» »

Izdelava menu-ja

Izdelava menu-ja

winlins ::

Pozdravljeni,

Zanima me kako lahko dinamično (da ob dodajanu zavihkov ni potrebe po spreminjanju kode npr. da bi to naredil z php) uredim menu ko pritisnem na jeziček in mi ostane označen tudi v primeru reloada strani.

Nekaj sem poskušal z jquery in mi ne uspeva. Prosil bi za kakšen primer ali nasvet.

Hvala!

Lep pozdrav, Gregor

Trinitron ::

jquery sicer ima neke vrste rišitev, mi pa ni najbolj všeč....

http://jqueryui.com/demos/tabs/#cookie

winlins ::

Pa obstaja še kaj preprostejšega ali je to edina rešitev?

Ziga Dolhar ::

Znaš v PHPju sestaviti array, ki bo vseboval "sitemap" (naštel imena zavihkov in linke do podstrani), ki naj ga prikazuje meni?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

winlins ::

Pa potem je to statično in če bi kaj hotel dodati v menu je potrebna sprememba polja? Rad bi naredil zadevo katera dela neodvisno od dodajanja menuja.

Ziga Dolhar ::

Torej, da se bo meni generiral glede na datoteke, ki jih najde v določenem direktoriju na disku? :)
https://dolhar.si/

winlins ::

Ne mam narejen vmesnik v administratorskem delu strani s katerim avtomatično dodam podstran. zdaj pa bi rad naredil na določen jeziček da se označi je smo na tej strani

Ziga Dolhar ::

Joj, si pa res bogat z informacijami :)

A trenutno imaš meni že zgeneriran? Nam pokažeš njegovo kodo?
https://dolhar.si/

winlins ::

npr. to je spletna stran http://kousta-turnisce.si/
predvsem me zanima če obstaja bolj preprostejši del z jquery kodo

Baja ::

nekaj v tem smislu ?
.selected{
	font-weight: bold;
}
<?php
	
	$stran = intval($_GET['stran']);
	
	// predpostavljam da tole dobis iz neke baze
	$menu = array(
		array('id' => '1', 'title' => 'stran 1', 'url' => 'stran1.html'),
		array('id' => '2', 'title' => 'stran 2', 'url' => 'stran2.html'),
		array('id' => '3', 'title' => 'stran 3', 'url' => 'stran3.html')
	);
	
	foreach($menu as $m){
		$selected = ($m['id'] == $stran) ? ' class="selected"' : '';
		echo '<a href="'.$m['url'].'"'.$selected.'>'.$m['title'].'</a>';
	}
?>


v primeru gnezdenaga menija (kot je na oni strani) zgradiš array staršev za odprto stran in preverjaš

$starsi = array(1,5,7);
$selected = (in_array($stran, $starsi)) ? ' class="selected"' : '';

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Baja ()

winlins ::

Hvala!

zagi123 ::

Mimogrede, mogoče razmisli o JPGjih za slider na prvi strani. 500+kB PNG je mal huda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML in CSS v Visual Studio 2017

Oddelek: Programiranje
91320 (858) Stari89
»

Vprašanje za java kalkulator

Oddelek: Izdelava spletišč
10940 (559) Ales
»

jquery in div-i (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8710724 (9462) lisjak
»

Php varen login

Oddelek: Programiranje
203654 (3154) Volk|
»

[php] preverjanje online uporabnikov

Oddelek: Programiranje
261973 (1629) cobrica

Več podobnih tem