» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
99 / 188
»»

Okapi ::

V bistvu oboje. Kakšen omembe vreden poslovni uspeh Sistem51 ni, kolikor vem, mehanizem sam pa tudi ni ravno tako zelo dober oziroma natančen, kot so ga sprva hvalili. Mogoče pa jim tudi delam krivico. Pred kratkim so prišli ven novi modeli, s kovinskim ohišjem, za okoli 200-250 evrov.

matijadmin ::

Dobijo se tudi že pod 200, jaz sicer več od 150 zanje ne bi dal. Potem imam raje plastiko, da je ura "skladna" z rangom v celoti. :))
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

Kar lahko po dolgem času v tej temi omenim, čeprav se sprva, ko se spustiš v ure, zdi, da bo zasvojenost trajala do konca življenja, se jo da premagat. Pa takih adikcij sem imel pred tem že vsaj 2.
Ampak rabiš pač nekaj drugega, kar ti pomeni več. Meni recimo hitri avtomobili. In če sem v enem letu in pol dal za ure 5.300EUR, to pač ne gre skupaj.
Uro sem pa nazadnje kupil avgusta 2014, in takrat še mislil varčevat za kakšno Omego, ampak se to potem ni zgodilo. Ni pa rečeno, da je v roku 10 let ne kupim.
Kar je pa ostalo od te adikcije, je pa ene par ur, čeprav nosim že eno leto samo Christopher Ward-a. Ter seveda nekaj znanja, katerega tudi nima kar vsak.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Jaz sem tudi konkretno upočasnil večanje zbirke, na račun fotografske opreme.
Trenutno čakam na tole, s Kickstarterja.



Je pomanjšana "replika" ure na vhodu v observatorij Greenwich.




Zamude je že skoraj pol leta (dobiti bi jih morali maja). Zadnja novica, izpred parih dni, je ta, da so pripravljene na pošiljanje. Kot dokaz je tale slikica.


Hec pa je, da fotk dejanskih ur pa ni, oziroma motovilijo z nekimi fotomontažami (glej zgoraj). Tako da nihče ne ve, kakšna točno bo dejansko videti ta ura (ker so zaradi nekih tehničnih ovir nekaj spreminjali tisto, kar je bilo najavljeno na Kickstarterju).
----
Naslednja je pa Steinhartov projekt Thor na forumu WuS. Ta bo pa kmalu dve leti v delu (začek se je novembra 2014), in bo trajalo verjetno še skoraj eno leto, preden bodo ure nared. Vmes je stvar že skoraj propadla, ker so se skregali moderatorji projekta in glavni Steinhartov oblikovalec. Najprej je glavni moderator lani decembra brez pojasnila mrknil in se ni več pojavil na forumu, niti ni odgovarjal na e-pošto in telefon. Par mesecev za tem je dal "ostavko" oblikovalec, ki ni bil zadovoljen s smerjo, v katero je šlo oblikovanje ure.

In je že bolj slabo kazalo, ampak zdaj smo dobili novega oblikovalca, lastnik Steinharta pa je menda tudi rekel, da še naprej podpira projekt. Tako da stvar gre sedaj po skoraj pol leta mirovanja počasi že spet naprej. Delamo pa uro nekako po vzoru na ure v pilotskih kabinah prvih reaktivcev, čeprav mehanizem ni ravno najbolj primeren za to - Soprod, s kazalnikom navitosti in malo 24-urno številčnico. Takole nekako je videti motivacijski osnutek trenutno, čeprav se bo do konca sigurno še precej spremenilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

profii ::

Okapi, kakšna pa je cena te Steinhart ure?
Bolj iz firbca, ampak je lepa na sliki videt.

Jaz sem si naročil svojega prvega avtomatika:
 Parnis

Parnis

Okapi ::

Tega steinharta še ni, je še v fazi končnega oblikovanja. Tisti, ki smo se prijavili v projekt, skupaj predlagamo posamezne oblikovne elemente in potem glasujemo zanje. Predvideni proračun za uro je pa 750-1000 evrov (kar v praksi pomeni, da bo bolj proti 1000 evrov). Kar precej, ampak v njej je (oziroma bo) mehanizem Soprod 9335, ki ga sicer najdemo v urah za 3000-5000 evrov..

Parnis je dobra izbira - boljša kot kupit ponaredek kakšnega IWCja.

profii ::

Zanimivo, vidim da je tudi omejena serija, verjetno ji bo šla cena še gor čez nekaj časa.

