Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
Jst mam kle DG350... Izdelava je solidna (nobenih čričkov in podobnih zadev). SW pride brez bloata (razen parih standardnih googlovih zadev - navigacija, hangouts, gmail, youtube, play, maps... flash je že gor pa neka backup/restore aplikacija). In to je to, nobenih čudnih kitajskih aplikacij. Baterija zdrži komot en dan normalne uporabe. Rootanje je preprosto da bolj ne more bit (framaroot).
Osebno androida s pod 1GB rama ne kupim več. Drugače pa domnevam da je zgodba z dg300 podobna.
Na OS update je pa najbolše pozabit. Sicer nekaj delajo ampak vseeno se ni za zanašat.
Osebno androida s pod 1GB rama ne kupim več. Drugače pa domnevam da je zgodba z dg300 podobna.
Na OS update je pa najbolše pozabit. Sicer nekaj delajo ampak vseeno se ni za zanašat.
Life is as complicated as we make it...
menjalnik ::
Hvala super za odgovor. Si gps že probal?
Pri DG350 vidim, da je manjši zaslon ima pa že 4 jedrnika pa boljšo kamero, to bo za razmislit
Pri DG350 vidim, da je manjši zaslon ima pa že 4 jedrnika pa boljšo kamero, to bo za razmislit
Tiste 0.3" diagonale je praktično neopazno. Kamera lahko povem da je švoh. Vsaj pri švoh svetlobi. Zunaj na soncu pa so solidne za 5MP fotkič.
Pa še enkrat megapiksli pri kamerah niso vse.
In ne, GPS-a nisem še probala... bom zdej šla na balkon pa povem.
Pa še enkrat megapiksli pri kamerah niso vse.
In ne, GPS-a nisem še probala... bom zdej šla na balkon pa povem.
medenko ::
Kdo kdaj kupil tale cheap telefon: http://www.dx.com/p/doogee-voyager-dg30...
Gledam youtube posnetke in zgleda zakon in podoben Samsungu po videzu, pa še slovenski jezik ima
prištej še 22% + stroške "carinjenja" + čakanje 1 mesec in več.
BOCo. ::
bond007 ::
512MB rama, star dual core, slaba resolucija,... Za praktično isti denar (81EUR s kodo: http://www.coolicool.com/efox-value-c6-... ) dobiš iz nemčije 5" IPS HD, 1GB rama, quad core, preverjeno odličen GPS + se ne rabiš za carino sekirat . Čeprav trenutno ni zaloge, bo pa verjetno v parih dneh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Sej tega smo že parkrat izpostavili. Fotkič baje šepa, ostalo je pa kul.
hojnikb ::
Xiaomi, večina modelov.
Še kakšen cenejši ?
Je kak ugoden kitajček na MTKju, ki ima opazno boljšo podporo ?
Sj verjamem, da je to precej far fetched (glede na število produktov na trgu) sam vseeno :9
#brezpodpisa
Maxl ::
Sem v Šanghaju še en mesec in me zanima, na kaj je potrebno biti pozoren, ko kupuješ telefon na Kitajskem oziroma katere frekvence mora telefon podpirati?
SimplTech ::
Kot je bilo že povedano eFox Value C6 je za ta denar dobra stvar. Preberite si kakšen test če ne verjamete ostalim. Recimo tukaj: link
Sem v Šanghaju še en mesec in me zanima, na kaj je potrebno biti pozoren, ko kupuješ telefon na Kitajskem oziroma katere frekvence mora telefon podpirati?
Odvisno kje ga imaš namen uporabljat...
GSM bi itak povsod moral delat, 3G pa (za slovenijo) glej 900/2100. LTE pa pojma nimam.
d4vid ::
Efox Value C6 je za tak denar odličen nakup. Fotoaparat je ob primerni osvetlitvi OK. Odzivnost je res nad pričakovanji, GPS dela hitro, satelite najde v trenutku. WiFi in GSM sprejem je dober, baterija drži cel dan, ob zmerni uporabi. Drugače s izklopljenim Wifi in brez uporabe še dlje.
Vglavnem, telefon je za svojo ceno ODLIČEN, me je pa danes rahlo razočaral, ko se je rebootal zaradi Facebook Pages Managerja... In to ene parkrat. Vsaj mislim, da je ta aplikacija krivec.
