» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
11 / 132
»»

s6c-gEL ::

Se še kje ugodno dobi Efox Value C6 ? Na www.coolicool.com je Out of Stock.

d4vid ::

Počakaj na coolicool, bodo najbrž dobili v nekaj dneh.

Kakorkoli, na svojem blogu sem naredil kratek opis telefona, če koga zanima ;)
eFox Value C6
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

menjalnik ::

Hvala za tale opis d4vid :) Bi lahko na stran dodal kakšne posnete slike s fotoaparatom telefona?

Bom uredil :)

Sem naložil zraven še slike :) Upam da je vredu :D

menjalnik ::

Hvala! sem jih pogledal in dejansko niso švoh, če je prava svetloba8-)

Daj kako sliko iz nočnih pogojev svetlobe.
Gps je zda gps in ru glonass ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

hojnikb ::

To ma fiksni fokus al auto ?
#brezpodpisa

s6c-gEL je izjavil:

Daj kako sliko iz nočnih pogojev svetlobe.
Gps je zda gps in ru glonass ?

Hm, nebi vedel, boš moral povedat kako pogledam. Deluje pa res vredu.

hojnikb, auto ;)

Na storu najdi kakšen gps app, npr https://play.google.com/store/apps/deta...
A-gps imaš sedaj on /off ?

Master_X ::

Še malo raziskovanja, glede na to da že en teden ni nikjer za dobit Efox Value C6... a to bi se splačalo kupit al je predobro da bi blo resnično :) -> Newman K1S
Malo me sekira ker razen te predstavitve/primerjave od Antelife ne najdem nič kaj dosti o telefonu. Na papirju zgleda ql, na primerjavi v videu mi edino barve zgledajo nekoliko svetle/sprane?

Če boš kaj glede GPS-a razbral iz tukaj... Jaz nič :))

Master_X, nevem če bi ga vzel, nikoli še nisem slišal zanj, drugače je vredu za takšno ceno, me je pa odvrnilo ko sem videl kitajske aplikacije gor. Ja, motijo me tudi Samsungove aplikacije, ampak če ne razumem za kaj aplikacije je, je še slabše :D eFox ima zelo malo nepotrebne šare po mojem mnenju :D

Od facebooka naprej sem namestil sam :D

Pithlit ::

d4vid je izjavil:

Glonass sateliti so predstavljeni s kvadratki, GPS pa s krogci. Tko da na tej sliki Glonass-a ni videt.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

d4vid je izjavil:

Glonass sateliti so predstavljeni s kvadratki, GPS pa s krogci. Tko da na tej sliki Glonass-a ni videt.

Aja, nisem napisal. Prelen sem pa sem tole delal v sobi, se mi ni dalo ven hodit :D

badabim ::

Je kdo lastnik Kingelon g9000? Mnenje prosim.
http://www.aliexpress.com/store/product...

bond007 ::

Če kdo rabi 6" kitajsko opeko, je tole precej dobra ponudba:
6" HD IPS ekran, dual sim, 1GB rama, quad core za 79,99EUR (+verjetno cca 20EUR DDV): http://www.efox-shop.com/jeko-jk809-mtk...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

HEH, me prav zanima kako kamero ma... Namreč tem 8mp ne vejramem glih
#brezpodpisa

[D]emon ::

Interpolacijo z 0.3Mpx najbrz :P
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

heh, vprašanje, kolk od teh specov je legit..
#brezpodpisa

r00k ::

Se dobi kak pameten kitajc za okol 100€ ?

efox value c6
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Definitivno efox c6, prednji zvočnik ni tako slab kot je zgledalo na začetku :D Sem zadovoljen.

Kako je pa z baterijami pri teh kitajcih ? Ne bi rad da mi eksplodira v žepu.

Ne bi rad da mi eksplodira v žepu.

Razn če polneš baterijo v žepu, je možnost za kej takega precej precej majhna. Kitajc ali brandname telefon.
#brezpodpisa

Upam, da ne bo :D

Meni zdrži baterija čez dan, sedajle imam 35% baterije, deloval pa je do sedaj ~13 ur. Ne greje se ne, razen če ga res obremenim. Drugač pa bi lahko bila baterija malo močnejša, 2 dni pri novem telefonu ne škodi, 2000 mAh je rahlo premal, ampak je nova pod 10€.

problem ni baterija (razn če je fake rejting) ampak bogi software, ki je gor. A7 so precej varčna in bi mogl z 2000mah baterijo dolg držat. Hudiča no, meni še na HOXu zdrži vsaj kak dan baterija, pa ima manj kot 2000mah (1800mah to be exact). In to z super požrešnimi A9 jedri.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

problem ni baterija (razn če je fake rejting) ampak bogi software, ki je gor. A7 so precej varčna in bi mogl z 2000mah baterijo dolg držat. Hudiča no, meni še na HOXu zdrži vsaj kak dan baterija, pa ima manj kot 2000mah (1800mah to be exact). In to z super požrešnimi A9 jedri.

