» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
24 / 133
»»

frenk ::

vsaka slika je spackana tam kjer ni fokusirana in kolikor jest vem je fokus pri panoramskih slikah velik večji, kot pa pri makro fotkah, kjer je fokus na zalo majhnem področju...sicer pa mene najbolj zanima makro foto, tist na daleč je men bl tko:D

p.s.: verjetno je tist tip dal za objektiv vsaj tolk kot je moj cel aparat vreden:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

Dr_M ::

p.s.: verjetno je tist tip dal za objektiv vsaj tolk kot je moj cel aparat vreden:)

pa se moj zravn :)

btw frenk, kasno kartico mas ti dodatno, pa kere baterije??
jest sm sicer kartico 256mb od kingstona ze kupu, sam se se ne morem odlocit ker polnilec pa baterije nej nabavim.
pa v prihodnosti se eno kartico vsaj 256mb, se raj 512 :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jap...objektivi znajo bit precej dragi:D

jest mam 256MB vikinga...najcnej kar sm dobu takrat:D

baterije mam pa 4x1800mAh, ki sem jih dobil zraven ansmann-ovega polnilca + 4x2200mAh...vse ansmann...sicer ne vem če je ansmann najbolš, ampak to je blo najbol kar mamo v BOF-u u Kranju, tko da sm kr to uzeu:D

man je sicer 256MB kartica čist dost, ker ponavad grem na vikend za 2 dni in v tem času pa to le redko zapolnim...če bi šu na morje bi pa mogu sabo računalnik vzet da bi jo loh sprot praznu:D...pr teb je pa to verjetno še večji problem glede na to da maš 4Mpix...da ne govorim o snemanju filma, ki ga spravim na kartico samo cca. tri minute in pol...no ja sej itaq nč ne snemam, ker za to mam kamero

[EDIT]...slovnične napake:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

s5cougar ::

Jst bi tud mel 4 2200MAh baterije, te 2200mAh niso bogvekaj. :D
Errare humanum est.

lol...jest bi jih tud mel:D

kozmos ::

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje s Olympus C-750 UltraZoom + Lexar xD 128 MB.

Tukaj Malo več.

Lime ::

Ta Olympus je kar v redu, samo malo je že star model (so že novejši zunaj). Kvaliteta filmčkov je bolj slaba.

Rok Balboa ::

Hej!
Pri mixi.tv gledam dodatno ponudbo za Canona A75...
Zanima me, kako hitro nafilate spominsko kartico oziroma cca. koliko slik 3.2Mpixla gre na 128MB kartico?

lalan ::

Saj je Sony DSC-V1 že tri leta star model,pa je še vedno ena od bolših izbir v tem razredu,pa še cena je že okoli 100Ksit.

aja...kva pa canon S1 IS:D...pa dimage z2 recimo

Myth ::

Canon stane okol 100k, Minolta pa 80k. Kje pa sem videl takšni ceni pa se več ne spominjam. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

SodVina ::

malo berem po forumih, ker se odlocam za nakup 10x, pa sem prisel do necesa takega:

jaz zadevo vidim takole:
-s1 is: lep, stabilizator,zoom pri snemanju, ampak macro 10cm, kar mi sploh ne ugaja, pa baterije baje kar dobro kuri, pa se zdraven dobis precej malo opreme
-olympus 770: mpeg4, ampak nic kaj lep in predrag
-ostali olimpusi(765,760,...)dobre specifikacije, ampak nic kaj lepi, meni so v bistvu grdi, pa kartice so drage
-minolta dimage z2: Lepa, dobre specifikacije, vendar mogoce malo prevec velik, in baje da se kvari tisti mehanizem ki ti zrcali lcd, pa tudi lcd ni pretirano velik.

