Forum » Programiranje » dev c mali problem
dev c mali problem
tadej123321 ::
Pozdravljeni!
Zafrkavam se z naslednjim programom, kjer sem si zamislil, da bi vnašal predmete, se pravi ime predmeta in število prostih mest za učence. Vse sem sprogramiral v dev c, a ko zaženem program mi noče prebrati imena predmeta, preskoči namreč in bi zato prosil za malo pomoči pri programiranju...
Zafrkavam se z naslednjim programom, kjer sem si zamislil, da bi vnašal predmete, se pravi ime predmeta in število prostih mest za učence. Vse sem sprogramiral v dev c, a ko zaženem program mi noče prebrati imena predmeta, preskoči namreč in bi zato prosil za malo pomoči pri programiranju...
#include <stdio.h> #include <string.h> #define DOLZINA_IMENA 20 #define STEVILO 20 typedef struct{ char ime_predmeta[DOLZINA_IMENA]; int max_ucencev; }nov_tip; nov_tip predmet[STEVILO]; void prikaz_predmetov(){ printf("\t\t\tVSI PREDMETI:\n\n"); int i,prazen; prazen=0; for(i=STEVILO;i>=0;i--){ if (strcmp(predmet[i].ime_predmeta,"")==0) prazen=i; } for(i=0;i<=prazen;i++){ printf("%d.: ",i+1); puts(predmet[i].ime_predmeta);printf("\t"); } } void vnos_predmeta(){ printf("\t\t\tMENI ZA VNOS NOVEGA PREDMETA: \n\n"); //preveri ali gre za učitelja ali učenca!!! int i,prazen; prazen=0; printf("Izpis trenutnih predmetov: \n"); for(i=0; i<STEVILO; i++){ if (strcmp(predmet[i].ime_predmeta,"")!=0) printf("%d: %s\n",i+1,predmet[i].ime_predmeta); } for(i=STEVILO;i>=0;i--){ if (strcmp(predmet[i].ime_predmeta,"")==0) prazen=i; } printf("\n\n\nPrvo prazno mesto je: %d\n",prazen+1); printf("Ime novega predmeta: "); gets(predmet[i].ime_predmeta); printf("Stevilo ucencev ki se lahko vpise v predmet: "); scanf("%d",&predmet[i].max_ucencev); system("PAUSE"); } void meni(){ int izbira; do{ printf("\t\t ___MENI___\n\n"); printf("Dobrodosli v izbirnem meniju. Izberite zaporedno \nstevilko in pritisnite tipko Enter za potrditev: \n\n"); printf("1. Vnos novega predmeta\n"); printf("2. Prikaz vseh predmetov\n"); printf("3. Vnos novega uporabnika\n"); scanf("%d",&izbira); switch (izbira){ case 1: vnos_predmeta(); break; case 2: prikaz_predmetov(); break; } }while (izbira!=0); } int main(){ meni(); system("PAUSE"); }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python-rabim pomočOddelek: Programiranje | 2765 (995) | rnla1973 |
» | C strukture, kazalci naloga pomocOddelek: Programiranje | 1458 (1353) | DavidJ |
» | [bash]Problem s pomnjenjem pri štetju vrsticOddelek: Programiranje | 1119 (928) | Keki |
» | [C++]StruktureOddelek: Programiranje | 4029 (3958) | jernejf |
» | Object packing - kakšne ideje?Oddelek: Programiranje | 1375 (1154) | Thomas |