» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
3 / 83
»»

SLO_Matej ::

Perza je izjavil:

Sam imam Galaxy Nexus z jb in Omnio 7 z mangom pa se GNexu precej bolj kolca. Ni nek magični OS tale jelly bean :)

Hehe, še nisi posodobil na Tango? :)

bdoxx ::

Bor H
maticko: Note 2? http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_... Na hitro bi rekel da ima sam quad namest dual pa mal večji zaslon ampak kaj več pa pričakuješ?


Dr M

Kaj pa je narobe s tvojim noteom?
Note 2 je pa...raj ne recem kaj.


nič ni narobe z mojim notom, sper zadovoln :D, pač mam navado da menjam fone nekje na 1no leto, pa je problem zdaj se navadit na manjši fone :), alternative pa skoraj ni... razen nota2, pa wp8 me malo mika :).
najbolj idelno bi mi bilo, da samsung izda neki 6inčni phablet na wp8 8-).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bdoxx ()

damjan1980 ::

SLO_Matej je izjavil:

damjan1980 je izjavil:

Za razliko pa je VP po stari Microsoftovi navadi vecni beta, kateremu se zravenmanjka pol funkcionalnosti. polek tega je hardwersko podhranjen in ima za danasnji cas mikro ekrane. komaj so poflikali 7.x, ze pride ven 8, kjer verjetno spet pol stvari ne bo delalo.
Kaj pravis ce bi ti lepo v miru uzival v svojem nisnem polizdelku, andoird uporabnike, ki te ocitno tako zelo matrajo, pa pustil pri miru?

Če se prav spomnim je večno bete uporabljal prav Google (pa nimam nič proti njim), ravno zaradi tega (naj bi bilo tako) pa Microsoft ni nikoli izdal beta verzije Windows 8, ampak so bile poimenovane različno (developer preview, release preview). Zdej pa mi povej, kdaj je prišel kakšen WP7, da mu funkcionalnosti ne delajo in da bi jih zato flikali? Me resno zanima, ker takih zadev ne poznam. Kar WP7 ima (in ima vse kar rabiš) dela za razliko od robotka, kjer se uporabniki vedno pritožujejo, da nekaj nastavijo tako, pa še vedno deluje drugače oz. sploh ne. Jaz že uživam, bi pa želel to tudi več Android uporabnikom. ;)

keitai je izjavil:

Odkar je JB pršu, ni W7 nič kej bolj tekoča.

Glej pri 4:26:


Je najnovejši Android 4.1, ki naj bi deloval najbolj in še posebej tekoče, je Nexus naprava (torej čisti Android, ni nekih vmesnikov in aplikacij, ki bi ga upočasnjevali) in je povsem nov. Kaj hudiča mu spet ne paše, da sem pa tja zašteka? :)



stari pa na katerem planetu ti zivis? ce me ze take bedarije sprasujes je ocitno da kaj drugega kot nokia, symbian in WP se nisi imel v roki. beta je bilo misljeno sarkasticno. pomeni da vedno pol manjka in pol ne dela. Jaz ti moram povedat kaj ni delalo ob izidu WP7? google in zdrav razum ti je crknil? In to vso sranje so zaflikali z 7.5 Mislim wtf, kaksen uporabnik pa si da ti moram jaz razlagat kake so pomanjkljivosti!? aja, IOS sindrom, vse je oh in ah in nikoli nic ne crkne.
Gori imas 101 pomanjkljivost. Ze ko preberem prvih 10 alinej crknem od smeha. In glej, ce se ze obesas tolko na to stekanje in kolcanje. Rajsni vidim to, kot pa zgoraj nasteto 101 pomanjkljivost. in spet, zakaj hudica spet tebe kot neuporabnika 4.1 JB spet najbolj moti kaj ima in kaj nima. Mislim wtf, si zdravis komplekse?
Se 1x uzivaj v svojem polizdelku, ki ga vec kot ocitno zivi bog noce kupit, android uporabnike pa pusti pri miru. Bi slo v drugo?

