» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
116 / 132
»»

N0t0ri0us ::

lenovo k5 na edigital.

Gtonek1 ::

http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_39...

Si kdo lasti tak telefon, da malo rečemo o obupnem uni launcherju, da se ga ne da rootat, da ima nek appkiller ki ga ne moreš izklopit( pa še nobena aplikacija ne sinhronizira...)
Lp

OK.d ::

To sem tudi sam opazil, da nekaj ni v redu ker ne pusti naložiti drug launcher.
Kot, da bi ga nekaj blokiralo-zapečen v rom:P
Drugače, apk. se mislim da sinhronizirajo, sicer ga jaz ne uporabljam ampak sin in ne morem z gotovostjo to trditi.
LPOK.d

roberto1 ::

Sem imel svoj čas ta telefon in sicer nisem uporabljal nobenega drugega launcherja, je pa zadeva polna bloatwarea, ki ga ne moreš oddstranit, kar je pain in the a...
Ampak

Tule sem zasledil možno rešitev, če jo poizkusiš:

To Root:

Download KingRoot

Enable Developer settings

Enable OEM Bootloader Unlock

Enable USB Debugging

After doing this open KingRoot and continue to click try to root until it completes 100% I had to do this about 4 times with 2 reboots, but did get it to root. After rooting clean up your system by removing suggested apps, download a launcher of your choice and set it as main launcher. Download ESFileExplorer find UNI Launcher and remove it from your system. Basically in that order.

OK.d je izjavil:

Drugače, apk. se mislim da sinhronizirajo, sicer ga jaz ne uporabljam ampak sin in ne morem z gotovostjo to trditi.
Someday never comes!

meganboj ::

Pozdravljeni razmišljam o nakupu UMI PLUS E kakšno je vaše mnenje o njem

KTr1sk ::

roberto1 je izjavil:

@KTr1sk - pa dobro, teh par 10€ boš že preživel, vsak izmed nas je že kdaj plačal carino oz. davek, pa ga ne bi rabil. Če bi si naročil telefon za 300 ali 400€, potem pa ne bi bila več šala:)
Zato je pametno ne gledat cene v trgovinah, ker je treba temu prištet še poštnino in v primeru ko za to ni poskrbljeno, še dajatve.
Sicer pa - look at the brightside - če bo slučajno crknil in ga boš moral pošiljat na KItajsko, ti vsaj na carini ne bojo težili, kako si ga prvič uvozil:)))

no danes sem prejel Note 3 "KATE" Special Edition, lepo zapakirano, vse je izgledalo v najlepšem redu, a ko sem telefon hotel prižgati se ni prižgal :(, oz prvo sem ga dal polnit in ne vem dobre pol ure če se je polnil je bil telefon vroč, ga hitro odklopim in nič :(, če ga dam polnit rdeča lučka utripa, sem pa našel na internetu, da so imeli že takšne težave..

tale npr. je imel enak problem..izgelda da ni rešil
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment...

na aliexpress še nisem nič potrdil, da sem prejel, ..je kakšna rešitev kaj naredit? hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

errhec ::

Če utripa rdeča lučka, je baterija prazna.
Je bila baterija vroča ali del pri polnilcu? ( drugače pa imaš kategorijo xiaomi telefoni in ostale naprave )
dd

Gtonek1 ::

roberto1 je izjavil:

Sem imel svoj čas ta telefon in sicer nisem uporabljal nobenega drugega launcherja, je pa zadeva polna bloatwarea, ki ga ne moreš oddstranit, kar je pain in the a...
Ampak

Tule sem zasledil možno rešitev, če jo poizkusiš:

To Root:

Download KingRoot

Enable Developer settings

Enable OEM Bootloader Unlock

Enable USB Debugging

After doing this open KingRoot and continue to click try to root until it completes 100% I had to do this about 4 times with 2 reboots, but did get it to root. After rooting clean up your system by removing suggested apps, download a launcher of your choice and set it as main launcher. Download ESFileExplorer find UNI Launcher and remove it from your system. Basically in that order.

OK.d je izjavil:

Dosti sem že probal pa ni šlo, da sem naredil hard reset sem se mogel prebijat skozi kitajske pismenke. Zaenkrat bom odnehal z poizkusi:)
lp

exibo ::

http://www.honorbuy.com/680-xiaomi-redm...

kakšna je razlike med
3+32GB Gray in
Official International 3+32GB Gray verzijo?

Dimnik ::

exibo je izjavil:

http://www.honorbuy.com/680-xiaomi-redm...

kakšna je razlike med
3+32GB Gray in
Official International 3+32GB Gray verzijo?

