» »

Garmin ura

Garmin ura

house ::

Zdravo!

Katero GARMIN uro kupiti za tek? GPS je najbolj pomemben, merjenje utripa in baterija, recimo možnost polnjenja na sončne celice...

Hvala, lep pozdrav
  • spremenilo: house ()

sloxl8 ::

V grobem:
- FR 110, če so ti dovolj osnovne funkcije
- FR 405 (CX), če želiš poleg tega še funkcijo Virtual Partner (primerjava dejanskega teka z vnaprej nastavljenimi cilji)
- FR 610, če želiš 405-ko s touch screenom

Če želiš meriti utrip, moraš gledat modele "HR".

Kolikor vem, Garmin ne omogoča polnjenja s sončnimi celicami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sloxl8 ()

;-) ::

Jaz že tako uro kupujem cca. 1 leto dni ali pa še več, pa se mi zdijo cene pretirane. Zadnjič je bila ena FR 110 na bolhi za 70EUR nova kao dobljena za darilo a sem bil žal pozen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

GregiB ::

Že 4 leta tečem z Garmin Forerunner HR 405-ko. S funkcionalnostjo sem izjemno zadovoljen, res pa je, če bi danes kupoval, bi kupil 110-ko, ker virtual partnerja še nikoli nisem uporabljal, vse zadeve glede višinskih metrov ipd. pa načeloma računalnik "popravi", ko zadevo vneseš v svoj dnevnik tekov (npr. Garmin Connect).
Ura deluje na principu brezžičnega ANT sticka, torej se podatki v računalnik prenašajo brezžično, samo ANT stick mora biti v PCju, pa uro je treba približat na cca 5 m.
So pa tudi določene pomanjklivosti...
Na prvi uri mi je po 1 letu in 10 mesecih (2 meseca pred iztekom garancije) začel bledeti ekran. Poslal na servis in dobil nazaj.... novo uro, no questions asked.
Na tej pa mi je po 2,5 letih "počil" pasek ob stiku z uro. Najprej sem kupil nadomestnega na amazonu (made in China), zamenjal, a so mi po 2-3 mesecih še odpadli prepareli plastični nozilci pasu, tako da imam sedaj pas in uro zlepljeno s sekundnim lepilom... Pa naj drži, dokler bo.

Sicer pa sem s uro pretekel že 3000km +, tako, da je verjetno že zamortizirana. Ko se bo poslovila, kupim novo... ostajam pri Garminu...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

DMX ::

še en glas za FR 110, katera mi 1 leto služi kot mora (tok, tok)

A za FR110 potrebujem potem še pas, če želim meriti utrip?

sloxl8 ::

Ja, običajno je pri vseh urah tako. Pas si namestiš pod prsi, kjer je utrip najbolj zaznaven.

janezJ ::

Lansko celo leto sem uporabljal FR210, gre za skoraj enako uro, razlika med 210 in 110 je v nastavljivem prikazu na zaslonu in intervalnem treningu (http://www.garmin.si/compare.php) in ANT+. Sam sem dobil novo v neki akciji za 170€, tako da se splača malo pogledat. Pa še to, 110 prodajajo z ali brez HR traka, pri 210 je zraven.

Po pretečenih cca 900km:
- izdelava kvalitetna, dovolj trdni stranski gumbi, da med aktivnostjo ne pride do neželenih pritiskov
- gps zadovoljiv, kolikor je pač lahko na takšni napravi
- po želji spremeniš prikaz podatkov, trenutna hitrost/tempo ali povprečje, srčni utrip... 110 tega ne ponuja
- baterija; 3 tedne, če jo nosiš samo kot uro. Sam sem jo uporabljal za tek 5 dni v tednu, po cca 1 uro z gps, brez HR traka, pa sem prišel lepo čez teden brez poljnenja.
- usb kabel/polnilec priklopljen na računalnik; je kot nekakšen clip, ko priklopiš se ura polni, in lahko hkrati preneseš podatke. Modela 110 in 210 ne podpirata usb ANT ključka, se pravi ni možno brezžično prenašati podatke, to imajo dražji modeli. Podpira pa ANT+ npr za fitnes tekače, katere imajo to tehnologijo.
- dobra zadeva je še garmin connect, maš vse lepo na spletu, pol si pa dol preneseš poročilo, export v excel ipd.

Uro priporočam, osebno bi namesto 110 pogledal za 210, če se dobi kje v kakšni akciji, ma par izboljšav. Tudi sam sem pred več kot letom nazaj kupoval 110, pol sem pa 210 vzel, mi ni žal.

