Forum » Programiranje » Upload multiple files
Upload multiple files
biasko ::
Živjo!
Uporabljam način za pošiljanje več slik hkrati.
Problem je da mi pošlje le 5 slik, čeprav jih več izberem.
Velikost pošiljanja ni problem, ker sem poskusil slike pomanjšati in je bilo isto.
Ve kdo zakaj. Uporabljam pa Crome.
lp
Uporabljam način za pošiljanje več slik hkrati.
<input name='uploads[]' type="file" multiple/>
Problem je da mi pošlje le 5 slik, čeprav jih več izberem.
Velikost pošiljanja ni problem, ker sem poskusil slike pomanjšati in je bilo isto.
Ve kdo zakaj. Uporabljam pa Crome.
lp
_Dormage_ ::
Prvič slišim!
Pomoje nima browser veze, lahko probaš z drugim, da se prepričaš.
Kaj pa se dogaja server-side?
Pomoje nima browser veze, lahko probaš z drugim, da se prepričaš.
Kaj pa se dogaja server-side?
MisterR ::
Sicer ne vem kateri jezik uporabljaš v ozadju ampak v php naredi izpis
da vidiš kje si in če ti strežnik sprejme vse datoteke.
Kot drugo pa zna bit res omejitev nastavitev strežnika, probaj naložit par ikon po par kB (google.com/images) in testiraj.
echo print_r($_FILES['uploads']);
da vidiš kje si in če ti strežnik sprejme vse datoteke.
Kot drugo pa zna bit res omejitev nastavitev strežnika, probaj naložit par ikon po par kB (google.com/images) in testiraj.
Hvala!
Ja sem naredil print in res dobim vse datoteke.
Problem je očitno foreach($_FILES['uploads'] as $fajl['uploads']) { ..} ki mi pa vrne samo 5 vrednosti, sem poskusil s števcem.
huh..
Ja sem naredil print in res dobim vse datoteke.
Problem je očitno foreach($_FILES['uploads'] as $fajl['uploads']) { ..} ki mi pa vrne samo 5 vrednosti, sem poskusil s števcem.
huh..
Ne uspe mi rešit težave...
Izpis je:
Ima kdo idejo zakaj COUNT vidi le 5 zapisov?
Hvala!
echo print_r($_FILES['uploads']).'<br><br>'; echo count($_FILES['uploads']).'<br><br>';; for ($jj = 1; $jj <= count($_FILES['uploads']); $jj++) { $fajl['slika']['name'] =$_FILES['uploads']['name'][$jj]; echo $fajl['slika']['name']; }
Izpis je:
Array ( [name] => Array ( [0] => FNZ00001.jpg [1] => FNZ00002.jpg [2] => FNZ00003.jpg [3] => FNZ00004.jpg [4] => FNZ00005.jpg [5] => FNZ00006.jpg [6] => FNZ00007.jpg [7] => FNZ00008.jpg [8] => FNZ00009.jpg [9] => FNZ00010.jpg ) [type] => Array ( [0] => image/jpeg [1] => image/jpeg [2] => image/jpeg [3] => image/jpeg [4] => image/jpeg [5] => image/jpeg [6] => image/jpeg [7] => image/jpeg [8] => image/jpeg [9] => image/jpeg ) [tmp_name] => Array ( [0] => /tmp/phpKOsaTb [1] => /tmp/php1gbje0 [2] => /tmp/phpv8JXAO [3] => /tmp/phpQl06YC [4] => /tmp/phpFwaVor [5] => /tmp/phpVeBrQf [6] => /tmp/phpba6bj4 [7] => /tmp/phpEFlpNS [8] => /tmp/phpvMsajH [9] => /tmp/phpSz8sQv ) [error] => Array ( [0] => 0 [1] => 0 [2] => 0 [3] => 0 [4] => 0 [5] => 0 [6] => 0 [7] => 0 [8] => 0 [9] => 0 ) [size] => Array ( [0] => 1801588 [1] => 1872974 [2] => 1841261 [3] => 1812708 [4] => 2055813 [5] => 1484065 [6] => 1790302 [7] => 1834140 [8] => 1891884 [9] => 1988629 ) ) 1 5 FNZ00002.jpg FNZ00003.jpg FNZ00004.jpg FNZ00005.jpg FNZ00006.jpg
Ima kdo idejo zakaj COUNT vidi le 5 zapisov?
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biasko ()
Ahja, vem zakaj...ker ima $_FILES 5 parametrov...
Torej rešitev je
Torej rešitev je
count($_FILES['uploads']['name'])
t3hn0 ::
vcasih moras it sam cez da vidis kaksne neumne "napake"
Drugace pa si poglej tudi kaj takega, malce olajsa izbiranje datotek, obstaja nekaj alternative, vec o njih pa na googlu.
Drugace pa si poglej tudi kaj takega, malce olajsa izbiranje datotek, obstaja nekaj alternative, vec o njih pa na googlu.
^.^
NA serverju testiram. Doma pa imam wamp.
Tale povezava je tudi zanimiva ja. Ubistvu samo nadgradnja mojega.
Nevem pa zakaj IE ne podpira "multiple"
Tale povezava je tudi zanimiva ja. Ubistvu samo nadgradnja mojega.
Nevem pa zakaj IE ne podpira "multiple"
t3hn0 ::
Ne najdem pravega projekta, vem da sem uporabljal flash verzijo katera je delala v vseh brskalnikih. Sej ce malo pogooglas bos ziher najdu. Osebno se mi zdi lepse kot klikat za vsak file posebej
^.^
_Dormage_ ::
MisterR ::
Ne najdem pravega projekta, vem da sem uporabljal flash verzijo katera je delala v vseh brskalnikih. Sej ce malo pogooglas bos ziher najdu. Osebno se mi zdi lepse kot klikat za vsak file posebej
Uploadify.
Aja, IE10 podpira multiple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | php upload file problemOddelek: Programiranje | 1293 (843) | petzup |
» | [PHP] branje slikeOddelek: Programiranje | 3219 (3032) | matijaz74 |
» | [php] file upload problem (nicesar ni v /tmp, ubuntu)Oddelek: Izdelava spletišč | 1124 (1053) | steev |
» | [asp.net] simpl image editorOddelek: Programiranje | 1559 (1364) | darkolord |
» | EXIF - izpis podatkov o sliki v PHP ju?Oddelek: Programiranje | 1875 (1611) | Cokolesnik |