» »

Nokia gre na Android?

Nokia gre na Android?

francek1 ::

Ker se zadnje dni špekulira, da ima Nokia v primeru popolnega poloma z Windowsom rezervni plan in tako obstaj možnost, da preide na Android me zanima, koliko od vas bi prešlo na njihove telefone, če predpostavimo, da bi bili v rangu Galaxyjev.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

St235 ::

Glede na eno kastrofo za drugo na področju pametnih telefonov bi moral ponujat precej več od HTC/Samsunga, da bi sploh še kdaj pogledal nokio.

JayKay ::

stock android in nokia hw = epic win

RejZoR ::

Windows Phone mi nekako ne potegne. Nokia + Android, to bi pa znalo bit zanimivo. Yes please. Vbistvu mi ni jasno zakaj Nokia še ni šla na Android bandwagon, ker brez tega deluje prav zaostalo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Mislim, da je Nokiin prehod na Android edina pot, da spet pride v prvo ligo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

keitai ::

Mal shujšano in tanjšo lumio 900 z androidom + pureview bi kupil takoj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keitai ()

dunda ::

Tudi po mojem bi Android lahko pomagal k večji prodaji.
https://www.kacnje.eu

c00L3r ::

Nokia je mislila, da je "to big to fail" in to jih je drago stalo. Vztrajali in vztrajali so pri symbian in meego in zatrdili, da ne bodo šli nikoli na Android.

Škoda da niso šli na Android, ko so še imeli tržni delež in finančna sredstva. Lahko bi zdaj bili na vrhu, so pa na dnu. Vprašanje kaj so morali dati v zameno za Windows Phone OS? Mogoče jih MS "drži za jajca" in trenutno nimajo druge izbire, kot delati Windows Phone aparate.

Bi pa kupil Nokio z Android OS, če bi bila boljša od konkurence. Ne bi pa bil pripravljen dat več za Nokio, kot za Samsung ali HTC. Čeprav Samsunga bi se trenutno raje izogibal, glede na težave, ki jih imajo nekateri z uradnim servisom.

[edit]type-o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

Tilen ::

Še dolgo ne.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

feryz ::

Tudi nokijin hardwer v zadnjem času ni vreden praktično nič.
Polomije z, recimo 5230, C3-01, C5 (osnovna verzija), C5-03, C6 in C6-00, C7, X2, X3, X6..., kažejo, da je Nokia v zadnjem času štancala slabe telefone kot po tekočem traku. Nekatere od teh modelov so vrgli iz prodaje po zgolj par mesecih.
Zato je zaupanje v hardwer veliko bolj načeto, kot v softver. Symbian je le symbian, zaradi njega se niso kvarili ekrani, crkovali touchi, odpovedovale tipke.

JerryP ::

Android je pa že na nokii 8-) In sicer na n9 prav lepo laufa ics

martincek1 ::

JerryP je izjavil:

prav lepo


no ja,...

Sicer pa: Nokia bo na WP počakala vsaj kakšno leto, da vidijo če bo poenotenje Windows in Windows Phone sistemov upravičila svoja pričakovanja, če jih ne bo, bodo verjetno menjali sistem.

c00L3r ::

Še eno leto s takimi rezultati in se več sploh ne bodo potrebovali ukvarjat z izbiro OS.

francek1 ::

Jih bo pa Samsung kupil in tako poceni prišel do poslovalnice v Evropi...itak gre vse v isto smer..
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

damjan1980 ::

Poglejmo realno...windows phone je in bo ostal nisni produkt. Android in iphone ga harata na polno, razvojni cikel je izjemno hiter. Wp se sele isce, ne dohaja tekmecev niti priblizno in morali bi ponudit nekaj res novega za male pare, da bi osvojili trg. In v enem letu se to ne bo zgodilo. Eno leto pa je na tem podrocju kot desetletje. Vse se orbne. In zna bit da bo nokia na robu propada. Niti low end aparatov se jim ne bo splacalo stancat, ker tudi tam ze android razturava. V riti so in to globoko. Njihov hw je crap. Ni to nokia izpred 10 let.

Sami ::

Meego in Maemo sta po mojem zmaga (n900, n9, n950), sam imam nokio n900 in sem zadovoljen uporabnik, zamerim samo Nokii, ker je zanemarila vse uporabnike Maema, nic vec updateov, podpore, uporabnih aplikacij je malo, OS pocasi umira....Maemo mi je za uporabo dosti boljsi od Androida, bolj podoben OS-u na PC-ju, dost funkcij pri Androidu pogresam. Bi pa kupil Nokio z Androidom, ce bi bla recimo klasa Galaxya.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zheegec ::

Nokia z WP deluje super, samo marketing imajo slab. Vseeno bi bilo najbolje, da imajo Windows Phone in Android hkrati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

martincek1 ::

Ne vem no,... poznam precej ljudi, ki je šlo iz Appla (3G, 4) na WP7 Nokio, prav tako iz novih Androidov. Če se porihta par majhnih zadevic, ki so zelo nadležne, bodo na Androidu ostali samo še "geeki".

mirancar ::

upam da bojo naredil še kak E serije stil mobitel, ali je E6, E72 zadnji ?