Ja tudi sam mislim da bolje parnis kot ponaredek. Sicer sem čakal če bo Seiko 5 dal ven serio aviator v velikosti cca 45mm, vendar sem obupal nad čakanjem.
Vzel sem še safirno steklo in swan neck, sedaj pa čakanje na dostavo.

boolsheat ::

Hmm, "črno na črno" mi pa ni všeč na tem Steinhartu.


Visitor Duneshore bi koga interesiral? Imam eno preorder kodo:
http://www.visitorwatchco.com/duneshore...

http://www.visitorwatchco.com/duneshore

Okapi ::

Saj tisto je samo osnutek. Kazalci in številke bodo zelo bele, merilnik navitosti bo verjetno v barvah (zelena, rdeča), obroček morda celo medeninast ...

boolsheat ::

To je pa druga zadeva potem, sem že mislil, da bo to nekaj takega kot so nekatere te modne ure (Fossil?), kjer je vse črno.

Ales ::

Soprod 9335 oz. z drugimi besedami podvarianta Soprod A10, A10/2? Lepo, lepo. :)

Kolikor sem seznanjen, je Soprod A10 neposredna zamenjava za ETA 2892 po merah, vendar sam mehanizem ni v ničemer podoben, temveč je izvedba praktično istovetna Seikovemu 4L25. Tega je bilo nekoč mogoče najti v dražjih Seikovih urah (Seiko SARA001/3/5 itd.), v osnovi pa naj bi bil namenjen vgradnji v ure drugih proizvajalcev. Tehnično je mehanizem dosti drugačen od vseh drugih Seikovih izdelkov, uporablja Incabloc namesto Diashocka in sistem avtomatskega navijanja je tudi klasičen, ne Seikov. Nekateri viri omenjajo, da je Seiko 4L25 že v osnovi narejen kot direktno izmenljiv z ETA 2892 (mere, lokacija pritrdišč za številčnico, itd.).

Okapi ::

Še ena zanimiva ura na Massdropu - klasična "zakmašna" mehanska Atlantic Seaport. Na voljo tudi s črno številčnico in v pozlačenem ohišju. Notri je preverjen švicarski mehanizem ETA 2824. 410 evrov, s poštnino in našimi dajatvami vred, se mi zdi zelo spodobna cena.



https://www.massdrop.com/buy/atlantic-s...

Če ne bi že imel ene zelo podobne kitajske, bi me ta kar malo matrala.

Gogo ::

Na massdropu je tude ena škatla za ure WOLF "Windsor" Watch Box za 60$. a se splača, ker vidim na nemškem amazonu ceneje škatle.
Npr.:https://www.amazon.de/gp/product/B00I9A...
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gogo ()

jernejl ::

Okapi je izjavil:

No, proti koncu je vendarle postalo malo bolj živahno na dražbi in končna cena je bila 1400 evrov. Vseeno kar ugodno.

Sedaj ima samo še eno od Davidoffa (Velero Dark Pattern). Cena v butikih je (bila) 2800 evrov, izklicna cena na dražbi 400 evrov. Oblika sicer ni po mojem okusu, oblikovalec je pa verjetno imel v mislih tudi Patekovega Nautilusa, ko je tole risal.



http://www.ebay.com/itm/Zino-Davidoff-V...

Danes je na amazonovem buyvipu nekaj Davidoff ur. Mislim da je zgornja z usnjenim pasom bila na voljo za 399 eur, ampak je zdaj že razprodana. Je pa na voljo še precej drugih Davidoff avtomatikov za 400 - 500 eur.

leiito ::

Ta ura za €399? Dvomim, tudi če z usnjenim paščkom. Mogoče starting bid.

Okapi ::

Eh, fak, a je bilo treba povedati.>:D

Za 460 evrov sem vzel tole, s štoparico (v zbirki je manjkal en mehanski kronograf).



Če bi kdo rad dobro švicarsko uro za res prijazno ceno, naj vsekakor preveri, če mu je kakšen od teh Davidoffov na Buyvipu všeč?

http://de.buyvip.com/#page=d&dept=men&a...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jernejl ::

http://de.buyvip.com/

Na italijanskem buyvip je še kakšnih 10 eur cenejši kot na nemškem.
Kakšne/čigave mehanizme pa sploh dajejo notri?
400 - 500 eur za avtomatik uro s kronografom, datumom in dnevom, safirnim steklom, steklenim dnom se zdi precej ugodno. Bolj na ravni kitajcev kot švicarjev. Vseeno se ne morem znebiti negativnega občutka, da gre še za eno firmo, ki napihuje priporočene cene (tja nekje na nivo Omege), potem pa se ure prodajajo z 80% in več popusta.

