» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
52 / 83
»»

Tilen ::

Malajlo je izjavil:

opala. 920 pravi 8.10.14157.200.

Mhm. Nobenih bistvenih sprememb.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

krneki0001 ::

Po zadnjem updejtu brez battery saverja
 trajanje baterije

trajanje baterije

Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zakaj uporabljaš ta grd app? Saj ti action center kaže stanje baterije v %.

enkrat sem ga dal na telefon, pa je še sedaj gor. action center pa kaže samo procente, ne za koliko časa je to.

Za koliko časa je irelevanten podatek, ker se spreminja glede na intenzivnost uporabe. Škoda virov za prikaz teh informacij. Brez tega zdrži baterija dlje. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Še malo podatkov: 2 uri pogovora preko BT slušalke, pa je baterije še 91%.

Machete ::

Ma daj nehi no. Meni se brez vsega samo čez noč ca 7H sprazni 10%. Sam budilka šiba ene 10 min.

Potem je nekaj narobe s tvojim telefonom ali pa s programi, ki ti laufajo na telefonu.

Lumia 720 ima po specifikacijah 2000mAh baterijo in stand by do 520 ur, na 2G pa pogovora nekje do 1 dan (23 ur pa 20 minut), medtem ko na 3G ima samo 13 ur pogovora. Ampak vseeno je 520 ur standby-a približno 21 dni in pol, torej se čez noč (12 ur) nebi smelo porabiti več kot 4.5%.

Meni se čez noč (tudi nekje 7 ur) sprazni baterija za nekje 2, mogoče do 3%. mailov ponoči ne rabim sinhronizirat. GPS se itak sam ugasne, če ga nobena aplikacija ne rabi, BT imam izklopljen, wi-fi edino deluje stalno, ampak sem opazil, da če ga nobena aplikacija ne uporablja se tudi samizklopi.
3G signal pa sam vklopim samo če ga rabim in skupaj z mobilnimi podatki, drugače je oboje izklopljeno, da ne žre baterije.

Zgodovina sprememb…

Egidij88 ::

Ne bi rekel, da svoj telefon uporabljaš kot pametni telefon...

Matej_K ::

Katero aplikacijo uporabljate za pregled gmail pošte? Moti me namreč da mi v notification area javi za vsak prejeti mail, ne glede kje v gmailovi mapi je.
Želim da se prikazuje samo glavna pošta, ne pa tudi promocije. Tudi v aplikaciji naj bo to ločeno
Probal sem že metro mail ampak je isti šmorn+reklame
... .. .

WallSreet ::

No včeraj mi je Lumia 920 javila da posodobim, ko sem posodobil nisem opazil nobenih novosti?? Je to bila ta prava posodobitev ali je treba še počakati...

hvala za odgovore in lp

hotlips ::

Probi združit več aplikacij ve eno samo mapo na "namizju". Če gre je to zadnja, če ne pa še ne.

lp.hl

aerie ::

WallSreet je izjavil:

No včeraj mi je Lumia 920 javila da posodobim, ko sem posodobil nisem opazil nobenih novosti?? Je to bila ta prava posodobitev ali je treba še počakati...

hvala za odgovore in lp

Včeraj se je na Lumiah 920 začela cyan+wp8.1 posodobitev. V tem primeru bi mogu opazit precej novih zadev. Če pa si na Dev Preview pa je bila ena posodobitev, ki prinaša več ali manj samo bug-fixe. BTW, če imaš Dev Preview cyan posodobitve še nisi prejel, ker problema z bitlockerjem še vedno niso odpravili.

Formula 1 ::

WallSreet je izjavil:

hvala za odgovore in lp

Dve posodobitvi sta, ena priprava na Cyan in potem še 8.1+Cyan. Morda si namestil le prvo posodobitev.

Egidij88 je izjavil:

Ne bi rekel, da svoj telefon uporabljaš kot pametni telefon...

