Forum » Loža » Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Temo vidijo: vsi

ZaphodBB ::
Se opravičujem za lapsus. To seveda povsem spremeni situacijo. Še dobro, da ni govora o moralni oporečnosti.

Double_J ::
Če pogledamo čisto matematično. Če gre Virant v desno vlado je vendarle druga najmočnejša koalicijska stranka. To je nekaj povsem drugega kot šele tretji po moči v koaliciji z Jankovićem. Tako v praksi kot tudi medijsko, je to bistvena razlika...
Prave logike po mojem ni za vstop h Jankoviću. Sedaj pa počakajmo.
Dve šivanki...

@nny ::

Drugemu po moči ponavadi pripada mesto DZ in nasploh dobi večji pomen kot "največja koalicijska partnerica". Ima nek drugačen status...
Dve šivanki...

Mr.B ::
Ali ste slepi ali ne vidite igre. Virant gre in bo šel v koalicijo z Jankovičem, ker mu je bilo tako rečeno.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Pšenični ::
"jap žal spet predčasne volitve"
Poslanci iamjo zagotovljena 4 leta v parlamentu..........
"Ali ste slepi ali ne vidite igre. Virant gre in bo šel v koalicijo z Jankovičem, ker mu je bilo tako rečeno."
Ma, težko za verjet, da bi SDS brez veze, brez dogovora pošiljala koalicijsko pogodbo. Lahko pa gre sam če hoče....
Eno so predstave za javnost .....
Poslanci iamjo zagotovljena 4 leta v parlamentu..........
"Ali ste slepi ali ne vidite igre. Virant gre in bo šel v koalicijo z Jankovičem, ker mu je bilo tako rečeno."
Ma, težko za verjet, da bi SDS brez veze, brez dogovora pošiljala koalicijsko pogodbo. Lahko pa gre sam če hoče....
Eno so predstave za javnost .....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

noraguta ::
Ali ste slepi ali ne vidite igre. Virant gre in bo šel v koalicijo z Jankovičem, ker mu je bilo tako rečeno.
ne zato ker mu to paše in bo daleč največ iztržil, "sd je ista stranka" Pahor ne bo več predsednik. Praktično pa nuca PS zgolj še viranta in temu lahko da tudi kritična ministrstva na katerih si bo lomil zobe.
sploh glede nato , da so bili sposobni uskladit dva povsem kontradiktorna programa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()

Vseeno bo koalicija SDS+LV+SLS+NSI+Desus predvsem zaradi Erjavca krhka.
itak so prešvoh.

Utk ::
Morda sem naiven, samo mislim, da Erjavec ni spet tako neumen kot zgleda, in bo v katerikoli vladi vsaj poskusil naredit kaj pametnega, kaj je pametno za njega, je pa drug problem. Pri pokojninah bo težil, ampak verjetno bo tudi popustil, če bo v zameno dobil šparanje in/ali red še kje drugje. Če bi popustil pri pokojninah, drugi pa denar zapravljali za NLB-je in podobno, bi bil pa res neumen, v tem primeru, če ostane v vladi, ga čez 4 leta ne bo več nikjer, in to ve.

Bogomir Kovač meni, da je na znižanje ocene vplivala tudi politična kriza.
ZaphodBB meni, da je tudi Kovačeva nesposobnost pridodala svoje procente.

nanpots ::
desna opcija z desusom bi čisto lahko vladala, kot je že enkrat. samo bi bil janša malo nor da bi šel v to. po moje bo kar jankovič nekaj zmutil.
levica ima 44, desnica ima 44. s tem da se manjšinca in desus, ki sem ga prištel k levici, bolj nagibajo v desno. v resnici ima desnica premoč.
erjavec je zadnje dni pa nekam čuden, nekaj ima za bregom....
levica ima 44, desnica ima 44. s tem da se manjšinca in desus, ki sem ga prištel k levici, bolj nagibajo v desno. v resnici ima desnica premoč.
erjavec je zadnje dni pa nekam čuden, nekaj ima za bregom....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nanpots ()

Loocas ::
upam, da pride do konsenza v kratkem glede zakonodaje okoli referendumov... in da na glasovanju pride do podobnega rezultata kot danes pri glasovanju interventnega zakona.
Če spremenijo vsaj to, da mora za uspeh referenduma glasovati večina vsega glasovalnega telesa, pa se je naredilo veliko.
Če spremenijo vsaj to, da mora za uspeh referenduma glasovati večina vsega glasovalnega telesa, pa se je naredilo veliko.

