Forum » Strojna oprema » AMD Piledriver
AMD Piledriver
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
hitra matematika po tistem grafi mi pove, da je fx6350 cca 10% hitrejši od fx6300(clock), torej bi fx6300 dobil ~168%, kar je pod i3..
#brezpodpisa
NightHawk ::
Sepravi tvoje mnenje je, da če vzamemo 20 iger ki so že izšle in testitiramo na takih nastavitvah, da dobimo vsaj 60 fps
FX 6300 (3.5GHz)
I3 3240 (3.4 Ghz)
Bo v povprečju FX 6300 spredej? Imaš kaj da podpreš to izjavo. Ker vse kar najdem na netu kaže da temu ni tako. In tudi logično je, saj je ST preformans boljši na i3.
Zdej ko si dal tale tomshardware link - tu je FX 6350, ki deluje na višjih frekvencah. In i3 3225 (sepravi an 3.3 in ne 3.4). Zdej dobiš i3 3240 za 2 eur več kot 3220 tak da...
Sem tudi že razmišlal o athlon 750k ampak po tem testu sem ga odpisal, ki si ga ti kazal.
Tole so naredili nekaj časa nazaj, testirali 18 pod 200$ CPU.
FX 6300 (3.5GHz)
I3 3240 (3.4 Ghz)
Bo v povprečju FX 6300 spredej? Imaš kaj da podpreš to izjavo. Ker vse kar najdem na netu kaže da temu ni tako. In tudi logično je, saj je ST preformans boljši na i3.
Zdej ko si dal tale tomshardware link - tu je FX 6350, ki deluje na višjih frekvencah. In i3 3225 (sepravi an 3.3 in ne 3.4). Zdej dobiš i3 3240 za 2 eur več kot 3220 tak da...
Sem tudi že razmišlal o athlon 750k ampak po tem testu sem ga odpisal, ki si ga ti kazal.
Tole so naredili nekaj časa nazaj, testirali 18 pod 200$ CPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NightHawk ()
klkkkkkkkkkk ::
hitra matematika po tistem grafi mi pove, da je fx6350 cca 10% hitrejši od fx6300(clock), torej bi fx6300 dobil ~168%, kar je pod i3..
Hehehe
zanimivo je to.. da je potem i5 samo za 45% hitrejši od i3 cena je pa dvojna.
Sam sem pa tudi rekel, da je tale mal "fail" review.
No, če bi se odločil med i3 in FX.... je odločite FX.
prosim flyingbee, če že bluziš, pa sam stesitraj z fx6300 in i3 (kir pač pride v isti cenovni rang kot fx) in poroč rezultate. Jasno z isto grafično in vsem istim kar se da.
Potem pa nabijaj. Do takrat pa ...
#brezpodpisa
Hmm
Athlon je zelo dober CPU. Je zelo blizu i3, če špili uporabljajo 4 niti/jedra no... ko ga naviješ... Edino mi ni jasno.. kako je lahko boljši v crysis 3 od i3
Lp
Hmm
Kdo tuki nabija no...
No meni je vseeno kaj kupiš...
Athlon je zelo dober CPU. Je zelo blizu i3, če špili uporabljajo 4 niti/jedra no... ko ga naviješ... Edino mi ni jasno.. kako je lahko boljši v crysis 3 od i3
Lp
prosim flyingbee, če že bluziš, pa sam stesitraj z fx6300 in i3 (kir pač pride v isti cenovni rang kot fx) in poroč rezultate. Jasno z isto grafično in vsem istim kar se da.
Hmm
Kdo tuki nabija no...
No meni je vseeno kaj kupiš...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
imaš 460GTX ? sicer se nimama kej pogovarjat..
Hmm
nimam (5870)
Lahko probam s slabšo grafo ki jo imam...
Eh, bv itak teb razlagat neki...
Zgodovina sprememb…
nwm zakaj sploh mešaš i5 v igro, če ne spada v ta price range.
primerjaj i3 in fx6300, sicer pa ne nabijaj..
primerjaj i3 in fx6300, sicer pa ne nabijaj..
