» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
23 / 132
»»

trnvpeti ::

lenovo k3
snap 410,5",720p,2300mah, 97$

trnvpeti ::

Jiayu S3, se en nor telefon za 170$
5.5, 1080p, octa, t760, 3G rama
GSM 850/900/1800/1900, WCDMA 900/1900/2100, FDD-LTE 800/1800/2600, bat 3000mah

MeGreat ::

http://www.efox-shop.com/versandkostenf...

octa core, 1gb ram, shipping from europe za 107€. Z kodo EFOX3 še 3% popusta

Nočni ::

Tale jiayu je všečen sam je out of stock trenutno. Ne spoznam se ravno na tele zadeve ampak to na simobil špila ane??

Špila na 2g, 3g pa ne povsod ker nima 900/2100

Če uporabljaš veliko podatkovnega prenosa , ni najboljši, za klice/sms bo pa povsod delal.

Aha, treba poj nekej druzga poiskat. Je kej podobnga za to ceno?

boolsheat ::

Čakaj, Jaiyca, ki jih je prilepil trnvpeti in po katerem očitno sprašuje Pokl ima naše frekvecne: WCDMA 900/1900/2100

Zgodovina sprememb…

Ja očitno res. A je kakšno skladišče iz EU da se da to naročit ker tukaj je potem še carina in ostale zadeve?

Moja napaka, sploh nisem gledal. Če najde kdo kakšen link za jiayu s3 naj deli. Zelo zanimiv telefon, 3gb rama, glonass pa še 3g podpora za zelo dobro ceno

http://www.coolicool.com/lenovo-golden-...

Evo mislm da bo tale kar v redu. To bo slo na simobil? THX

GTX970 ::

Bo delalo.

Zakaj raje ne skočiš do Graza in vzameš moto g z lte 800/1800/2600 podporo ?
https://geizhals.at/motorola-moto-g-lte...
mylemon

Cena kitajca s ddv bo višja kot pri moto g v AT (144 eur+22% +7 eur = 182.7 eur).

Hkrati lahko gor opraviš šoping in tankaš po 1.18 eur/liter.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Odlična ideja sam kaj ko ni cajta;( Sam s prevozom do tam pa poj nism več v plusu:)

-valvoline- ::

A se dobi kaj pametnega z 4 jedrnikom(lahko tudi x2),8gb spomina in 1gb rama za 50-60e?

Kaj pravite na tole :
http://www.coolicool.com/doogee-dg310-v...
Kolk casa traja ponavadi dostava?

hojnikb ::

solidno je (sicer švoh resolucija). sam računaj še 22$ ddv, carina, in manipulativni stroški.
#brezpodpisa

Network Frequency
GSM 850/900/1800/1900MHz, WCDMA 850/1900/2100MHz

Mislim da boš s tem bolj zadovoljen, kot z novim kitajcem za tako ceno.

hojnikb je izjavil:

solidno je (sicer švoh resolucija). sam računaj še 22$ ddv, carina, in manipulativni stroški.

A ni nakup do 100e oproscen davscin? Zakaj po domacih trgovinah nimajo nic takega? Rabljeni galaxyji s2 se prodajajo po 100e s3 150e, ne mors verjet.

-valvoline- je izjavil:

hojnikb je izjavil:

A ni nakup do 100e oproscen davscin? Zakaj po domacih trgovinah nimajo nic takega? Rabljeni galaxyji s2 se prodajajo po 100e s3 150e, ne mors verjet.

ne, do 22€ je ta meja.
#brezpodpisa

GTX970 je izjavil:

Network Frequency
GSM 850/900/1800/1900MHz, WCDMA 850/1900/2100MHz

Mislim da boš s tem bolj zadovoljen, kot z novim kitajcem za tako ceno.

Win ne pride v postev, samo android. Tale lumia ma zgolj 512 rama in 4gb spomina kar je premalo.

Win ne pride v postev, samo android. Tale lumia ma zgolj 512 rama in 4gb spomina kar je premalo.

za windows phone je to preko glave. Ni to bloat od androida.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ne, do 22€ je ta meja.

Nemogoce, morda 122e? Kje vprasat oz pogledat na netu o tem?

22e je meja za plačilo davka, 150€ pa za carino.
#brezpodpisa

A ni nakup do 100e oproscen davscin?

https://slo-tech.com/forum/t276516/zace...
V praksi je od letos 06 malo drugače ;).

Tale lumia ma zgolj 512 rama in 4gb spomina kar je premalo.