Malo sem gledal review-e in baterija pri '210' naj ne bi zdržala prav dolgo... Glavni pa so mi:
- GPS signal
- baterija
- utrip (lahko na priložen trak)
- intervalni trening
- nastavitev max/min utrip

Pa drugi modeli?

janezJ ::

Sem ti napisal zgoraj glede baterije, pa ure nisem nikoli ugašal vmes med tedenskimi intervali polnjenja, pravzaprav je sploh še nikoli nisem ugasnil. Če misliš da ti ne bo zdržala dovolj dolgo z enim polnjenjem, potem boš moral pogledati po drugih modelih/firmah. Glede na zgoraj našteto, FR110 ne pride v poštev, ker nima intervalnega treninga, če je dovolj visok budžet, poglej po FR610hr.

urbanyx ::

Sam sem kupil 410 z pasom za merjenje utripa na Amazonu za 160€ pred enim tednom. Dolgo sem premisljeval ce naj si vzamem 610, ampak so bile recenzije na Amazonu precej slabe. 410 ima vse funkcije kot 610, samo upravljas jo na dotik, z dotikom in krozenjem po "robu" ure.

Testiral je se nisem resnicno, ker so trenutno bolj slabe razmere za tek, vendar je osnovni namen spremljanje srcnega ritma pri vesljanju.

Ko jo stestiram, napisem.

Lp

Kako kaže?

GregiB ::

Če koga zanima, takole zgleda ena vaja na Garmin Connect...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

GregiB je izjavil:

Če koga zanima, takole zgleda ena vaja na Garmin Connect...

Garmin 405? Kako je z baterijo, kaj vse dobiš zraven? Razlika z 410?

JayKay ::

405 baterija zdrzi 8 ur vaje isto pri 110
pri obeh je odvisno kateri paket kupis (s HRM ali brez) 405 ma dongle za wireless prenos podatkov, 110 je na kabel

Torej, kaj je najbolje kupiti sedaj?

110 bo cisto dovolj za kar rabis. meni je 110 bolja ker je simple stimanje na gumbe (touch na 405 vcasih ne prime takoj), oboje lahko sinkas na garmin connect in boje dela s HRM

evo poceni http://www.amazon.co.uk/Garmin-Mens-Hea...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

masterpsi ::

Jaz imam FR110 slabo leto in sem zadovoljen. V mirovanju zdrži slab mesec in 2x se mi je zgodilo da je bila baterija prazna ko sem jo rabil :(
Polna baterija zdrži vsaj 10h (gps+pulz). Garmin aplikacija mi je smotana, tako da vse importam v endomondo. Edin pod vodo ne zdrži:

The Garmin Forerunner 110 is "water resistant" to the IPX7 water resistance standard. This means it can be accidentally immersed for 30 minutes in up to 1 meter of water. The IPX7 standard is not a "swimmable" standard and, as such, the Forerunner 110 is not a swimmer's watch- you should not swim with it.

Ampak 110 nima intervalov itd.!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: house ()

ma recimo. uporabis lap funcijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Doman ::

Zanima me, ali kdo ve katera Garmin ura prikazuje trenutno nadmorsko višino, povprečno in maksimalno hitrost in temperaturo(kar ni najbolj nujno). Kolikor sem zasledil 110 in 210 nimata prikaza višine na uri ampak samo na grafu na računalniku. Ali je to res?
Uro potrebujem za turno smuko in pležuharjenje :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Doman ()

GGGGG ::

Poglej Suunto Ambit. Ima vse kar rabiš.

Sem že gledal, ampak je 450€ preveč zame. Do 250€ bi še nekako dal. Skoraj ne verjamem, da v tem rangu nebi dobil ure, ki bi mi prikazovala nadmorsko in brzino...

GGGGG ::

Dvomim, da boš dobil kaj zanesljivega. Nekateri polarji imajo altimeter, ampak glede na reviewe je suunto daleč pred vsemi na tem področju.

Se pa dobi Ambit za slabih 300€ v EU. http://geizhals.at/eu/suunto-ambit-blac...

spyker123 ::

imaš pa tudi Suunto Vector, preverjena ura, ima vse razen GPS-a..

Legendarni Suuntov model športne ure je vsestranski pripomoček za različne športe v naravi, opremljen z višinomerom, barometrom, elektronskim kompasom, termometrom in drugimi sodobnimi tehnologijami, s pomočjo katerih boste pridobili različne informacije za varno pot tudi v ekstremnih pogojih.

V intersportu jo prodajajo za slabih 200 evrov..

ali ima kdo izkušnje z Sunto M5?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ura z merilcem porabe kalorij, utripa, GPS

Oddelek: Kaj kupiti
287694 (2162) slitkx
»

Tekaška ura

Oddelek: Šport