Misliš? internet explorer, 3 mailboxe, remote dostop do računalnika preko teamviewerja, gps in here maps, pa telefon za klicat in sms-e, ter fotoaparat so glavne funkcije, ki jih v veliki večini uporabljam, ostalo je postranska zadeva.
Seveda pa v službi nimam časa za telefon in maile lahko preberem na računalniku, ponoči jih ne berem, ker spim in takrat se v obeh primerih nima telefon kaj sinhronizirat.

berlusconi ::

Egidij s svojim neumestnim komentarjem...pa tudi ce bi pametni telefon uporabljal za igranje kriketa...koga briga kaj pocnes z njim.

Steampunk ::

Par vprašanj o WP;

Če imam priklopljene slušalke/AUX kabel, za klic zvoni zvočnik ali preko slušalk?
Se da izklopit zaklep zaslona?
Pri povezavi na PC (windows/linux) se po defaultu odpre pomnilnik telefona, v katerega mečem datoteke?
WP odpira .pdf datoteke?
Je možno povezat in sinhronizirat z Google računom? So na voljo Googlove aplikacije?
Ima WP integrirana socialna omrežja a la facebook in ostalo sranje? Če ima se da kompletno odstranit?

Ne Google Play, Googlove aplijkacije - drive, gmail, chrome, itd. Sem pregledal, nekaj manjka ampak bi šlo brez le teh.

Torej WP priklopljen z AUX kablom zvoni preko zvočnika? Pa ko ga prvič prižgem, je brez facebooka?

Tenks.

Torej WP priklopljen z AUX kablom zvoni preko zvočnika?

Da.

Chrome ni na voljo in ga tudi ne bo. IE je zelo soliden.

Pa ko ga prvič prižgem, je brez facebooka?

Da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Škoda, gre se mi za sinhronizacijo med desktop/tablet/mobile brskalniki. OK, kakorkoli, stvar ne deluje slaba.

Hvala za odgovore!

Sinhronizacija deluje v IE. Je pa res, da ni najbolj koristno, če povsod ne uporabljaš tega brskalnika.

boolsheat ::

Imaš pa IE tabe in booksmarke sinhronizirane. Si res prepričan, da želiš vedno vse tabe v Chromu s sabo?

FBja ni gor privzeto...

Zaklep zaslona lahko odstraniš ja.

Ja, mečeš datoteke/mape gor dol v file explorerju. Kako je z linuxom ne vem.

PDF jasno odpira, Adobe Reader npr.

Z google računom posyncaš lahko maile, kontakte, koledarje in to lepo deluje.

Gmail deluje preko integriranega odjemalca, za Drive pa gotovo obstaja kak third party app, nisem pa nikoli uporabljal, ker v glavnem uporabljam OneDrive in DropBox.

Mogoče ti to pomaga glede chrome zavihkov in zaznamkov:
http://www.windowsphone.com/en-us/store...

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Ta app ni najbolj zanesljiv, če dela je pa kul.

aerie je izjavil:

WallSreet je izjavil:

hvala za odgovore in lp

Včeraj se je na Lumiah 920 začela cyan+wp8.1 posodobitev. V tem primeru bi mogu opazit precej novih zadev. Če pa si na Dev Preview pa je bila ena posodobitev, ki prinaša več ali manj samo bug-fixe. BTW, če imaš Dev Preview cyan posodobitve še nisi prejel, ker problema z bitlockerjem še vedno niso odpravili.

Živjo ponovno. Sicer ne vem kaj mi je ponudil ampak sem takoj posodobil, bila pa je samo ena posodobitev. Zdaj me zanima ali obe posodobitvi prideta ena za drugo ali je treba na drugo počakati? Imaš tudi ti 920 in si že vse posodobil??

Hvala za odgovor...

AvtoR ::

Ali na WP obstaja kaka ekvivalentena alternativa ES file managerju na androidu? Se pravi da mi omogoča poslušanje glasbe, gledanje slik in filmov na NAS strežniku preko sambe.
Prav tako me zanima , če obstaja kaka kontrolna aplikacija za krmiljenje FOOBAR2000 playerja in pa Squeezeboxa.
Na androidu za to obstaja npr Foobar 2000 Controller, za Squeezebox pa npr Squeeze Commander.

nejcek74 ::

@wallsreet:
- ko imas prvo posoditev (8.xx.xxx) ti napise da je to priprava za 8.1
- ko se nalozi prva posodbitev ti napise da je bila to priprava za 8.1, da ti jo bo predlagalo cez nekaj casa, da pa lahko gres sam na posodobitve in jo takoj startas