Vzet možnost organizacije referenduma poslancem. Za uspeh referenduma mora biti udeležba vsaj 30%.
V prihodnosti bi jaz potem v skladu z razvojem politične kulture, mejo referenduma počasi dvigoval, dokler ne bi prišli do 50%.
Druga možnost je, da naredimo referendume lažje in uvedemo referendumske dneve, poslancem dovolimo organiziranje referendumov. Bi pa v tem primeru že v začetku zahteval 50% udeležbo za uspešnost referenduma.
V prihodnosti bi jaz potem v skladu z razvojem politične kulture, mejo referenduma počasi dvigoval, dokler ne bi prišli do 50%.
Druga možnost je, da naredimo referendume lažje in uvedemo referendumske dneve, poslancem dovolimo organiziranje referendumov. Bi pa v tem primeru že v začetku zahteval 50% udeležbo za uspešnost referenduma.

kaj ste tako proti referendumom? saj sami sebi vzemate možnost odločanja, butci.
to tud jst ne zastopm . referendum je varovalka. če nekdo nezna krmarit med tem naj se umakne.

nanpots: Butec si ti, če ne vidiš da nismo proti referendumom. Smo pa proti zlobrabi referendumov. Sam sem se udeležil skoraj vseh referendumov. Jaz svojo volilno pravico jemljem zelo resno. V bistvu si želim nekakšne varovalke kot je prag za vstop v parlament.

ZaphodBB pa koji si ti lolek da si še brez avtarja a si sterilen? ;~P
referendum ne more bit zlorabljen. tud ni panike če se gre tja.
erjavec sploh ni neumen. samo naučil se je da ne bo več na okopih ter prvih kateri bo kriv za delo vlade. zgleda da hoče neka fair play zagotovila.
nanpots: Butec si ti, če ne vidiš da nismo proti referendumom. Smo pa proti zlobrabi referendumov. Sam sem se udeležil skoraj vseh referendumov. Jaz svojo volilno pravico jemljem zelo resno. V bistvu si želim nekakšne varovalke kot je prag za vstop v parlament.
referendum ne more bit zlorabljen. tud ni panike če se gre tja.
Morda sem naiven, samo mislim, da Erjavec ni spet tako neumen kot zgleda, in bo v katerikoli vladi vsaj poskusil naredit kaj pametnega, kaj je pametno za njega, je pa drug problem. Pri pokojninah bo težil, ampak verjetno bo tudi popustil, če bo v zameno dobil šparanje in/ali red še kje drugje. Če bi popustil pri pokojninah, drugi pa denar zapravljali za NLB-je in podobno, bi bil pa res neumen, v tem primeru, če ostane v vladi, ga čez 4 leta ne bo več nikjer, in to ve.
erjavec sploh ni neumen. samo naučil se je da ne bo več na okopih ter prvih kateri bo kriv za delo vlade. zgleda da hoče neka fair play zagotovila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()