SLO_Matej ::

damjan1980, ti je že Tilen povedal svoje. Sicer pa imaš tule povezavo, kjer so te pomanjkljivosti razložene in je bila tudi na Slo-Techu objavljena že nekajkrat: https://slo-tech.com/forum/t485844/p364... (ti jo prilagam, ker imaš očitno težave z iskanjem).

Imel sem nekaj Androidov v roki in imeli so jih prijatelji (kupili so jih in jih dlje uporabljali). Se ti zdi, da bi ga potemtakem tudi jaz moral kupiti in se zajebavati z njim? Sicer pa zakaj se tako jeziš? Mačka zacvili, ko se ji stopi na rep, kajne? :) Dejansko ravno s Symbianom nimam skoraj nič izkušenj. Ne, Google dela kot vedno odlično. ;) Ampak še vedno mi ni jasno katera stvar, ki jo je WP7 imel/ima ni delala/ne dela? Ne zastopiš? Kar je, dela brezhibno, za razliko Androida v katerega namečejo še pa še balasta. In ravno zaradi tega MS postopoma vključuje funkcije, ki so pred tem dodobra preizkušene. A si Apple fan, da še njih tlačiš zraven?

LuGi ::

/ignore sicer pa tema o WP7 poteka tukaj > Windows Phone 7

bdoxx ::

Imel sem nekaj Androidov v roki in imeli so jih prijatelji (kupili so jih in jih dlje uporabljali). Se ti zdi, da bi ga potemtakem tudi jaz moral kupiti in se zajebavati z njim?


lol?
kaj se imaš za zajebavat z androidom telefon ko ga kupiš?
Oh wait..., odstranit morš pokrov za baterijo in baterijo da lahko vstaviš sim kartico.....

Lonsarg ::

V bistvu je Windows Phone prodaja se več kot podvojila v zadnjem letu, tak da... Par številk, ki jih Google povleče je 4% Italija in Francija in 6% Nemčija.

bluefish ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

martincek1 ::

Hahahahha zadnja slikca.. kaj a so ponesreč WP7 gor naložili? :D

Kar se pa Nokie tiče si pa spet otežujejo življenje s temi pisanimi telefoni. Črn, temnosiv, pa mogoče za popestritev ena otroška rdeča/modra verzija.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Po drugi strani pa Nokia izstopa z tem od vseh drugih, vključno z iPhonom.

Pa vidim, da bo tudi HTC šel v mal barvasto smer:)

flameir ::

kdaj pa bomo uporabnimi 7,5 dobili nadgradnjo na 7,8?
hvala ;)

LuGi ::

Po izidu WP8

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

kpkp ::

ATIV S od blizu:


Kot sem si mislil... pokrov za baterijo je plastičen.

Edit: Eni pravijo, da mogoče gre za tanko plast aliminija nekako pritrjeno na plastiko... Če kdo razume rusko naj nam to razčisti...
Link do original novice

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

Bolf3nk ::

http://www.theverge.com/2012/9/3/328665...

Nokia Lumia 920 to include wireless charging, 32GB of device storage, 1GB of RAM, and a 1.5GHz dual-core processor. We have also been able to confirm that it will include a 4.5-inch HD display and 8-megapixel camera .


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

ivanuscha ::

Če bo imela Lumia 920 samo 8mp kamero, bo to katastrofa. Potem upam da vsaj ne bodo pisali gor PureView...

LuGi ::

In kaj je tako katastrofalnega pri tem? Razen to da so namigovali 41mp senzor tudi na wp...bo pa kaksen drug model s taksno optiko.

Mene ze mika 920ka :)

Lonsarg ::

41MP senzor je pomenil 18mm debeline. Mislim da bi Nokia bila zelo neumna, da bi svoj flagship naredila debel, bi pa pričakoval, da bo imela fotoaparat dobre kvalitete jano:)

Bi blo pa fajn da pride vseeno ena Camera verzija Lumia ven za foto navdušence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

bluefish ::

Pa sem že mislil, da smo merjenje MP prerasli.

Lonsarg ::

Sj point PureView ni merjenje MP tičev:) 808 uporabla piksle za kvaliteto, ne za velikost slike. Pri 5MP fotki naredi downsampling 8 pikslov na piksel in je kot rezultat visokokvalitetna fotografija, ki je bolša od marsikaterih kompaktnih fotoaparatov. Poleg defult 5MP nastavitve omogoča še 8MP in "full resolution" slike, priporočena nastavitev za najbolšo razmerje med kvaliteto/velikostijo je 5MP.