JayKay ::

martincek1 je izjavil:

Ne vem no,... poznam precej ljudi, ki je šlo iz Appla (3G, 4) na WP7 Nokio, prav tako iz novih Androidov. Če se porihta par majhnih zadevic, ki so zelo nadležne, bodo na Androidu ostali samo še "geeki".


dream on :)
http://www.asymco.com/2012/07/13/how-ma...

damjan1980 ::

Obvladajo 2% trga v usa, kar je polom. Se wm 6.x uporabnikov je vec :) nevem no, jaz bi rekel da se nokiji in MS slabo pise, ker konkurenca obvlada prek 80% trga in nic ne kaze na to da bi se ta odstotek zmanjsal

amigo_no1 ::

Zaradi mene gre lahko Nokia na Freebsd ali Chuck-Norris-OS, je niti ne povoham več.

martincek1 ::

Windows Phone ima tako majhen delež(predvsem na US trgu) večinoma zaradi aplikacij. Ne govorim o tistih casual YT playerjih in teh forah, ampak o pravih appsih kot so recimo Nike+ Running App in podobno. Vsi ti appsi so dostopni samo za iPhone in Android. Če se developerji (z prihodom WP8) resno vržejo v to vključijo WP aplikacije kot must (kar verjetno bodo glede na deleže Windowsov), se zna stvar precej hitro spremeniti.

BlackDeath ::

A ni bilo rečeno, da je Nokia dobila kar lepo vsoto denarja, da je prešaltala na WP7?
Nokia z WP7 ni slab telefon, sem se malo igral s kolegovo Lumio in ni slabo, samo za svojega Androida pa ne bi menjal :D
Upam pa, da bodo ko bom menjal svojega HTCja že delali pri Nokii tudi telefone z Androidom, ker bi resno razmišljal v nakup.

Tilen ::

martincek1 je izjavil:

Ne govorim o tistih casual YT playerjih in teh forah, ampak o pravih appsih...


Ti se šališ, ane?

Nike+ running se ne more primerjati z recimo Endomondo, kateri je pa seveda podprt.

Endomondo Sports Tracker
1,000,000 - 5,000,000 downloads

Nike+ Running
100,000 - 500,000 downloads

Preden se boš naslednjič osmešil, se prosim bolje pozanimaj. Nike+ ima manj brezplačnih prenosov, kot jih ima Endomondo plačljivih.


Še ene 5 "pravih" appsov naštej prosim! Da vidim kje sem prikrajšan. WP marketplace ima 100.000 aplikacij kar pomeni, da si v najslabšem primeru prikrajšen za eno od petih fart aplikacij. Glavnina uporabnih je seveda povsod.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

jype ::

Tilen> Še ene 5 "pravih" appsov naštej prosim! Da vidim kje sem prikrajšan.

Strava.

martincek1 ::

Poglej mal po internetu...

Recimo Instagram je tipičen primer.
Skype so komaj spravili skupaj 2 leti po izzidu WP

Ne gre se za to, da ti naštejem 5 aplikacij, ker jih je malo morje ampak ker uporabljam Nokio 5800 nisem tolk v tem. Sem pa ogromnokrat gledal za kakšno kul aplikacijo in pri večini sta bila linka samo do iOS in Android. Kater fancy američan bo šel na WP7 če ni Instagrama?? Saj to danes že vsi uporabljajo. Čez 1 leto, ko ga bodo spacali, ne bo več aktualen lol. Al pa recimo ker fancy američan bo šel na Endomondo? Jebe se njim za milijon prenosov, oni hočjo met Nike+

Tilen ::

Saj to danes že vsi uporabljajo.


Jype bi rekel, da on ne.

Al pa recimo ker fancy američan bo šel na Endomondo? Jebe se njim za milijon prenosov, oni hočjo met Nike+


Sicer pa sedaj res več ne razumem. Hočeš reči, da je razmerje med tem in tem pri Američanih zamenjano v prid Nike+ za 10x?

Endomondo
User Reviews
5 star 57,080
4 star 22,421
3 star 3,069
2 star 800
1 star 1,146

Nike+
User Reviews
5 star 966
4 star 283
3 star 206
2 star 150
1 star 537
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

damjan1980 ::

Torej aplikacij je dovolj, prodaja pa ne gre nikamor...cakamo na trenutek ko bo wp razglasen za fail. Pa ne zato ker je slab, ampak ker sta android in ios toliko boljsa

SLO_Matej ::

damjan1980 je izjavil:

Torej aplikacij je dovolj, prodaja pa ne gre nikamor...cakamo na trenutek ko bo wp razglasen za fail. Pa ne zato ker je slab, ampak ker sta android in ios toliko boljsa

V čem?

Ashrack ::

martincek1 je izjavil:

Kater fancy američan bo šel na WP7 če ni Instagrama?? Saj to danes že vsi uporabljajo. Čez 1 leto, ko ga bodo spacali, ne bo več aktualen lol. Al pa recimo ker fancy američan bo šel na Endomondo? Jebe se njim za milijon prenosov, oni hočjo met Nike+

Instagram je sele pred kratkim prisel na Androida in glej no glej klub temu so ga *fancy* americani uporabljali
....

martincek1 ::

Saj o tem govorim. Android veliko hitreje gradi aplikacije za platformo. Oba sistema sta bila ob prihodu Instagrama že launchana, pa bo WP7 potreboval kakšno leto več, da primaknejo svojo verzijo.

SLO_Matej ::

Vendar kolikor je meni znano, je WP Marketplace najhitreje rastoča tržnica, kar pomeni da do nekega št. aplikacij v Marketplacu mine najmanj časa od izzida sistema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Symbian je mrtev, Nokia izplavala iz rdečih številk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
5316866 (12726) Hayabusa
»

Windows Phone 7 - "Must have APPs" (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6214132 (9422) Tilen
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421015 (18370) Tilen
»

Nokiini zaposleni stavkajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
6523297 (20954) amacar

Več podobnih tem