Možno tudi to, ker telefon žre baterijo kot mu paše, ponavadi ga mam v jakni v službi in včasih gre po 2h baterija dol za 30%, včasih pa za 3%, moram še malo pogruntat kaj točno je vzrok za to, jedra tko al tko lavfajo sam kadar je dost obremenjen, drugače lavfa samo 1 na ~500Mhz.

Nej kdo nared za hec z kakim kitajcom kak test praznjenja/polnjenja z battery monitor widget.

d4vid je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Možno tudi to, ker telefon žre baterijo kot mu paše, ponavadi ga mam v jakni v službi in včasih gre po 2h baterija dol za 30%, včasih pa za 3%, moram še malo pogruntat kaj točno je vzrok za to, jedra tko al tko lavfajo sam kadar je dost obremenjen, drugače lavfa samo 1 na ~500Mhz.

To je neki hudo narobe. če ti papca tolk... dj nared factory reset... normaln telefon nesme pit več kot .5% na uro v sleepu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Master_X ::

Mah tale Efox, ko bo spet na voljo, bo s slovenskim davkom prišel že dobrih 120 € tak da ni to več 90 € iz Nemčije kot je bilo dober tedn nazaj :S

Ima kdo kako izkušnjo z Asus Zenfonom 5 (ja ni čisto kitajc :)? Sem v tej temi prebral, da je nekdo napisal, da ga je kupil in je zadovoljen to pa je tudi vse. Reviewi so tako mešani, da si ne morem ustvarit neke slike. Bi pa z Antelife dobil Atom Z2560 1,6 in 2GB RAM verzijo za okoli 160 €. Hmm...

PS: A Moto G se še da dobit kje za pod 200 € (do vrat)? Sem mislil da bo vedno cenejši pa je očitno obraten trend.

Mah tale Efox, ko bo spet na voljo, bo s slovenskim davkom prišel že dobrih 120 € tak da ni to več 90 € iz Nemčije kot je bilo dober tedn nazaj :S

če se ga bo dal dobit iz EU, nebo nič davka...

PS: A Moto G se še da dobit kje za pod 200 € (do vrat)? Sem mislil da bo vedno cenejši pa je očitno obraten trend.

maš tujino od ~150€+ptt naprej
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

efox value c6

Razprodan.

hojnikb je izjavil:

Nej kdo nared za hec z kakim kitajcom kak test praznjenja/polnjenja z battery monitor widget.

d4vid je izjavil:

hojnikb je izjavil:

To je neki hudo narobe. če ti papca tolk... dj nared factory reset... normaln telefon nesme pit več kot .5% na uro v sleepu.

Hja, danes recimo drži baterija vredu, kdaj pa tudi ne, možno da laufa chrome ali fb v ozadju...

Drugač pa počakte da bo zaloga tule, pa bo točno 87.59€ in niti centa več.

boolsheat ::

Kako je pa s sevanjem pri Kitajcih?

boolsheat je izjavil:

Tako hudo je, da boš fasal vsaj še enega korenjaka :))

Resno, take stvari so v letu 2014 non issue. Tudi pri kitajcih.
#brezpodpisa

Glede na to da ma CE certifikat bi pričakoval, da je zadeva kar se tega tiče v nulo ? Ali pač ?

echoman ::

Master_X je izjavil:

Ima kdo kako izkušnjo z Asus Zenfonom 5 (ja ni čisto kitajc :)? Sem v tej temi prebral, da je nekdo napisal, da ga je kupil in je zadovoljen to pa je tudi vse. Reviewi so tako mešani, da si ne morem ustvarit neke slike. Bi pa z Antelife dobil Atom Z2560 1,6 in 2GB RAM verzijo za okoli 160 €. Hmm...

Kupi Moto G, boš veliko bolj zadovoljen. Garantirano. Sem bil na istem kot si trenutno ti in so me reviewi Zenfona precej odvrnili zaradi neke napake na zaslonu. Moto G z 8 GB se dobi za 169,99 € pri computeruniverse s kuponom za prvi nakup.

