» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
101 / 188
»»

Okapi ::

Za punco ne smeš šparati. Karkoli drugega boš kupil, bo mislila, da si škrt.>:D In več kot par deset evrov itak ne boš prišparal, karkoli drugega bi vzel.

boolsheat ::

Ma ne, saj ni da bi šparal. Kupil bi, nekaj, za kar veš, da ni kar nekaj. Te imajo lep design, to je pa to. Skratka, cena je lahko tudi višja.

Sicer te Meller imajo občasno še -25€ akcijo in potem pride že kar ugodno. Pa še Seiko quartz je. :D Pa poslane so iz Španije menda in ni potem komplikacij z davki.

perci ::

Jst se ženi tole nabavil pred leti
 Swatch Irony Scuba Aluminum

Swatch Irony Scuba Aluminum

Darko! ::

Moja draga je pred leti dobila za rojstni dan neko kvarc zadevšno iz Supernove.Kaj pa vem, neka modna znamka za okrog 80 EUR, hm..., mogoče Esprit (stran vržen dnar, by the way, ne kupujte modnih znamk, pipl 8-)).

In jo vidm čez kakšne pol leta, da vrti krono. Pa jo vprašam:
"Lubi, ma kej počneš?".
In odgovori: "Ma neki se je ustavla, pa se mi zdi, da če jo mal zavrtim dela bolš. A vidš, jo kr navijem in pol dela"!

Hm, ji razložim, da se ji najbrž samo zdi, pa da bom zrihtal novo baterijo :)

Ok, novo baterijo je dobila; ampak se je potem kmalu odtrgal pašček, ker je popustil kovinski štift. In potem še enkrat. In bolj ko sem gledal to uro se mi je zdelo, pa kateri idiot jo je kupil, saj se na njo sploh nič ne vidi. Je premajhna ! In sem ji rekel, da je škoda denarja za nov pašček, itak je pa zmeraj na telefonu, uro ima pa tudi gor ! 8-) ... Kakšno leto je bila po tem brez ure.

In pred meseci sem imel razlog za skromno darilo.
Seveda nisem mogel iz svoje kože 8-)

Nabavil sem ji Seiko Lukia SSVM015. In ji razložil, da jo bo zdaj potrebno pa res včasih naviti! ;)
Zaenkrat je navdušena. Jaz tudi.

Saj bi prilepil sliko ure, pa ne vem več točno kako se to naredi. Včasih mi vrže ven samo neke linke. Tehnika :P Dajte prosim to malo poenostaviti, no. Da bo imel človek na PCju sliko in jo samo prilepil gor na ta forum. Copy - paste. Tako kot v Word. :)) Za tiste, ki jih prehiteva čas.

Ps:
Sicer je to druga tema, ampak flaša Union Nefiltriranega paše. Sploh, če zmešaš pol svetlega in pol temnega. Problem je le v tem, da imaš potem dve flaši. No v bistvu ni problem.
Pa tudi vsaka povezava zgornjega dejstva z mojim neznanjem,je seveda zgolj naključna.
8-)

Okapi ::

Lepa urica.

KuhaR ::

Okapi je izjavil:

Lepa urica.


Res je lepa, kateri model je to?
Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT

Okapi ::

Ta od Darkotove drage. Glej tri sporočila više.

Darko! ::

Okapi je izjavil:

Lepa urica.



Okapi, hvala za pomoč !
:D

perci ::

Nisem vedel, da tudi ženske nosijo mehanske ure :).

Furbo ::

Jaz ženski ne bi kupil mehanske, one jih ne nosijo tudi po par dni, potem pa zadeva stoji, zdaj mi pa naštimi, zakaj se je ustavila, itd itd. To je posiljevanje s hobijem, ki jih ne zanima.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Cervantes ::

Ura ma de laufa!
Period.
:))

mp5 ::

Pozdravljeni!

Prosim vas za nasvete oz. priporočila pri nakupu ure. Med prebiranjem spletnih strani sem zasledil uro:

http://www.citizenwatch.com/en-uk/watch...