FlyingBee ::

no, nokia 920 zna biti game changer, bomo pa videli ali lahko z namiznim win8 ponudi kaj več kot android

Tilen ::

Namiznim Win8? Kaj pa govoriš? 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

FlyingBee ::

ja, ker bo win 8 RT za tablice in win phone 8 za telefone in win 8 x86, me zanima kaj nam to prinaša novega

Tilen ::

Nokia 920 ne bo imela namiznega operacijskega sistema, niti ne bo imela sistema, kot ga uporabljajo tablice. Windows Phone 8 je ločen operacijski sistem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Bor H ::

WP8 bo imel NT kernel, praktično isti kot tablice in isti kot namizni W8. Metro aplikacije bodo na vseh treh sistemih identične. Vprašanje je samo, koliko bo uporabnik profitiral če bo imel cel ekosistem (W8 + W8 ARM tablico + WP8).

_Dormage_ ::

Iz razvojnega vidika je to zelo koristno!
Iz uporabniškega vidika pa po mojem ne.
Dejansko je funkcionalnost teh treh naprav preveč različna, da bi lahko tako podoben software zagotovil dobro uporabniško izkušnjo.
Kot primer lahko dam že samo W8 na deskopih in tablicah.
To je super primer kako dobra stvar za eno napravo(tablica) postane slaba stvar za drugi (PC).

Bor H ::

We'll see, sej lahko razvijalci še zmer rečejo da je njihova Metro aplikacija primerna le za telefone, le razvoj bo hitrejši. Upam vsaj..

FlyingBee ::

po mojem mnenju metroja PC ne potrebuje in ga jaz sploh ne bi uporabljal, na tablici in telefonu pa se mi zdi dobra zadeva ... vprašanje, ki ga očitno samo Tilen ni razumel pa vseeno ostaja, kako bodo združili zaprti tip (uspešni apple stile) z bolj odprtim tipom (microsoft ni najboljši primer, je pa zelo razširjen) windows

_Dormage_ ::

Ideja o skupnem istem SDK-ju, enem marketplacu je super za razvijalce.
Ampak naprave so si tako različne, da bo to zelo težko kvalitetno izvest za vse tipe naprav.
Touch naprave rabijo drugačen UI kot PC naprave.
Si predstavljate ikonce Word 2003 na touch based napravi? Kako sploh zadaneš tisti gumbek? :))

Sej vem, da je M$ v ta namen spremnil UI worda skozi verzije, ampak je to tradeoff.
Bolj uporaben za touch, manj za PC. Zdaj za isto stvar rabiš 3 klike prej pa enega.
Banalen primer, ampak upam, da razumete kaj me skrbi.

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

vem, da obstaja na netu veliko napisanega, ampak ima kdo v parih stavkih za napisat prednosti WP8 pred WP7 in androidom?

kpkp ::

Stojansto počakaj do jutri.

Lonsarg ::

WP8 bodo predstavili jutri. Ampak že ena sama prednost za WP8 je zadosti, da nimaš kaj o WP7 razmišljati. Na WP7 ne bodo delale WP8 aplikacije ki jih bo vedno več. Če se kupuje telefon bolj za klicanje, in niso tok važne aplikacije, potem pa ne vem, je konec koncev vseeno najverjetneje. Sam kolko ljudi pa lahko reče, da mu je vseeno za aplikacije, skoraj noben.

flameir ::

Kdaj bo predstavitev?
bo kak live stream?
hvala in lp

Formula 1 ::

flameir je izjavil:

Kdaj bo predstavitev?
bo kak live stream?
hvala in lp

Pozen si ;).
http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lu...
http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lu...

LuGi ::

Zelo vsecno!

flameir ::

Noja, nič posebnega bi reku, zaslon je velik, sam kvaliteta bi zgleda slaba. LCD? Why??
Kaj pa razlike med WP7,8 in WP8?