#brezpodpisa
kje si ga primerjal ?
si ga primerjal z isto grafo in istim ramom ?
kje so številke, jst jih ne vidim..
si ga primerjal z isto grafo in istim ramom ?
kje so številke, jst jih ne vidim..
#brezpodpisa
D3m ::
Čebelica moraš razumeti, da je hojnik občutljive sorte, če ni številk.
Zato priporočam za vsak stavek, da dodaš eno številko.
Primer:
XXXXXXXXXX. (1+2)
Zato priporočam za vsak stavek, da dodaš eno številko.
Primer:
XXXXXXXXXX. (1+2)
|HP EliteBook|R5 6650U|
fajn je klobosat, kako na bratove kompu dela intel slabše brez da bi te trditve podkrepil z kakimi številkami.
#brezpodpisa
spet se izmikaš vprašanju.
Torej še vedno nimaš benchov (svojih) fx6300 vs i3
#brezpodpisa
spet se izmikaš vprašanju.
Mam ubistvu ne več.. ker je šov HDD po gobe...
Res je, da kakšnih benchov velikih nisem delal samo FC3 BF3MP Crysis 3.
Tako, da točnih razlik/številk ti nemorem povedati ...
PS: zanima me kolk se da stari i3 530 navit? (4,0Ghz)
Lp
Zgodovina sprememb…
torej potem tut nemoreš trdit, da je fx6300 toliko boljši od i3.
Na hitro?
1 jedro zmaga i3
2 jedra zmaga i3
4 jedra zmaga FX 6300
6 jeder zmaga FX 6300
Ubistvu
Obstaja en majhen problem pri MMO (neoptimiziranih špilih) moj primer guildwars 2 je bil na začetku i3 hitrejši vendar so optimizacije prinesle... da je FX 6300 sedaj hitrejši... vendar ne veliko
No vse je pa tud odvisno od špila za katerega je bolj optimiziran intel ali AMD.
Zgodovina sprememb…
treba je gledat večji nabor iger, ne samo par špilov
Jaz sem samo na hitro pregledal... in hotel povedati, vsem ki so med i3 ali FX 6300.
PS: zanima me kam se, da navit i3 530?
Zgodovina sprememb…
ja če ga konkretno naviješ...
konkretno? tuki vidm.. 4,0Ghz z stock coolerjom? lepa...mislm .. da je dovolj že 3,6gHZ
Zgodovina sprememb…
filip007 ::
Kam vam ni jasno v multi-core bo AMD boljši, ker ima pač več jeder. Pod single/dual core bo pač Intel hitrejši. HT-jedra nimajo vpliva na igre, kakor se mi zdi.
http://www.cpu-world.com/Compare/353/AM...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Kam vam ni jasno v multi-core bo AMD boljši, ker ima pač več jeder. Pod single/dual core bo pač Intel hitrejši. HT-jedra nimajo vpliva na igre, kakor se mi zdi.
nima več "jeder", ma pa več niti...
#brezpodpisa
fr4nc ::
nima več "jeder", ma pa več niti...
Govora je o FX-6300 če se ne motim...a nima kao 3 jedra in 6 niti, če bi že gledali po Intelovih procesorjih...?
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
stvar ma 3 module in 6 niti.
Jap res je .
In glede na tole:
ni tako slabo imeti več niti ter glede na to, da bo iger in programov, ki bo do znale izkoristiti več niti vedno več, menim, da je bolje sedaj kupiti FX-6xxx kot pa kakšno i3ko...
Lep pozdrav
no sam z i3 dobiš performance že zdaj, predn bojo pa programi in igre efektivno izkoriščale 6 ali 8 niti bo pa že i3 kot fx zastarel. par iger (crysis 3 recimo) so pač izjema ne pravilo.
#brezpodpisa
Če kupuješ nov procesor za igranje starih iger je po eni strani malo fail...
Igre ki znajo izkoristit vsaj 3 jedra:
Crysis 3, BF3, Duke Nukem, Witcher 2,Crysis 2 Ultra settings, Bulletstrorm, Bad Company 2, Deus Ex,Dragon Age: Origins , BF4 (tudi bo)
Drugače pa bo teh iger vedno več in bodo postale pravilo
Sedaj kupi 2 jedrnika za igre - NE HVALA!
