» »

Geslo za računalnik

Geslo za računalnik

marko321 ::

Mene zanima če kdo ve kako bi si z geslom zaščitil računalnik. Mislim v takem smislu da bi racunalnik še preden bi se windovsi zagnali vprasal po geslu!!:) :) :)

Slowenc ::

Cao.
Edina moznost, ki jo jest poznam, je geslo v biosu. Ce pa tisga pozabs (bols da ga ne) pol pa ....
Skiny gate.

Banananjam ::

Če pa pozabaš moraš pa bios reseterat (z jumperjem al pa baterijo vn).

StratOS ::

Mas pa ja kr veliko programov, ki to omogocajo ala Future Lock ...Eni so zelo dobri, no drugih pa se zaradi OS-a da dobro pretentati.
Sistemski BIOS ni velika zasčita. če hočeš začšititi kaksne dokumente in folderje pa rajsi uporabi kaksen kripto program, ki je integriran z OS-om, se boljse vse si rajsi zapomni !
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

freejack ::

Hmm, kaj pa NTFS parititcija pa geslo? :8)

poweroff ::

Fantje, če imate kakšne skrivnosti, ki jih ne bi radi delili z drugimi priporočam dve zadevi.
Ena je ScramDisk, ki je na FAT sistemih brezplačen (vendar ste zaradi FAT omejeni z velikostjo ustvarjenega virtualnega diska), druga je pa PGPdisk, ki je v verziji 6 še brezplačen, kasneje pa plačljiv. Ampak cena je razmeroma majhna. Sam osebno za "domačo rabo" priporočam PGP, ScramDisk pa omogoča da več uporabnikov vpiše vsak svoj password ter celo enkripcijo celotnega diska s sistemom vred.

Za kaj gre?
Oba programa anredita na disku eno veeeeliko datoteko, ki je kriptirana, z vpisom gesla pa se mounta kot virtualni disk. Na NTFS s PGP naredimo recimo 6 Gb veliko datoteko, in ko vpišemo geslo (lahko nastavimo, da ga mašina ob startupu sistema zahteva), se mounta nov virtualni disk. Recimo disk E:.
Na tem disku imamo potem maile, datoteke, DivXe, MP3je,... karkoli. Če kdo potrka na vrata, pritisnemo hotkey (ki ga sami nastavimo), ali kliknemo na ustrezno ikono - in disk se odmounta. Policaj™ sicer lahko presname kripirano 6GB datoteko na svojo mašinco - vendar ej datoteka kriptirana. Za dešifriranje bi porabil - odvisno od tega kako močno šifriranje nastavimo - do par milijonov let.

Kul, ne?

ScramDisk poiščite na Googlu, PGP pa se nahaja na www.pgpi.com (international site, ker imajo Američani tim. "export control" za "teroristične države", kamor pa na srečo Slovenija že par let več ne sodi). Lahko pa PGP čisto legalno kupite v Sloveniji za cca. 15 k SIT.

boštjan ::

marko321,če plata podpira keyboard power on pol samo en jumper premakneš na plati,kot piše v knjigici od plate in pol samo v biosu naštelaš kateri gumb(lahko jih je več) na tipkovnici je tisti ki ti zbudi comp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

S cim zakleniti direktorij

Oddelek: Programska oprema
51523 (1451) Mavrik
»

zaščita sharenih datotek ali diskou

Oddelek: Operacijski sistemi
6860 (745) Spajky
»

swap file cleaner???

Oddelek: Programska oprema
361792 (1503) ABX
»

Zaklepanje Datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
182689 (2484) DirectZ
»

Nevidni disk

Oddelek: Programska oprema
91053 (862) DirectZ

Več podobnih tem