Forum » Kaj kupiti » Računalnik srednjega razreda 'za h grafični kartici in monitorju'
Računalnik srednjega razreda 'za h grafični kartici in monitorju'
jacal ::
Imam že tole:
- 24-palčni monitor 1920 x 1200 (skoraj nov)
- xfx radeon hd 6870 dual fan (nov)
Razbremeniti (otrok) želim svoj delovni računalnik, zato bi sestavil računalnik srednjega razreda za igre pa ležerno delo z grafiko, videom ipd. - paint.net, milkshape 3d, blender, gimp, fraps, virtualdub, lmms ... Tole je moj okorni poskus:
** Procesor:
Že kar dolgo sem vajen AMD-jevih, a sem dobil vtis, da bi trenutno morda veljalo izbrati
- Intel Core i5 2500 (K)
(Kar se navijanja tiče, v resnici nimam prida ambicij.)
** Matična plošča (z dovolj prostora za 'dvonadstropno' grafično kartico - zaradi takšnih podrobnosti imam višek kartic), na primer:
- Asus P8Z68-V LX
Ko sem poleg USB 3 želel še eSata, sem prišel do dražjih modelov, npr. Asus P8Z68-V / GEN3 in kakšno Gigabyteovo; ampak en itak ne najboljši zunanji disk za to ni zadosten razlog, pozneje pa sem kupoval diske USB 3.
** Pomnilnik
- Corsair DDR3 8GB kit PC1600
ali
- Kingston HyperX DDR3 8GB 2X4GB
** Disk
Pozneje bosta dva, a za zdaj le en standardni 1 TB/7200/3,5". SSD bi moral biti 320 GB, kar je zaenkrat predrago.
** Napajalnik: modularni z nekaj rezerve. Najprej sem naletel na
- Corsair TX650M 650W modular
Naj bom zadovoljen z 2x PCI-E 6 ali naj raje poiščem 6+2 ali 8-pinske priključke? Corsair 650W TX2? Ker mogoče bom grafično kartico kdaj zamenjal.
** DVD/RW Sony AD-7280 SATA
** Ohišje: midi tower. Tu je ponudba takšna, da mi pride na misel edino žrebanje.
Stvari bi naročil kje, kjer glavne komponente tudi sestavijo (Funtech je dokaj blizu, Dinokomp je po pošti).
Cena: pač nekaj srednjega s spodobnim VFM. Brez grafične kartice in OS bi, menim, moralo zadoščati 700-800 EUR.
Za vsak predlog bom hvaležen. Lep pozdrav!
- 24-palčni monitor 1920 x 1200 (skoraj nov)
- xfx radeon hd 6870 dual fan (nov)
Razbremeniti (otrok) želim svoj delovni računalnik, zato bi sestavil računalnik srednjega razreda za igre pa ležerno delo z grafiko, videom ipd. - paint.net, milkshape 3d, blender, gimp, fraps, virtualdub, lmms ... Tole je moj okorni poskus:
** Procesor:
Že kar dolgo sem vajen AMD-jevih, a sem dobil vtis, da bi trenutno morda veljalo izbrati
- Intel Core i5 2500 (K)
(Kar se navijanja tiče, v resnici nimam prida ambicij.)
** Matična plošča (z dovolj prostora za 'dvonadstropno' grafično kartico - zaradi takšnih podrobnosti imam višek kartic), na primer:
- Asus P8Z68-V LX
Ko sem poleg USB 3 želel še eSata, sem prišel do dražjih modelov, npr. Asus P8Z68-V / GEN3 in kakšno Gigabyteovo; ampak en itak ne najboljši zunanji disk za to ni zadosten razlog, pozneje pa sem kupoval diske USB 3.
** Pomnilnik
- Corsair DDR3 8GB kit PC1600
ali
- Kingston HyperX DDR3 8GB 2X4GB
** Disk
Pozneje bosta dva, a za zdaj le en standardni 1 TB/7200/3,5". SSD bi moral biti 320 GB, kar je zaenkrat predrago.
** Napajalnik: modularni z nekaj rezerve. Najprej sem naletel na
- Corsair TX650M 650W modular
Naj bom zadovoljen z 2x PCI-E 6 ali naj raje poiščem 6+2 ali 8-pinske priključke? Corsair 650W TX2? Ker mogoče bom grafično kartico kdaj zamenjal.
** DVD/RW Sony AD-7280 SATA
** Ohišje: midi tower. Tu je ponudba takšna, da mi pride na misel edino žrebanje.
Stvari bi naročil kje, kjer glavne komponente tudi sestavijo (Funtech je dokaj blizu, Dinokomp je po pošti).
Cena: pač nekaj srednjega s spodobnim VFM. Brez grafične kartice in OS bi, menim, moralo zadoščati 700-800 EUR.
Za vsak predlog bom hvaležen. Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi gaming PC (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 35036 (29406) | Siddh |
» | Komponente za Gaming PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13765 (12239) | 69charger |
» | nov računalnikOddelek: Kaj kupiti | 8113 (7480) | gregor |
» | Nakup računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7140 (6101) | knap |
» | Pomoč pri izbiri nakupu PCjaOddelek: Strojna oprema | 3094 (2685) | Loocas |