Vglavnem, telefon je za svojo ceno ODLIČEN, me je pa danes rahlo razočaral, ko se je rebootal zaradi Facebook Pages Managerja... In to ene parkrat. Vsaj mislim, da je ta aplikacija krivec.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Facebook app... :/ Mi grejo vse dlake pokonci ko to sranje vidim na telefonih.
Ja, vem, FB gre tudi meni na en organ. Ampak žal mam gor vse prijatelje in jih tako najlažje kontaktiram, Pages Manager sem pa ravno danes inštaliral ker sem ustvaril eno stran... Očitno bom tisto moral urejat prek računalnika.
Aston_11 ::
http://www.dx.com/p/doogee-voyager2-dg3...
Ima tale kakšen očiten minus? DX mi malo smrdi zaradi dostave in raznih pripomb na tem forumu glede njihove odzivnosti/ dobave...
Ima tale kakšen očiten minus? DX mi malo smrdi zaradi dostave in raznih pripomb na tem forumu glede njihove odzivnosti/ dobave...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Ko sešteješ zraven še dajatve in carino, si na istem kot če bi kupil Efox Value C6, ki je nekje boljši, drugje slabši. 4GB namesto 8GB ROM-a, višja resolucija na efoxu... Efoxa mam v rokah in ni slab.
Master_X ::
Bi pa še jaz za en nasvet prosil, ker v bližnji prihodnosti kupujem telefon v rangu 150 € in sem bil že odločen za "stari" Moto G 8GB, zdaj pa ste privlekli nekaj cenejših alternativ na plan, predvsem tale Efox Value C6.
Torej Efox C6 za 90/100 € ali Moto G za ~165 €?
Nisem neki zahteven uporabnik, telefon poleg osnovnih funkcij rabim za mail, koledar, prebrat kako novico ali pdf, občasno GPS. Teh 70 € je kar razlika, npr. s tem pokrijem 1+ leto opcije 1GB podatkov na mesec. Tako da kaj bi vi vzeli, so kake očitne slabosti Efoxa?
Torej Efox C6 za 90/100 € ali Moto G za ~165 €?
Nisem neki zahteven uporabnik, telefon poleg osnovnih funkcij rabim za mail, koledar, prebrat kako novico ali pdf, občasno GPS. Teh 70 € je kar razlika, npr. s tem pokrijem 1+ leto opcije 1GB podatkov na mesec. Tako da kaj bi vi vzeli, so kake očitne slabosti Efoxa?
Aston_11 ::
Jaz bi vzel cenejšega. Recimo sedaj imam od Tušmobila W980, firma je neka Konka, 4 procesorje itd., v glavnem android + google + gmail + kolendar + 2 SIM + internet dela, drugega pa ne rabim. Trpi pa zadnje čase za neke random izklope pri uporabi - ko npr. dvigneš telefon in se začneš pogovarjati, se reštarta. Na servisu je bil, niso naredili nič, niti nisem pričakoval, da kaj bodo. Gre sicer nazaj na servis. Enega za male pare bi komot nabavil, ker ko bo crknil, bi ga zamenjal za naslednjega za male pare.Fotkič pa itak ne dela v slabi svetlobi, kar spet ni nek deal breaker. Pri normalni ima slike, ki jim nimaš kaj očitati. Zato mi je padel zgornji LG v oko, ima pa očitno nek slab cajt pogovora, kar bi recimo lahko pomenilo, da ne bi zdržal en dan normalne uporabe.
hojnikb ::
Pa še to ni nujno, da je od LG :)
drgač se pa bolj splača dg310 vzet
http://www.doogeemobile.com/doogee-dg31...
512MB je mal mal rama..
http://www.doogeemobile.com/doogee-dg31...
512MB je mal mal rama..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Hehe, spet pametni novinarji s računalniških novic :)
Danes so me pa razjezili, odprem tolo novico in takoj je bila na FB objava, da sem prebral članek. Sem takoj pritisnil "prijavi napako" in mu sporočil tole:
Kje točno si najdu da je telefon naredo LG ? LGjev je MOGOČE IPS panel, ne pa komplet telefon, nauči se brat človek. Pa goni u k***c celo uredništvo ker to da vam gre slabo že dolgo vem, da morte objavt na moj zid, ko preberem objavo, je pa višek!
