Slo-Tech - Tokrat vas sprašujemo, kako pogosto brišete piškotke. Je to že z zaprtjem brskalnika, ali pa vam je vseeno in na disku ležijo še tisti, ki so se nabrali iz zadnje namestitve operacijskega sistema?
Med samim brskanjem so piškotki "koristni", ker brez njih nekatere funkcije na marsikateri strani ne delujejo. Kasneje pa ga seveda ne rabiš več, zato je najbolj smiselno, da se vsakič, ko prideš na neko stvar piškotek naredi na novo. "Pravilna" nastavitev v brskalniku je torej brisanje vseh piškotkov po vsakokratnem zaprtju brskalnika.
Toliko imajo nekateri vedno povedati proti sledenju in zbiranju brskalnih navad, pa sem prepričan, da bosta v anketi na vrhu "nikoli" in "manj kot enkrat na mesec"
vseh nikoli, ker bi mi ponovni logini na strani (od katerih gesel ne vem na pamet), steam guard in fb/google 2-step verification požrli živce. Ostale z domen, ki jih ne poznam oz. nisem nikoli obiskal pa ponavadi brišem ročno enkrat tedensko med rednim čiščenjem registra in brisanjem junk fajlov. Sem probal tudi Ghostery in mi ni bil všeč, ker nekaj strani ni delovalo (npr. adf.ly in zippyshare.com). Bi lahko vse zrihtal z unblockom posameznih stvari, a se mi ni dalo poglabljati v to...je bil uninstall hitrejši
Meni jih približno tedensko briše ccleaner, ki ima tudi seznamček, katere naj pusti pri miru. Za kakšno stran imam pa tudi ročno nastavljena dovoljenja. Ker imam preveč časa.
_Denny_, gesla nimajo veze s piškotki, niti nastavitve strani niti zgodovina. Če sproti brišeš piškotke, se sicer ne moreš avtomatsko logirati ob prihodu na stran, ampak bo pa tako uporabniško ime kot geslo že vpisan v polje, ti samo klikneš login, in si notri. Gesla se shranjujejo popolnoma ločeno in jih ni treba vedeti četudi sproti brišeš vse piškotke.
Tedensko oz. odvisno. Če se brskalniku sfuzla, se dogaja, da pobrišem dnevno celo večkrat ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
@Izi: pri steamu in 2-way googlu/facebooku ti to ne pomaga, ker bo stran brez piškotka zaznala nov nepoznan browser in bo zahtevala vnos dodatnega naključnega gesla z emaila ali smsa...je praktično, če si na različnih tujih računalnikih, meni pa ni, ker sem 99,9% na svojem. Z izklopom steam guarda bi izgubil možnosti za trade, za google/fb pa 2-way rabim, ker se z njimi prijavljam tudi v finančne strani ipd.
@Izi: pri steamu in 2-way googlu/facebooku ti to ne pomaga, ker bo stran brez piškotka zaznala nov nepoznan browser in bo zahtevala vnos dodatnega naključnega gesla z emaila ali smsa...je praktično, če si na različnih tujih računalnikih, meni pa ni, ker sem 99,9% na svojem.
Za Google, če imaš nastavljeno v dveh korakih bo zahteval ponovno kodo, če brišeš piškotke. Pri FBju saj pri men pa nikoli ne zahteva dodatnega gesla razen, če brišeš piškotke se prijaviš z geslom, ki ga imaš shranjenga. Razen na tujih PCjih
Imaš en brskalnik za delovno uporabo in drugega razne xhamsterje in redtubote, kjer nastaviš ama vse na nič, vključno z zgodovino (tistih par httpjev si že zapomniš za vsakokratni ročni vnos) in za ziher še ccleaner nastaviš isto (čeprav je res da tričetrt teh tričetrt sumljivih strani potem sploh ne bo delalo, čjo met kekse).
Jst pa "nekatere ali vse piškotke blokiram" Firefox ma to lepo uštimano. Sicer je včasih mal tečno ko moreš parkrat poklikat dovoli oz. zavrni. Je pa zanimivo ko vidš nekatere spletne strani, ki ti želijo nastavit piškot z čist 3rd party strani.
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!