Okapi ::

? Na obeh vidim 459 evrov.

Notri je ETA (Valjoux) 7750, preverjeno dober mehanizem.

2800 evrov, kolikor so hoteli sprva dobiti za to uro, je sicer pretirano, ampak nič bolj, kot so pretirane cene ur z enakim mehanizmom, samo z bolj znano znamko na številčnici (IWC, Tudor, Panerai, Hublot, TAG Heuer ...). Kolikor lahko sodim po dveh urah, ki jih že imam, je kakovost izdelave ohišja in številčnice pri Davidoffu na ravni katerekoli ure do vsaj 5000 evrov, če ne več.

Če kupuješ uro zaradi kakovosti, in ne zaradi (prestižne) znamke, je 460 evrov za tole uro odlična cena.

Kar se tiče 80% popusta, je pa precej pogosta stvar pri malo starejših oziroma manj priljubljenih modelih ur švicarskih znamk, ki niso najbolj znane. Recimo Eterna, Ebel, JeanRichard, Frederic Constant, Armand Nicolet...

jernejl ::

? Na obeh vidim 459 evrov.

V nemški ceni je upoštevan 19% DDV, v italijanski pa 22%. Če naročiš izdelek v slovenijo na italijanskem buyvip-u, boš plačal dejansko 459 eur, na nemškem pa kakšnega desetaka več zaradi razlike do slovenskega DDV (cena se spremeni v košarici, tam nekje v koraku vnosa načina plačila). Poštnina pa je v vsakem primeru brezplačna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

leiito ::

Meni se zdijo ti Davidoffi zelo posrečeni, za te cene pa sploh, čeprav mi je še vedno najlepši un ta prvi Okapijev s kao teakom in bolj minimalističnim dizajnom, 3 sub dial se mi zdijo preveč.

Najbrž napaka, na amazonu piše, da je ta model (20838) 40mm, očitno je 45mm.

http://www.zinodavidoff.com/watches/vel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

Okapi ::

Na Massdropu imajo Glycine, model Combat (4 različne modele), po kar ugodni ceni (približno 515 evrov, z uvoznimi dajatvami vred).

Za razliko od Davidoffa je Glycine stara in ugledna švicarja urarska firma, ustanovljena 1914. Je pa v zadnjem času nekajkrat menjala lastnika in ravno avgusta letos jo je kupila "zloglasna" Invicta.



https://www.massdrop.com/buy/glycine-co...

leiito ::

Kdo pa dela tiste Davidoffe? Ker zgledajo odlično narejeni. Un Rus v videu je za jurjadvesto kupu ta najbolj navadnega Velerota, tiste cene na amazonu so res dobre, nivo Šteinhartov in podobnega.

Okapi je izjavil:

Eh, fak, a je bilo treba povedati.>:D

Za 460 evrov sem vzel tole, s štoparico (v zbirki je manjkal en mehanski kronograf).



Če bi kdo rad dobro švicarsko uro za res prijazno ceno, naj vsekakor preveri, če mu je kakšen od teh Davidoffov na Buyvipu všeč?

http://de.buyvip.com/#page=d&dept=men&a...


Kaj pa un subdial na 9 dela? Se logo vrti namest kazalca?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

Okapi ::

Ja, tam je običajno majhen sekundni kazalec, katerega glavna naloga je, da vidiš, ali ura sploh dela. Tu je kazalec v obliki logotipa.

In ja, Davidoffi so dejansko narejeni odlično, kdo jih dela, je pa poslovna skrivnost. Malce razlage, za vedoželjne.

Švicarska urarska industrija se je v 18. in 19. stoletja razvila na osnovi sistema, ki so mu rekli établissage - sestavljanje ur. Posamezne sestavne dele - kolesca in druge sestavne dele mehanizma, številčnice, kazalce, ohišja ... so delali številni mali rokodelci, vsak specializiran za posamezni del, izdelovalec ur (etablisseur) je pa potem to vse skupaj sestavil v uro. Praktično vse velike in znane urarske znamke so tako počele, in mnoge to počno še danes, s tem da posameznih sestavnih delov ne delajo več mali rokodelci, ampak specializirani (anonimni) proizvajalci.

Danes lahko torej znamke ur glede na izdelavo razdelimo v tri skupine.
- V najmanjši so znamke, kot sta recimo Rolex in Seiko, ki praktično vse naredita sama.

- Večina izdelovalcev ure samo sestavlja, iz delov, ki jih zanje naredijo drugi. V javnosti znani so samo izdelovalci mehanizmov (ETA, Sellita, Soprod in še kdo), kdo dela ohišja, kazalce in ostalo, pa ostaja bolj ali manj neznano. Veliko tega je narejeno tudi na Kitajskem, ker za Swiss Made je pomembno, da je ura sestavljena v Švici in da je 60% vrednosti njenih sestavnih delov švicarskih. Kar z drugimi besedami pomeni, da mora biti sestavljena v Švici, v mehanizmu pa morajo biti švicarski samo najpomembnejši deli (nemirka s spiralo in glavna vzmet - vse ostalo kolesje je vredno precej manj kot 40%). Tudi izdelovalci, ki sami delajo mehanizme (teh je v zadnjem času, odkar Swatch omejuje prodajo svojih mehanizmov ETA drugim firmam, čedalje več), običajno ne delajo ohišij, številčnic in kazalcev, ter zapestnic oziroma paskov.

- v tretji skupini so predvsem "modne" znamke, kakršna je tudi Davidoff, ki izdelavo ure naročijo pri drugih. Imaš stare in ugledne švicarske znamke, pri katerih lahko naročiš izdelavo ur, opremljenih s svojo blagovno znamko. Recimo znameniti in prestižno dragi Richard Mille sploh nima proizvodnje ur (oziroma je vsaj do nedavnega ni imel). Zanj ure dela firma Valgine - na zadnji strani Millov je njihov logotip, V, kot na tem milijonskem Nadalovem tourbillonu.



Valgine je ena od najbolj znanih švicarskih firm, pri kateri lahko naročiš izdelavo ure svoje blagovne znamke. Ti samo poveš, kakšno uro bi rad imel (in če imaš oblikovalca, uro tudi narišeš), Valgine pa potem poskrbi, da specializirne firme naredijo sestavne dele (ohišje, številčnico ...) in uro sestavijo.

Še en primer. Švicarsko podjetje Desco, ustanovljeno v 19. stoletju, se je najprej ukvarjalo s svilo. Po drugi svetovni vojni so se začeli ukvarjati tudi s prodajo ur in leta 1961 so kupili firmo Tiara, ki je sestavljala ure za različne blagovne znamke. Leta 1975 je Desco začel delati ure s svojo blagovno znamko Maurice Lacroix. Ta blagovna znamka je postala sčasoma tako uspešna, da so nehali sestavljati ure za druge. Kasneje so kupili še firmo Queloz, ki dela ohišja (tako da je Maurice Lacroix postal ena od redkih blagovnih znamk, ki izdeluje tudi ohišja za svoje ure).

In na tem mestu se lahko vrnemo k Davidoffu. Maurice Lacroix je namreč kasneje prišel v roke holdinga DKSK, manjšinski lastnik Maurice Lacroixa pa je pred nekaj leti postal nihče drug kot ravno Davidoff. Kar bi lahko pomenilo, da Maurice Lacroix sestavlja ure (in mogoče dela tudi ohišja) za Davidoff, čeprav dokaza za to nimam, ker so ti podatki skrbno varovana poslovna skrivnost.

Ko sem malo bolj natančno pogledal mehanizma (ETA 2892) v mojih dveh urah, sem opazil vgravirane neke številčno-črkovne oznake, ki jih na standardnih Etah ni. Ko sem malo guglal, sem odkril, da imajo enake oznake mehanizmi ETA v nekaterih urah znamk Geralda Genta in de Grisogono (oboje sta prestižni in dragi švicarski znamki, obe tiste vrste, ki nimata lastne proizvodnje). Kaj točno to pomeni, ne vem - mogoče oznake pomenijo firmo, ki mehanizme dodela ali okrasi, mogoče testira njihovo natančnost in vgradi v ohišje ...

Kakorkoli že, kakovost izdelave teh Davidoffov je za dva razreda boljša od Steinharta ali recimo Chr. Warda, in en razred nad osnovnimi modeli Tissota. Recimo, vsaj v rangu Longinesa, če ne kar Omege (kar se kakovosti izdelave ohišja in številčnice tiče).

Pa še malo EPP za Davidoff.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jernejl ::

Če smo pri kakovosti izdelave, je mene pred časom na eni izmed tvojih fotk zmotil lume na dialu (pa takrat nisem ničesar komentiral):

Okapi je izjavil:


Zagotovo povečana fotografija naredi uri nekaj krivice, ampak tale lume (v stilu neenakomerno nalepljenega žvečilnega gumija) bi se dalo narediti tudi lepše. Zdi se mi, da jim do kakšne Omege ali Longinesa vseeno malce zmanjka.
Kljub temu pa za ceno do 500 eur zgledajo kar spodoben nakup.

Cervantes ::

A kdo ve, kdo bi mi naredil custom dial in koliko cca to stane?

leiito ::

Thx, Okapi, zanimivo branje, imaš smisel za pisano besedo.

Okapi ::

Če smo pri kakovosti izdelave, je mene pred časom na eni izmed tvojih fotk zmotil lume na dialu
Temu Japonci rečejo wabi-sabi, in pomeni, da je ročno narejeno;)
Wabi-sabi @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Cervantes je izjavil:

A kdo ve, kdo bi mi naredil custom dial in koliko cca to stane?

http://www.beltime.com/index.php?option...
http://www.bedforddials.co.uk/home

Guglaj custom dial manufacturer ali kaj v tem smislu.
Cena je zelo odvisna od tega, kakšno števičnico bi rad imel - od par deset do nekaj sto evrov (ali tudi več) za en kos. Če samo potiskano, potem pride v poštev tudi domača izdelava. Natisneš jo lahko na samolepilno plastificirano nalepko, ali daš lasersko gravirati okroglo kovinsko ploščico.

Okapi ::

jernejl je izjavil:

? Na obeh vidim 459 evrov.

V nemški ceni je upoštevan 19% DDV, v italijanski pa 22%. Če naročiš izdelek v slovenijo na italijanskem buyvip-u, boš plačal dejansko 459 eur, na nemškem pa kakšnega desetaka več zaradi razlike do slovenskega DDV (cena se spremeni v košarici, tam nekje v koraku vnosa načina plačila). Poštnina pa je v vsakem primeru brezplačna.
Evo, sem ravnokar ugotovil, da cena na Amazonovem BuyVipu sploh ni najbolj ugodna. Namreč, običajen italijanski Amazon ima to uro še 10% ceneje (423 evrov, s poštnino vred). In sem na Buyvipu ročno storniral nakup in naročil na italijanskem Amazonu.;)

https://www.amazon.it/Automatico-Davido...

dottor ::

Bil pri Swatchu včeraj in pravijo, da so vse njihove ure "zalite" in se "jih ne da odpret" ("" so citati) in lahko pogledajo če ni kak kontakt pri bateriji slab in če ne se ure "ne da popravit in treba kupit drugo" ;(( Aja pa pravijo da je 9 let delovanja full dolgo obdobje za uro... 8-O
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

matijadmin ::

Okapi je izjavil:

Ja, tam je običajno majhen sekundni kazalec, katerega glavna naloga je, da vidiš, ali ura sploh dela. Tu je kazalec v obliki logotipa.

In ja, Davidoffi so dejansko narejeni odlično, kdo jih dela, je pa poslovna skrivnost. Malce razlage, za vedoželjne.

Švicarska urarska industrija se je v 18. in 19. stoletja razvila na osnovi sistema, ki so mu rekli établissage - sestavljanje ur. Posamezne sestavne dele - kolesca in druge sestavne dele mehanizma, številčnice, kazalce, ohišja ... so delali številni mali rokodelci, vsak specializiran za posamezni del, izdelovalec ur (etablisseur) je pa potem to vse skupaj sestavil v uro. Praktično vse velike in znane urarske znamke so tako počele, in mnoge to počno še danes, s tem da posameznih sestavnih delov ne delajo več mali rokodelci, ampak specializirani (anonimni) proizvajalci.

Danes lahko torej znamke ur glede na izdelavo razdelimo v tri skupine.
- V najmanjši so znamke, kot sta recimo Rolex in Seiko, ki praktično vse naredita sama.