Ramon dekers ::
@Imagodei:
1. Cvikl plagiator,
2. Simona Dimic velepoštenjakinja,
3. Katarina Kresal in njena žlahta,
4. Zoran Thaler borec za pravice korporacij,
5. Jaklič plagiator,
6. Gregor Golobič pošteni kapitalist,
7. "Afera Patria" - Sistemska tehnika in njeni lumpi,
8. Notranja ministrica se po avtocesti vozi 200 na uro,
9. Patrick Vlačič se po avtocestah vozi "z lučko" ker taka gospoda pač ne bo čakala skupaj z drugimi državljani,
10. Katarina Kresal kupuje avte brez davka,
11. Miro Senica + Igor Pogačar == SIB Banka,
12. Zoran Janković in izzigravanje podizvajalcev,
13. Ivan Zidar,
14. Urad predsednika države razsipava z davkoplačevalskim denarjem,
...
Sami velepoštenjaki...
Mene ne moti, da imaš mnenje kakršno imaš. Ampak, da pod zastavo politične propagande hliniš nek intelektualizem in objektivnost, hkrati pa neprestano trobiš točno tri zadeve (Patria, Velikovec, Janša se ne zna obnašat). Pri tem se strinjam, da če je Janša vodil koruptivno igro in mu dokažejo naj ga strpajo v zapor, drugače bi se za dobro Slovenskega naroda lahko umaknil, ker se res ne zna obnašat.
Da mi boš pa zaslepljenost očital, krščenduš.
tebi se pa da...

Karaya 52 ::
Petric pravkar Jankovica 15 minut ucil o vejah oblasti, pravni drzavi in njegovi interpretaciji le te.

leiito ::

V nagovoru ob proslavi. Sicer ni rekel, "Zoki, glej, nea gre tak", se je pa vedelo, na koga to leti. Jajota je tudi malo kresnil, z izjavami, da pavsalne obsodbe sodisc niso ok.

V nagovoru ob proslavi. Sicer ni rekel, "Zoki, glej, nea gre tak", se je pa vedelo, na koga to leti. Jajota je tudi malo kresnil, z izjavami, da pavsalne obsodbe sodisc niso ok.
tuki bi moral kresnt tud cerarja pa njegovo muti ker ni on ocenjevalc demokracije ob enem pa poučuje na pravnem faksu. pa ne da Petriča kej dost šimfam.

Mr.B ::
narguta, sej tudi vladni trojček je imel program križnih interesov, pa je kar šlo

Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:

nea gre tak? Cute je ta štajerski akcent, ampak dolenjski je tisti, ki simbolizira vse slovensko; poštenega, klenega kmeta, ki ga rad da na zob. Ob tem je zanimivo, da je v času svojega mandata Janša-san govoril že skoraj za poročile, kasneje pa najbrž odpustil speech therapista in zdaj spet rahlo vleče na Grosuplje.

Meni je bil govor precej vsec, dosti nabijanju o pravu, ampak imo niti minuto prevec. Dovolj akademsko, aktualno in malo robustno, vsekakor nekaj drugega kot sluz drugorazredne prostate. Narecje ni bilo ravno stajersko, tudi gorenjsko ne, ker s kritikami pravne drzave ni ravno sparal. Zborna slovenscina, popredalckana z lepim vrstnim redom stavcnih clenov, intonacija malo odrezava, ampak to daje pridih klenosti in vonj rodne grude.

btw, kot kaže je bil Zokitovo načrtovano veliko presenečenje Janez Potočnik, ki je prinesel iz Bruslja domov črno piko v beležki, ampak Potočnik (tako Požarr) je zavil še desno na obisk k Virantu. Le zakaj?

LuiIII ::
No so se pa pri SDS-u končno odločili za potezo dneva. Pričakovano. Vprašanje pa če bo uspešno. Mi je pa osebno bolje tako kot, da bi po morebiti (verjetno) propadlih Jankovićevih "pogajanjih" se prikazal Janša kot neki mesija.
Seveda bodo sedaj v PS začeli jokati, da ni fer, da so zmagovalci,... ampak mislim, da po treh tednih pogajalskih dram lahko tudi kdo drug poiskusi. Virant se je začel nekako po pahorsko zapletati v svojem silno aktivnem pogajalskem slogu in se zapletati v položaj, ko res ne bo mogel povleči na nobeno stran, ne da bi izgubil verodostojnost.
Kar pa je pri vsej zadevi res najbolj twisted je pa to, da bo morda imel predsednik Turk možnost predlagati mandatarja, ki ni dobil relativne večine! Tako kot je sanjal o tem pred volitvami. Priceless!
Mater, zmanjkalo mi je pistacij!
Seveda bodo sedaj v PS začeli jokati, da ni fer, da so zmagovalci,... ampak mislim, da po treh tednih pogajalskih dram lahko tudi kdo drug poiskusi. Virant se je začel nekako po pahorsko zapletati v svojem silno aktivnem pogajalskem slogu in se zapletati v položaj, ko res ne bo mogel povleči na nobeno stran, ne da bi izgubil verodostojnost.
Kar pa je pri vsej zadevi res najbolj twisted je pa to, da bo morda imel predsednik Turk možnost predlagati mandatarja, ki ni dobil relativne večine! Tako kot je sanjal o tem pred volitvami. Priceless!
Mater, zmanjkalo mi je pistacij!

