Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Malo sem se že igral z barvanjem - in je kar zoprno, vsaj če hočeš lepo narediti Barva je gosta in je težko natančno pokrivati drobne površine. Sveti pa na prvi pogled odlično, zdaj moram še videti, kako je s trajanjem.
Ni mi pa čisto jasno, zakaj proizvajalci šparajo z dobro svetlečo barvo. Tale lonček za 15 evrov (od česar je šlo pol za poštnino) je dovolj za tisoč ur, ali pa še za več. Težko je opisati, kako malo barve se porabi. Fineatovo "aqua terro" sem za pokušino pobarval, pa nisem porabil praktično nič barve. Z zobotrebcem sem vzel par kapljic barve, ki se od spodaj drži pokrovčka, in je tam še vedno ostalo dovolj barve za vsaj nekaj deset ur (se pravi, po nekaj deset pobarvanih urah barve v lončku sploh še ne bi niti načel).
V glavnem, strošek svetleče barve je praktično 0. Razlagam si, da je problem v tehnologiji, da s tako gosto barvo ne moreš natančno tiskati oziroma jo kako drugače strojno uporabljati, se pravi bi morali barvati ročno, to pa hitro podraži izdelavo, tudi če barvajo najmanj plačani delavci, pa še izmet bi bil verjetno večji, ker hitro narediš kakšno packo (ki se potem krasno sveti v temi:).
Bom pa imel sedaj doma kar nekaj v temi svetlečih zadev (že razmišljam, kaj vse bi se dalo pobarvati)
O.
Ni mi pa čisto jasno, zakaj proizvajalci šparajo z dobro svetlečo barvo. Tale lonček za 15 evrov (od česar je šlo pol za poštnino) je dovolj za tisoč ur, ali pa še za več. Težko je opisati, kako malo barve se porabi. Fineatovo "aqua terro" sem za pokušino pobarval, pa nisem porabil praktično nič barve. Z zobotrebcem sem vzel par kapljic barve, ki se od spodaj drži pokrovčka, in je tam še vedno ostalo dovolj barve za vsaj nekaj deset ur (se pravi, po nekaj deset pobarvanih urah barve v lončku sploh še ne bi niti načel).
V glavnem, strošek svetleče barve je praktično 0. Razlagam si, da je problem v tehnologiji, da s tako gosto barvo ne moreš natančno tiskati oziroma jo kako drugače strojno uporabljati, se pravi bi morali barvati ročno, to pa hitro podraži izdelavo, tudi če barvajo najmanj plačani delavci, pa še izmet bi bil verjetno večji, ker hitro narediš kakšno packo (ki se potem krasno sveti v temi:).
Bom pa imel sedaj doma kar nekaj v temi svetlečih zadev (že razmišljam, kaj vse bi se dalo pobarvati)
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
RejZoR ::
Pazi, ta Citizen je HAQ grade, torej 10 sec/leto natančnosti. Eco-Drive skrbi, da je ura maintenance free (pri GS moraš menjat baterijo) in indikator rezerve je še dodatna komplikacija, ki je GS nima. Tko da se mi cena ne zdi nikakor pretirana.
Bi pa rad videl, da bi Seiko spacal "SolarDrive" oz "Solar Automatic" mehanizem (al pa Citizen, ki tud obvlada oba). Torej solarno mehanski hibrid, kjer bi svetloba napajala motorček, ki bi nato poganjal klasični mehanski escapement. Če bi pogledal tako uro, bi se kazalec premikal enako kot na Automatic urah, natančnost bi bila enaka, samo da je ne bi bilo treba skoz premikat, da bi se polnila ampak bi to delale solarne celice. Tko bi lahko taka hibridna mehanska ura stala na polici več tednov brez da bi jo dregnil, dokler bi imela svetlobo. Mehanske ponavadi krepnejo po ~40 urah...
