» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
75 / 132
»»

veqlargh ::

O tejle trgovini (igogo) sem slišal same slabe stvari, ko sem pred časom hotel nekaj tam naročit. Si nisem upal tvegat.

Konlov ::

Kje si to slišal? In kje si po tem naročil? Jaz sem jih sicer kontaktiral po mailu in so odgovorili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

Infusion ::

Odločam se med tema dvema telefonoma, kateri bi bil boljši overall? Kar me najbolj skrbi pri teh modificiranih operacijskih sistemih kot ga ima RedMi Note 2 je da mi ne bi deloval Google Store. Ve kdo kaj o tem?
http://www.kimovil.com/en/compare/ecoo-...

red_baron ::

Infusion je izjavil:

Odločam se med tema dvema telefonoma, kateri bi bil boljši overall? Kar me najbolj skrbi pri teh modificiranih operacijskih sistemih kot ga ima RedMi Note 2 je da mi ne bi deloval Google Store. Ve kdo kaj o tem?

zdravo.

jaz imam redmi note 3g že več kot leto dni in google play dela brez problema.

Prijatelj ima mi3 in isto dela, na redmi 1s isto dela , in na redmi note 4g isto dela brez problemov.

Poglej tudi za redmi note3 k i je res "zverina".

broken/link ::

/o\ na miui-ju dela google play brez problema. na xiaomi telefonih dela google play povsod, brez težav.

Konlov: jaz sem naroču na everbuying. Pa da vidim. Sem vzel še hitro pošiljanje, me zanima kdaj pride in kakšni bodo dodatni stroški. Mi4c, 32GB, 3GB rama, dobrih 211€ (preračunano) + 10€poštnina + 5€ da mi ne polomijo (nek insurance). Na to še davk ampak OK, še vedno bi moralo bit precej pod 300€. Druga opcija mi je bil OPX, ki mi je super ampak ga moja druga polovica grabežljivo gleda, pa un predobro dela, s temle se bom pa mal igral z romi verjetno. OPX ma pač res super Oxygen.

Bom povedal ko dobim in kaj dobim :)

pumaxx ::

Pithlit je izjavil:

Kaj ti bo LTE na 900MHz?

Maš prav sem se zatipkal. Nimajo LTE na 800MHz. Bo vredu.

Pithlit ::

Bo. Pa na 1800MHz. Da ne bo kdo spet tupil da je telefon povsem neuporaben.

Pa omejitev je software-ska. Tko da bo to verjetno hitro rešeno.
Life is as complicated as we make it...

miko22 ::

veqlargh je izjavil:

Konlov: jaz sem naroču na everbuying. Pa da vidim. Sem vzel še hitro pošiljanje, me zanima kdaj pride in kakšni bodo dodatni stroški. Mi4c, 32GB, 3GB rama, dobrih 211€ (preračunano) + 10€poštnina + 5€ da mi ne polomijo (nek insurance). Na to še davk ampak OK, še vedno bi moralo bit precej pod 300€. Druga opcija mi je bil OPX, ki mi je super ampak ga moja druga polovica grabežljivo gleda, pa un predobro dela, s temle se bom pa mal igral z romi verjetno. OPX ma pač res super Oxygen.

Bom povedal ko dobim in kaj dobim :)

Ja, daj poročaj, da še mogoče jaz kupim. Itak ne bom onega Bluboo-ta dobil :(

Jaz sem za svojega THL4400 naročil stikalo za vklop/izklop.(10€- na gumb ne moreš zbudit telefona). Če bom dobil in znal popravit, ok., če ne bo treba kaj novega res nabavit.

red_baron je izjavil:

Infusion je izjavil:

zdravo.

jaz imam redmi note 3g že več kot leto dni in google play dela brez problema.

Prijatelj ima mi3 in isto dela, na redmi 1s isto dela , in na redmi note 4g isto dela brez problemov.

Poglej tudi za redmi note3 k i je res "zverina".

A si opazil / sta opazila da kakšne aplikacije potem z Google Store ne najde ali je bolj ali manj vse dostopno? Preden se je moji punci prejšnji kitajski telefon pokvaril, je sicer imela stock android gor in tudi Google play, vendar določenih aplikacij sploh ni dovolilo downloadat kljub temu da je ustrezala verzija Androida. Je pa res, da je bila neka čisto nova znamka telefona, vem za Xiaomi, da je že malo bolj uveljavljen.

nomil ::

ivanuscha je izjavil:

mi lahko priporočiš telefon pod takimi pogoji: Cena do 100€, po možnosti najnovejši model, iz EU skladišča, tako da ne bi bil problem s carino.

Doogee X5 pro za okoli 80€ iz EU skladišča. Best buy. :)

http://forum.xda-developers.com/android...

invi2020 ::

Jaz sem tudi naročil na everbuying in sicer redmi note 3 z ekstra poštino (DHL se mi zdi) + zavarovanje in sem dal 208€. Upam da s tem, ker sem naročil preko DHL ne dobim še dodatnih stroškov DDV.

ivanuscha ::

nomil je izjavil:

ivanuscha je izjavil:

mi lahko priporočiš telefon pod takimi pogoji: Cena do 100€, po možnosti najnovejši model, iz EU skladišča, tako da ne bi bil problem s carino.