International podpira lte B20 in je 2mm daljši od navadne verzije, pa manjša izbira dodatkov ( zaščitno steklo, etui), ostalo je vse enako

N0t0ri0us ::

meganboj je izjavil:

Pozdravljeni razmišljam o nakupu UMI PLUS E kakšno je vaše mnenje o njem

Sem kupil kolegu umi super. kot prvo je bil to težak kot cegel, ta je sicer lažji (umi super 211g, plus e ima 185, kar je še vedno dokaj veliko). Kar kliče po razbitem zaslonu :D
Sicer telefon je deloval super.. dokler ni kolega zašvical s telefonom v žepu. Takrat je telefonu crknil touch oz se mu je zmešalo in je pritiskal sam od sebe kar mu je zapasalo. Trajalo je slab teden in je spet začel delovat. za nekaj dni seveda. To se je ponovilo 3x.

Kitajci seveda niso hoteli vrniti denarja. so pa ponudili celih 15$ vračila denarja če telefon popravim v lokalnem servisu oz lahko pošljem telefon na garancijo. Drobni tisk v garancijskih pogojih: ekran ne spada v garancijo, tako da bi poslal telefon za bz tja, ko bi prišel tja bi deloval ok, če slučajno ne bi bi pa moral plačat menjavo ekrana

Na koncu sem odprl dispute preko paypala, od katerih sem dobil navodila da vrnem telefon in mi potem morajo vrnit denar. Tako je tudi bilo...

Zgodovina sprememb…

miko22 ::

Kaj pravite o tehle telefonih?
KLIK

Meizu so zelo dobri telefoni, ampak pri nas dokaj nepoznani. Uporabljal sem m2 note, m3 in m3 note. Vrhunsko ležijo v roki, pač Mtk čipovje, ampak dobra baterija in zelo všečen UI (Flyme).
Imajo nekaj zelo zanimivih tweakov, mtouch gumb pa je precej addictive (en gumb je za home, back in fingerprint). Podobno ima Zuk Z2.

Teh high-end modelov nisem nikoli poizkusil, bil je pa bojda vrhunski Pro 5 z Exynosom.

Moraš pa vedet, da prav tako kot pri Xiaomiju nimaš LTE banda 20, slovenščina sicer je v Global romu, ni pa za vse modele Global roma.

Preveri še MX6, če si pa fiksiran na 5.2 pa poleg Xiaomi Mi5 preveri še Nubio Z11 Mini S. Poleg dveh zgoraj omenjenih firm, me je ZTE zelo impresioniral. Nubia sploh ima odlično kamero. Ali pa od iste firme Axon 7 Mini. Prav tako zelo solidna zadeva.
HKTR Store na aliju ima edini ZTE program brez davka (SF Express oz. dpd, vzamejo pa zgolj 5EUR za poštnino).

miko22 je izjavil:

Kaj pravite o tehle telefonih?
KLIK
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

flyby ::

pozor, če imate telefon Blu - phones collected calls, texts without permission

SumTingWong ::

Naj bi vmes že dali hotfix, ki popravi to zadevo. Preveč se je govorilo o temu, so se ustrašili.

logparty ::

Zdravo, zanimalo bi me kaj več o Cubot Dinosaur. Ima mogoče kdo izkušnje? Kakršnokoli mnenje? Hvala za odgovor. lp

Tako gre zadnje čase Chronopost/DPD. Ni za izključit, da ne bo še enkrat šel do Zagreba:))))

Monday 12/12/2016
07:10 AM CHRONOPOST NETWORKS
Inbound linehaul scan Scan location : Maribor - SI(depot 1695)
Monday 12/12/2016
03:10 AM CHRONOPOST NETWORKS
Shipment in transit Scan location : Ljubljana - SI(depot 0090)
Friday 12/09/2016
09:13 PM CHRONOPOST NETWORKS
Shipment in transit Scan location : Zagreb - HR(depot 0092)
Friday 12/09/2016
07:19 AM CHRONOPOST NETWORKS
Someday never comes!

Roberto1, ti si ga verjetno zavrnil pa poslal nazaj na kitajsko😀 mojga so danes odposlali, čakam sledilno, so napisali da bo 14tega komaj vidna....

Ko sem v petek videl Zagreb, dobro da niso imeli več uradnih ur:))))

Dimnik je izjavil:

Roberto1, ti si ga verjetno zavrnil pa poslal nazaj na kitajsko😀 mojga so danes odposlali, čakam sledilno, so napisali da bo 14tega komaj vidna....
Someday never comes!

Pa danes si jih kaj klical? Kaj pravijo?

danes so uspeli dostavit. Celo ime kurirja sem dobil in live counter, koliko lokacij ima še pred mano:))))

Dimnik je izjavil:

Pa danes si jih kaj klical? Kaj pravijo?
Someday never comes!

HDvideo ::

roberto1 je izjavil:

Tako gre zadnje čase Chronopost/DPD. Ni za izključit, da ne bo še enkrat šel do Zagreba:))))
Monday 12/12/2016
Monday 12/12/2016
Friday 12/09/2016
Friday 12/09/2016

To se kar pogosto dogaja sicer nevem zakaj ampak meni so že dvakrat iz Ljubljane poslali v Italijo nato v Nemčijo in potem nazaj Ljubljano in šele potem dostavili.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!

woman ::

DPD je najbrž najcenejša in tudi najslabša kurirska služba, pred časom je o tem bilo govora tudi na TV SLO v oddaji Posebna ponudba.
Z njimi imam slabe izkušnje, pošiljka iz Nemčije je pred par leti prišla poškodovana, pa se sploh niso hoteli pogovarjati, še nesramni so bili. Če se le da, se DPD-ju ognem na daleč.

marko71 ::

woman je izjavil:

DPD je najbrž najcenejša in tudi najslabša kurirska služba, pred časom je o tem bilo govora tudi na TV SLO v oddaji Posebna ponudba.
Z njimi imam slabe izkušnje, pošiljka iz Nemčije je pred par leti prišla poškodovana, pa se sploh niso hoteli pogovarjati, še nesramni so bili. Če se le da, se DPD-ju ognem na daleč.

sva že dva, raje doplačam da mi drugi dostavijo :P

CoinAmater ::

Kaj pa pravite o tem telefonu?
http://www.coolicool.com/stock-in-europ...
Po specifikacijah dober za ta denar.
Kako pa kaj s Slovenščino pri ZTE telefonih?

urli ::

Jaz imam na splošno z ZTE zadevščinami zelo slabe izkušnje. Sicer nisem imel ZTE telefona, sem imel pa 3xmodem različnih modelov in vsem je bilo skupno, da so bili eno veliko sranje, ki je enkrat delalo, drugič ne, so se kr sami od sebe ugašali, zmrzovali... tako da bi se jaz ZTE gsm zagotovo izognil. Imam pa sedaj huawei modem, ki je pa res TOP! Se mi zdi, da ZTE ni ravno sinonim za kakovost.

klinker ::

Jst ne vem kaj gledate sploh ta nikakvo supportana jajca, ko imas super supportane Xiaomi Redmi 3/4 za par desetakov vec.

Nabavil takrat Z7Max v akciji na efoxu in ga trenutno punca uporablja. Ne super, vrhunski telefon za ta denar. Ima sicer samo angleščino, ampak drugače pa za 2014 leto izdelave - bomba še danes. Meni je Nubia UI podobno všečen kot Flyme od Meizuta. Imajo nekaj zelo zanimivih rešitev.
Če te kaj več zanima konkretno - vprašaj! Imaš pa na efox direktno iz Kitajske mislim da za skupaj 104EUR brez popusta (se pravi 89EUR + poštnina) če se ti ne mudi.

Ni vse od ZTE za k....Nubia in Axon sta precej dobra, sploh Nubia kar se fotkačev tiče in Axon glede zvoka. Malo počekirajte you tube.
Je pa seveda res, da supporta kot ga ima xiaomi z eu romom nima nobena kitjaska firma. To je pač fakt. So pa alternative.

CoinAmater je izjavil:

Kaj pa pravite o tem telefonu?
http://www.coolicool.com/stock-in-europ...
Po specifikacijah dober za ta denar.
Kako pa kaj s Slovenščino pri ZTE telefonih?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Tako je roberto1👍 hčerka je imela dve leti kitajca inew7, telefon dela še danes brez kakega štekanja, 2/16G,tri reže (za sim2x in sd) razen baterija počasi peša, res pa ni podpore in kar je na njem naloženo pač je....

Tu pa piše, da je Android 6.0 in da je Slovenščina

Ni slovenščine - trust me. Pošiljajo v Slo, ampak to je tudi to. Mogoče obstaja kak reseller rom s polomljeno slovenščino, uradno ni našega jezika na teh telefonih (za najnovejše international Nubie in Axone si ne bi drznil trdit). Prav tako za Z7Max Nubia UI ne posodabljajo več - to kar imaš je tudi to, razen če posežeš po kakšnem custom romu (kolikor ti je pač to pomembno - marsikomu dol visi za updejte:)

Kot telefon za to ceno - nimam nekih pripomb. Seveda pa se moraš z nekaterimi stvarmi sprijaznit. 103EUR kolikor je mene stal - je vsekakor vreden (5,5FHD, 2gb/32/801, soliden fotkač, solidna baterija in 3 ločeni sloti).