Torej ce ne ves kje si, pojdi na posodobitve telefona in preveri, veliko lazje kot pa da namesto tebe ugibamo mi

settings - phone update

nejcek74 je izjavil:

@wallsreet:
- ko imas prvo posoditev (8.xx.xxx) ti napise da je to priprava za 8.1
- ko se nalozi prva posodbitev ti napise da je bila to priprava za 8.1, da ti jo bo predlagalo cez nekaj casa, da pa lahko gres sam na posodobitve in jo takoj startas

Torej ce ne ves kje si, pojdi na posodobitve telefona in preveri, veliko lazje kot pa da namesto tebe ugibamo mi

settings - phone update

Hvala ti deluje :) :)

PurpleMoo ::

AvtoR je izjavil:

Ali na WP obstaja kaka ekvivalentena alternativa ES file managerju na androidu? Se pravi da mi omogoča poslušanje glasbe, gledanje slik in filmov na NAS strežniku preko sambe.
Prav tako me zanima , če obstaja kaka kontrolna aplikacija za krmiljenje FOOBAR2000 playerja in pa Squeezeboxa.
Na androidu za to obstaja npr Foobar 2000 Controller, za Squeezebox pa npr Squeeze Commander.

1. Poskusi s ShareFolder Explorer.
2. Foobar2000: http://wp8remote.com/help/foobar/wp8/
3. Squeezebox: nisem nič našla, morda bi delovalo preko Nokiinega software-a Play To

Zgodovina sprememb…

• spremenila: PurpleMoo ()

PrihajaNodi ::

Zakaj mi kuri baterijo 7.8% na uro. To ni normalno. pred updajtom sem imel baterijo za cca 2 - 3 dni...Žalostno

AvtoR ::

PurpleMoo je izjavil:

AvtoR je izjavil:

1. Poskusi s ShareFolder Explorer.
2. Foobar2000: http://wp8remote.com/help/foobar/wp8/
3. Squeezebox: nisem nič našla, morda bi delovalo preko Nokiinega software-a Play To

Hvala za odgovor.
Poskusiti ne morem, ker sem trenutno še na Symbianu.
Sem pa v fazi odločitve ali bo naslednji telefon android ali WP.
Za Squeezebox na win8,1 sicer obstaja Squeeze Remote, vendar je bolj tko, tko, se ne more primerjat z Squeeze Commanderjem na Androidu.

Te appe imaš za Squeezebox:
http://www.windowsphone.com/en-us/searc...

Nodi: poglej v Batery Saver, verjetno se je kateri aplikaciji zbledl.

SloSlayer ::

Vceraj tudi Tusmobil končno spustil skozi Windows 8.1 update za Lumio 920. Zaenkrat je super.

A, zgleda, da Microsoftu še vedno ne delajo vsi koleščki v glavi. Zakaj niso implementirali gumba za izklop/vklop mobilne podatkovne povezave v action bar. Edina funkcija zaradi katere sem hotel imeti action bar, sedaj pa to. Vso drugo sranje so dodali tega pa ne. Kdo zavraga rabi projeciraj moj zaslon (5 ljudi na svetu) in svetlost (večina ima na avtomatsko) v action baru,... Vso drugo sranje so dodali, kar bi bilo pa treba pa ne. Nimamo vsi na tem svetu neomejene podatkovne povezave kot američani, ampak zgleda, da to Micrososftu ne gre v glavo...

Zgodovina sprememb…

Bor H je izjavil:

Nodi: poglej v Batery Saver, verjetno se je kateri aplikaciji zbledl.

Z novim updejtom je malo bolje, drži cca 1 dan in pol. Uporabljam samo za splet. Je pa jeba je ker browserja še vedno niso zrihtali in ne odpira slik kot je treba. Operemini še vedno ni brezplačno na voljo. Drugi brskalniki ne omogočajo video posnetkov.