Drugače pa na splošno glede kitajskih mobilnikov. Sem bil pred letom dni na mestu vseh, ki se sprašujete če bi kupili to robo. Sam sem se takrat odločil, da probam in dal tistih borih 90 € za kar v redu mašino. Kupil sem telefon z dvojedrnim procesorjem in 512 MB RAMa ter bil takoj zelo zadovoljen. Malo manj s kvaliteto izdelave reže za SIM kartico, saj sem to najprej polomil, ker sem imel microSIM s plastičnim adapterjem. Na srečo ima večina telefonov dve reži, tako da sem to težavo hitro ugnal. Po tem je bilo dolgo časa vse v redu, nakar so me zasrbeli prsti po ROMih in želel naložiti drug ROM. Po pregledu scene sem ugotovil, da te pretežno delajo le neki rusi in nekoga prosil, če mi posname video tutorial kako naložiti ROM (to sem delal prvič) ter priskrbi ustrezne datoteke. Še preden pa sem se sploh spravil menjati ROM, me je večina ljudi med klici opozarjala na to, da me ne slišijo in da nekaj piska. Sklenil sem, da naložim drug ROM in ugotovim, če je napaka v softveru. Temu na žalost ni bilo tako, zato sem še nekaj mesecev, vse do sredine junija uporabljal ta telefon, nato pa ga zamenjal z Moto G.

Kaj lahko rečem po vsem skupaj? Če izbirate telefon pod nekje 120 € se kitajska roba zares izplača, sploh če vam uspe dobiti nekaj dodobra preizkušenega brez težav. Če je meja 120 € presežena, dodajte še 50 € in vzemite Moto G. Zakaj? Boljša podpora in posodobitve, pa tudi ROMov ne manjka. To je moje mnenje, upam da sem vam pomagal pri odločitvi.

boolsheat je izjavil:

Bolj priznane kitajske firme imajo pri nekaterih modelih celo boljše rezultate kot pa brand firme.

[D]emon ::

r00k je izjavil:

Glede na to da ma CE certifikat bi pričakoval, da je zadeva kar se tega tiče v nulo ? Ali pač ?

Ker CE oznak se sploh ne ponareja. *sarkazem*
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

:))
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Ja ne vem, zato vprašam, imaš kak link do testa/raziskave?

boolsheat je izjavil:

hojnikb je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Ja ne vem, zato vprašam, imaš kak link do testa/raziskave?

Sezgal ti bo vse kar mas tam spodaj, ce bos telefon nosil v zepu. Vsaj po razlagi nasega profesorja, saj za njega telefon med klicem odda 20W.

Kitajci izdelajo ogromno telefonov, tudi bolj poznanih znamk. Tako da sevanje nebi smel biti problem.

Sj pri teh kitajcih gre ponavadi bolj ali manj za referenčni dizajn, kjer potem stvar zapakirajo v neko svojo ohišje. Brez skrbi, da te noname firme ne izumljajo tople vode.
#brezpodpisa

Spomnil sem se tega videa, samo to je ze stara zadeva:
http://m.youtube.com/watch?v=wiJrC2TKgrY

Ne vem niti kaj točno so merili, SAR?

There is nothing wrong with China phone, guys. China phone here is working in GSM mode and Samsung is working in WCDMA/UMTS mode. Second mode is built to radiate less energy if cellular antenna is near to it. GSM phones always emits at their pick value. Look at my video with Nokia phone, where I use two modes (on same phone) and measure radiation levels.
#brezpodpisa

MeGreat ::

http://www.aliexpress.com/item/4-7-IPS-...

dg350, zelo podoben telefon efox value c6 pod 100e z davkom in carino

Pa še pretirano velik ni + 8MP (čeprav je to spet vprašanje, kolk je to res):
#brezpodpisa

Shipping preko dhl je 28, skupaj 101 eur, brez morebitne carine+ddv.

je kak EU stock tega dogija.. ?
#brezpodpisa

MeGreat ::

Iz kitajske te ta dg350 pride cca 93e z vključenim 22% davkom ter 5e fiksnih stroškov carine
Ima mogoče kdo ta telefon, 8mp fotoaparat je 5mp sem gledal en review.. Zanima me glede gps-a kako hitro najde satelite, saj bi bil edini razlog za nakup ravno gps.. Namreč xperia u mi išče satelite tudi pol ure včasih

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

Namreč xperia u mi išče satelite tudi pol ure včasih

naloži si agps fix in gps.conf tweake, pa boš meu fix v parih sekundah.
#brezpodpisa

MeGreat
Iz kitajske te ta dg350 pride cca 93e z vključenim 22% davkom ter 5e fiksnih stroškov carine

Če naročiš danes pride oktobra (free shipping).
Ne hvala.

Na mimovrste imajo akcijo lumij 520 za 100, v bigbangu so ceno dvignili na 116.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()
««
11 / 132
»»