Za kaj točno je rama premalo ?
Najbolj zmogljivi in dragi WP ga imajo 2 GB (Nokia Lumia 1520,930), Lumia 830,735 ga ima samo 1 GB.

Če potrebuješ ne vem koliko prosota, 530 podpira sd kartice do 120 gb.

Zgodovina sprememb…

#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

22e je meja za plačilo davka, 150€ pa za carino.

Te se pravi placam samo davek.

GTX970 je izjavil:

A ni nakup do 100e oproscen davscin?

https://slo-tech.com/forum/t276516/zace...
V praksi je od letos 06 malo drugače ;).

Tale lumia ma zgolj 512 rama in 4gb spomina kar je premalo.

Za kaj točno je rama premalo ?
Najbolj zmogljivi in dragi WP ga imajo 2 GB (Nokia Lumia 1520,930), Lumia 830,735 ga ima samo 1 GB.

Če potrebuješ ne vem koliko prosota, 530 podpira sd kartice do 120 gb.

Mam xperio z 1gb rama pa je skoraj vedno povn :)
Nocem externih kartic,po mojih izkusnjah spominske kartice pomenijo tudi do 50% hitrejse praznenje baterije.

Zgodovina sprememb…

N4m31355 ::

valvoline
na xperiji tece android.. ne mors primerjat z windows-i

SimplTech ::

Imam izkušnje z DOOGEE DG310 - vzel iz EU skladišča Efox trgovine. Mislim da te pride 77 EUR + 8 EUR dostava za Slovenijo. To je sicer malo nad tvojim budgetom, a telefon za ta denar ponuja čisto OK izkušnjo. Mogoče ima malo manj občutljiv mikrofon, resolucija ekrana seveda ceni primerna, ampak deluje hitro, Wifi in signal lovi čisto OK, izdelava in materiali na nivoju.

Se pa cene telefonov v EU skladiščih začnejo nekako pri 70 EUR (primer), tako da kaj veliko pod to mejo boš težko dosegel. Razen če se ti da ukvarjati z direktnim naročanjem iz Kitajske, kar je pa glede na čas v letu manj prijetna opcija.

Ce je iz evropskih skladisc potem ni nobenga davka ali carine? Ta cybot je tudi zanimiv.

http://www.coolicool.com/stock-in-europ...
Evo colicool ma tudi evropska skladisca. Pa pise brezplacna dostava, ali sem jaz kaj spregledal?

Zgodovina sprememb…

Da, če vzameš iz EU skladišča nimaš dodatnih dajatev.

Tako da si pri coolicool našel optimalno varianto, ker ne zaračunava dodatno za dostavo (zgolj za Hrvaško) - Efox namreč za dostavo v SLO zaračunava dodatnih 8 EUR.

Imaš nekaj EUR cenejšega še THL T6S (link). Preglej kaj ti je vizuelno najbolj všeč in naroči (znotraj so namreč vsi za to ceno bolj ali manj enaki).

SimplTech je izjavil:

Da, če vzameš iz EU skladišča nimaš dodatnih dajatev.

Tako da si pri coolicool našel optimalno varianto, ker ne zaračunava dodatno za dostavo (zgolj za Hrvaško) - Efox namreč za dostavo v SLO zaračunava dodatnih 8 EUR.

Imaš nekaj EUR cenejšega še THL T6S (link). Preglej kaj ti je vizuelno najbolj všeč in naroči (znotraj so namreč vsi za to ceno bolj ali manj enaki).

Zanimivo tudi, sem ga ze prej vzel v ozji izbor samo pa nima podporo za OTG, dogee ima.
Kako pa je z omrezjem in frekvencami delovanja? Vem da je treba na to bit pozoren, ali je tale dogee primeren za uporabo v Slo?

Zgodovina sprememb…

Kolikor imam informacij lahko pride do težav pri sprejemu 3G signala (prenosa podatkov) na območjih izven mest in še to mislim da na Simobilovem omrežju. Ker tam so bazne postaje na 900 Mhz, DOOGEE pa podpira prenos podatkov WCDMA 850/2100 MHz. Jaz imam Mobitel/Telekom omrežje in težav s tem nisem opazil.

Kar se pa tiče klasičnega prenosa govora in SMS pa mislim da težav z frekvencami nebi smelo biti. Mogoče bo dodal še kdo kaj več na to temo.

broken/link ::

na temo frekvenc je v zadnjih 5straneh že toliko napisanega, da je brezveze izgubljat besede. tudi za ta dotični model, o katerem je tu govora.

