Forum » Izdelava spletišč » Kako je z bazo podatkov ko naložimo stran na splet?
Kako je z bazo podatkov ko naložimo stran na splet?
Goran's Blog ::
Pozdravljeni.
Zanima me kako je z bazo podatkov mysql ko naložimo spletno stran iz localhosta na net?
Ne vem jaz recimo naredim spletno stran v Joomli in naložim pač kar je v xampu/htdocs/mojastran .
Kako je potem z bazo podatkov morem še to prenesti najbšr?
Zanima me kako je z bazo podatkov mysql ko naložimo spletno stran iz localhosta na net?
Ne vem jaz recimo naredim spletno stran v Joomli in naložim pač kar je v xampu/htdocs/mojastran .
Kako je potem z bazo podatkov morem še to prenesti najbšr?
Tody ::
Bi bilo dobro, in priporočljivo. V joomli imaš nastavitve kje je ta baza in če ne boš zadeve prestavil bom cela stran mrknila :)
Z kakim orodjem kot je PHPmyAdmin izvoziš in potem nazaj uvoziš. Seveda moreš popravit prej omenjene podatke do baze.
Z kakim orodjem kot je PHPmyAdmin izvoziš in potem nazaj uvoziš. Seveda moreš popravit prej omenjene podatke do baze.
neoserv ::
Kot je omenil @Tody, boš to najlažje uredil s phpMyAdmin.
Tega namreč nudi večina hosting ponudnikov, na svoj računalnik ga pa tudi ni težko namestiti.
Tako da imaš samo 2 koraka v bistvu:
- na tvojem računalniku narediš "Export" v phpMyAdminu;
- na paketu za gostovanje narediš "Import" v phpMyAdminu.
Vsekakor pa je bazo potrebno prenesti, saj je Joomla sicer samo en skupek datotek brez vsebine.
Tega namreč nudi večina hosting ponudnikov, na svoj računalnik ga pa tudi ni težko namestiti.
Tako da imaš samo 2 koraka v bistvu:
- na tvojem računalniku narediš "Export" v phpMyAdminu;
- na paketu za gostovanje narediš "Import" v phpMyAdminu.
Vsekakor pa je bazo potrebno prenesti, saj je Joomla sicer samo en skupek datotek brez vsebine.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wordpress spletna stran na serverju brez C-panelaOddelek: Izdelava spletišč | 1948 (1714) | Domina |
» | Amis in mysql bazaOddelek: Izdelava spletišč | 3180 (2930) | techfreak :) |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6657 (6194) | SPEEEED |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9214 (9088) | Person |
» | phpmyadmin in obnovitev bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1462 (1321) | Tody |