CoinAmater je izjavil:

Tu pa piše, da je Android 6.0 in da je Slovenščina
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Anel ::

roberto1 je izjavil:

Monday 12/12/2016
Monday 12/12/2016
Friday 12/09/2016
Friday 12/09/2016

Moja izkusnja z chronopost je pozitivna..
Telefon sem narocil 29.11. danes 13.12. je bil dostavljen na moj naslov.
sel pa je od kitajske do francije.. nato austrija in na koncu ljubljana.
narocil sem pa pri grossoshop.

zzbil ::

Lahko samk vprašam kako se plača prek grossoshopa? Torej ali gre preko paypala za slovenijo? In ali je se kaksna druga možnost?

Samo paypal

Anel ::

zzbil je izjavil:

Lahko samk vprašam kako se plača prek grossoshopa? Torej ali gre preko paypala za slovenijo? In ali je se kaksna druga možnost?

Ja, jaz sem s paypalom placau..

thramos ::

WildChild je izjavil:

Men je pa v uč padel tale telefon: http://umidigi.com/page-umi_super_speci... za cca 200€

Prednost tega telefona je seveda cena glede na hardware in software, če bo res taka in odprtost do programja. Rootanje bo defacto gor pa bo stock android baje.

Sami plusi, samo ta telefon nima NFC ja. Posledično me zanima, če morda kdo ve zakaj kitajčki nimajo NFC ja vgrajenega. Je to Mediatek problem? Ali se ni nekaj časa govorilo, da lahko človk, če ima simko oziroma microsd kartico fraj tam namontira nek nfc čip, ki se obnaša kot vgrajeni NFC čip? Če bi se to dalo v tem telefonu storiti bi bil tole flagship za 200€ kar je že kar smešno.

Malo pozno, ampak v drugi temi smo se tudi spraševali o NFCju. Glede na specifikacije in ceno ne zgleda slabo in ga ima: http://www.tinydeal.com/asus-zenfone-2-...

Asus telefoni so sicer cenovno zelo zanimivi, vendar moram opozorit da imajo vse Asus naprave grozne količine bloatwarea. Nekaterih stvari ne moreš odinštalirat brez rootanja, na kar je potrebno bit pozoren.

Zgoraj je nekdo omenil Umi. Bodite pozorni na te telefone, ki so težki blizu 200g (meni osebno nesprejemljivo več kot 150). Plus tega, če si malo pogledate kak Amazon in recenzije uporabnikov, vam bo vse jasno. Ni še ta firma tam, kjer bi si želeli. Na papirju izgleda super, potem v realnosti je pa čisto druga stvar.

thramos je izjavil:

WildChild je izjavil:

Men je pa v uč padel tale telefon: http://umidigi.com/page-umi_super_speci... za cca 200EUR

Prednost tega telefona je seveda cena glede na hardware in software, če bo res taka in odprtost do programja. Rootanje bo defacto gor pa bo stock android baje.

Sami plusi, samo ta telefon nima NFC ja. Posledično me zanima, če morda kdo ve zakaj kitajčki nimajo NFC ja vgrajenega. Je to Mediatek problem? Ali se ni nekaj časa govorilo, da lahko človk, če ima simko oziroma microsd kartico fraj tam namontira nek nfc čip, ki se obnaša kot vgrajeni NFC čip? Če bi se to dalo v tem telefonu storiti bi bil tole flagship za 200EUR kar je že kar smešno.

Malo pozno, ampak v drugi temi smo se tudi spraševali o NFCju. Glede na specifikacije in ceno ne zgleda slabo in ga ima: http://www.tinydeal.com/asus-zenfone-2-...
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

thramos ::

roberto1 je izjavil:

Asus telefoni so sicer cenovno zelo zanimivi, vendar moram opozorit da imajo vse Asus naprave grozne količine bloatwarea. Nekaterih stvari ne moreš odinštalirat brez rootanja, na kar je potrebno bit pozoren.

Ja, tudi sam sem bral o tem. Ima pa, sodeč po XDA tale telefon kar solidno ponudbo custom ROMov.

