» »

Kvaliteten napajalnik

Kvaliteten napajalnik

racunalnicar ::

Živjo,

imam 4 leta star računalnik, ki je bil ob nakupu vrhunska kibla (Intel Core 2 Duo - E8400, 4GB rama, Geforce 8800GTS, 3 diski, DVD-zapisovalnik, čistalec kartic, disketnik, ventilatorji...).
Takrat sem vanj vgradil napajalnik LC Power 850W (kakšen butel, vem), zanj odštel okoli 130€, pa je to prva komponenta, ki je do danes crknila. Že od začetka sem moral vedno malo čakati, ko sem ga priklučil v elektriko, da sem lahko stisnil gumb za vklop... V glavnem, z napajalnikom nisem bil najbolj zadovolen, pa tudi preveč denarja sem zanj odštel.

Ker mi je sedaj umrl, me zanima, kateri napajalnik priporočate za omenjeno konfiguracijo. Namen imam vzeti največ 650W, ker je to gotovo dovolj. Zanima me, katero firmo se splača vzeti, odštel pa zanj ne bi več kot 70€.
Če je koga volja, bi bil zelo vesel kar direktnih linkov.

Hvala za pomoč že v naprej.

hojnikb ::

tale bo za tebe vrh glave..

http://www.dinokomp.si/product_info.php...
#brezpodpisa

NightHawk ::

jest bi tega, thermaltake 630W. Če grafične in procesorja nimaš OCjanega (oz če nisi višal voltaže) bo 530W tudi dovolj.

http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Je pa zanimivo koliko problemov z LCji. Jest jih imam v 4ih računalnikih, najstarejši je 8 let star najmlajši pa 1 leto. V vseh so še originalni, nikoli problemov. 3je so za igre, od tega je eden navit grafična in procesor.

Ampak verjetno naslednjič ne bom kupil LC samo zato ker je tok slabe reklame na netu. Zgleda je res nekej na tem in imam jest samo srečo.

solatko ::

LC-ji se glede na prodano količino kvarijo zelo malo. Največji problem so ali prešvoh ali premočni napajalniki, ki jih nabavijo uporabniki. Za podobno sestavo, smo mi dajali not LC 650W archangel-a in do sedaj vsi delajo popolnoma zanesljivo (cca 15 mašin s podobnimi komponentami E8400 in Asus P45 delux plato).
Tvoj napajalnik je delal na cca 30%-ih zmogljivosti, kar je krepko pod zaželenimi 50+, zato se je tudi vedno težje zaganjal. Kupi tega, ki ga je predlagal hojnik, NightHawk pa vedi, da nisi osamljen, zadovoljen uporabnik LC-jev.
Od vseh znamk, je bilo teh prodanih največ in procentualno skoraj najmanj okvar. Pri težavah so prednjačili Enermax-i. Cca 10 prodanih, je bilo zamenjanih 8 v garancijskem obdobju, ostala dva pa sta crknila malo po izteku garancije. Pa to ne pomeni, da so to zanič napajalniki, samo uporabniki so zaradi cene, kupili švohnejše, ki so delali na 70%+ in so določene komponente pač odletele. 100W močnejši in nekaj 10€ dražji, pa bi bili, verjetno, bolj kvalitetna izbira.

Dejstvo je, da računalnik, ki dela 24/7 zdrži dlje, kot mašina, ki se nekajkrat na dan ugasne, ravno tako, najdlje zdržijo napajalniki, ki delujejo skozi v 50+ obremenitvi 24/7.

Ob zagonu računalnika, se namreč vse komponente zaženejo na 100% in ob postavitvi sistema, pričnejo laufat v določeni nižji obremenitvi.

Enako je pri avtomobilu, ki je bolj zanesljiv, če je na cesti vsak dan vsaj 50-100 km, od tistega, s katerim naredimo par 10 ali par 100 km za vikend in na dopust, ostali čas pa počiva v garaži ali na PP.
Delo krepa človeka

Klemzz ::

Evo, glih mi je shodu cca. 7 let star Tagan EasyCon 580W. Iščem dobro alternativo temu, pogoj je da je modularen.

kuglvinkl ::

Če mate keš, Seasonic all the way (X series, semi pasivni, no brainer), potem je treba zlo poggledat katero serijo od Corsaira, pol pa ne vem več. Poglejte na http://www.jonnyguru.com/ za reviewje. Če tip reče, da je trafa dobra/slaba, to drži.

VoidRay ::

Enermax,be Quiet,Seasonic. In pa Corsair HX.
Work can't kill you, but why take a chance?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222741 (2221) stock
»

q9400 bottleneck za gtx570?

Oddelek: Kaj kupiti
464078 (3133) TechBeats
»

Kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
466571 (5446) rkajtn
»

Računalnik za gaming

Oddelek: Kaj kupiti
334116 (3575) igor0203
»

Kvaliteten napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
151959 (1689) klinker

Več podobnih tem