IE podpira HTML5 video, men na 8.1 delajo YT videi na drugih straneh.

blackpirat ::

Kaj pa je narobe z UCBrowserjem, ki je brezplačen? Meni deluje prav vse.
"I do not argue with people, I correct them"

UCB browserr ne podpira videov. Prav tako ne explora

Zgodovina sprememb…

SloSlayer je izjavil:

Vceraj tudi Tusmobil končno spustil skozi Windows 8.1 update za Lumio 920. Zaenkrat je super.

A, zgleda, da Microsoftu še vedno ne delajo vsi koleščki v glavi. Zakaj niso implementirali gumba za izklop/vklop mobilne podatkovne povezave v action bar. Edina funkcija zaradi katere sem hotel imeti action bar, sedaj pa to. Vso drugo sranje so dodali tega pa ne. Kdo zavraga rabi projeciraj moj zaslon (5 ljudi na svetu) in svetlost (večina ima na avtomatsko) v action baru,... Vso drugo sranje so dodali, kar bi bilo pa treba pa ne. Nimamo vsi na tem svetu neomejene podatkovne povezave kot američani, ampak zgleda, da to Micrososftu ne gre v glavo...

Če dam tuševo simko noter dobim uraden "povožen" update tega developer preview???

||_^_|| ::

PrihajaNodi je izjavil:

SloSlayer je izjavil:

Če dam tuševo simko noter dobim uraden "povožen" update tega developer preview???

SIM kartica nima veze, važen je "manufacturer name", zgleda nekako takole: eu_croatia_437, pa Mobile Operator (npr 000-33).

Kje dobim te info? Pri "o napravi" jih ni.

slatibar ::

Nastavitve -> dodatki + informacije -> tab več informacij.

Jaz imam pod mobile operater 000-HU, Telekom!

Lumia 930

Malajlo ::

SloSlayer je izjavil:

Settings, Notifications+Actions, pa si spremeni tiste štiri knofke. Meni pride prav enkrat flight mide, drugič inet share, tretjič screen lock. Bt in Wifi sta pa tam vedno.

aerie ::

PrihajaNodi je izjavil:

UCB browserr ne podpira videov. Prav tako ne explora

Katerih videov? Link?

SloSlayer ::

Malajlo je izjavil:

SloSlayer je izjavil:

Settings, Notifications+Actions, pa si spremeni tiste štiri knofke. Meni pride prav enkrat flight mide, drugič inet share, tretjič screen lock. Bt in Wifi sta pa tam vedno.

Jaz ne rabim drugih gumbov. Rabim samo gumb za priziganje Wi-Fija in mobine podatkevne povezave. Slednji ni vgrajen in ga ne morem vklopiti v nastavitvah. Medtem ko je vso drugo sranje vgrajeno.

Zgodovina sprememb…

Saj si lahko narediš bližnjico na start screen, ne rabiš iti v nastavitve... Res pa, da je nadležno, da te funkcije ni v action centru.

blackpirat ::

Imam eno vprašanje, pa se opravičujem če je bilo že kdaj prej zastavljeno.

Kupil sem novo Lumnio 625, ko sem singroniziral kontakte s pomočjo microsoftovega računa, mi je le-te tudi lepo prenesel. Na novem telefonu ni nobenih težav.

Zanima me: kako naj na stari Lumnii 520 zbrišem vse kontakte, lahko tudi vse aplikacije in slike. Pomembno mi je le, da prejšnji telefon ne bo hranil ničesar, kar sem imel na njem, vključno in predvsem mi je pomemben izbris kontaktov na starem telefonu.

Zahvaljujem se za odgovor. :)
"I do not argue with people, I correct them"

Malajlo ::

Settings, about, reset

Kar reset telefona na tovarniške nastavitve narediš.

settings -> about -> reset your phone

mat11 ::

Potrebujem program ki bi na partnerkin telefon Nokia 520 sinhroniziral par mojih dokumentov iz mojega dropboxa na njen telefon, Bistvo je da se te dokumenti downloadajo na njen telefon, ne pa da jih mora vedno gledati online.
mat

CloudSix? Mislim, da lahko downloadaš s temappom
««
52 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693707 (58696) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232490 (26859) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115064 (4776) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921211 (17540) Jst
»

Kateri telefon?

4910300 (8999) SLO_Matej

Več podobnih tem