- Večina izdelovalcev ure samo sestavlja, iz delov, ki jih zanje naredijo drugi. V javnosti znani so samo izdelovalci mehanizmov (ETA, Sellita, Soprod in še kdo), kdo dela ohišja, kazalce in ostalo, pa ostaja bolj ali manj neznano. Veliko tega je narejeno tudi na Kitajskem, ker za Swiss Made je pomembno, da je ura sestavljena v Švici in da je 60% vrednosti njenih sestavnih delov švicarskih. Kar z drugimi besedami pomeni, da mora biti sestavljena v Švici, v mehanizmu pa morajo biti švicarski samo najpomembnejši deli (nemirka s spiralo in glavna vzmet - vse ostalo kolesje je vredno precej manj kot 40%). Tudi izdelovalci, ki sami delajo mehanizme (teh je v zadnjem času, odkar Swatch omejuje prodajo svojih mehanizmov ETA drugim firmam, čedalje več), običajno ne delajo ohišij, številčnic in kazalcev, ter zapestnic oziroma paskov.

- v tretji skupini so predvsem "modne" znamke, kakršna je tudi Davidoff, ki izdelavo ure naročijo pri drugih. Imaš stare in ugledne švicarske znamke, pri katerih lahko naročiš izdelavo ur, opremljenih s svojo blagovno znamko. Recimo znameniti in prestižno dragi Richard Mille sploh nima proizvodnje ur (oziroma je vsaj do nedavnega ni imel). Zanj ure dela firma Valgine - na zadnji strani Millov je njihov logotip, V, kot na tem milijonskem Nadalovem tourbillonu.



Valgine je ena od najbolj znanih švicarskih firm, pri kateri lahko naročiš izdelavo ure svoje blagovne znamke. Ti samo poveš, kakšno uro bi rad imel (in če imaš oblikovalca, uro tudi narišeš), Valgine pa potem poskrbi, da specializirne firme naredijo sestavne dele (ohišje, številčnico ...) in uro sestavijo.

Še en primer. Švicarsko podjetje Desco, ustanovljeno v 19. stoletju, se je najprej ukvarjalo s svilo. Po drugi svetovni vojni so se začeli ukvarjati tudi s prodajo ur in leta 1961 so kupili firmo Tiara, ki je sestavljala ure za različne blagovne znamke. Leta 1975 je Desco začel delati ure s svojo blagovno znamko Maurice Lacroix. Ta blagovna znamka je postala sčasoma tako uspešna, da so nehali sestavljati ure za druge. Kasneje so kupili še firmo Queloz, ki dela ohišja (tako da je Maurice Lacroix postal ena od redkih blagovnih znamk, ki izdeluje tudi ohišja za svoje ure).

In na tem mestu se lahko vrnemo k Davidoffu. Maurice Lacroix je namreč kasneje prišel v roke holdinga DKSK, manjšinski lastnik Maurice Lacroixa pa je pred nekaj leti postal nihče drug kot ravno Davidoff. Kar bi lahko pomenilo, da Maurice Lacroix sestavlja ure (in mogoče dela tudi ohišja) za Davidoff, čeprav dokaza za to nimam, ker so ti podatki skrbno varovana poslovna skrivnost.

Ko sem malo bolj natančno pogledal mehanizma (ETA 2892) v mojih dveh urah, sem opazil vgravirane neke številčno-črkovne oznake, ki jih na standardnih Etah ni. Ko sem malo guglal, sem odkril, da imajo enake oznake mehanizmi ETA v nekaterih urah znamk Geralda Genta in de Grisogono (oboje sta prestižni in dragi švicarski znamki, obe tiste vrste, ki nimata lastne proizvodnje). Kaj točno to pomeni, ne vem - mogoče oznake pomenijo firmo, ki mehanizme dodela ali okrasi, mogoče testira njihovo natančnost in vgradi v ohišje ...

Kakorkoli že, kakovost izdelave teh Davidoffov je za dva razreda boljša od Steinharta ali recimo Chr. Warda, in en razred nad osnovnimi modeli Tissota. Recimo, vsaj v rangu Longinesa, če ne kar Omege (kar se kakovosti izdelave ohišja in številčnice tiče).

Pa še malo EPP za Davidoff.

Bere se logično in predvsem v tej smeri, da ne bi uničili cen uram najvišjega razreda (saj ne trdim, da gre tako Davidoff ura enačiti z dražjimi bratranci, pa vseeno kri ni voda).
Vrnite nam techno!

matijadmin ::

leiito je izjavil:

Thx, Okapi, zanimivo branje, imaš smisel za pisano besedo.

Pa tudi kar nekaj znanja je že pokazal in volje, da drži temo po konci. Mislim, da si zasluži (vsaj v tej temi) častni moderatorski naziv.