Hvala za nasvet, tole ni slab nakup, vendar sam sem potem vzel Elephone Trunk, sem ga dobil malo rabljenega(testnega) iz Slo. za 100€ s poštnino vred. Ima kar nekaj prednosti glede na X5 pro, npr. boljša kamera, ter boljša podpora našim 3G omrežjem(900MHz), pa še 4G podpira.
Moram rečt, da sem zaenkrat navdušen(hvala Pithlit)! Sicer sem ga dobil danes, ampak lahko rečem, da deluje precej bolj tekoče od mojega Galaxy S4, celo displej se mi zdi boljši, kljub temu da je samo 720p. Veliko bero odgovornosti najbrž tukaj nosi CM12 vs. Touchwiz.
Neverjetno kaj danes dobiš za tako mali denar!

ivanuscha je izjavil:

Hvala za nasvet, tole ni slab nakup, vendar sam sem potem vzel Elephone Trunk, sem ga dobil malo rabljenega(testnega) iz Slo. za 100€ s poštnino vred. Ima kar nekaj prednosti glede na X5 pro, npr. boljša kamera, ter boljša podpora našim 3G omrežjem(900MHz), pa še 4G podpira.
Moram rečt, da sem zaenkrat navdušen(hvala Pithlit)! Sicer sem ga dobil danes, ampak lahko rečem, da deluje precej bolj tekoče od mojega Galaxy S4, celo displej se mi zdi boljši, kljub temu da je samo 720p. Veliko bero odgovornosti najbrž tukaj nosi CM12 vs. Touchwiz.
Neverjetno kaj danes dobiš za tako mali denar!

Trunk je za 20€ več veliko boljši nakup. Če bi bil Trunk tam okrog 130€ bi bil nakup tam-tam (glede na P/P). Mimogrede. Baje prihaja uradni CM13 na Trunk (neuradni je že en cajt na voljo, sam je baje FB skregan z njim).

V glavnem, Trunk za 100€ je fenomenalen nakup.

trnvpeti ::

xiaomi NOTE 2 PRIME
5.5 1080p, 2G, 32G, helio X10
cca 145e iz europe
tik tak

Mja, spet efox/xoolixool akcija ki se zaključi še preden se začne.

Ampak če se komu da... štarta okol 11h (tisti timer na strani skoz drugač kaže), bo pa dobrih 138€. Na voljo bo 10kom. Šrečno vsem.

polde66 ::

Pa u Božička morš tud verjet:))
polde

@pithlit in @live: prosim, povejta mi, ker googlam googlam pa ne najdem: elephone trunk. že ima notification light zrihtan ali ne? če ja - na katerem romu? ker ob izzidu vem, da ga ni imel, ampak so baje obljubili, da pride skupej z updatei, ampak nikjer ne duha ne sluha o tem, če ta feature dela ali ne.

Elephone Trunk + root + xposed. Pa dela notification. Nimam pa telefona pri sebi... tko da ti trenutno ne morem povedat kater modul je vklopljen.

superb, tnx :)

Pithlit, kateri xposed pa je tebi uspelo usposobit in kateri modul potrebuješ za notification light?

Okej, tale je ta pravi za Trunka(pa za dosti drugih naprav tudi): xposed-v79-sdk22-arm64.zip

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Še tutorial, če rabi kdo:

http://highonandroid.com/xposed-for-lol...

Modul bom zaenkrat probal Gravity, glede na opis bi znal bit pravi.

Torej, izgleda da Gravity ne dela(funkcija je eksperimentalna), tudi sicer se ne priporoča uporabe skupaj s CM. Obstaja pa program Backlight & Sound Notification, ki pa mi zaenkrat deluje. Drugega modula za xposed, ki bi omogočal backlight notofication, nisem našel.

GB dela čist kul. GB - Display tweaks - button backlight notifications.

CM pa ni stock na Trunk-u.

A če ima gearbest eu warehouse, po tem ni davka in carine. Tudi slovenije ni napisane?

GB (EU), kolikor jaz vem, ne pošilja v Slovenijo.

strup121 ::

invi2020 je izjavil:

Jaz sem tudi naročil na everbuying in sicer redmi note 3 z ekstra poštino (DHL se mi zdi) + zavarovanje in sem dal 208€. Upam da s tem, ker sem naročil preko DHL ne dobim še dodatnih stroškov DDV.

Meni je DHL zaračunal DDV, pa mislim da še 10 EUR za stroške.

ivanuscha je izjavil:

nomil je izjavil:

Nimaš prav. Trunk nima nič boljše podpore našim omrežjem, X5 pro deluje na naših 3G in 4G omrežjih.

Doogee pravi da x5 in x5 pro ne podpirata 3G na 900MHz. Tko da Trunk je dejansko v prednosti.

