Forum » Omrežja in internet » [Samba]Vprasanje glede login-a v domeno
[Samba]Vprasanje glede login-a v domeno
KernelPanic ::
Spostovani!
Doma sem postavil mrezo z domeno, v kateri samba na Ubuntu Serverju igra vlogo Primary Domain Controllerja. Lahko se logiram v domeno iz Windows 7, Windows XP, Ubuntu Desktop. Sedaj me pa zanima, kje naj zacnem, oz. na katerem koncu naj se lotim nadrgradnje - dostopa do domene iz oddaljene lokacije. Kaj vse moram instalirati polet OpenVPN?
Vnaprej se zahvaljujem za pomoc in lp,
M.
Doma sem postavil mrezo z domeno, v kateri samba na Ubuntu Serverju igra vlogo Primary Domain Controllerja. Lahko se logiram v domeno iz Windows 7, Windows XP, Ubuntu Desktop. Sedaj me pa zanima, kje naj zacnem, oz. na katerem koncu naj se lotim nadrgradnje - dostopa do domene iz oddaljene lokacije. Kaj vse moram instalirati polet OpenVPN?
Vnaprej se zahvaljujem za pomoc in lp,
M.
x.sci ::
To ponavadi ni ravno pametna ideja, ce ne misls postavit se enega serverja na oddaljeni lokaciji, ker client pricakuje vedno delujoco povezovo do dcja. Sicer pa rabis vpn in pa pravi dns oz. wins server (npr. pdc, alternativa je lmhosts file na clientu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z VPN-omOddelek: Omrežja in internet | 3185 (2530) | Zvitor |
» | Omrežna vrata (porti)Oddelek: Omrežja in internet | 7019 (5448) | Daniel |
» | Težave z uveljavljanjem GPO-jevOddelek: Operacijski sistemi | 1365 (744) | b3D_950 |
» | VPN in oddaljene pisarne (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15455 (13789) | SeMiNeSanja |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2444 (2094) | ircr |