LuGi ::

flameir je izjavil:

Noja, nič posebnega bi reku, zaslon je velik, sam kvaliteta bi zgleda slaba. LCD? Why??
Kaj pa razlike med WP7,8 in WP8?


The curved, Gorilla Glass-coated 4.5-inch display is a huge improvement over the 900, and thanks to Nokia's ClearBlack and PureMotion HD+ technologies it's one of the more impressive LCD displays we've seen. Its 1280 x 768 resolution is even denser than most 720p displays, and it looks amazing: It has deep blacks and impressive contrast, and Windows Phone's Start Screen looks vivid and colorful on the device

Razlike bodo izdali ocitno tik pred izidu

http://www.theverge.com/2012/9/5/329314...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

bluefish ::

Live (zdaj seveda ne več) news feed: http://live.theverge.com/windows-phone-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Gandalfar ::

Prov ne najdem - release date za te nokije?

_Dormage_ ::

Ga ni.
Ljudje pravijo, da so njihove predstavitve najslabše.
Prvo jim vedno nekaj od tehnologije nagaja. Tokrat USB projektor?
Po najavi vseh stvari pa sledi pol leta čakanja. Ker dejansko nimajo nič od tega narejenega.

Tilen ::

Sploh ne vem zakaj se toliko trudijo s projekcijo in prikazom dejanskega delovanja na živi napravi. Narediš v naprej generirane slide, kot Apple, in naj userji sami delajo review naprave.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

trnvpeti ::

cena?

_Dormage_ ::

Nič niso povedali. In vsakič ko majo predstavitev vsi upajo na to, da bodo rekli "naprave so naprodaj zdaj".
Tega pomoje ne bomo doživeli.
Če bo vse po sreči bodo na prodaj za zimske praznike :)

Glede slajdov se strinjam.
Uro ali dve kasneje sem v živo gledal motorolo kjer se jim je sesu chrome, ki je bla top stvar, ki jo majo za pokazat.

Zgodovina sprememb…

_Dormage_ ::

Lonsarg ::

Po drugi strani pa kaj je bolje, da prestavijo zdaj, ap prodajajo čez mesec dva. Ali da predstavijo čez mesec dva pa tudi takrat prodajajo.

Če bi izbrali drugo opcijo, bi ljudje v teh dveh mesecih na veliko kupovali razne telefone, ki bodo ven prišli, edino logično, da so izbrali prvo opcijo. Še bolja tretja opcija bi bila, da bi dejansko bolj pohiteli z izdelavo, ampak očitno ni uspelo.

Veliko ljudi ne opazi, da je za uspeh Samsunga kriva tudi hitra splavitev. praktično vedno je bil prvi. S2 je prišel mesec ali dva pred HTC Sensation, ostli pa itak tudi pol leta kasneje.
S3 je spet prišel pred konkurenco, vso in ima spet časovno prednost in jo bo še mel, dokler ne začnejo telih zadev dejansko prodajat.


Drugače pa za tiste, ki čakajo na kake cenejše modele, žal boste na 2013 čakal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Dr_M ::

S3 je spet prišel pred konkurenco,


Ne pa ni, One X je bil prej.

Lonsarg ::

Pa res(no praktično hkrati sta), mal že pozabu jest.

deyco5 ::

No za razliko od nekaterih skeptikov (večnih bi lahko rekli) sem jaz enako navdušen, o gledam novega SAMija in NOKIE, kot sem bil pred 2 letoma ob predstavitvi OMNIE...

Tale LUMIA 920 bo za moje pojme TOP PICK ob izidu in ma prednost pred SAMijem ravno zaradi exkluzivnih aplikacij kot so Nokia Drive itd...

Komaj čakam in upam da se prva pojavi pri SImobilu! 920 je moja!

Dr_M ::

Nima slota za sd kartico... Precej bedno.

LuGi ::

Pri 32Gb internega spomina pa to res ne rabim :))

Sej ce rabis slot pa vzames ativ s

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

damjan1980 ::

@deyco kdo tocno pa bi naj bil "SAMij"?
««
3 / 83
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34687726 (52715) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10229242 (23611) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

Oddelek: Mobilne tehnologije
114753 (4465) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5919596 (15925) Jst
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
499463 (8162) SLO_Matej

Več podobnih tem