Bi pa rad videl, da bi Seiko spacal "SolarDrive" oz "Solar Automatic" mehanizem (al pa Citizen, ki tud obvlada oba). Torej solarno mehanski hibrid, kjer bi svetloba napajala motorček, ki bi nato poganjal klasični mehanski escapement. Če bi pogledal tako uro, bi se kazalec premikal enako kot na Automatic urah, natančnost bi bila enaka, samo da je ne bi bilo treba skoz premikat, da bi se polnila ampak bi to delale solarne celice. Tko bi lahko taka hibridna mehanska ura stala na polici več tednov brez da bi jo dregnil, dokler bi imela svetlobo. Mehanske ponavadi krepnejo po ~40 urah...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Si pač nabaviš še en "navijalnik". Za takega, ki navija 4 ur, zraven pa ima še prostor za 5 ur (se pravi ima dovolj prostora za vso mojo načrtovano zbirko), in je videti zelo lep (na sliki, kako je videti v živo in kako deluje, pa izvem jutri ali pojutrišnjem), sem dal 140 evrov.
Kar se Citizenove cene tiče je pa pač tako, da kolikor hočeš imeti kravala, toliko te bo zabava stala (kot pravijo Pankrti). Meni osebno se recimo zdi bolje, če je ura radijsko vodena (ali z GPSom). Če drugega ne, je ni treba ročno prestavljati na poletni/zimski čas. Ker kaj ti v resnici pomaga 10 sek/leto, če moraš vseeno uro dvakrat letno ročno premaknit. Ali celo vsaka dva meseca (ne vem, a ta Citizen pozna mesece s 30 dnevi?).
V glavnem, meni se nekako ne zdi pretirano smiselno dajati več denarja za v bistvu slabšo tehnologijo (še zlasti v razmerah, ko pač nimam toliko denarja, da bi si to lahko z lahkoto privoščil ). Pri čemer se pa strinjam, da je sončno napajanje bolj praktično od kinetičnega (se pravi, boljša rešitev je eco-drive kot da moraš problem reševati z nakupom navijalnika).
O.
Kar se Citizenove cene tiče je pa pač tako, da kolikor hočeš imeti kravala, toliko te bo zabava stala (kot pravijo Pankrti). Meni osebno se recimo zdi bolje, če je ura radijsko vodena (ali z GPSom). Če drugega ne, je ni treba ročno prestavljati na poletni/zimski čas. Ker kaj ti v resnici pomaga 10 sek/leto, če moraš vseeno uro dvakrat letno ročno premaknit. Ali celo vsaka dva meseca (ne vem, a ta Citizen pozna mesece s 30 dnevi?).
V glavnem, meni se nekako ne zdi pretirano smiselno dajati več denarja za v bistvu slabšo tehnologijo (še zlasti v razmerah, ko pač nimam toliko denarja, da bi si to lahko z lahkoto privoščil ). Pri čemer se pa strinjam, da je sončno napajanje bolj praktično od kinetičnega (se pravi, boljša rešitev je eco-drive kot da moraš problem reševati z nakupom navijalnika).
O.
Venomus ::
Potem ko sem že naredil fotko, sem zamenjal pas s "potapljaškim" gumijastim (ki sem ga dobil poleg neke druge ure) in je vtis boljši. Za moj okus precej bolj paše k tej uri kot kovinski.
Najs, tole si ogledujem odkar jo je letos Casio predstavil, samo še nekako ni prišla na vrsto Izgleda zelo dobro, kovinski pašček je pač minus pri skoraj vseh urah v tem podobnem cenovnem razredu, nevem zakaj točno.
Valovi na številčnici so mi zelo všeč in tudi oblika kazalcev, ni direktna kopija kakšne dražje ure.
Ko bo čas, bom naročil verzijo z modro luneto in gumijastim paščkom.
Baj de vej Okapi: pred parimi dnevi sem te videl na Watchuseek forumu... sem mislil, da si dlje časa že registriran tam, takšen ekspert za ure kot si Kje dobiš vse te informacije o urah če ne na WUS-u?