Lep pozdrav
Igre ki znajo izkoristit vsaj 3 jedra:
Crysis 3, BF3, Duke Nukem, Witcher 2,Crysis 2 Ultra settings, Bulletstrorm, Bad Company 2, Deus Ex,Dragon Age: Origins , BF4 (tudi bo)
I'm just wondering what games use quad cores?
So far i've found the following
Valve source games eg. Left 4 dead, team fortress 2 etc
Bad Company 2
Unreal Tournament 3
Almost all unreal 3 games
Quote Originally Posted by From Nemesis' link (thanks btw)
ARMA 2
Anno 1404
Batman Arkham Asylum
Brother in Arms: Hells Highway
Call of Duty World at War
Company of Heroes series
Devil May Cry 4
DIRT 2
Dragon Age: Origins
Far Cry 2
Flight Simulator x
Grand Theft Auto IV
GRID
HAWX
Lost Planet 2
Lost Planet
Medal of Honor Airborne
Prototype
Resident Evil 5
Shattered horizon
Stranglehold
Supreme Commander games
The Sims 3
World in Conflict
Drugače pa bo teh iger vedno več in bodo postale pravilo
Sedaj kupi 2 jedrnika za igre - NE HVALA!
Lep pozdrav
to be fair, je i3 le 4 nitnik, fx pa 6 nitnik..
edino prednost ko jo ma fx je navijanje..
#brezpodpisa
to be fair, je i3 le 4 nitnik, fx pa 6 nitnik..
FX 4300 4 niti
i3 3240 4 niti
To be fair i3 zelo malo pomaga hyperthreading v gamingu. Recimo pri aplikacijah je druga stvar.
Jaz bi primerjal te dva glede nato, da ga FX še zmeraj prehiti ko je navit. Vendar poraba postane problem.
Cyrsis 3
BF 3
Far Cry 3
Sta si z i3 kar blizu. (glede nato, da je i3 clockan nižje in manj porabi). Ampak FX ti bo v vseh špilihdal vsaj 30FPS-jev, medtem ko i3 pogrne.
Zgodovina sprememb…
tudi fxi nič ne pomagajo napol jedra..
Meni je važno, da je vsaka igrca "playable" zato, sem se odločil za FX. Ker tudi BF4 zna bit velik problem za i3 ... no hyperthreading zna to rešit.
Res je... vendar je lep začetek tole... Morajo tele niti izpopolnit na +20% glede gaminga in znižajo porabo na i5 ali i7 pa smo tam.
PS: realno gledano 4 niti nikoli nebi smele biti tako hitre kakor 4 jedra. No.. ampak je poraba problem.
Zgodovina sprememb…
filip007 ::
Modul je potem monolitno jedro, rabimo FX-6300 sliko jedra, pa bosta notri 4 moduli, eden bo pač podavljen.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Isotropic ::
OpenPOWER Consortium @ Wikipedia
zanimivo. do sedaj sem mislil, da nv razvija svoj lasten x86 procesor kljub prepovedi (v stilu it's better to ask for forgiveness then for permission). me zanima, kaj bodo naredili iz tega.
zanimivo. do sedaj sem mislil, da nv razvija svoj lasten x86 procesor kljub prepovedi (v stilu it's better to ask for forgiveness then for permission). me zanima, kaj bodo naredili iz tega.
Brane22 ::
Precej sveža novica, ja. Power ni tako slaba platforma, Power7/7+ je že zdaj zmaj in če se bo v kratkem dalo dobit 2S ali celo recimo 4S platko pri Tyanu za takole zverinico, bi bilo to lahko zelo zanimiva alternativa Opteronom.
Čeprav dvomim, da bo ravno za mase. Nekako IBM pa radikalni obrati ne gredo najbolje skupaj. Po drugi strani pa mogoče jih poslovanje prisili tudi v to...