Okapi je izjavil:

Če smo pri kakovosti izdelave, je mene pred časom na eni izmed tvojih fotk zmotil lume na dialu
Temu Japonci rečejo wabi-sabi, in pomeni, da je ročno narejeno;)
Wabi-sabi @ Wikipedia


Hecno pa je, da so v avtomobilski industriji ročno opravljena ličarska dela dejansko videti veliko natančneje izvedena (in posledično veliko lepše). Saj ne rečem, morda pa je ta wabi-sabi tudi malo po svoje eye catchi in zato napol namerno povzročen. Težko sodim, kar ne poznam.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

boolsheat ::

Dvomim, da je namerno narejeno. :D Gre za šlamparijo, ampak nanos luma ni tako moteč, bolj izstopa to, da 12 v spodnjem okencu (datum?) ni sredinsko poravnana.

Drugače pa zanimivo za Glycine, nisem vedel, da so sedaj del Invicte, kar malo škoda, vprašanje kakšne ima plane Invicta s to znamko.

leiito ::

zihr ni poanta japonskega dizajna zanalašč fouš narest, da se vidi, da je ročno delo, hkrati bi bilo pa čudno, da ne bi znal luma precizno nanest. Na oznakah za cifre zgleda brezhibno. Poliranje npr., ki je, predvidevam, tudi ročno, res zgleda na nivoju ornk znamk, ohišje, ali pa kovinska zapestnica, kjer je po sredini saten, levo desno pa visok sijaj.

Ales ::

dottor je izjavil:

Bil pri Swatchu včeraj in pravijo, da so vse njihove ure "zalite" in se "jih ne da odpret" ("" so citati) in lahko pogledajo če ni kak kontakt pri bateriji slab in če ne se ure "ne da popravit in treba kupit drugo" ;(( Aja pa pravijo da je 9 let delovanja full dolgo obdobje za uro... 8-O

Hm. Vse že ne. Ostalo pa je najbrž malo iztrgano iz konteksta, ker ne vemo za katero uro gre. Razen če sem spregledal kak prejšnji post o tem... :)

dottor ::

Ura je bla že parkrat omenjena, model je Swatch Irony YCS482G (2006 letnik).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Ales ::

S pomočjo Googla našel pogovor iz aprila letos, 10 strani nazaj. Smešno, takrat sem ti prvi odgovoril, in to: "Lahko bi še kak podatek manj napisal..." :))

Menjava baterije torej ni pomagala? Si poskusil očistiti kontakte pri bateriji in baterijo samo? V kakem stanju so kontakti, je kaka vidna sprememba na njih? A ti ura zvezno zaostaja ves čas, ali nekaj časa normalno dela, potem pa se ustavi in kasneje ponovno steče? Dodatne funkcije na uri delajo normalno?

Sicer pa takole, tvoja ura je brez zadnjega pokrova, ima le dostop do baterije. Te vrste ohišij se odpirajo skozi prednje steklo, potrebuješ namensko orodje (no, saj za zadnji pokrov tudi), ki pa ga vsak resen urar ima. Je čisto možno, da kak "uradni servis" kje izjavi, da te ure ne servisira... sploh če gre bolj za menjalce baterij, ki imajo ponesreči logotip na oknu in kako pogodbo o zastopanju, ter jim je bolj v interesu, da ti prodajo novo uro. Ampak neodvisni urar ti jo bo odprl, če bo treba.

Urar lahko recimo naolji ležaje, za rahlo zataknjene kvarčne mehanizme obstaja tudi fora prisilnega pogona z demagnetizatorjem, ki se je bolj "praktično" usmerjeni urarji poslužujejo, da jih spravijo nazaj k življenju. Vse odvisno od tega, kaj je dejansko narobe. V skrajnem primeru pa sledi menjava mehanizma z novim. In ja, vprašanje, ali se izplača. Ampak ker imajo naše ure pogosto sentimentalno vrednost... zakaj pa ne.

dottor ::

Hvala za odgovor. Najprej bom zadevo nesu do urarja/prodajalca ki je tudi uradni zastopnik da preveri kontakte in baterijo, če ne bo poslal na uradni servis če lahko oni kej naredijo. Če dobim nazaj nedelujočo uro imamo v Kopru enega starega urarja ki zadeve res obvlada, pa bom še njemu proval nest. :)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Okapi ::

Raje najprej nesi k temu "staremu urarju". Ura ni več v garanciji in uradni servis verjetno ne bo naredil nič bolje, samo 3x dražje.