Obstaja še TWF oz thewatchforum.co.uk, tud dost velik community okoli ur. Sicer zadnje čase skor nič nisem gor, sem pa pred nekaj časa spraševal okoli ur in sem kar precej izvedel. Drugače pa Google in spremljanje splošnih novic, novosti in stuffa okoli ur.
kovinski pašček je pač minus pri skoraj vseh urah v tem podobnem cenovnem razredu, nevem zakaj točno.Bi rekel, da zaradi varčevanja. Štancanje ur, tudi čisto spodobnih, je v resnici zelo poceni in predstavlja dober pas kar konkreten kos cene. In ker večina ljudi ure kupuje glede na kakovost same ure, v teh cenovnih razredih pač najbolj šparajo pri pasovih. Pri Lineagu, ki je 50% dražji, je recimo kovinski pas že čisto spodoben, pri Oceanusu pa sploh.
Pa razlike v kakovosti so po mojem precej večje pri kovinskih pasovih kot pri usnjenih, vsaj na prvi pogled. Zdaj znajo narediti že tako dobro plastično "usnje", da ga zlepa ne ločiš od pravega.
Kje dobiš vse te informacije o urah če ne na WUS-u?Saj na WUS ni treba biti registriran, da ga lahko bereš
O.
GrimReaper ::
Še vedno nisem zvedel kakšen dejansko je pas pri Casiu. Linki zgledajo solid, kako pa je z end linki in claspom?
Recimo ta je pri 10:30 povzel enako kot si sam mislim o Makotu, manjka mu safirno steklo, solid end linki in boljši clasp.
Ampak to je ko jo primeš v roke in mal potreseš, na zapestju sploh nisem opazil da bi ropotala. Mineralno steklo je pa res minus, že predno sem jo začel nosit sem opazil praskico med 6 in 7.
Sicer težko opazna, ker se tud od markerjev odbija svetloba, kot bi šlo za praske.
Sicer bom pa čez kakšne 4 tedne videl kako izgleda malo boljša ura, Citizen Signature, čeprav tut pri tej niso nekaj pohvalili zapestnice. Pa AR coating me zanima, ki odpravi ravno prej omenjeni problem pri Makotu.
Recimo ta je pri 10:30 povzel enako kot si sam mislim o Makotu, manjka mu safirno steklo, solid end linki in boljši clasp.
Ampak to je ko jo primeš v roke in mal potreseš, na zapestju sploh nisem opazil da bi ropotala. Mineralno steklo je pa res minus, že predno sem jo začel nosit sem opazil praskico med 6 in 7.
Sicer težko opazna, ker se tud od markerjev odbija svetloba, kot bi šlo za praske.
Sicer bom pa čez kakšne 4 tedne videl kako izgleda malo boljša ura, Citizen Signature, čeprav tut pri tej niso nekaj pohvalili zapestnice. Pa AR coating me zanima, ki odpravi ravno prej omenjeni problem pri Makotu.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Linki zgledajo solid,Ampak niso. Pleh je samo tako "premeteno" zvit, da od strani to ni videti. Zaponka je sicer malo boljša od najbolj cenenih, ampak eno zelo podobno imam recimo na eni uri, ki je stala 22 evrov.
O.
Sploh ne vem kaj naj bi bilo narobe z Makojevo zapestnico ali claspom. Za dan denar mi je daleč najboljša od vseh.
Če pa hočeš Orient ure s safirnim steklom:
http://www.orientuhren.de/modifications...
Če pa hočeš Orient ure s safirnim steklom:
http://www.orientuhren.de/modifications...
Hohoho, tegale Sea-Gulla sem pa dobr zreguliral. 5 sekund odstopanja v enem tednu (-5s/week) :D Polovico časa je bila na polici, drugo polovico pa na roki.
Moram spravit Mako-ja na tak nivo :)
Btw, a kdo ve kako se uradno reče tistemu silikonskemu čudu za mazanje tesnil?
Moram spravit Mako-ja na tak nivo :)
Btw, a kdo ve kako se uradno reče tistemu silikonskemu čudu za mazanje tesnil?
Poglej si zgornji video pri 6:00, tisto ropotanje ko jo potrese tut mene moti.