http://www.mddsz.gov.si/si/medijsko_sre...
Opa Janković, človek s socialnim čutom je začel z ukrepi na področju sociale!
Poleg tega je interventni zakon določil, da se osnovni znesek minimalnega dohodka zvišuje z 230,61 EUR na 260,00 EUR in ne na 288,81 EUR, kot sicer predvideva Zakon o socialno varstvenih prejemkih, ki se začne uporabljati 1. januarja.
Opa Janković, človek s socialnim čutom je začel z ukrepi na področju sociale!
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

Če pogledamo čisto matematično. Če gre Virant v desno vlado je vendarle druga najmočnejša koalicijska stranka. To je nekaj povsem drugega kot šele tretji po moči v koaliciji z Jankovićem. Tako v praksi kot tudi medijsko, je to bistvena razlika...
Seveda ne. Ni toliko pomembno koliko je koalicijskih strank, kolikor njihova programska sorodnost in zaenkrat še skrite agende. Če bo treba bo Zoki čez noč največji borec proti korupciji, ki bo naenkrat prepoznana kot problem (ker je šlo itak samo za to kako velik je ta problem), obljubljal bo umik politike iz gospodarstva in zagovarjal portfeljsko lastništvo, proračunski plus, DDV je bil verjetno že od začetka mišljen kot kompromis in zato Zoki lahko trobi kako sta programa v bistvu enaka.
SDju Zoki obljublja, da bo SD v novem združenem listju enakopraven partner, itak, del SDja itak komaj čaka, da jim Pahor neha rušiti plane.
Ključen je vsekakor Virant, njegova lista sama odloča ali bo vladala levica ali desnica in mislim, da je vseeno Janša, če ne drugega, bolj predvidljiv in zanesljiv partner. Problem in destabilizator desne (oz vsake) koalicije je lahko Rjavi vranec, ki mora dajati vtis, da po divjem zahodu lovi tiste, ki so pokradli denar za penzije, ampak kaže se kot izkušen politik, ki ve, da se stvari obračajo, pridobil pa si je tudi kar nekaj političnega kredita z rešitvijo zapleta v DZ.
V normalnih razmerah tu ne bi bilo dileme, desna koalicija do Božiča, ampak ponoči pridejo palčki, ki šepetajo nespodobne ponudbe in pletejo intrige.
Koalicija

"V normalnih razmerah tu ne bi bilo dileme, desna koalicija do Božiča, ampak ponoči pridejo palčki, ki šepetajo nespodobne ponudbe in pletejo intrige."
Ne vem, če je desno koalicijo še mogoče ustaviti. Vse se premika v to smer-zaenkrat.
Zadevo se pelje sicer počasi, da se ne razburi preveč tistih iz Fužin, in ostalih, nekej jih je tud s tega foruma, ki zadevo ne bodo sprejeli lepo-po moje. Mislim na Okapija, imagodei-ja...itd....
Poleg tega levica nima večine v parlamentu, ne vem zakaj bi moral biti mandatar Zoki.
Ne vem, če je desno koalicijo še mogoče ustaviti. Vse se premika v to smer-zaenkrat.
Zadevo se pelje sicer počasi, da se ne razburi preveč tistih iz Fužin, in ostalih, nekej jih je tud s tega foruma, ki zadevo ne bodo sprejeli lepo-po moje. Mislim na Okapija, imagodei-ja...itd....
Poleg tega levica nima večine v parlamentu, ne vem zakaj bi moral biti mandatar Zoki.
Zgodovina sprememb…

Še ena Zokitova izjava tedna, po pogovoru z LVG:
mogoče se nismo razumeli kaj piše med vrsticami.
mogoče se nismo razumeli kaj piše med vrsticami.