Killermode ::

Zanima me če ima kdo izkušnje z tem telefonom in kako se obnese Kingzone K1 Turbo

Ikspe ::

Kater nov kitajski telefon za do 120€ kupiti da ima internet in da dela solidne fotke.

Pesimist ::

dans sem si upejto mojga kitajca in zdaj ima fenomenalo idle baterija porabo. Prej blo nekje 1-2% na uro, zdaj pa je 0.08%.
Kaj je mozno da mi kaki app sral ali je res 4.4.2 tolko vartcnejsi od 4.2.2.

d4vid ::

Pesimist je izjavil:

dans sem si upejto mojga kitajca in zdaj ima fenomenalo idle baterija porabo. Prej blo nekje 1-2% na uro, zdaj pa je 0.08%.
Kaj je mozno da mi kaki app sral ali je res 4.4.2 tolko vartcnejsi od 4.2.2.

Kater telefon?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

hmm 0.08% na uro... yeah i dont buy it, vsaj ne na smartphonu.. Eni spijejo več, pa če so čisto ugasnjeni :)
#brezpodpisa

Opkow ::

0.08%? To pomeni, da telefon zdrzi skoraj 2 meseca. :)

0.8% Bi pa ze drzalo, pod pogojem, da ga uporabljas minimalno, osvetlitev na nizji vrednosti in laufa samo GSM antena.

Pesimist ::

ma nevem meni je tudi močno sumljivo to. Zato bom zdaj baterijo čisto sprazno da se na novo kalibrira al kaj?
Z 4.2.2 sem imel hude probleme, slow os, baterijo spraznilo kr tak ko je idlal. To se mi veckrat zgodilo da v 2 urah na 60% spraznilo brez da sem se ga dotakno. Zdaj z 4.4.2 je vsaj hitro ce ne druga.

Tisti podatek je ko telefon idla ofcourse z 3G ali wifi on.

gledo sem samo debelo ko sem zjutraj budilko utišo in vido 99% ko je bil wifi on.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Vanadium ::

Kako je z temi kitajci in updejti? Je to preko ota ali je potrebno rocno? Kje dobite rome za njih? Nekaj se palim za kakega mt6752 osemjedernega 64bit kitajcka ker je par dobrih napovedanih.

Updatov ni (veliko).

Odvisno od telefona.Za one zanimive je veliko romov (modaco, xda), da ne omenjam kitajskih forumov.

Zgodovina sprememb…

one+one ni ravno tipični kitajski telefon.
Je čisto nekaj drugega, če ti rome vari cyanogenmod in uporabljaš pogost SoC (801).
Mediatek on the other hand.....
#brezpodpisa

SumTingWong ::

Xiaomi, Meizu, Elephone, OPPO, ZTE imajo na voljo dovolj ROMov in updejtov. Ampak ZTE (Nubia) ti ne bi priporočal, baje je tako zelo slabo optimiziran OS. Xiaomi, Meizu se mi zdita najboljša ideja.

Zgodovina sprememb…

Neke random ROMe ne moreš šteti kot update, skratka posodobitev ni, lahko pa marsikaj načaraš, ampak verjetnost da potem kaj ne deluje tako kot bi moralo je kar velika..

Če pričakuješ update v stilu google nexusa/moto g, potem kupiš slednjega.

Saj veliki Samsung ni nič boljši.Zadeva X ne dela ? Kupi nov model Samsunga in bo delalo.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Ikspe je izjavil:

Kater nov kitajski telefon za do 120EUR kupiti da ima internet in da dela solidne fotke.

greš na bolho gsmart guru g1 dobiš ga pod 100EUR

5" hd zaslon
4 jederni proc 1.5ghz
13mp kamera
32gb spomina
2gb ram

baterija mi kljub ožemanju drži dan pa pol do dva...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Vanadium ::

Torej je za mtk procesorje stvar srece da se updejta rome:| no sej za 150€ pac ni kaj pricakovati. V mislih sem mel bolj zopo, umi, elephone... bom videl kaka bo cena xiaomi mi5 ker punci sem mi2s nabavil in je super navdusena.

Tonti ::

Pozdravljeni!

Pišete večinoma o 5" telefonih,jaz pa bi rajši nekaj manjšega. 4-4,5".Ker se ne razumem v vse te podatke o frekvencah pa to,sem pa pri BOB-u,bi rad nasvet kateri telefon do nekje 100€ kupiti da mi bo normalno delal + soliden fotoaparat in GPS.

http://www.efox-shop.com/versandkostenf...

Kaj lahko pričakujem od tega?Ali je kaj boljšega za to ceno ali se da tega kje ceneje dobiti.

LP Toni
««
23 / 132
»»