Ampak kot rečeno, ko jo imaš na roki, sploh ne opaziš tega ropotanja.
Z end linki je pa enako, če primeš zapestnico in jo pri end linkih potreseš, tud mal zaropota.
Ampak solid end linki še niso rešitev, ker Citizen enako zaropota, mora bit tut zlo tesen ujem z ohišjem. Ampak sem gledal na nekaterih slikah, da se tut Rolexu lahko zgodi da imajo vmes špranjo, pa ni šlo za repliko.
Sem pa ugotovil da če primeš uro v roko za ohišje in jo potreseš, bo za bolj kvalitetno veljala tista ki je bolj tiha. Od mojih sta tako najbolj kvalitetni Alpha Seamaster Pro in Omega Aqua Terra replika, original Omege morajo bit pa še mal boljše.
Razen kopij Omege pa drugače do 1000€ res težko dobiš kaj dosti bolj kvalitetnega kot je Mako. Bom videl kako bo s Citizenom za 1000USD.
Veliko se jih zgraža nad hollow end linki, ampak sam ne mislim da je to velika slabost, če z uro lepo ravnaš. Ni pa to ura ki bi zdržala ne vem kakšne udarce.
Vem kako je s hollow end linki, ker sem probal odpret Seiko 5, in sem prijel tut za zapestnico, pa se je end link in spring bar samo skrivil.
Je pa tako da če bi bil Mako res brez problemov, nebi imelo smisla kupovati dražje ure, tako da je povsem pravilno da se izpostavi slabosti, ali te motijo ali ne.
Je pa moj prišel že iz tovarne dovolj točen, po 3 dneh je v -7s.
Za tesnila imam sam to:
http://www.ebay.co.uk/itm/Grease-pads-f...
Ampak kot rečeno, ko jo imaš na roki, sploh ne opaziš tega ropotanja.
Z end linki je pa enako, če primeš zapestnico in jo pri end linkih potreseš, tud mal zaropota.
Ampak solid end linki še niso rešitev, ker Citizen enako zaropota, mora bit tut zlo tesen ujem z ohišjem. Ampak sem gledal na nekaterih slikah, da se tut Rolexu lahko zgodi da imajo vmes špranjo, pa ni šlo za repliko.
Sem pa ugotovil da če primeš uro v roko za ohišje in jo potreseš, bo za bolj kvalitetno veljala tista ki je bolj tiha. Od mojih sta tako najbolj kvalitetni Alpha Seamaster Pro in Omega Aqua Terra replika, original Omege morajo bit pa še mal boljše.
Razen kopij Omege pa drugače do 1000€ res težko dobiš kaj dosti bolj kvalitetnega kot je Mako. Bom videl kako bo s Citizenom za 1000USD.
Veliko se jih zgraža nad hollow end linki, ampak sam ne mislim da je to velika slabost, če z uro lepo ravnaš. Ni pa to ura ki bi zdržala ne vem kakšne udarce.
Vem kako je s hollow end linki, ker sem probal odpret Seiko 5, in sem prijel tut za zapestnico, pa se je end link in spring bar samo skrivil.
Je pa tako da če bi bil Mako res brez problemov, nebi imelo smisla kupovati dražje ure, tako da je povsem pravilno da se izpostavi slabosti, ali te motijo ali ne.
Je pa moj prišel že iz tovarne dovolj točen, po 3 dneh je v -7s.
Za tesnila imam sam to:
http://www.ebay.co.uk/itm/Grease-pads-f...
Je pa tako da če bi bil Mako res brez problemov, nebi imelo smisla kupovati dražje ure, tako da je povsem pravilno da se izpostavi slabosti, ali te motijo ali ne.Če je zapestnica problem, ni treba kupit druge ure, je dovolj, če kupiš boljšo zapestnico. Tudi šipco lahko za nekaj deset evrov zamenjaš, ni treba zaradi tega kupovati druge ure. Poleg tega je še vprašanje, kakšen napredek sploh dobiš z dražjo uro, oziroma koliko si pripravljen zanj plačati. Koliko je recimo vredna ena sekunda večje točnosti na dan (če je vse drugo enako)?