Čeprav dvomim, da bo ravno za mase. Nekako IBM pa radikalni obrati ne gredo najbolje skupaj. Po drugi strani pa mogoče jih poslovanje prisili tudi v to...
problem je tut pomanjkanje aplikacij za desktop...
sam ni mi jasno, kaj bi nvidia rada tle zraven. za hpc bo scasoma itak uporabljala samo tesla kartice brez dodatnih intel procev (k bodo mele not arm pač, scasoma bo tut intel ubral podobno strategijo afaik z knights landing...). za obicne (web recimo) serverje itak niso taki pospesevalci prevec zanimivi (aes imas na procu pa je), za desktop bi pa znalo biti res predrago (in nekompatibilno z x86).
sam ni mi jasno, kaj bi nvidia rada tle zraven. za hpc bo scasoma itak uporabljala samo tesla kartice brez dodatnih intel procev (k bodo mele not arm pač, scasoma bo tut intel ubral podobno strategijo afaik z knights landing...). za obicne (web recimo) serverje itak niso taki pospesevalci prevec zanimivi (aes imas na procu pa je), za desktop bi pa znalo biti res predrago (in nekompatibilno z x86).
pegasus ::
IMHO je tole bolj udarec proti fujitsu/oraclu, ki imata oba nove dobre sparc dizajne. Dvomim, da bodo kitajci to pograbili in naredili kak ekosistem okrog tega ...
Also, offtopic.
Also, offtopic.
ma ni tuk offtopic, bolj tradicija
v bulldozer temi smo se dost pogovarjal tut o arhitekturah arm in drugih konkurencnih procev
v bulldozer temi smo se dost pogovarjal tut o arhitekturah arm in drugih konkurencnih procev
kakšno pomanjkanje aplikacij v Linux svetu ?
Folk že danes laufa moderne distroje na vsem živem, med drugim tudi Alphi.
Dvomim, da bi retarget na najmodernejšo Power serijo trajal kaj dosti.
Folk že danes laufa moderne distroje na vsem živem, med drugim tudi Alphi.
Dvomim, da bi retarget na najmodernejšo Power serijo trajal kaj dosti.
pegasus ::
Alpha je dead since 1999 ... sem jih nekaj imel doma nekaj časa, pa so preveč štroma papale.
Linux/power pa tudi obstaja že vsaj od 2001. Ni problem toliko power kot arhitektura, ampak posamezne mašine in njihova periferija ...
Linux/power pa tudi obstaja že vsaj od 2001. Ni problem toliko power kot arhitektura, ampak posamezne mašine in njihova periferija ...
Saj IBM je član HT konzorcija skupaj z AMD in mislim da imajo v tem heterogenem computingu skupno platformo.
Če se ne motim, je bilo govora že prej o možnosti,d a bi se v tej platformi pojavili ne-x86 stroji.
Se pravi, če res počijo Power8 na naslednika G34 in vse skupaj povežejo z novo verzijo HT linkov, bi problem periferije moral biti nekako rešen. Stroj bo imel Linux podporo in obliko, ki proizvajalcem kartic ne bi smela delati problemov.
Če se ne motim, je bilo govora že prej o možnosti,d a bi se v tej platformi pojavili ne-x86 stroji.
Se pravi, če res počijo Power8 na naslednika G34 in vse skupaj povežejo z novo verzijo HT linkov, bi problem periferije moral biti nekako rešen. Stroj bo imel Linux podporo in obliko, ki proizvajalcem kartic ne bi smela delati problemov.
http://www.theregister.co.uk/2013/08/29...
nekaj direkt zate, brane
kaj je g34, btw? jaz pod tem imenom poznam samo socket za amd opterone.
nekaj direkt zate, brane
kaj je g34, btw? jaz pod tem imenom poznam samo socket za amd opterone.
Glede MIPS-a, to mi je znano.
Ja, socket G34 ali njegovo naslednik naj bi omogočal tudi druge platforme ( drug CPU, FPGA, GPU itd itd)
Ja, socket G34 ali njegovo naslednik naj bi omogočal tudi druge platforme ( drug CPU, FPGA, GPU itd itd)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD ali Intel CPU (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9063 (7917) | Napajalc |
» | AMD vs Intel v gamingu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 22910 (19111) | PredatorX |