» »

17-inčni prenosnik za nezahtevnega uporabnika

17-inčni prenosnik za nezahtevnega uporabnika

mojca ::

Izbiram 17-inčni prenosnik za zelo nezahtevnega uporabnika (pretežno email, pisanje v urejevalniku besedil, shanjevanje fotografij), če se le da brez operacijskega sistema (ni pa mi problema pobrisati obstoječega). Optimistično bi si želela, da bi bil prenosnik uporaben 10 let (boljše grafične kartice za nove igrice uporabnik gotovo ne bo potreboval), ampak če prej pade po tleh ali se pokvari, tudi nakup najdražjega modela ne pomaga. Željena cena nekje do 800 EUR, ampak če bo pod 600 EUR, toliko bolje.

Če bi izbirala zase, bi vzela prenosnik z "meets military standards" z upanjem, da bo delal čim dlje (jaz imam z vsemi svojimi prenosniki smolo), a 17-inčni modeli Thinkpadov so enostavno predragi.

Željene lastnosti:
- spodobna življenska doba
- lepo bi bilo imeti tipkovnico, odporno na razlitje tekočin (Thinkpad T), vendar ne vem, kako iskati take modele oz. če se sploh dobi kakršenkoli ne predrag 17-inčnik
- (iskati prenosnik, odporen na udarce, je verjetno utopično v nižjem cenovnem razredu)
- vsaj malo future-proof, če ni predrago: ali en zelo majhen disk, ki se ga takoj nadgradi ali vsaj 500 GB (750 GB toliko bolje), spodobne količine ram-a (nad 4 GB) se ne bi branila, a je možnost nadgradnje (prazen slot) tudi dovolj

Grafična kartica je irelevantna. Bluetooth-a ne potrebuje. 10% razlike v hitrosti procesorja ni vredno doplačati.

Moje dodatne želje (ki jih ni potrebno upoštevati):
- uporaben trackpad (če bom sama kdaj uporabljala prenosnik; apple me je malenkost razvadil ...)
- (zelo nizka prioriteta, a pripravljeni plačati več zanjo) Full HD


Na mimovrste se dobijo ugodni Lenovo IdeaPad-i za 460 EUR (http://www.mimovrste.com/artikel/275053..., http://www.mimovrste.com/artikel/275054..., HP Pavilion-i, gledala pa sem tudi Medionove Akoy-e (http://www.medion.com/at/cat/Notebook/n..., recimo P7817 (MD 98304) - najcenejši Full HD npr. stane 700 EUR http://www.medion.com/at/prod/MEDIONŸ+A.... Slabost Medion-a je težava pri uveljavljanju garancije, če modela ne dobim glih v Hoferju, pa tudi sicer ni mogoče dokupiti 5-letne garancije kot pri mimovrste.

Nekaj vprašanj:
1.) So kakšni prenosniki, ki sem jih spregledala? (Iz neznanega razloga imam fobijo, da so Acerji bolj kvarljivi, a se morda motim.)
2.) So kakšne prednosti/slabosti HP-jev, Lenovo-v, Medion-ov, ki jih karakteristike ne zajamejo? (Zanesljivost, kvaliteta trackpada, temperatura, glasnost, prijaznost, ko ga vzameš v roke, ...) Na enem od testov sem brala, da imajo ti Lenovo-ti še kar slabe zaslone (ko gledaš pri različnih kotih), ampak uporabnik ne bo bral na soncu.
3.) Kakšna je razlika med obema IdeaPad-oma? Kakšna je realna razlika med Intel Pentium 2020M (2,4 GHz, L3 2MB) in Intel Core i3-2348M (2,30 GHz, 3 MB L3)?
4.) Lahko pričakujem kaj težav pri kompatibilnosti komponent z Linuxom?
5.) Kakršnakoli priporočila o tem, kaj bi izbrali vi.
  • spremenila: mojca ()

medenko ::

10 let za prenosnik? Erm ne ;) torej se moramo bolj ozirati proti 800€ kakor poceni pa še to več kot 5 let garantirano ne bo....
1. Narobe.....
2. ni pravila....dela lahko vsak, crkne tudi.
3, i3 boljši procesor, 2020 je oskuljbena verzija...
4. načeloma ne, lahko pa
Prosim nehajte vsak svojo temo delati, imamo temo za prenosnike že odprto :)

vsaj tega

Prenosni računalnik LENOVO IdeaPad G780 solidna konfiguracija
+ dokupi 3 letno

Prenosni računalnik HP Probook 4740s (C4Z70EA) + dokupi garancijo 3 letno

tudi tale je ok

Prenosni računalnik Samsung NP350E7C

če lahko do 900€, je tale bomba:

Prenosni računalnik HP Probook 4740s (H4R00ES#BED+W8p

ali

Prenosni računalnik Samsung 350E7C

pa čisto novi Hasswell :)

Acer V3-772G i7/FullHD/8/750/L (NX.M8UEX.008)

klinker ::

Meni se od cenejsih se najbolj Asus dopade. Dell, HP, Lenovo in ostali value so me pa razocarali. Ne vem kako je s Toshibo danes...vcasih so bli dobri, a zakomplicirani za uporabo z njihovimi blesavimi trackpadi.
Trackpad kot na Apple-u pa pozabi v value, oz do sedaj tako dobrega se nisem poizkusu.
Bi pa osebno za ta denar vzel Samsung 6 series ultrabook na hoh.de + zunanji monitor. 17" laptop ni ne tic ne mis, tezek, slaba avtonomija, itd...je pa to moje mnenje, ker mi je ze 15" prevelik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

mojca ::

Vem, da lahko na tak trackpad kot na jabolkih pozabim, vendar se vseeno pozna razlika pri različnih modelih. Ultrabook bi vzela tudi jaz (brez zunanjega monitorja) in s to pripombo glede "ne tič ne miš" se strinjam - jaz ga zase ne bi hotela, ampak če je to eksplicitna želja bodočega lastnika ... (Morda bi mu morala za kakšen dan privleči na test en 15" ultrabook in en 17" cegu, pa bi se hitro premislil.)

Na specifične predloge adapipike še odgovorim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč: Nov prenosnik, kakšen in kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
61664 (1520) jukoz
»

Izbira med 4 cenejšimi prenosniki

Oddelek: Kaj kupiti
152833 (2578) slitkx
»

Prenosnik 500€

Oddelek: Kaj kupiti
313296 (2583) Brias
»

Novi računalnik,nujno

Oddelek: Kaj kupiti
111352 (988) tiran2000
»

Iščem prenosnik do 650 evrov

Oddelek: Kaj kupiti
62531 (2381) rokherman2

Več podobnih tem