O.
Zgodovina sprememb…
Vem, z Makotom bi komot lahko preživel, je do sedaj moja najbolj kvalitetna ura, čeprav sploh ni najdražja. Ampak moja zasvojenost z urami mi tega ne pusti, se bom pa probal ustavit po še 5 kupljenih urah.
Sem že ugotovil, pa ravno je bila taka tema na WUS, da ure menjam na en teden, tko da imam 5 ur + te katere imam sedaj (čeprav v konkurenci z boljšimi bo pomoje ostal samo Mako) čez glavo. To je praktično 2 meseca, da spet prideš do prve ure.
Sem že ugotovil, pa ravno je bila taka tema na WUS, da ure menjam na en teden, tko da imam 5 ur + te katere imam sedaj (čeprav v konkurenci z boljšimi bo pomoje ostal samo Mako) čez glavo. To je praktično 2 meseca, da spet prideš do prve ure.
To sem tud jezst reku, pa imam zdej 7 ur in 2 planirani najdražji. Bulova Champlain Black in Steihart Ocean 1 Black.
Jaz sem bom poskusil omejiti na 9 spodobnih ur - kolikor je prostora v navijalni škatli, ki sem jo ravnokar dobil. Z njimi bi moral imeti pokrite vse potrebe & priložnosti, ostale bodo pa postopoma šle k drugim lastnikom.
O.
O.
Sem opazil, da je na eBay.com sedaj ogromno sellerjev, ki že vključujejo import charges, se to pod nujno plača že ob nakupu al se lahko pusti, pa ti pol sami carinijo če ti, ko izdelek prispe v državo? Raje mal gamblam, pa počakam par dni če se že zavleče na carini kot da pod nujno plačam butast davek. Si že imel kdaj tak primer, da je bila ta opcija že zraven? Jezst sem šele zdej opazil to, ker prej sem vglavnem vedno naročal preko nemškega al pa angleškega kjer tega itaq ni.
mjakop ::
Pozna kdo kakšno dobro ročno uro, ki se jo da programirat ter vsebuje senzorje (temperatura, pospeškometer, kompas?)? Povezava z wifi ali povezava preko mobilnega omrežja bi bila idealna?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjakop ()
Sem opazil, da je na eBay.com sedaj ogromno sellerjev, ki že vključujejo import charges, se to pod nujno plača že ob nakupu al se lahko pusti, pa ti pol sami carinijo če ti, ko izdelek prispe v državoNi videti, da bi lahko izbiral. Uvozne dajatve se avtomatično prištejejo, skupaj s poštnino. Oni oranžni Casio je bil tak primer. Je pa 3-4 evre ceneje, kot če ti to zaračuna naša carina, ker so stroški carinjenja (tisti, ki ti jih pri nas zaračuna Pošta) očitno nižji. Pa nobenega dodatnega dela nimaš s pošiljanjem računov Carini in kakšen dan ali dva hitreje dobiš.
O.
Zgodovina sprememb…
Pozna kdo kakšno dobro ročno uro, ki se jo da programirat ter vsebuje senzorje (temperatura, pospeškometer, kompas?)? Povezava z wifi ali povezava preko mobilnega omrežja bi bila idealna?
http://processors.wiki.ti.com/index.php...
Ales ::
TI pametno uro sem tudi jaz že gledal, sploh ni slaba. Njihov ogromen logo na sprednji strani mi je tudi ostal v spominu...
Med najpopularnejšimi trenutno je sicer Pebble. Ni popolna, je pa neka dobra kombinacija tega, kar je v praksi možno oz. bilo možno pred kratkim (na tem področju se stvari res hitro premikajo). Posledično je okoli nje nastala kar velika skupnost uporabnikov in razvijalcev.
getpebble.com
Med najpopularnejšimi trenutno je sicer Pebble. Ni popolna, je pa neka dobra kombinacija tega, kar je v praksi možno oz. bilo možno pred kratkim (na tem področju se stvari res hitro premikajo). Posledično je okoli nje nastala kar velika skupnost uporabnikov in razvijalcev.
getpebble.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
kapitan ::
Ta projekt je zanimiv, senzorje bi se verjetno dalo naknadno vgraditi in sprogramirati:
DIY digital wristwatch
DIY digital wristwatch
Zdej je pa že 1 mesec odkar sem odkril zadnjo uro (Gerlach Batory), ki bi jo rad imel.
