Forum » Programiranje » Android slike in počasno odpiranje
Android slike in počasno odpiranje
messi ::
Pozdravljeni,
s skupnimi močmi smo naredili aplikacijo, ki omogoča shranjevanje slik ki jih narišem. Sedaj mi zadevo uspešno shrani v mapco app, vendar ko kliknem da bi odprl sliko mi jo odpira 10-15 sekund kar se mi zdi malo too much... Kaj menite da je vzrok tako počasnega odpiranja:
In kaj menite glede:
Uprabljam hue filter (Image Procesing št 29) na slednjem linku: http://xjaphx.wordpress.com/2011/10/30/...
Vendar potrebuje da zadevo sprocesira v 5-10 sekund, po kliku gumba, sicer se mi zdi predolgo..
Vprašanje: Zakaj so zadeve tako počasne?, Kje lahko naredim hitrejše zadeve? Kaj lahko izboljšam ?
s skupnimi močmi smo naredili aplikacijo, ki omogoča shranjevanje slik ki jih narišem. Sedaj mi zadevo uspešno shrani v mapco app, vendar ko kliknem da bi odprl sliko mi jo odpira 10-15 sekund kar se mi zdi malo too much... Kaj menite da je vzrok tako počasnega odpiranja:
public void save() { File dirPath = new File(Environment.getExternalStorageDirectory().toString() + "/anppp"); dirPath.mkdirs(); Calendar currentDate = Calendar.getInstance(); SimpleDateFormat formatter= new SimpleDateFormat("yyyyMMMddHmmss"); String dateNow = formatter.format(currentDate.getTime()); file = new File(mImagePath + "/"+"ProPaint-" + dateNow +".jpg"); FileOutputStream fos; try { if(!file.exists()) file.createNewFile(); fos = new FileOutputStream(file); mBitmap.compress(Bitmap.CompressFormat.JPEG, 100, fos); fos.close(); } catch (FileNotFoundException e) { Log.e("Panel", "FileNotFoundException", e); } catch (IOException e) { Log.e("Panel", "IOEception", e); } }
In kaj menite glede:
Uprabljam hue filter (Image Procesing št 29) na slednjem linku: http://xjaphx.wordpress.com/2011/10/30/...
Vendar potrebuje da zadevo sprocesira v 5-10 sekund, po kliku gumba, sicer se mi zdi predolgo..
Vprašanje: Zakaj so zadeve tako počasne?, Kje lahko naredim hitrejše zadeve? Kaj lahko izboljšam ?
Senitel ::
In kaj ima koda za shranjevanje s počasnostjo nalaganja?
Sicer pa kako velike slike? Procesiranje lahko pohitriš z OpenGL in shaderji, ampak se bo treba še precej novih zadev naučit.
Sicer pa kako velike slike? Procesiranje lahko pohitriš z OpenGL in shaderji, ampak se bo treba še precej novih zadev naučit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java skeniranje map in podmapOddelek: Programiranje | 1170 (1059) | nightrage |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2208 (1332) | urosz |
» | [Android] SplošnoOddelek: Programiranje | 2022 (1152) | piki12 |
» | [java] Kako v memoriji pretvoriti String objekt v File objekt ? - neka metoda ga zahtOddelek: Programiranje | 2285 (2285) | infiniteLoop |
» | Kako pošiljanje datotek v JAVI.Oddelek: Programiranje | 1851 (1722) | kopernik |