» »

ADSL statični ali dinamični ip kaj je boljše

ADSL statični ali dinamični ip kaj je boljše

Dusko ::

Kot že v naslovu piše me zanima lai naj pri siolu zaprosim za statični ip ali je boljše met dinamičnega.
Kakšna je vaša praksa vsi zaprosite za statični ip naslov?
Najlepša hvala za odgovore.

Matek ::

Jah statični ma svoj namen, recimo če si želiš postavit server, je to dosti lažje z statičnim, če pa nimaš potrebe, je pa brezveze.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Cokolesnik ::

ena od prenosti dinamicnega ipja je ta, da lahko vzpostavis dve adsl povezavi naenkrat. to pomeni v praksi, da lahko dva racunalnika uporabljata adsl povezavo brez da bi en vedno moral goreti da bi drug prek njega dostopal do interneta saj bi v primeru staticnega ipja lahko bil direktno na internet povezan le en racunalnik.

varnost je malce boljsa ce imas dinamicen ip, ker ob vsaki prijavi dobis novega in zato te nekdo ne more vzeti na muho tako hitro kot ce bi tvoj racunalnik vedno imel isto ip stevilko.

so pa se druge prednosti in prav tako slabosti a kaj vec o tem bos najprej izvedel ce se obrnes na 080 8765, pa google pa starejse teme ipd. ker so mnenja o ipjih bila ze nemalokrat diskutirana.

tudi postavitev serverja z dinamicnim ipjem je lahko zelo elegantno resena zato to naj ne bo glavni vzrok da bi vztrajal pri staticnem ipju.

mislim da nisi navedel kaksnih posebnih potreb za staticen ip in dinamicen bi bil cisto ok po mojem. kasneje lahko za staticnega se vedno zaprosis, kadarkoli.

Zgodovina sprememb…

Kalimero ::

"ena od prenosti dinamicnega ipja je ta, da lahko vzpostavis dve adsl povezavi naenkrat. to pomeni v praksi, da lahko dva racunalnika uporabljata adsl povezavo brez da bi en vedno moral goreti da bi drug prek njega dostopal do interneta saj bi v primeru staticnega ipja lahko bil direktno na internet povezan le en racunalnik."

to zgoraj ni v celoti res.......tudi če imaš statični ip lahko na adsl priključiš več računalnikov......rabiš pač router, ki stane malce več kot hub, ki ga tudi lahko uporabiš za hkratno priključitev več računalnikov na eno adsl linijo.....


LP

Cokolesnik ::

kalimero ima prav. router resi tezavo, vendar pomeni dodaten strosek.

DSmidgy ::

Ja. Pa porte moreš pol še nastavlat (DCC za mIRC, eMule, ...) če maš rooter. Če se pa preko dinamičnega IPja prijavljaš je pa vsak kompjuter zase (to je lahko potem postaviš več serverjev).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 - staticen IP

Oddelek: Omrežja in internet
123286 (2845) SasoS
»

statični in dinamični ip

Oddelek: Omrežja in internet
75995 (5851) jRk0
»

Vprašanje glede IP-jev!

Oddelek: Omrežja in internet
101302 (1109) Izi
»

SiOL ali Arnes (oz. drug kabelski ponudnik) v naslednjih letih ?

Oddelek: Omrežja in internet
181545 (1188) pivmik
»

ADSL - Staticni IP

Oddelek: Omrežja in internet
51088 (936) Gandalfar

Več podobnih tem