Pa dons gledam na WUS temo o 40mm diverjih, in izmed 10 predlaganih nobene, ki je že nebi našel.
Tko da zna bit da sem po 6 mesecih res že vse odkril.
Sej razen 10 ali nekaj več velikih Japonskih in Švicarskih firm in ene 50 micro brandov je to več ali manj to. Pa ti micro brandi imajo v glavnem diverje, ki mi razen parih niso preveč všeč.
Sicer se pa nimam kaj pritoževat, ker imam že samo v ožjem izboru 7 ur, pa še ene toliko v širšem.
Ampak vsake toliko časa vseeno pogledam v f71, f72, f74, f21 in f410 podforume na WUS, če bi se kaj našlo.
Pa dons gledam na WUS temo o 40mm diverjih, in izmed 10 predlaganih nobene, ki je že nebi našel.
Tko da zna bit da sem po 6 mesecih res že vse odkril.
Sej razen 10 ali nekaj več velikih Japonskih in Švicarskih firm in ene 50 micro brandov je to več ali manj to. Pa ti micro brandi imajo v glavnem diverje, ki mi razen parih niso preveč všeč.
Sicer se pa nimam kaj pritoževat, ker imam že samo v ožjem izboru 7 ur, pa še ene toliko v širšem.
Ampak vsake toliko časa vseeno pogledam v f71, f72, f74, f21 in f410 podforume na WUS, če bi se kaj našlo.
Steinhart FourtyFour je zanimiv. Diver ura, ki ima namesto alu ali keramičnega bezela kar safirnega. Markerji so pa spodaj, kar da res zelo zanimiv efekt.
fantasycamp ::
Ja, ampak od Steinharta (Ocean 44). Precej lepša od tega IWC-ja čeprav je to nekako stvar posameznika... V ceni med Ocean 1 in Ocean 44 je samo 20 EUR, tko da se ne znam odločit :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Zanimivo, kakšne razlike v cenah so pri nekaterih urah. Sem ravno že spet malo gledal, če se da kje ugodno dobiti tisti Seiko Kinetic Perpetual, ki ga imam nagledanega, in recimo v uhrcenter.de hočejo zanj 700 evrov, ena hrvaška štacuna ga ima po 660 evrov, priporočena cena (na spletni strani od Seika) je 625 evrov, po kolikor ga imajo tudi v Watch Shop in Watch Hut, angleški Amazon ga ima znižanega na okoli 570 evrov s poštnino ... in potem najdem angleški WatchExpress, kjer je 450 evrov s poštnino, zadnji kos. V ZDA ali Singapuru se ga sicer da dobiti še za kakšnih 100 evrov ceneje, ampak te zašije poštnina in naše dajatve (te urce ne bi hotel dobiti v kuverti, kot sem seagulla:-))
In sem rekel, qrc, ko je že ravno zadnji kos, in sem kliknil buy. Zdaj moram pa resno nehati zapravljati.
O.
In sem rekel, qrc, ko je že ravno zadnji kos, in sem kliknil buy. Zdaj moram pa resno nehati zapravljati.
O.
To vedno rečemo. Pa imam ogledani 2 uri za skoraj 400 EUR (vsaka!). Drag hobi je tole ja ;)
Ocean One mi je všeč, ker spominja na Rolex-a in mi je cyclops celo ratal všeč in ga hočem imet, po drugi strani pa me je tale safirni bezel ful premamil pri Ocean 44. Ampak nima cyclopsa :( Mi pa je tud všeč notranji rob na katerem piše FourtyFour...
Ocean 1 Black
Keramični bezel, safirno steklo vključno s cyclopsom, ETA 2824-2, 300m WR
http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN...