V bistvu so vsi tile modeli v igri. Ce sem kaksno stvar razumel narobe, me popravite. Ali je mogoce pametno pogledati se za kaksnim drugim 10x? Kako se obnese makro slikanje pri S1 IS? A se je ze komu polomil mehanizem zrcaljenja na z1/z2?

vsi teli modeli, ki si jih nastel SO veliki in NOBEN NE gre v zep...:)
npr S1 je od Z2 tezji za celih 65g (oba brez baterij).
kar se tice olympusa, bl mal vem, pri nakupu sm ga pa ignoriru zarad xD kartic, ki so se precej drazje kot SD.

kar se pa tice mehanizma za obracanje LCDja pri Z1/2 sm pa vidu na enmu tujmu forumu, da se jem tipu zataknu LCD nekje umes, ampak je nekak zrihtu tist. sam te funkcije drugac ne uporabljam...

jest to funkcijo občasno uporabljam na Z1 in se še ni polomu:)

kyusss ::

jest sem se isto odlocal med temi modeli in izbral Z2...
Pr canonu me je preprical edino IS in kakovostna izdelava ohisja, kvaliteta slike naj bi bla bol tko (slabsa kot minolta in oly). Oly 770 je odlocno predrag, 765 je kr kul samo ma pa xD kartce in Li-Ion baterijo (draga!). Minolta Z2 ima res hiter AF in dober built-in flash (+moznost zunanjega). Ma tud moznost snemanja filmov 800x600@15fps / 640x480@30fps (za filme je kamera:D ). Sta pa S1 in Z2 kar velika proti olyju.

Kar se tice mehanizma za preklop LCDja sem na enmu forumu bral, da naj bi bil to problem samo pri 'taprvih' Z1 in naj bi pol ta mehanizem mal spremenil in je zdej OK. Je pa res da cel aparat zgleda mal plastik-fantastik (je pac poceni).

Po moje se vsakega od teh splaca kupit (vsak ma nekaj dobrih in slabih strani), pejd v trgovino, vzem vse v roke, nared par slik pa vzem tistga pr kerem mas najboljsi obcutek...

ps: moja punca prodaja novo Minolto Z1 za 80 000 Sit (mali oglasi)

slawc ::

tudi sam se odlocam za nakup digitalca:
Canon S1 IS, Minolta Z2, Olympus C770, Kodak DX6490, Fuji S7000 so v igri... nobeden ni tisti pravi, vsak ima kaksno pomankljivost (ce ne drugo pa cena). Ko sem za minutko prijel S1 in pokukal skozi ter dal na 10x zoom sem takoj pomislil, da bi ta IS prisel se kako prav. V neki brezplacni reviji o digitalni fotografiji sem videl zmazke, ki nastanejo brez IS. Fuj, fuj...
Meni je pa nekako kar vsec da ima AA baterije - ce nimas kje napolnit in res rabis kaj pofotografirat, lahko vstavis obicajne, poleg tega AA akumulatorji postajajo vse boljsi in cenejsi, tako da za kapacitetno in ceno ne skrbet, poglej tudi koliko stanejo polnilci (ce ga zgubis, pokvaris...) za tiste aparate, ki imajo lastne baterije, tu si pa kupis tudi super hitrega ali pocasnega - kakor ti pac pase.
Najbolj me motita makro in pa 3.2MP. Sem ze spraseval v drugem threadu kako zgledajo izdelane fotografije (10x15 je cisto zadosti, vendar ta aparat nima 3:2 formata, zato treba fotografije rezat) v 13x18 (za kaj vec pa ni primeren) pa nisem dobil odgovora.
Ceprav imam doma razvito fotko v 10x15, na nekem izletu nas je vodic malce na skrivaj fotografiral, pa moram rect da je slika motna in bleda, verjetno zaradi "nestrokovne" nastavitve (mocna svetloba - sredi dneva, smer fotografiranja proti soncu) ter slabse kakovosti shranjenega fileta (da pride vec fotografij na kartico).

Z2 je cenejsi, moti me pa ze toliko omenjena 'plasticnost'. Kodak kosta priblizno enako, vendar polnilec ... zakaj hudica pa rabim posebno stojalo s sabo vlacit. Ostali so drazji, imajo pluse (makro, MP) in minuse (rad bi dolg zoom brez stojala, CF kartice pri canonu so cenejse in imajo tudi vecjo kapaciteto, podpora fat32 - tudi 4GB kartice se bojo pocenile).

Kako se obnasa objektiv pri teh aparatih, ce ga slucajno prizges v torbici? se polomi ali zazna silo in se ugasne?