"Še ena Zokitova izjava tedna, po pogovoru z LVG:
mogoče se nismo razumeli kaj piše med vrsticami."
Če si gledal tist video, v katerem "Rop napizdi Zokja", v njem je lepo razvidno, da zna Zoki tud lepo "puzat", ko je treba.
mogoče se nismo razumeli kaj piše med vrsticami."
Če si gledal tist video, v katerem "Rop napizdi Zokja", v njem je lepo razvidno, da zna Zoki tud lepo "puzat", ko je treba.

Gledal, ampak včeraj v Pogledih, tole danes, počasi me začenja Zoki spominjati na Martina Strela

"Gledal, ampak včeraj v Pogledih, tole danes, počasi me začenja Zoki spominjati na Martina Strela"
Misliš intelektualno ali kako drugače?

"tale tema gre v smeri: male in velike blodanje poraženih desničarjev."
Nikoli ne reci nikoli. Z Zokijem je konc v vsakem primeru. Njegov največji domet je vlada z uporabnim rokom 3 mesecev.
http://www.reporter.si/slovenija/obvoz-...
Nikoli ne reci nikoli. Z Zokijem je konc v vsakem primeru. Njegov največji domet je vlada z uporabnim rokom 3 mesecev.
http://www.reporter.si/slovenija/obvoz-...
Zgodovina sprememb…

in blodnje se nadaljujejo...
kdo je največji luzer volitev? Janša ane. Izgubil, kar se ni dalo izgubit. Pika.
kdo je največji luzer volitev? Janša ane. Izgubil, kar se ni dalo izgubit. Pika.

Lonsarg ::
Janša ima še najmanj z vsem, kar se trenutno dogaja. Zdaj igrajo igro Virant,Desus,SD in predvsem PS.

"Gledal, ampak včeraj v Pogledih, tole danes, počasi me začenja Zoki spominjati na Martina Strela"
kako drugače npr?
sicer pa krasna slika, tudi če bi jo kazal skupaj s slikama Zokita in Pahorja pigmejcem bi takoj rekli: apolitik, politik, državnik.

"kdo je največji luzer volitev? Janša ane. Izgubil, kar se ni dalo izgubit. Pika."
"Janša ima še najmanj z vsem, kar se trenutno dogaja. Zdaj igrajo igro Virant,Desus,SD in predvsem PS."
Ma zdej so glavni SLS, Desus in Virant. Trenutno se premikajo v desno, ko se bojo, če se bojo začeli v levo, prec odletita Desusu in SLS...
Upam da vam je to jasno. Dokler bo šel trojček v desno, bo obstajal.
Je pa res, da so levičarji nepopravljivi optimisti.
"Janša ima še najmanj z vsem, kar se trenutno dogaja. Zdaj igrajo igro Virant,Desus,SD in predvsem PS."
Ma zdej so glavni SLS, Desus in Virant. Trenutno se premikajo v desno, ko se bojo, če se bojo začeli v levo, prec odletita Desusu in SLS...
Upam da vam je to jasno. Dokler bo šel trojček v desno, bo obstajal.
Je pa res, da so levičarji nepopravljivi optimisti.
Zgodovina sprememb…

Zdaj igrajo igro Virant,Desus,SD
Ti trije bodo igrali tako ali tako do naslednjih volitev.
Nobenemu mandatarju ne bo lahko. Niti Jankoviču, Janši ali nekomu tretjemu.
Tako da zame bo tisti, ki bo sprejel mandatarstvo v bistu "poraženec". Zajebani cajti so pred nami.
Pa tele blodnje iz Reporterja in Politikisa... lepo prosim, ne limat tega tukaj gor... tole dvoje sta SDSejevska trobila.
Oziroma, če le... potem limaj še Reporterjeve napade na Viranta. Kakšen mesec nazaj. Za kozlat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()