Slednja povsem ustreza mojim željam (steklo, enostavna številčnica, pas, teža?), vendar sem laik glede mehanizmov ur. Kaj je s tem solarnimi celicami? Kako dolgo delujejo takšne ure, so kateri mehanizmi bolj vdržljivi, saj ne mislim ure menjati na nekaj let. Kako je z vzdrževanjem oz. morebitnim servisom te ure v Sloveniji, saj nisem našel Slo trgovca, ki bi jo imel na zalogi.

Ali obstajajo cenejše ure s podobnimi karakteristikami in kateri spletni (tuji) trgovec/prodajalec ur je zanesljiv/ugoden, saj ure nisem našel pri naših trgovcih.

Za vse odgovore se vam vnaprej zahvaljujem!

p.s. cena max 300 eur

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mp5 ()

mp5 ::

ps.ps

cena max 300 eur, uporaba za vsakodnevna opravila in razne športne aktivnosti na prostem (razen težkih fizičnih opravil, takrat gre iz zapestja), posledično mora biti udobna/lahka za nošnjo (ali je pas na zgoraj navedeni udoben), enostavna/dobro vidna (tudi ponoči) številčnica z prikazom datuma. hvala

Okapi ::

Ta ura je odlična. Jo imam že lep čas nagledano, s črnim ohišjem, ki pa žal ni več na voljo, ali pa ga vsaj ne najdem. Če bi rad imel trpežno uro s kazalci, boš boljšo za manj denarja težko našel. Poguglaj po angleških trgovinah (model je za angleško tržišče), da dobiš najugodnejšo ceno.

pierch ::

Amazon ima veliko modelov z Citizenovim EcoDrive mehanizmom, nekatere močno znižane ob raznih akcijah.
Jaz sem svojega Citizena EcoDrive kupil pred par leti za "Black Friday week", ko je bila cena skupaj z poštnino okrog 90EUR, kar je bila super cena za tak model ure z solarnim polnjenjem. Do danes nisem imel nikakršnih problemov z uro, edino kar bi pograjal je lume, torej osvetlitev, ki je samo na kazalcih.

Torej, če so ti njihovi modeli OK in si želiš solarno polnjenje, ti priporočam, da si malo ogledaš kakšne modele trenutno ponujajo, potem pa počakaš na "Black Friday". Še vsako leto za mojim nakupom so imeli vsaj en model v akciji, lani mislim da je bil tale med znižanimi, na približno enako končno ceno.

Tale mi je recimo izjemno všeč, ampak dvomim da bo med znižanimi, ker je popularen model.
Pierch

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pierch ()

mp5 ::

pierch
okapi

Prosim vaju za odgovore na preostala vprašanja. hvala

matijadmin ::

Cervantes je izjavil:

Ura ma de laufa!
Period.
:))

Period, ja. To pa imajo ženske. :)
Vrnite nam techno!

prikor ::

Spoštovani,

najprej en lep pozdrav vsem skupaj. Sem v začetni fazi nakupa ure, nekako bi se rad odločil za Seiko, tudi model imam že nekako ogledan. Zanima me, ali je kdo kupil pri preverjenih dealerjih na internetu, malo se mi zdi sumljivo vse skupaj, pa se ne bi rad oštel pri teh stvareh.

Za primerjavo sem vzel nek Seikov model Prospex, pri Sten Time stane okrog 700€, na Creation Watches 399€ in na neki random nemški strani (uhrenlounge) 548€.

Je še kak zastopnik v Sloveniji za Seiko, poleg ST?

Ima kdo kaj izkušenj s tem spletnim nakupovanjem ur?

Lp Primož

Darko! ::

Za Seiko modele je preverjena štacuna http://www.seiyajapan.com/
Ne moreš zgrešit z nobeno od tam.
Je pa res, da možakar prodaja večinoma modele, ki jih v EU trgovinah ne vidiš, saj so narejene za Japonski trg; kar pa ni slabo saj na splošno velja, da so JDM (Japan Domestic Market) Seikoti, izdelani izključno na Japonskem, za razred boljši.
No,kvarčnih ur ima pa bolj malo, če sploh kaj.

LP
D

Darko! ::

matijadmin je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Ura ma de laufa!
Period.
:))

Period, ja. To pa imajo ženske. :)


In v tistih dneh, če dec ni takten in previden, lahko dobi njeno uro direkt v glavo, ne glede na to ali je kvarc al pa mehanska. Iz tega stališča so kvarčne seveda varnejše ker je gibalna količina zaradi nižje teže manjša 8-O:))

prikor ::

Darko! je izjavil:

Za Seiko modele je preverjena štacuna http://www.seiyajapan.com/
Ne moreš zgrešit z nobeno od tam.
Je pa res, da možakar prodaja večinoma modele, ki jih v EU trgovinah ne vidiš, saj so narejene za Japonski trg; kar pa ni slabo saj na splošno velja, da so JDM (Japan Domestic Market) Seikoti, izdelani izključno na Japonskem, za razred boljši.
No,kvarčnih ur ima pa bolj malo, če sploh kaj.

LP
D


Darko, ima pa res zelo omejeno zbirko, zaenkrat mi ni nič padlo v oko. Je morda še kak preverjen dealer?

Gogo ::

Bwana Okapi mi je pred časom pripročil tole stran:http://global.rakuten.com/en/

Preverjena osebno večkrat. Vse bp.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Okapi ::

Medtem ko čakam, da bodo oni mojstri s Kickstarterja končno dostavili ročno repliko ure z vhoda v observatorij Greenwich, sem našel še eno stensko različico, ki je videti prav imenitno. Ni pa ravno poceni (za kremenčevo stensko uro), okoli 150 evrov, tako da še razmišljam.;)

Kot zanimivost, da so lahko - brez posebnih dodatnih stroškov za izdelavo posebej prirejenega mehanizma - naredili takšno uro, ki ima sekundni kazalec v ločeni številčnici, so preprosto uporabili dva standardna mehanizma za stenske ure - enega za urni in minutni kazalec, in drugega za sekundnega.



Takole naj bi bila pa videti zapestna različica.

Ales ::

prikor je izjavil:

... Za primerjavo sem vzel nek Seikov model Prospex, pri Sten Time stane okrog 700€, na Creation Watches 399€ in na neki random nemški strani (uhrenlounge) 548€. ...

Creationwatches pošilja iz Singapurja, tako da k njihovi ceni prišteješ še carino, DDV in strošek carinskega postopka. Pri osnovni ceni 400 EUR si potem že malo čez 500 EUR, kar je že blizu ceni na nemški strani.

Slednja zgleda legit. Tudi pri Sten Time boš dobil še kak popust, če boš rekel zanj. Sam sicer ne pričakujem, da se bo katerakoli fizična trgovina na manjšem trgu, kot je Slovenski, po ceni lahko kosala z Creationwatches ali tudi z kakimi Nemci. Kar naši trgovci nudijo za višjo ceno je ogled pred nakupom in lažje uveljavljanje garancije oz. stvarne napake, če bi bilo treba.

Gogo je izjavil:

Bwana Okapi mi je pred časom pripročil tole stran:http://global.rakuten.com/en/

Preverjena osebno večkrat. Vse bp.

Rakuten je platforma, na kateri prodajajo različni prodajalci. Pred nakupom je vseeno dobro preveriti zgodovino tistega konkretnega prodajalca.

Za japonske izdelke se da marsikaj zanimivega najti na njihovih Yahoo! Auctions (zelo, zelo popularno tam). Obstajajo posredniki za nakup in dostavo v tujino, preko katerih gre tudi v primeru, ko prodajalec ni direktno zainteresiran... kar je pogosto slučaj. Posredniki tudi niso ne vem kako dragi, tako da se za nekatere izdelke splača.

boolsheat ::

Kateri pa so posredniki?  

mp5 ::

mp5 je izjavil:

Pozdravljeni!

Prosim vas za nasvete oz. priporočila pri nakupu ure. Med prebiranjem spletnih strani sem zasledil uro:

http://www.citizenwatch.com/en-uk/watch...

Slednja povsem ustreza mojim željam (steklo, enostavna številčnica, pas, teža?), vendar sem laik glede mehanizmov ur. Kaj je s tem solarnimi celicami? Kako dolgo delujejo takšne ure, so kateri mehanizmi bolj vdržljivi, saj ne mislim ure menjati na nekaj let. Kako je z vzdrževanjem oz. morebitnim servisom te ure v Sloveniji, saj nisem našel Slo trgovca, ki bi jo imel na zalogi.

Ali obstajajo cenejše ure s podobnimi karakteristikami in kateri spletni (tuji) trgovec/prodajalec ur je zanesljiv/ugoden, saj ure nisem našel pri naših trgovcih.

Za vse odgovore se vam vnaprej zahvaljujem!

p.s. cena max 300 eur



Prosim vas za odgovore (zanesljiv trgovec, življenska doba ur s solarnimi celicami...).
Najlepša hvala

mp5 ::

https://www.firstclasswatches.co.uk/cit...

Je ta trgovec zaupanja vreden in ali je potrebno pri uvozu iz Anglije plačati davek?

dragon ::

Dajatev ti pri nakupu iz GB ni treba plačati.Pri nakupu prištej še 15 eur ptt in to je to.Trgovca pa ne poznam,bo mogoče kdo drug povedal kaj več.

Okapi ::

Še vedno delajo tudi prve ure s sončnimi celicami. Za življenjsko dobo naj te ne skrbi, razen če misliš uro zapustiti vnukom.

bluefish ::

Še ena opcija, dokaj poznana trgovina: http://www.watchshop.com/mens-citizen-r...

Melanholija ::

http://magrette.com/the-timepieces-moan...

Pozna kdo, je to dobra ura?

Furbo ::

Te sem že gledal, so kar lepe, čeprav prevelike za moj okus.

Samo pazi, tistih 200USD je samo avans.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Melanholija ::

Ja to sem videl, kaj pa mehanizem je dober? Ene imajo celo Švicarski mehanizem STP, samo ne poznam toliko podrobnosti..

boolsheat ::

Pre-order Price: $545.00 plus $35.00 USD shipping worldwide.
Plus seveda davek.

V Evropi jih dobiš tu:
http://webshop.forasec.com/webstore/mag...

Nisem 100%, zato dodatno preveri pri trgovcu - ure so potem poslane iz Nizozemske in je davek že plačan.

Melanholija ::

Hvala, me pa zanima če so vredne denarja? Se dobi kaj bolšega v tem rangu? Meni so zelo všeč, po slikah....sam nevem, če tehnika štima.

Okapi ::

Melanholija je izjavil:

Ja to sem videl, kaj pa mehanizem je dober? Ene imajo celo Švicarski mehanizem STP, samo ne poznam toliko podrobnosti..
STP1-11 je klon Ete 2824 (podobno kot Sellita in še par kitajskih). STP je švicarska tovarna, v lasti Fossila. Mehanizme so začeli delati v glavnem zato, ker se je ETA odločila, da svojih ne bo več prodajala drugim proizvajalcem, Fossil je pa dovolj velika firma (s celim kupom blagovnih znamk), da se jim je splačalo poskrbeti, da niso odvisni od drugih izdelovalcev mehanizmov, poleg tega bodo pa še dodatno zaslužili s prodajo mehanizmov.

Miyota 9015, ki jih tudi uporabljajo pri Magrette, je pa tudi čisto v redu mehanizem.

Sama firma pa pač še ena v vrsti malih oblikovalsko/marketinških firm, ki izdelavo ur prepuščajo Kitajcem, pri oblikovanju pa v glavnem kopirajo "ta velike". Načeloma so cene, glede na dejansko kakovost, previsoke, če ti je oblika katerega od modelov zelo všeč, pa se s tem pač sprijazniš.

bluefish ::

Pišuka, všečna ura. Kaj podobnega in cenejšega v kvarčni izvedbi?

KuhaR ::

Malce sem se ogrel za Bulova Sea King ure, imam jih že tri ;) Kremenčev mehanizem z 262kHz in skoraj gladko premikanje sekundnega kazalca, safirno stklo, 300m vodotesnosti in odličen lume.
96B228



98B244




98B242


Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT

Okapi ::

Pa še hud (75%) popust je za tele Bulove. 220 dolarjev + uvozne dajatve.

http://www.ebay.com/itm/Bulova-Mens-98B...

Moram uporabit vso moč volje, da ne kliknem na buy now.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

KuhaR ::

Cene kar varirajo pri temu trgovcu. Za 98B242 sem skuaj z poštnino in dajatvami plačal 220€, za 96B228 210€ in 98B244 165€. Pri temu trgovcu sem kupil 7 Bulov in je bilo vse Ok, ure dejansko nove z folijo na obeh straneh in brez vidnih prask. Cena pa več kot odlična.
Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT

Melanholija ::

Okapi, hvala...potem je bolje pogledati, za bol uveljavljenimi znamkami. Sem upal, da to ne delajo kitajci. Potem je res predrago.

boolsheat ::

Ni čisto res, da izdelujejo Magrette ure Kitajci...

It is a New Zealand watch, by conception to product.

The manufacturing is almost all outside of NZ.

I believe the cases are Chinese made, by Unidesign, Alpha also use the exact same case.

The dials are made in Germany.

The leather straps are made in Canada.

The assembly and refining touches are NZ

vir: WUS

NZ = Nova Zelandije, kjer je tudi sedež podjetja. Nekatere ure so ročno gravirane in imajo zato takšne cene.

Številne znamke, tudi "Swiss Made", dobivajo komponente iz Azije.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Kje je kaj narejeno, je precej težko ugotoviti. V glavnem, če ni narejeno v Evropi, to vsi skrivajo. Recimo tudi za tisti STPjev mehanizem nekdo pravi:
actually this is almost chinese movement, seagull, which is re-assembled in Swiss


In ja, tudi veliko uglednih švicarskih znamk uporablja na kitajskem narejena ohišja, številčnice, zapestnice in še kaj.

Samo po sebi to v resnici nič ne pomeni. Kitajci znajo verjetno v povprečju ure bolje sestaviti kot Novozelandčani, vsaj veliko več izkušenj imajo s tem.;) Sicer pa zna mehanizem v ohišje vtaknit vsak priučen urar.

Ales ::

boolsheat je izjavil:

Kateri pa so posredniki?  

Veliko jih je, z različnimi cenami in vrstami uslug. Par primerov:

http://www.jauce.com/
http://www.fromjapan.co.jp/en/
http://japamart.com/
http://www.noppin.com/
http://yahoo.aleado.com/
..itd.

t-zonaz ::

Imam eno staro uro Certina in bi jo rad malo polepšal.
Pravzaprav bi jo rad spoliral.
Ali mogoče kdo od vas mojstrov ve kako bi se snelo luneto (ta ki se vrti).
Na netu ne najdem nič pametnega.
 certina

certina

t-zonaz

dottor ::

Je kdo kej gledal MVMT ure? Zgledajo minimalistične in všečne :) Pa niti neki drage niso.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Okapi ::

MVMT so nekako 3-5x dražje kot v bistvu enako dobri kitajski posnetki.

perci ::

MVMT je bil v tej temi že ene 10-krat obdelan. Precenjen kitajec.

dottor ::

Hvala. Pač dizajn mi je všečen.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

leiito ::

dottor je izjavil:

Hvala. Pač dizajn mi je všečen.


Pa misliš, da ti je resnično všeč, ali so te samo zmanipulirali, da se ti zdi tak? In ali bi se sploh zavedal, da si zmanipuliran?
««
101 / 188
»»