» »

Zagon računalnika - BBS boot

Zagon računalnika - BBS boot

WinXP ::

Imam problem.Stari PC ki sem ga sestavil mi včasih izpiše včasih pa ne izpiše (ne zazna) vseh enot priključenih v pc, npr.diska in dvd-rw.
Stalno me maltretira z nekim BBS boot-om da je affected. Kaj je ta BBS boot?
 SLIKA STANJA   Kaj je BBS boot?

SLIKA STANJA Kaj je BBS boot?

Kaj naj naredim?

Po čiščenju CMOSA     (CLR CMOS)

Po čiščenju CMOSA (CLR CMOS)

Po čiščenju Cmosa opozorilo pri startu BBS boot sicer izgine ampak še vedno ni vse kakor treba pa onemogočim floppy in vse naštimam prav ampak on še kar hoče F1 ali DEL za v Bios. Pa še to.Če dam računalnik iz Windowsa na "restart" se mi namesto da se mi restarta kar ugasne. In potem se noče prižgati eno 5 minut.Potem pa kar naenkrat,pa spet zazna enote,drugič pa ne zazna.

Hayabusa ::

Kabel za disketnik ali disk/dvd imaš delno zanič.

Lahko so tudi kondenzatorji na os. plošči ali kontroler.

Kaj je BBS boot?

Bios boot specification.Imaš google, use it !
http://ask.adaptec.com/app/answers/deta...

What is the BIOS Boot Specification (BBS)?
XactCopy Technical FAQ - DuoCor Technical Support
The BIOS Boot Specification (BBS) Version 1.01 is an emerging standard co-developed by Phoenix, Compaq, Intel, and Microsoft. The purpose of this new functionality is to allow the end user selection of multiple boot devices and the ability to change the boot order. In addition, this functionality utilizes Plug and Play technology to identify boot devices.
http://www.querycat.com/question/e5cd2f...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Kako naj pa jaz to "izklopim"...? Naštimaval sem nekaj v Biosu,zdaj sicer ne kaže več tega,a bomo videli kasneje...drugače pa to prvič vidim...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Hayabusa ::

Sem ti napisal zaradi česa se to pojavlja.

Kondenzatorji niso 100%,lahko bi bili IDE kontrolerji na plošči Bog ne daj... ali pa kabli - katere pa sixer lahko zamenjam... Disk in Dvd na drugem PC ne kažeta težav če ju dam tja...verjetno je okoli kablov kaj... bom še pogledal... hvala
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Sedaj po "preštimavanju" v Biosu manj ali skoraj redko pokaže napis BBS boot afected.

Novougotovljena težava:
Ko onemogočim SATA v Biosu (torej da se ne bi ob zagonu brezveze izpisoval,ker nimam nobene sata komponente na tej plošči)
se računalnik več ne odzove in moram dat vse na CLR CMOS.

Zahteva da moram pustiti Auto,opcijo Disabled ne smem uporabiti,ker se po resetiranju več ne boota...
 slika

slika

Najverjetneje, gre (po mojem mišljenju vsaj)za to
da je prejšnji lastnik probal FLASH-ati Bios z takrat novejšo verzijo,ki pa očitno kaže težave,zato pa tudi izpisuje BBS boot affected in Sata kontrolerju ne pusti na Disaabled in podobno.

Verjetno se to ne bi dogajalo če bi jaz na novo update-al (flashal) Bios,ne upam si pa tega storiti,vsaj brez DOSA in diskete ne...
(z Usb ključa mi ne zalaufa)

P.S.: Ali ima kdo mogoče doma kakšno disketo,vzel bi par komadov,ker tega ni več v prodaji...

BorutK-73 ::

Diskete se še prodajajo samo so drage glede na njihovo velikost hranjenja.
V ponedeljek sem videl v rač. trgovini 10pak za 7€, pa še barvne so bile:D.
Za disketnike pa ne vem.

Finale: po tolikšnem izpisovanju sporočila: BBS Boot affected in nezaznavanju diska ali cd-roma ob startanju računalnika je ugotovljeno da je z matično ploščo
nekaj narobe.
Prodajalec mi jo je seveda prodal pod "brezhibno".
Niso ne Ide kabli,ne drugo,kar ste pisali...

Danes je finalno odkazal še USB na plošči (noben ne dela).
Takoj se mi je zdelo,da ne more biti v redu če pc izpisuje take napake vsakič,ali če enkrat zaznava enote drugič ne ali recimo da ga dam na Restart (iz Start menija) on se pa kar ugasne in podobne napake... takoj mi je bila plošča sumljiva...
Zdaj pa je še prodati ne morem ker tako ne bo noben kupil razen zbiralci kondenzatorjev....

O rabljenih ploščah,posebej za starejše računalnike bom za drugič premislil!
Vedno več ljudi podtura pod "brezhibno" samo da proda... nažalost...
Prodajalcu pa hvala za tako matično ploščo :((ram in cpu sta v redu).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDE

Oddelek: Strojna oprema
161599 (1197) solatko
»

PC po flash-anju ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti