» »

Katero oglaševalsko podjetje izbrati na novi spletni strani

Katero oglaševalsko podjetje izbrati na novi spletni strani

hunter01 ::

Katero oglaševalsko podjetje se najbolj splača, če je stran v slovenščini oz. če bi bila stran v angleščini. Na strani se pa nahajajo razne novice (različnih tem)

Opažam, da se takega načina oglaševanja poslužujejo praktično vsi večji slovenski portali (24ur, slo-tech, zurnal, in mnogi drugi).

1 razlog v tem vidim, da je takšno oglaševanje enostavno? Drugi razlog bi bil, da je težko dobiti podjetja, ki bi želela oglaševati samo na eni strani in tudi sama raje oglašujejo preko oglaševalskih podjetij? Dejanski razlogi niti niso pomembni.

Bolj me sedaj zanima, kaj izbrati? Seznam ni majhen v čem se razlikujejo, kako jih ločiti med sabo?

nekaj agencij:
Google adwords (veliko spletnih strani)
AdChoices (slo-tech)
Adorika (24ur)
Adpartner (zurnal, siol)
... ?

Kakšen nasvet? Ali je vse skupaj bolj ali manj vseeno? Če ima kdo izkušnje bi bil hvaležen :)

HardFu ::

Google adwords je signurno najbolj razsirjen, vendar pa ti na novo spletno stran odsvetujem limat oglase - najprej si dobi zadostno kolicino obiskovalcev, da se ti bo sploh splacalo ukvarjat s tem.
http://codeable.io

MrBrdo ::

Kar se slovenskih ponudnikov tiče sem trenutno kar zadovoljen z central iprom. Poskusil sem tudi z Httpool vendar imajo zelo slabo plačilno disciplino, čakal pol leta na izplačilo, s tem da sem jim moral večkrat težit po telefonu.
MrBrdo

algo ::

Adchoices = google adsense (adwords je pa za oglaševalce ne za založnike). Testiraš vse, imaš tistega, ki največ nosi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: algo ()

hunter01 ::

Ja tole za adchoices/adwords sem tudi sam zjutraj ugotovil.

Kaj je pa "zadostna" količina obiskovalcev? Recimo mesečno? Oz MrBrdo, če ni skrivnost tvoj povprečen donos/št. obiskovalcev ? Če imaš na razpolago kako tako statistiko.

MrBrdo ::

Ja ni nekej velik... S temi oglasi je bolj tko :) Junija sem imel tam med 500 in 900 unique visitorjev na dan, pa sem v mesecu dobil okoli 10 EUR. Sem imel prej Httpool pa je blo nekaj podobnega.
MrBrdo

ahac ::

Ko sem jaz enkrat delal primerjavo sem ugotovil, da je ful razlika pri tem kje imaš oglas. Npr. na vrhu strani sem imel ful malo klikov in če bi imel oglas od firme, ki ne plačuje na prikaz, bi bil čist brezveze. Oglas nižje dol v forumu je pa imel klike in tam je pa spet drugače...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

MasterKiD ::

Adorika je propadla!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekater Googlove storitve - daleč pod nivojem za uporabnika

Oddelek: Loža
83108 (2799) cen1