"Tako da zame bo tisti, ki bo sprejel mandatarstvo v bistu "poraženec". Zajebani cajti so pred nami."
Niti ne. Slovenja ma še manevrski prostor. Seveda pa ne mislim s tem pufanje za črno luknjo namest za razvoj. Za nova delovna mesta.
"Oziroma, če le... potem limaj še Reporterjeve napade na Viranta. Kakšen mesec nazaj. Za kozlat."
Virant je pač odšel v kritičnem momentu, to je menda jasno, da mu ne bojo ploskali.
Če bi šel zdej Pahor iz SD s par poslanci...pa bi mu verjetno grozili z linčem.
Niti ne. Slovenja ma še manevrski prostor. Seveda pa ne mislim s tem pufanje za črno luknjo namest za razvoj. Za nova delovna mesta.
"Oziroma, če le... potem limaj še Reporterjeve napade na Viranta. Kakšen mesec nazaj. Za kozlat."
Virant je pač odšel v kritičnem momentu, to je menda jasno, da mu ne bojo ploskali.
Če bi šel zdej Pahor iz SD s par poslanci...pa bi mu verjetno grozili z linčem.

"Zajebani cajti" tako ali tako, Estonija je imela sredi 90ih 10x manjši GDP od nas, sploh ne čutijo recesije, GBP in standard že leta konstantno rasteta.
Problem je, da lahko iz "zajebanih cajtov" nastane res kaos, lahko pa par let sicer jemo travo, ampak če vidimo, da jo tudi drugi, in da je zadaj neka vizija, je to sprejemljivo. Ljudi ne moti revščina toliko, kolikor jih motijo socialne razlike, še posebej nepravične.
Res pa je, da lahko random event poruši še tako dober plan. Npr., par penzionistov vidi vrste v NLB, po povratku v dom povejo to drugim in malo dramatizirajo, naslednji dan gre cel dom po svoje prihranke v NLB, začnejo se klici, v dveh dneh se sesuje bančni sistem.
Problem je, da lahko iz "zajebanih cajtov" nastane res kaos, lahko pa par let sicer jemo travo, ampak če vidimo, da jo tudi drugi, in da je zadaj neka vizija, je to sprejemljivo. Ljudi ne moti revščina toliko, kolikor jih motijo socialne razlike, še posebej nepravične.
Res pa je, da lahko random event poruši še tako dober plan. Npr., par penzionistov vidi vrste v NLB, po povratku v dom povejo to drugim in malo dramatizirajo, naslednji dan gre cel dom po svoje prihranke v NLB, začnejo se klici, v dveh dneh se sesuje bančni sistem.

eh, bank run..nč bat... bodo že američani "na skrivaj" posodili kako miljardo, dve tri... pa se bo umirilo.

Zdaj igrajo igro Virant,Desus,SD
Ti trije bodo igrali tako ali tako do naslednjih volitev.
Nobenemu mandatarju ne bo lahko. Niti Jankoviču, Janši ali nekomu tretjemu.
Tako da zame bo tisti, ki bo sprejel mandatarstvo v bistu "poraženec". Zajebani cajti so pred nami.
Pa tele blodnje iz Reporterja in Politikisa... lepo prosim, ne limat tega tukaj gor... tole dvoje sta SDSejevska trobila.
Oziroma, če le... potem limaj še Reporterjeve napade na Viranta. Kakšen mesec nazaj. Za kozlat.
To je pa eden ostankov socializma, avtocenzura, novinarji in uredniki sploh ne rabijo navodil, delajo to, kar mislijo, da bo všeč tistim, ki utegnejo odločati o njegovi usodi in eto nebuloz.
Poglej kakšen obrat za 180 stopinj je na stara leta moral narediti Janez Markeš. Nekaj je mutil pri pridobivanju stanovanja, grozilo mu je, da izgubi flat, službo, morda kasira še kako ovadbo, čez noč je iz največjega fana od Janšata postal njegov najbolj fanatični kritik. Pa dvomim, da mu je moral kdorkoli razlagat koliko je ura.