Sej un na računalniških novicah je dg310 :P
Pa 8MP da ma? Pa vodoodporen je tud? A kdo ve kaj v tistem uredništvu kadijo... ker meni bi tud neki tazga fajn pasal zdej.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Cena je mikavna.
Slabih 85€ z dajatvami. Ni več mikavno. Sploh ko zraven postaviš efox-a.
MeGreat ::
512MB rama, star dual core, slaba resolucija,... Za praktično isti denar (81EUR s kodo: http://www.coolicool.com/efox-value-c6-... ) dobiš iz nemčije 5" IPS HD, 1GB rama, quad core, preverjeno odličen GPS + se ne rabiš za carino sekirat . Čeprav trenutno ni zaloge, bo pa verjetno v parih dneh.
Kakšna pa je koda za efox c6? Meni namreč kaže ceno 88e .. ali se da mogoče za efox c6 dobiti kakšen etui ?
nejcov0 ::
SimplTech ::
Na hitro pregledal in nisem našel tega modela v trgovini, ki bi pošiljala iz EU.
Bo treba naročit direktno na Kitajskem - recimo tu: klik
Bo treba naročit direktno na Kitajskem - recimo tu: klik
vlado44 ::
Evo če koga zanima...Xiaomi je izdal nov model MI4... http://www.xiaomishop.com/130-xiaomi-mi...
red_baron ::
Ali si kdo lasti XIAOMI REDMI NOTE? verjetno ga bom kar naročil. Doseže 28 000 točk na antutu benchmarku.
našel sem ga za 229 dolarjev.
našel sem ga za 229 dolarjev.
MeGreat ::
Kaj pa dg350 ima kdo ? Jaz bi ga potreboval zaradi gps-a ter brskanja po internetu? Kako hitro najde gps satelite?
keitai ::
Mi4 je mikaven, je že kdo naročal preko xiaomishop.com ali ga ima še katera kitajska/tuja trgovina s posredovalnim centrom v EU?
keitai ::
Kaže, da jih bodo prodajali tudi v Italiji po 400e (530usd). http://www.phonearena.com/news/Xiaomi-M...
Kaj pa dg350 ima kdo ? Jaz bi ga potreboval zaradi gps-a ter brskanja po internetu? Kako hitro najde gps satelite?
Sej lahko bi vsaj par zadnjih strani prebral preden se vpršanja postavlja...
GPS je tko-tko... včasih dobi hitrjši lock kot LG 4X, včasih zna pa kar trajat.
menjalnik ::
Efox Value C6 je res dober nakup, moram premislit ker se mi je zdaj odprla ponudba za novo Xperio m2 za isti denarKolikor sem gledal predstavitve Efox-a dela tekoče pa tudi slike niso ravno slabe, pa še zakon zaradi 5" ekrana, treba premislit...
Hitko ::
Jaz sem se tudi navdušil nad Efox Value C6, vendarle rabim telefon tudi za telefoniranje. d4vid omenja, da je njegov bolj slab za pogovor (problem zvoka). Kakšne izkušnje imate drugi lastniki?
Tega problema ne omenjajo v testih, ali je možno zgolj problem z dotočnim aparatom (kot npr. pri testnem s slušalkami http://chinamobilemag.com/review-efox-v... )?
Če imaš smolo z aparatom, je garancija bolj švoh, moraš ga poslati na Kitajsko na svoje stroške in seveda nič ne garantira, da ne dobiš spet kakega problematičnega, malček loterije.
Tega problema ne omenjajo v testih, ali je možno zgolj problem z dotočnim aparatom (kot npr. pri testnem s slušalkami http://chinamobilemag.com/review-efox-v... )?
Če imaš smolo z aparatom, je garancija bolj švoh, moraš ga poslati na Kitajsko na svoje stroške in seveda nič ne garantira, da ne dobiš spet kakega problematičnega, malček loterije.
MaterVola ::
Imam Redmi Note. Priporočam. Kupil sem ga za 199 $ na spemall.com, zdaj je cena malo višja.