profii ::

Evo, prišel je Parnis.
Prvo kar sem naredil sem zamenjal original pašček za Nato strap.
Pozor za tiste kateri boste naročali pri http://www.parniswatch.net/, če boste izbrali Shappire glass, prej povprašajte oz. opozorite prodajalca. Jaz sem dobil refound, ker ni to kar sem naročil.
Drug fail kateri me tudi moti je, da kazalec power reserve kaže ko je poln nekje okoli 30 (kakor je tudi na sliki), ko je prazen gre okoli na nekaj manj kot 40. Zgleda so kazalec nataknili narobe.
Točnost je (po dnevu, dveh) +6 s - bom še malo bolj pozoren kako bo s časom.
Drugače sem z uro zadovoljen.
Še slika:
 Parnis

Parnis

Okapi ::

Kazalec za navitost pri tem mehanizmu ne naredi skoraj celega kroga, kot je narisana skala, ampak samo kakšnih 90-120 stopinj. Potem pa verjetno ne pazijo prav zelo, kako nataknejo kazalec, ker itak ne kaže skladno s skalo (ki je taka zato, da je ura bolj podobna "vzorniku").

profii ::

Tole bom pa pozoren, jo bom pustil 2 dni, da se sprazni, sicer pa ko sem jo dobil se je premikala, power reserve je kazal 35, sedaj ko je polna kaže 27. Kakor se spomnim je pa naredil cel krog, ko sem navijal. Bom javil.

pierch ::

Ko smo že pri fliegerjih. Že nekaj tednov nazaj sem dobil tega:
 Tisell 40mm pilot type A

Tisell 40mm pilot type A


Izjemno zadovoljen.
Pierch

Okapi ::

Ko že ravno o teh pilotskih urah, na MassDropu je ravnokar tale Orient, v nekaj barvnih različicah. Za dobrih 150 evrov, s poštnino in uvoznimi dajatvami vred.



https://www.massdrop.com/buy/orient-fli...

Cervantes ::

@pierch:
Izjemno lep.
Kaj od tega je lume?

Zgodovina sprememb…

Okapi ::



Samo ne smeš pričakovati, da se bo tako videlo celo noč.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

vrunc ::

Okapi je izjavil:

Ko že ravno o teh pilotskih urah, na MassDropu je ravnokar tale Orient, v nekaj barvnih različicah. Za dobrih 150 evrov, s poštnino in uvoznimi dajatvami vred.



https://www.massdrop.com/buy/orient-fli...

Samo zanima me od kod pošilja ta trgovina, ko vsi omenjate dajatve?
Zanima me predvsem ta ura Miro Everyday 40 s ceno 100 usd + stroški pošiljanja.

pierch ::

Cervantes je izjavil:

@pierch:
Izjemno lep.
Kaj od tega je lume?

V bistvu vse razen sekundnega kazalca, kar bi bila tudi edina pomanjkljivost, ki sem jo do sedaj našel:
 Tisel pilot in diver

Tisel pilot in diver

Pierch

Cervantes ::

Okapi je izjavil:



Samo ne smeš pričakovati, da se bo tako videlo celo noč.;)

Super, O!
Zdaj mi naj pa še eden od vaju pove, kako jo naročiti?
Na njihovi spletni strani (tukaj) je ne nahajam.

pierch je izjavil:

Cervantes je izjavil:

@pierch:
Izjemno lep.
Kaj od tega je lume?

V bistvu vse razen sekundnega kazalca, kar bi bila tudi edina pomanjkljivost, ki sem jo do sedaj našel:
 Tisel pilot in diver

Tisel pilot in diver


Pa diver je tudi super!
Hitro, kje dobiti?
Cant wait.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Pred časom sem v tej (ali pa mogoče kakšni drugi) temi že omenjal ure Yes (švedski lastnik in idejni avtor, ameriška firma, japonska elektronika, izdelane v HongKongu).

Zelo izvirna zamisel, z enim samim kazalcem, ki naredi cel krog v 24 urah, na številčnici, ki je zaslon LCD, pa je grafično prikazana pravilna trenutna dolžina dneva in noči, vzhod in zahod lune in lunine mene.
Moja je videti takole:



No, Bjorn Kartomten je sedaj naredil novo, izboljšano različico, in na Indiegogu zbira prednaročila. Nisem prepričan, da se mi bo uspelo upreti;)



https://www.indiegogo.com/projects/yes-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()
««
99 / 188
»»