Forum » Omrežja in internet » ADSL + hub + Linux server
ADSL + hub + Linux server
Phrozen ::
pozdrav!
imam ADSL, hub, 3 racunalnike in kisto na kateri naj bi laufal linux server. zdaj pa me zanima, kako na serveru nastavit internet na vseh racunalnikih? je treba kaki dial-up daemon instalirat ali kaj podobnega?! kako je z staticnim IP-jem? vem, da je pri kablu bolj easy to nastavit. hehe. ce ma kdo kaksne izkusnje z serverom in mrezo na ADSL-u mi prosim pisite
SiOL DNS, gateway informations needed
imam ADSL, hub, 3 racunalnike in kisto na kateri naj bi laufal linux server. zdaj pa me zanima, kako na serveru nastavit internet na vseh racunalnikih? je treba kaki dial-up daemon instalirat ali kaj podobnega?! kako je z staticnim IP-jem? vem, da je pri kablu bolj easy to nastavit. hehe. ce ma kdo kaksne izkusnje z serverom in mrezo na ADSL-u mi prosim pisite
SiOL DNS, gateway informations needed
Lep pozdrav,
Phrozen
- premaknil: ToniT ()
DC- ::
Rabs pppoe daemona (http://www.roaringpenguin.com/pppoe/)
Statičn IP ni treba stimat ker je tako ali tako vezan na uporabniško ime
DC-
Statičn IP ni treba stimat ker je tako ali tako vezan na uporabniško ime
DC-
Phrozen ::
a to uredis, skompajlas, zalaufas in nato samo se subnet dodajas? laufa pod rootom? je vulnerable?
thanks 4 reply
thanks 4 reply
Lep pozdrav,
Phrozen
Gh0st ::
Ce mas dinamični IP, pač pppoe reconnecta takoj ko te odklopijo, seveda z drugim IP-jem. To je že neka varnost (pomisli, kdo bi te pa ogrožal?), če pa se bi rad počutil bolj varnega, nastavi firewall. Nujno pa je treba dobro nastavit /etc/hosts.allow in /etc/hosts.deny.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev strežnika (ubuntu)Oddelek: Omrežja in internet | 6950 (6151) | s6c-gEL |
» | Apache webserver in dostop iz internetaOddelek: Omrežja in internet | 1116 (1015) | mat3 |
» | WinXP Home Edition AktivacijaOddelek: Operacijski sistemi | 1329 (1285) | Skoky |
» | Mreža v Linux sistemuOddelek: Operacijski sistemi | 1814 (1650) | MasterMind |
» | Apache in njegove nastavitveOddelek: Programiranje | 1216 (1104) | iBojan |