Kje bi lahko digitalce vzel za cez vikend in jih malce primerjal, naredil shot ali dva in odnesel v fotostudio "razvit".

Kaj bi se bilo (razen obcutka, da bo cez pol leta prisel na trg S3 z vec MP, makrojem, crnim ohisjem in ostalimi stvarmi, ampak hej, cez pol leta od pol leta na pol leta ...)?

P.S.
Tole sem nasel na nekem forumu: S1 fotografije
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slawc ()

Kje bi lahko digitalce vzel za cez vikend in jih malce primerjal, naredil shot ali dva in odnesel v fotostudio "razvit".

nikjer... Ze tako bos moral v trgovini kr dost 'tezit', da ti bodo dal not kartico pa baterije, da bos lahko slikal, da ti ga dajo za cez vikend pa kr pozab...

Noben kompak nima 2:3 formata, to majo sam DSLR-ji. Eni studii razvijajo v format 11x15, kar je zlo bliz 3:4.

Poglej si tale forum, kjer je na temo 'kaj kupiti' kar nekaj dobrih in utemeljenih debat.

hja, c770 ima 4:3 ter 3:2

Primerjava

Zal med izbiro ni S1
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slawc ()

kihc ::

Mene sam neki zanima - a amazon.de dostavlja v slo? Majo gor canona a60 + torbica za 36k.

pa še neki jako zanimivga sm dobu - z1 za 233€
x

VASkO ::

amazon elektronike in comp. stuffa ne posilja v slovenijo. samo knjige in cdje.

lalan ::

Sej,kako pa je sedaj,ko smo v evropski kaj z tem,da v Avstriji kupiš npr digitalca za okoli 100Ksit.A so gor sploh cenejši.Pa kako je za čez mejo,pa to.....

koyotee ::

gor so dost cenejsi, sploh ce kupis vse kar rabs: fotkic, kartico, torbico,baterije + polnilc...
za čez mejo pa ni treba nč skrivat, k neboš dobu davka nazaj in ga tut ne boš plaču.
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

v AT so cenejsi samo fotici, kartice so v najboljsem primeru isto kot pr nas, baterije in polnilce majo pa itak kr ene...

DR_M ali kdo drug, ki ima dimage z2: a lahko naredis eno (super) makro sliko? Me zanima, kako se zadeva obnese iz cim manj centimetrov.

Po podatkih sodec ima z1 slabsi makro kot z2. Ali je to dejansko res?

thx

tole je makro Z1

Z2 bo pa kdo drug napopal:)

kok cm to rabis? :)

to pa sploh meru nism:D...sej a ni najbolj važno samo da dobiš čimmanj v objektiv

jest sm zdele probu par fotk...ampak mal je smotan, ker si ze svetlobo zakrijes, ce si prebliz...

pejt na balkon...tm more bit dost svetlobe:)

tko na uc, sm tole sliku na cca 3-3.5cm. na balkonu :)

DR_M ali kdo drug, ki ima dimage z2: a lahko naredis eno (super) makro sliko? Me zanima, kako se zadeva obnese iz cim manj centimetrov.

In potem Dr_M pokaze neko neostro sranje od slike, ki naj bi kazala kvaliteto makra pri Z2... LOL

@frenk al pa Dr_M, a mata vidva torbice za minolto? Če ja, dejta povedat kje sta jo kupila in ali se jo da dobt kje v slo.
x

jest mam original minoltino torbico, kupu sm jo pa pri majdiču...stane pa pomoje 19€

v sloveniji ne vem, ampak pomoje bi se moglo dobit kej...sploh pa glede na to kolk folka na zadnjem drag race-u v SG je imelo Z1:)

kyusss: glede na to, da Z2 ostri sele od 7cm dalje, slika res ne more bit najboljsa ce sm sliku na 3cm. se ti ne zdi....dumb.

evo, se slika moje najljubse pijace...oz pokrovcka :)
malenkost boljsa svetloba kot prej, pa se oddaljenost je cca 7cm :)

kar se pa torbice tice...pr majdicu sm dau €15, sam men se zdi mal premejhna. fotic gre komi not, pa se tist pas je treba nekam spravt. ce das pa se baterije v predalcek, potem se pa sploh ne mores zapret torbice...

