» »

Upravljanje peči+arduino

Upravljanje peči+arduino

Anto123 ::

Pozdravljeni!

Doma imamo peč na pelete. Peč ima elektroniko( http://www.ju-mar.eu/myfiles/Manual/Ins... ) povezana pa je tudi z regulatorjem ( http://www.seltron.si/docs_products/1WD... )

Problem je, ker se peč dostikrat ustavi in "jambra" da ni peletov. Peč se ustavi, in če se to zgodi ponoči je zjutraj kar mrzlo. Vedno ko se ustavi, je potrebno iti dol(iz 2štuka v klet) ter pritisniti gumb OK, da peč laufa dalje.

Ker nimam nobenih izkušenj z elektroniko bi prosil, če mi kdo malo obrazloži, če je to kar želim izvedljivo. O arduinotu sem nekaj stvari že prebrau, programirati pa tudi nekaj znam:)

Torej, zanima me, če bi se dalo usposobiti arduinota+wifi shield tako, da bi na računalnik preko wifi-ja dobil podatke tistega kar piše na peči. Torej da bi mi izpisalo če je slučajno kakšen error in da bi v programu na računalniku, samo kliknil OK ter da bi peč laufala dalje(sedaj moram hoditi v klet, ter pritiskati OK na peči).

Zanima me če je to izvedljivo, kam bi priklopil arduinota( na elektroniko peči ali na regulator?), kako dobiti podatke "iz peči", je kakšen boljši način ? Vem da obstajajo nekateri moduli, vendar bi se rad sam malo poigral, ter tako tudi ceneje prišel skozi :)

+je to ok?
http://dx.com/p/arduino-duemilanove-meg...
http://dx.com/p/arduino-compatible-nrf2...
http://dx.com/p/arduino-2-4ghz-2db-vert...


hvala za pomoč, lp

techfreak :) ::

Arduino je v redu, NRF24L01 je pa oddajno-sprejemni modul in ni kompatibilen z WiFi.

NRF24L01 lahko povežeš samo z drugim NRF24L01 modulom, torej bi v tem primeru potreboval 2x NRF24L01 in 2x Arduino - en komplet pri peči, drug pa pri računalniku.

Najcenejša možnost WLAN povezljivosti je http://snootlab.com/lang-en/parts/248-m... (35GBP) kjer potrebuješ še Xbee breakout/shield za priklop na Arduino.

Najcenejša varianta je pa LAN, če lahko kako potegneš kabel do kleti. Za LAN potrebuješ Arduino Ethernet shield: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=a...

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Če je peč dokaj nova ima še garancijo, tako da bi jaz prvo poklical uradnega serviserja in poiskusil uveljavit garancijo.

blackbfm ::

Verjetno je problem v nastavitvah. Nastavit moras da malo vec vzame ali pa bolj pogosteje. Mogoce je naklon polza kriv, nevem..kakorkoli stvar se ne sme kar ustavljat sama od sebe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RC avto brez daljinca > Daljinc???

Oddelek: Pomoč in nasveti
71056 (691) Stari maček
»

Arduino na baterije 16850

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
112004 (1658)          
»

Arduino in luči (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9811613 (9239) FX6300B
»

Prenos podatkov iz odrezanih koncev sveta preko SMS-ov, satelita, ?, ...

Oddelek: Omrežja in internet
102182 (1758) mojca
»

Zanimivi domači projekti (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5918579 (14464) Unknown_001

Več podobnih tem