Jooj, nič ne vem, kaj in kako. Nad 3000mA baterija, dober back fotkič do 250€.

Sem že hotel redmi 3, pa se bojim, da bo 5,5 vseeno pre velik. Tisti trunki pa to pa ne vem, če ne bodo pre velik downgrade sedanjemo thl 4400 glede baterije in fotkiča.

Poglej za INNOS D6000...5,2", 6000mAh, 16+5 MP camera,...

invi2020 je izjavil:

Poglej za INNOS D6000...5,2", 6000mAh, 16+5 MP camera,...

zgleda super telefon

Ah, bo kar Z3 akcijski na telekomu. Pre več denarja je to brez garancije.

Pithlit je izjavil:

Doogee pravi da x5 in x5 pro ne podpirata 3G na 900MHz. Tko da Trunk je dejansko v prednosti.

Kje Doogee to pravi? Očitno nimaš pojma kakšna je razlika med X5 in X5 pro.
X5 pro specs
X5 specs

Seveda ima Trunk tudi prednosti pred X5 pro (kar ni čudno, ker je dražji telefon), ampak omrežje ni ena izmed njih.

Mobidick ::

Ima kdo izkušnje s trgovino iBuyGou.com? Xiaomi Redmi 3 3GB imajo za 223 EUR (z ddv) iz EU warehousa.
The future is digital!

SumTingWong ::

iBuyGou so nekako semi-official Xiaomi reseller. Lahko jim zaupaš. Plus servise imajo v Evropi.

YaN-cH ::

Očetu je crknila gps-naprava, sedaj iščem nek kitajski smartphone 5" ki bo nadomestil to napravo, zadeva mora poganjati sygic in here.

Bo DooGee X5 uredu za ta namen, oz. kaj predlagate?

nomil je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kje Doogee to pravi? Očitno nimaš pojma kakšna je razlika med X5 in X5 pro.
X5 pro specs
X5 specs

Jap... pojma nimam. Itak.

Doogee je na uradni strani pač zajebal s specifikacijami.
http://www.doogeemobile.com/doogee-x5-p... -- Vprašanje uporabnika mil94
http://forum.xda-developers.com/android... -- tu maš pa še test

Ni prvič in ni zadnjič da uradna stran kitajskega proizvajalca navaja napačne podatke.

Mobidick je izjavil:

Ima kdo izkušnje s trgovino iBuyGou.com? Xiaomi Redmi 3 3GB imajo za 223 EUR (z ddv) iz EU warehousa.

Ja + Shipping & Handling: $38.00

Mobidick ::

SumTingWong in invi2020, hvala.
Vidim ja. 34,60 EUR še nabijejo zraven za EU DIRECT + 5% od vrednosti, če želiš zavarovati pred možnimi dajatvami.
The future is digital!

Je Xiaomi Redmi Note 2 še vedno best buy v rangu 100 - 130€?

Če ga kje dobiš za to ceno... definitivno. Ker drugač je 150 in več.

efox ima 2GB/16GB za ~180€ (iz DE) oz. ~130€ (iz CN).

Lahko kdo pove mnenje o temu telefonu v primerjavi s Xiaomi Redmi Note 2?

http://www.honorbuy.com/58-letv-le-one-...

http://www.honorbuy.com/529-xiaomi-redm...

Bolj ko ne je razlika samo softverska. Mogoče se mi zdi Xiaomi oz. MIUI tukaj nekoliko močnejši, saj je Letv relativno nova firma.

Mene ta everbuying jebe direkt v glavo. 21 sem naroču, pisalo, da se pošlje v roku 24h... no, dans smo 29 pa še vedno ni poslano. Majmuni. Še mal pa bom skenslal vse pa počakal na Mi5. Bivoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: veqlargh ()

To so vsi isti ti kitajci. Jaz sem naročil 15.12. pa še do danes ni poslano. Na začetku so mi dali fake tracking number, kao da me pomirijo, sedaj sploh več ne odgovarjajo na mail. Sem kar na paypal odprl dispute. Upam, da hitro dobim dnar nazaj, da kupim drugje.
Gre se za trgovino Tomtop.com. Mogoče koga odvrne od nakupa, moja izkušnja.

Aja, isto sem doživel pred pol leta z trgovino Gearbest. Enako najprej fake tracking number, kasneje so sicer poslali zadevo z 1 mesečno zamudo.

veqlargh je izjavil:

Mene ta everbuying jebe direkt v glavo. 21 sem naroču, pisalo, da se pošlje v roku 24h... no, dans smo 29 pa še vedno ni poslano. Majmuni. Še mal pa bom skenslal vse pa počakal na Mi5. Bivoli.

EB je itak deležen hudih kritik s strani uporabnikov. Dovolj da mene pač ne vidijo. Dejte se držat preverjenih trgovin... pa ne bo glavobolov.

Za EB sem, ko sem gledal, videl OK reviewe, hence stupidity. Čeprav, nek drug artikel so mi pa takoj poslali...
««
75 / 132
»»