ah jest sm tist pas na fotkiču kuj dol dal...zdej mam pa sam kratko vrviso gor...v torbico sicer s pokrovčkom za objektiv pride mal na tesno, ampak tko more it, da ne skače pol:D...pa zmeri mam not tud 4xAA baterije

Dr_M: greva midva nardit makro kakšne stvari ki jo mava oba, da bo boljša primerjava...recimo 3.5mm stereo bananca:)

dej povejta mi katero od tuki je taprava torbica (ni slik, imena so pa tud nekam čudna)
x

kva pa vem...na moji nč ne piše, ampak še najbol se mi zdi da je tale

glede na to, da Z2 ostri sele od 7cm dalje, slika res ne more bit najboljsa ce sm sliku na 3cm. se ti ne zdi....dumb.

z2 ima po tovarniskih podatkih supermacro 3cm, z1 pa ima 4cm. Tako mislim, da bi morala biti makro slika z2 vsaj tako dobra ce ne se boljsa kot z1.

a ni treba iz makro na supermacro preklopit?
Ce slikas na macro(7cm) iz 3cm dalec, potem slika ne more biti jasna. Verjetno moras za manj kot 7 cm preklopiti na supermakro (3cm-7cm), Ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SodVina ()

in kako zgleda supermakro?...jest tipko za makro mam za supermakro pa ne vem:\

Ne vem, ker nimam tega digitalca, ampak sem videl razliko. Tukaj sta dva primera, ko je slikal z z2 na macro in na super macro (primer bonbonckov in se neke rastline), pa je razlika ocitna. Poglej, Mogoce so to kaksne dodatne nastavitve, kjer preklapljas med enim in drugim. Tist werthers original je pa priblizno toliko velik kot tisti zamasek od laskega.

jest sm za une slike uporabu rocno ostrenje, kjer je sele od 7cm.
no pa zdele sm zmeru, na kok delec sm sliku tist siviljski meter... na 2 cm :)

Torej ce stvar nikakor ne deluje, poizkusi prebrati navodila. (to sem zasledeil na eni stromarski strani, kjer je poleg drugih modrosti pisalo tudi: "Sosedova macka ni voltmeter"). Mogoce malo offtopic, ampak. ok...

Dr_m dejmo zdej vidit se enkrat tist zamasek (se mi nekako bolj dopade kot pa siviljski meter). frenk, dejal si, da dajta slikat oba isto stvar. Mislim, da imata oba zamasek od pira. Ce pa ne, potem pa lahko kupis eno lasko pivo v "raziskovalne namene".

evo vam 3cm... samo je bla bolj slaba svetloba. sonce se ni prslo na naso stran :)

Z3
LP, Slawc

uf...zadeva ma se vecji zoom...ampak objektiv pa vseen ni bog ve kaj. :)
napram Z2 ma se boljsi super macro in usb2 podporo. ma pa slabsi lcd in slabso bliskavico.

ampak poleg zooma pride se minoltin anti tresljaj sistem

Pisuka, kaj bodo ostali mel za povedat (canon, oly)
LP, Slawc

Ta zadeva ima v primerjavi z dvojko tudi slabse snemanje filmov. Super Makro pa 1cm!! Drugace pa ni drasticnih sprememb. Malo lazji je. A nima lcd malo premalo pikslov? Sploh pa je vprasanje, kdaj ta zadeva pride k nam, mogoce bodo tudi druge firme kmalu lansirale kaksne nove "ultra zoom"-e. Saj zdaj po mojem ne bo vec novega digitalca z velikim zoom-om, ki nebi imel stabilizatorja. Skoda, da nima tale z3 se mpeg4 dekoderja, ker ce bi jim uspelo izdati digitalec, ki bi imel 12x zoom, IS, in mpeg4, pa se vse to za sprejemljivo ceno, bi bil to nedvomno absolutni favorit med tovrstnimi aparati. A mislite, da so pri lcd-ju malo "brcnili v temo"? Kdaj mislite, da pride na trg(k nam)? Koliko bo cena?
««
24 / 133
»»