakupih na Everbuying.
Skratka premislite, preden kupite kitajčka.

SumTingWong ::

slamar je izjavil:

Moje izkušnje so precej negativne.
06. 10. 2015 sem vplačal Ulefone Be Touch 2 na Everbuying.net prek Pay Pala (180 USD = 170€).
Telefon sem dobil 01. 12. 2015, po plačilu stroškov in carine (50€).
25. 12. 2015 je prenehal delovati fotoaparat. Pravzaprav deluje sprednji, ki se ima za zadnjega, kar je precej neuporabno.
26. 12. 2015 sem pisal na Everbuying, da bi rad uveljavil 30 dnevno moneyback garancijo.
04. 01. 2016 so mi pisali, da je za 30 dnevno money back garancijo prepozno in da lahko pošljem telefon na popravilo na lastne stroške (cca 39€) ali uveljavljam 35 USD popusta pri bodočih nakupih na Everbuying.
Skratka premislite, preden kupite kitajčka.

Jaz bi rekel, da ste si sami krivi. Kupujete jajčka pri " ... ", kateri imajo za 10€ nižjo ceno kot drugod. Pred nakupom lepo vpišeš v Google Everbuying review, nato Ulefone Be Touch 2 review.
Z Everbuying ima toliko ljudi težave, da je joj. Sploh pa je v tej temi napisanih toliko kredibilnih in poceni strani, pri katerih lahko kupiš, da ne vem zakaj se jajcate za 10€ pri njih.
Geekbuying, Gearbest, Efox, Honorbuy, Banggood ...
Meizu, LeTV, Xiaomi, Lenovo, OnePlus, Doogee tudi morda ...
Ne rečem da z drugimi ne morete biti zadovoljni, ampak je na internetu toliko več tem o težavah. Potem pa šinfate kitajčke nasplošno.

TLDR : Probaj uveljavljeno kitajsko znamko (za isti denar), pa potem poročaj.

Problem uveljavljenih kitajskih znamk je, da niso nič kaj ceneje kot kak uveljavljen Korejec...

Ali pa to:
http://www.electronic4you.si/honor-4x-8...
http://www.electronic4you.si/huawei-p8-...

Enostavno uveljavljanje garancije, nobene jebe s carino in davki,...

Ali pa lg flex2 za 250€...

Zgodovina sprememb…

Kje pa je najceneje dobiti lg flex2? Pa mogoče tam, kjer ni tako komplicirano vzeti preko podjetja.
Hvala

ps. Kako to da lg za tak denar prodaja tako dober telefon?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilonja ()

To je še ceneje kakor oneplus one pa ima iste specifikacije. Lahko kje v Sloveniji uveljavljaš servis lg telefonov (uradni servis)?

http://geizhals.eu/lg-electronics-g-fle...

Technik-Profis, cyberport, notebooksbilliger - pošiljajo sem, enostaven nakup z VAT (plačaš brez davka). Cyberport sem uporabil pred kratkim.

No, sem odpru paket, vse štima, dobil Mi4c, 3GB Ram, 32GB ROM, kot naročeno, zraven so mi dali še konverter US-EU vtič (telefon ima zraven US polnilnik). Prklopu, nafilal 123.

Kar se samega telefona tiče, primerjam lahko z OPX, ki ta tudi imam in prejšnjima lumniima 920/925.