Ocean 44
Safirni bezel, safirno steklo brez cyclopsa, ETA 2824-2, 300m WR
Razlike je samo 20 EUR, tko da sem zdej ful v dilemi :(
Ocean One mi je všeč, ker spominja na Rolex-a in mi je cyclops celo ratal všeč in ga hočem imet, po drugi strani pa me je tale safirni bezel ful premamil pri Ocean 44. Ampak nima cyclopsa :( Mi pa je tud všeč notranji rob na katerem piše FourtyFour...
Ocean 1 Black
Keramični bezel, safirno steklo vključno s cyclopsom, ETA 2824-2, 300m WR
Ocean 44
Safirni bezel, safirno steklo brez cyclopsa, ETA 2824-2, 300m WR
Razlike je samo 20 EUR, tko da sem zdej ful v dilemi :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Zanimivo, kakšne razlike v cenah so pri nekaterih urah. Sem ravno že spet malo gledal, če se da kje ugodno dobiti tisti Seiko Kinetic Perpetual, ki ga imam nagledanega, in recimo v uhrcenter.de hočejo zanj 700 evrov, ena hrvaška štacuna ga ima po 660 evrov, priporočena cena (na spletni strani od Seika) je 625 evrov, po kolikor ga imajo tudi v Watch Shop in Watch Hut, angleški Amazon ga ima znižanega na okoli 570 evrov s poštnino ... in potem najdem angleški WatchExpress, kjer je 450 evrov s poštnino, zadnji kos. V ZDA ali Singapuru se ga sicer da dobiti še za kakšnih 100 evrov ceneje, ampak te zašije poštnina in naše dajatve (te urce ne bi hotel dobiti v kuverti, kot sem seagulla:-))
O.
dej poglej po tem ko si kupil par dni kasneje če ni marketing fora pol bo pa spet kak samo eden na zalogi, zanima me pa javi...
Ampak nima cyclopsaJih dobiš za nekih 10 evrov s posebnim lepilom vred, pa si ga sam nalepiš gor. Menda čisto preprost postopek.
dej poglej po tem ko si kupil par dni kasneje če ni marketing fora pol bo pa spet kak samo eden na zalogi, zanima me pa javi.Tule lahko sam preverjaš.
http://www.expresswatches.co.uk/seiko_s...
O.
Cyclops iz safirja? Pa vprašanje če je tisto lepilo res tolk dobro kot tovarniško...
Furbo ::
Zadeva ni tako enostavna, za pravilno povečavo mora klapati kar nekaj dejavnikov.
Še pri Ocean 1 black sodeč po slikah povečava ni uspela, kljub temu, da so lupo gor nalepili sami.
Še pri Ocean 1 black sodeč po slikah povečava ni uspela, kljub temu, da so lupo gor nalepili sami.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Cyclops iz safirja?Seveda, za 10-15 evrov.
Pa vprašanje če je tisto lepilo res tolk dobro kot tovarniško...Če kupiš pravo, potem je. Mogoče celo boljše.
Zadeva ni tako enostavna,Pa tudi raketna znanost ni.
Kupiš dobro povečevalno steklo, ne najcenejšega z ebaya, dobro UV lepilo, daš kapljico lepila na šipco, daš gor povečevalno steklo, pazljivo naravnaš (lahko si prej šablono nalepiš na šipco), daš pod UV žarnico ali na sonce, počakaš in voila, zadeva je narejena.
O.
Mala zanimivost - Obama ima uro za 300-500 evrov
http://www.jorggray.com/Product/JG6500/...
http://www.jorggray.com/Product/JG6500/...
President Obama wears a modified Jorg Gray 6500. It was presented to him by his Secret Service detail during his first campaign for president, and has a slightly different dial: instead of the Jorg Gray logo, the president's watch has the Secret Service insignia. It was also engraved on the case back.
