Forum » Programiranje » [C#] Clipboard.SetDataObject, več slik
[C#] Clipboard.SetDataObject, več slik
japol ::
V button clik-u imam kodo:
Vprašanja se glasijo:
1) Kako v Clipboard.SetDataObject vstavim več slik, da mi ne bo treba 2x kodo pisat (rad bi v en Clipboard.SetDataObject shranil sAZgorja in sASpodaj)?
2) Ko v prvo kliknem na button, se mi pokažejo slike v richtextboxu2. Ko pa kliknem v drugo, tretje, itd., pa mi ne vstavi slik, prikaže mi zgoraj omenjeni message box "Ne morem vstaviti slike za spodnjo!" in "Ne morem vstaviti slike za zgornjo!". Kako to popravim?
Bitmap sAZgoraj = null; Bitmap sASpodaj = null; // ZGORNJA: if (glavniForm.textBox27.Text == "2") { sAZgoraj=new Bitmap(@"SLIKE\ppPNos2zgoraj.png"); } if (glavniForm.textBox27.Text == "3") { sAZgoraj = new Bitmap(@"SLIKE\ppPNos3zgoraj.png"); } // SPODNJA: if (glavniForm.textBox28.Text == "2") { sASpodaj = new Bitmap(@"SLIKE\ppPNos2spodaj.png"); } if (glavniForm.textBox28.Text == "3") { sASpodaj = new Bitmap(@"SLIKE\ppPNos3spodaj.png"); } // VSTAVI SLIKO ZA ZGORNJO: Clipboard.SetDataObject(sAZgoraj); DataFormats.Format myFormat = DataFormats.GetFormat(DataFormats.Bitmap); if (glavniForm.richTextBox2.CanPaste(myFormat)) { glavniForm.richTextBox2.Paste(myFormat); glavniForm.richTextBox2.SelectedText = Environment.NewLine; } else { MessageBox.Show("Ne morem vstaviti slike za zgornjo!"); } // VSTAVI SLIKO ZA SPODNJO: Clipboard.SetDataObject(sASpodaj); DataFormats.Format myFormat2 = DataFormats.GetFormat(DataFormats.Bitmap); After verifying that the data can be pasted, paste it. if (glavniForm.richTextBox2.CanPaste(myFormat2)) { glavniForm.richTextBox2.Paste(myFormat2); } else { MessageBox.Show("Ne morem vstaviti slike za spodnjo!"); }
Vprašanja se glasijo:
1) Kako v Clipboard.SetDataObject vstavim več slik, da mi ne bo treba 2x kodo pisat (rad bi v en Clipboard.SetDataObject shranil sAZgorja in sASpodaj)?
2) Ko v prvo kliknem na button, se mi pokažejo slike v richtextboxu2. Ko pa kliknem v drugo, tretje, itd., pa mi ne vstavi slik, prikaže mi zgoraj omenjeni message box "Ne morem vstaviti slike za spodnjo!" in "Ne morem vstaviti slike za zgornjo!". Kako to popravim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] ukaz radirkaOddelek: Programiranje | 1107 (900) | japol |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1081 (891) | japol |
» | [c#] Risanje z miškoOddelek: Programiranje | 1418 (1099) | japol |
» | C# textbox polnjenjeOddelek: Programiranje | 1625 (1490) | Mitja Bonča |
» | c# undo, redo, pasteOddelek: Programiranje | 944 (844) | japol |