- Kvaliteta izdelave je OK, samo ga OPX poseka na celi črti. pač, OPX je res premium na dotik, zraven ni nobenega screen-protectorja, niti ovitka, kar je škoda, OPX ima vse to. Je pa zelo gladek telefon, čeprav je plastično ohišje drsi ko hudič
- gumbi so mi super, lep in dober feedback, zgleda čist spodobno, ko bo v ovitku tako ali tako ne bo več razlike do OPX
- Zaslon, kaj pa vem, od vekomaj sem navajen na AMOLED (najprej sem mel ZTE Blade, potem 920ko malo časa na IPS, takoj nato na 925, potem OPX in sedaj Mi4c), vse ostro, slika lepa, samo kaj naj rečem, rajši imam AMOLED :)
- kamera je boljša od OPX, testiral sem sicer v precej slabih pogojih v hiši in so slike precej boljše na tem kot na OPX. V dobri svetlobi zunaj sta verjetno poravnana. Nabije tudi 925ko, subjektivna ocena, se razume. Moram nekako pogledat ker senzor sem fasal, Sony al Samsung.
- MUIU mi je fajn, imel sem naloženega tud na ZTE Blade, se razume veliko starejšo verzijo. Stvar leti, nobenih zatikanj, niti nisem namestil Nova launcherja. Mi je všeč MIUI. Opcij za prilagajanje preveč, 3/4 jih pomoje ne bom nikoli uporabil. Rom je EU, Play store je naložen, naložil sem si Inbox in Photos, ker priložen Galery app ne zna delat z google računom (cloud na xiaomi stran). Ne bom še tam delal računa + google ma neomejeno. Drugače pa vse deluje kot mora je pa res, da mi je pri dialer aplikacijo od OPX bolj všeč (verjetno kar stock android) ta material design. Ampak bmk. Gimmick. Zaenkrat zgleda ne mislim nič drugega nalagat, res prijetno presenečen. Mi že vleče weekly update (590MB :D). Verzija androta je 5.1.1, MIUI7.
- kar se 4g tiče nemorem testirat prijemov prej v temi, sem na Izimobilu in nimam 4g opcije. Zaenkrat ali ne, ne vem, me niti ne zanima. Ne rabim. Moram pa še APN-je poštimat.
- signal je tak kot prej na OPX, wifi se mi zdi še mal boljši.
- kar se klicanja tiče, slišim sogovornika super, on mene tudi. Ni pripomb.
- glasen je pa tako kot OPX, na nižjem nivoju še vedno glasen. Ma pa vsaj zvočnik na zadnji strani, ga to mal utiša :D

Skratka, za 234$ + poštnina, kolikor me je prišel nebi mogel dobit boljše zadeve, sem prepričan.

Kar se pa EB-ja tiče, se kar strinjam, da je support blažev žegenj. Naročil sem tudi glass protector za zaslon, je bil poslan isti dan kot sem oddal naročilo (21.12) ampak tam sem vzel klasično pošiljanje. Za telefon pa sem se jebal 9 dni... samo sem dobil kar sem naročil, pa odgovarjal so mi precej hitro :D Je kar je.

Aja, pri njih sem kupil zato, ker so mel edini na zalogi črnega. No, "so imeli", i guess.

renofkinja ::

@veqlargh kaj je to EB?

drugace pa naj bi imel lg g flex2 probleme z pregrevanjem...vejetno zato taka cena.

Buco_daMAN ::

Jz bom pomoje se mal pocaku na tanouga K4 lenovota, kot pise cena okol 180$ specifikacije pa kr hude.

A veš... problem čakanja je v tem da ko dočakaš, lahko še mal počakaš na še boljšega.

Potem počakaš na mi5 :)

Mi5c! (vsaj)

Jaz sem danes končno dobil Bluboo Xtouch. Iz Nemčije brez carine. Vidi se da je blo poslano iz HK v Nemčijo, pol pa samo druga nalepka gor.
Vseeno preko tomtop.com ne bom kupil nikoli več. Preveč ignorance.

Telefon je super. Trenutno kaj sprobavam je vse ok, le za občutek se mi zdi da je zvočnik med pogovorom pretihi. Mam na maximalni glasnosti. Se čuje ok, toda če bi telefoniral v kakem hrupu, bi blo preslabo. To je edini moteči faktor.
Glavni zvočnik je pa zelo glasen.
Slike bom jutri sprobal pri dnevni svetlobi. Glede na to da ima senzor, ki sem ga že mel od sonyja, mislim, da bodo slike vrhunske.

Aja, baterija ni odstraniljiva. Če se android obesi, le kako naret reset?

SumTingWong ::

Držiš tipko za OFF toliko časa dokler ne pokaže Bluboo ali pa Android logo ali pa zavibrira. Nekaj od tega.
««
76 / 132
»»