Zgodovina sprememb…
on mora met pocen uro da se pokaže kot voditelj ljudstva, če bi on mel izbiro bi sigurno nosil dražje..
bluefish ::
Na WUS pravijo, da naj bi pred tem imel TAG Quartz Diver. Bill Clinton je tekom mandata menda uporabljal celo nekega digitalnega Casia.
Tud če bi nosil uro za 10k dolarjev je to dost normalno. Mislim, človek ima osebni helikopter in letalo za miljone, tista ura za 10k ni nič. Drugo pa bi bila ura za 500k in več...
Tud če bi nosil uro za 10k dolarjev je to dost normalno. Mislim, človek ima osebni helikopter in letalo za miljone, tista ura za 10k ni nič. Drugo pa bi bila ura za 500k in več...
Misliš na helikopterje & letala administracije predsednika ZDA, ali na Obamo zasebno? Ker to dvoje nikakor ni isto.
Pred časom se spomnim "afere" z zapestjem ruskega patriarha, ko je na eni sliki imel uro, na drugi pa je ostal samo odsev v pološčeni mizi. Uro so genijalci odretuširali stran in pozabili na odsev... Mimogrede, nosil naj bi Breguet vreden okoli 35.000 EUR.
Drage ure so definitivno politični fiasko, sploh če hkrati zagovarjaš varčevanje, enakost, itd.. Javne osebe pač predstavljajo svoje politično stališče tudi s svojim celotnim izgledom, torej oblekami, navadami, frizuro, itd. Ure definitivno sodijo med vse to. Naj uganem, Obama kao nosi neko domačo zadevščino, po možnosti se mu iz nje odpakira ameriška zastava da lahko še maha z njo?
Edit: šel pogledat, Obama največ nosi uro, ki mu jo je kao podarilo varnostno osebje, z logom "United States Secret Service" na številčnici. LOL, kere zgodbice za rednecke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
bluefish ::
Drage ure so definitivno politični fiasko, sploh če hkrati zagovarjaš varčevanje, enakost, itd.. Javne osebe pač predstavljajo svoje politično stališče tudi s svojim celotnim izgledom, torej oblekami, navadami, frizuro, itd. Ure definitivno sodijo med vse to.V tem primeru so ure še najmanjši problem.
Kaj pol rečeš na naše politike, ki flancajo o varčevanju, na vsak sestanek pa se pripeljejo z najhujšim Audijem A6/A8...
Ne bi reku, ker tud ta ura za do 500 dolarjev, ki jo ima obama nosi Secret Service napis, se pravi ni glih njegova osebna last ampak je bila tko ali drugače podarjena.
Na Partisu sem našel novo trgovino z urami. Pomoje bolj Kitajska roba.
http://www.smania.si/rocne-ure
Kaj pol rečeš na naše politike, ki flancajo o varčevanju, na vsak sestanek pa se pripeljejo z najhujšim Audijem A6/A8...
Za naše sploh nimam besed. Po eni strani so prestrašeni kot navadne p..kice - kupijo letalo in se zaradi javnega mnenja ne upajo voziti z njim ali ga prodati, potem pa zgubljajo denar s tem ko stoji oz. se posoja drugim, dokler jih končno ne sreča pamet - po drugi strani pa kradejo in nastavljajo kadre po politični liniji, kjer jim paše. Debili, tako na splošno rečeno. No, se opravičujem svetlim izjemam... Skratka, javno mnenje je včasih dobra varovalka, včasih pa moraš imeti dovoj politične moči, da delaš navkljub njemu.
Ampak tukaj bom nehal, da tema ne zaide preveč stran od ur.
GrimReaper je izjavil:
Na Partisu sem našel novo trgovino z urami. Pomoje bolj Kitajska roba.
To je po isto k winner k se mi je razpadel po 10 min literally!
Ima kdo izkušnje z DLC coatingom? PVD je dost švoh in se hitro odrgne, DLC pa naj bi bil nanos, ki je po trdoti na nivoju safirja (pol trdote diamanta). Steinhart OceanBlack izgleda zanimivo ampak kot vedno me skrbijo ti nanosi na kovino. DLC je sicer najboljši there is, ampak vseeno...