» »

Ohišje

Ohišje

1
2
»

mihco ::

kmetek je izjavil:

...sem se zajebal, ko sem vzel bitfenix shinobi...

Zakaj?

JanezH ::

Na hoh.de imajo verzijo z oknom, pri nas pa ne vem. Kakorkoli obračam in prebiram teste vedno pridem do ugotovitve, da CM 690 II advanced ponuja nekaj malega več od ostalih, za podoben denar. Ravno toliko, da me prepriča. Tudi kar se hrupa tiče je 1dB tišji od Fractal Design Arc midi, ki mi je zelo všeč.




Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Janac ::

kmetek za 35EUR iams deal.

Sius e pa kar 2x ze zajebal haha.

kmetek ::

smukec kje si to gledal?

JanezH ::

Na kitguru.net. Imajo prav eno akustično sobo z 22dB, da merijo potem glasnost PC-ja.

Sem sprobal Sound Meter na telefonu ponoči, ko je bila čista tišina in mi je kazalo 29dB. Poleg računalnika mi pa zdajle kaže 42dB.

kmetek ::

kaj pa recimo STORM TROPPER tega gledam tudi že dlje časa. CM 690 dobim pri pcplus....

JanezH ::

CM Storm Trooper sem ravno prej gledal. Fora je, da je to že big tower in bi ga jaz s težavo tlačil pod pisalno mizo, ker je kar nekaj večji od CM 690. Kul mi je da ima vgrajen fan kontroler. Ni mi pa všeč tista sprednja kletka za diske, ki se lahko obrača in so na njo montirani ventilatorji (ne rabim tega) in to da ima spredaj 2x 120mm ventilatorja. Raje vidim, da bi imel 140mm ali več (ki ga ima zadaj). Je pa fajn, da ima na vrhu 200mm vent, ki se vrti z 1000 RPM in 23 dBA. Pri CM 690 je najglasnejši ventilator 19 dBA. Nekaj dražji je od CM 690 in malenkost glasnejši ima pa pomoje boljši zračni pretok in posledično hlajenje.

JanezH ::

Tule je še en novejši test 11-ih ohišij med katerimi sta tudi CM 690 II in FD Arc midi: KLIK

JanezH ::

kmetek je izjavil:

fuck me pomoje bom vzel tega CM 690 II Advanced, kje dobiti window verzijo?


Zakaj pa hočeš window verzijo?
Ker jaz tudi že od začetka študiram študiram, da bi jo, ampak samo zato, ker sem na enem testu slišal, da je nekoliko tišje, ker ima samo eno odprtino za ventilator. Mi je pa drugače ne-window verzija boljša, najraje bi pa videl, da bi imeli ne-window verzijo brez rež za 2 ventilatorja.

kmetek ::

JanezH je izjavil:

Tule je še en novejši test 11-ih ohišij med katerimi sta tudi CM 690 II in FD Arc midi: KLIK


hvala, ni slab tale ohišje. res.

JanezH ::

s51as je izjavil:

Jaz imam Fractal design ARC in sem zelo zadovolen z njim. Mislim da je edini ki ima vse ventilatorje velike 140 mm in je zaradi tega res tih. Jaz imam nastavljeno tako da se trije ventilatorji v ohišju ne vrtijo dokler ni temperatura nad 35°C potem pa se obrati počasi povečujejo. Če samo brovsam potem je vse skupaj res neslišno, če pa se na polno vrti je res helihopter (ampak takrat se na polno vrti 8 ventilatorjev).
Pa še širok je tako da je placa za kable in velike hladilnike res veliko več kot v ostalih ohišjih.


@s51as imam še nekaj vprašanj :)
Res me matra tale Fractal Design, ker mi je oblikovno bolj všečen od Cooler Masterja. In tudi kar se notranjosti tiče mi je zelo zelo všeč. Edina zadeva, ki me skrbi je glasnost ventilatorjev ob polnih vrtljajih, ampak če praviš, da jih nikoli nimaš do konca in da je dovolj hladno in tiho ...

A je spodaj poleg napajalnika dovolj prostora, da zmontiraš še en 140mm ventilator? Jaz mislim nabaviti plato ASUS P8H77-V, ki ima 2 konektorja za ventilatorje za ohišje in gor bi imel priklopljena 2 ventilatorja, ki bi ju reguliral dinamično prek biosa. Pol bi pa še kupil dva 140mm ventilatorja (enega bi dal spredaj, enega pa spodaj pri napajalniku, da piha gor, če je prostor) in bi imel na fan controller priklopljene 3 ventilatorje in bi jih gnal na kakih 600 obratih.

Napisal si, da se ti ventilator na napajalniku izklaplja, ko ni obremenjen. A to je pri vseh napajalnikih tako? Mi prosim poveš kateri napajalnik imaš? Jaz gledam Thermaltake SMART 650W/ 80PLUS Bronze.

Aja pa še eno vprašanje imam: ventilatorji v tem ohišju se vrtijo z max 1000 obrati. Kaj se zgodi, če kupim ventilator z 800 obrati in na fan kontroler priklopim pol en ventilator z 1000 obrati in enega z 800 obrati? Se različno hitro vrtita?

Si razmišljal, da bi nekako prekril režo za ventilator na levi stranici (z notranje strani)? Tisti model v testu je rekel, da je ta reža velik razlog za hrup.

Mogoče še kako opozorilo glede tega ohišja ali kaka slaba lastnost, ki si jo opazil?

hvala ti za odgovore

freesty ::

Nima samo x serija tako nareta. Sem pri drugih tudi zasledil, da imajo vrtljaje odvisne of loada.

Ce vstekas 1000 in 800rpm venta na isti regulator pa das na 50% se bo prvi sukal z 500, drugi pa z 400 vrtljaji.

JanezH ::

Na tem mestu ne bom imel ventilatorja in bi to rad zaprl, da se ne bo nabiral prah in da bo manj hrupa. Nabavit mislim kos lesomal plošče (3.2mm), narediti 4 luknje za šraufe in namontirati z notranje strani.
Ima mogoče kdo kak boljši predlog, a se da kupiti kaj za take potrebe?

freesty ::

mogoce kaksno peno s katero se zadusi zvok. Pa nalepis kar gor.

Janac ::

Ima kdo na slo-techu ohisje CM 690 II Advanced(usb 2.0 verzija!!!!!!!!!) ?

Nujno bi rabil serijsko številko, če bi bil kdo tako prijazen...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530698 (4462) kakopak
»

ohišje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15325524 (19734) kmetek
»

Nakup PC-ja (spet)

Oddelek: Kaj kupiti
5761 (656) kamuee
»

top ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
423358 (2236) frudi

Več podobnih tem