Ali ima ta telefon
https://www.aliexpress.com/store/produc... slovenski jezik? Kako je s slovenščino na xiaomi telefonih?

woman ::

Saj vse lepo piše, a je tako težko malo bolj natančno prebrat?

na kratko: ima, vendar je najbrž napol prevedeno vse skupaj. V uradnem global romu je slo jezik, vendar še zmeraj tudi tam napol in povrh se še sesuje launcher ko preklopiš na slo jezik (tudi zadnji update se vsaj na treh napravah še zmeraj sesuva).
Zato, če hočeš imeti brezhiben slo prevod, si moraš sam odklenit bootloader in inštalirat xiaomi.eu rom. O tem si več preberi v tej temi in na izberixiaomi.si.

CoinAmater je izjavil:

Ali ima ta telefon
https://www.aliexpress.com/store/produc... slovenski jezik? Kako je s slovenščino na xiaomi telefonih?
Someday never comes!

Pa se da na vsakem Xiaomi telefonu odklenit bootloader? Malce sem slab v razumevanju teh stvari. Kaj je sploh bootloader(po domače) in kaj je ROM(po domače)?
Pa ne me preveč kritizirat. Vem, da mi boste razložili:)

Bootloader je "menedžer" ki v native (zaklenjenem) stanju skrbi, da lahko nalagaš oz uporabljaš samo dezignirano programsko opremo (se pravi samo ROM, ki ga je za to napravo namenil proizvajalec). Ko je bootloader odklenjen, se več ne čekira ta inštanca in lahko inštaliraš druge "custom" rome.
Na vsakem Xiaomiju se lahko odklene bootloader. Tukaj je vse lepo po korakih razloženo.

CoinAmater je izjavil:

Pa se da na vsakem Xiaomi telefonu odklenit bootloader? Malce sem slab v razumevanju teh stvari. Kaj je sploh bootloader(po domače) in kaj je ROM(po domače)?
Pa ne me preveč kritizirat. Vem, da mi boste razložili:)
Someday never comes!

Hvala

Tonti ::

https://www.efox-shop.com/versandkosten...

Prosim za kakšno mnenje o tem.Kakšni minusi razen malo večje teže.Iščem nekaj z dobrim fotoaparatom in baterijo.Okleval sem med redmi 3 pro in redmi 3 ,pa našel tega in se ne morem odločiti.Mogoče kakšen drugi predlog,gornja meja je 200€ skupnih stroškov.:D

LP

next3steps ::

Redmi PRO?
V mislih imam tega
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_pr...
Se tudi sam zanimam zanj.

Zgodovina sprememb…

Te firme so ponavadi zelo risky, jaz na tvojem mestu ne bi.

Do 200€ imaš kar lep nabor naprav, od onenjenih Xiaomi v 5.5" spektru - Redmi Note 3/4, Redmi Pro in seveda Redmi 3s/4 v 5" rangu.

Super fotkača do 200€ ne boš dobil, imajo pa omenjeni modeli odlično baterijo (sploh Redmi 3/S/X in Note 3). Ne da so fotkači na xiaomijih zanič, ampak so ok za ta denar in nič več. Boljši fotkač je recimo pri mi5, ampak stane nekaj več.

Kar se drugih firm tiče, je Zuk Z2 trenutno zelo ugoden s SD 820 in čisto druga liga telefona od zgoraj omenjenih, ampak brez podpore za slo jezik in posledično obveznim flašanjem indijskega roma da se vsaj pisank rešiš.

Tonti je izjavil:

https://www.efox-shop.com/versandkosten...

Prosim za kakšno mnenje o tem.Kakšni minusi razen malo večje teže.Iščem nekaj z dobrim fotoaparatom in baterijo.Okleval sem med redmi 3 pro in redmi 3 ,pa našel tega in se ne morem odločiti.Mogoče kakšen drugi predlog,gornja meja je 200€ skupnih stroškov.:D

LP
Someday never comes!

zzbil ::

Se mogoče že ve kdaj bo kakšno (božično) znižanje na mi5/s telefona pri grossoshopu?

Darko! ::

Ne vem, če je bilo že omenjeno, ampak tule:

http://www.racunalo.com/testirali-smo/

je un kup prav zamimivih recenzij, sploh kitajskih telefonov (Xiaomi ...)
Dobijo jih pa iz tele štacune iz Italije in ni carine in DDV. Še nek popust je, če vtipkaš njihovo promo kodo:

http://www.honorbuy.com/

D

scipascapa ::

100% ni ddvja?

imaš promo kodo?

aja RACUNALO :)

Zgodovina sprememb…

««
116 / 132
»»