☰

» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
220 / 223
»»

denabiker ::

Kaj ste proti kloru, heh veselo ga imamo v pitni vodi, vsi vemo, da je strup, pa ga veselo uporabljamo. Da bi šli na drug sistem ala UV, ozon, pri nas pravijo, da je predrago in zato veselo uproabljamo cenen klor, kljub temu, da vemo, da je problematičen. Še večja štala nastane, ko klor reagira z drugimi snovmi v vodi in nastajajo zelo problematične spojine, ki povzročajo celo raka, dokazano. Številne države ne uporabljajo klora.

floyd1 ::

V našem koncu ga menda uporabljo samo še za občasno dezinfekcijo, ne dodajajo klora non-stop. Včasih pa so ga res.

redtech ::

A ni tako, da klor izhlapi iz vode?

enavlaka ::

redtech je izjavil:

A ni tako, da klor izhlapi iz vode?

Če vodo prevreš izhlapi raztopljen, nezreagiran klor. Spojine, ki jih je naredil, pa ostanejo.

denabiker je izjavil:

Kaj ste proti kloru, heh veselo ga imamo v pitni vodi, vsi vemo, da je strup, pa ga veselo uporabljamo. Da bi šli na drug sistem ala UV, ozon, pri nas pravijo, da je predrago in zato veselo uproabljamo cenen klor, kljub temu, da vemo, da je problematičen. Še večja štala nastane, ko klor reagira z drugimi snovmi v vodi in nastajajo zelo problematične spojine, ki povzročajo celo raka, dokazano. Številne države ne uporabljajo klora.

Večina vodovodov ima še vedno backup sistem kloriranja, pa isto bazeni.
Voda v sloveniji je pitna, vendar ni vedno neoporečna, zato bo klor vedno tu.
UV ni efektiven za vse, ozonski sistemi pa so predragi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

starfotr ::

denabiker je izjavil:

UV imaš lahko edino v primeru, da imaš cevovod brezhiben. Drugače se ti vmes preden pride voda do končnega uporabnika ponovno onesnaži.

Natrijev hipklorit ali klor v plinasti obliki so povsem sprejemljive zadeve za dezinfekcijo pitne vode.

So pa resnična neumnost za uporabo pri jajcih, mesu itd.

Klor in amonijak nista neumnost ampak nujnost pri nizkokvalitetni hrani. Brez dezinfekcijskih in antibiotičnih sredstev lahko pozabiš na nuggetse, poli salame in podobne produkte iz odpadnega materiala.

Magic1 ::

E250, ki je natrijev nitrit, je praktično v vseh salamah, klobasah neglede na kvaliteto. Praktično je le pršut brez.
Magic

feryz ::

Trgovinskih ja.
Zanimivo je, da imajo domače salame tudi izjemno dolg rok, vakumsko zaprte so komot tudi leto dni v hladilniku. In nimajo popolnoma nič od tega.
Meso in sol, to je vse kar je noter.

Doma narejena roba ima čisto drugačne in seveda dražje sestavine, kot pa nizkocenovne industrijske smeti. Govorimo o faktorju 10-20x ceneje/dražje.

enavlaka je izjavil:

Klor in amonijak nista neumnost ampak nujnost pri nizkokvalitetni hrani. Brez dezinfekcijskih in antibiotičnih sredstev lahko pozabiš na nuggetse, poli salame in podobne produkte iz odpadnega materiala.

Čez lužo da, pri nas je to precej drugače.

Za odstranjevanje površinske kontaminacije proizvodov živalskega izvora se uporablja pitna voda oziroma čista voda; druge snovi morajo biti posebej odobrene.

kuglvinkl ::

U glavnem, misl8m, da sem bil letos 2x v Hoferju. Ne pogresam.
Your focus determines your reallity

Boš pogrešal ko bodo police na splošno prazne. Ne skrbi, prihaja čas vsesplošnega pomanjkanja.

tony1 ::

feryz je izjavil:

Trgovinskih ja.
Zanimivo je, da imajo domače salame tudi izjemno dolg rok, vakumsko zaprte so komot tudi leto dni v hladilniku. In nimajo popolnoma nič od tega.
Meso in sol, to je vse kar je noter.

Tole po moje ne drzi. Morajo imeti nitrite, da pobijejo potencialne parazite svinjskega mesa, ki so smrtno nevarni.

Magic1 je izjavil:

E250, ki je natrijev nitrit, je praktično v vseh salamah, klobasah neglede na kvaliteto. Praktično je le pršut brez.

Drzi. Tak pršut je trgovska znamka Mercatorja, pa še zelo okusen je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

To te trgovci učijo.
Mi pa že od pamtiveka tako jemo.
In še naprej bomo.

tony1 ::

Sanja svinja kukuruz, koruza ima pa nitrate :D

Po mojem je tvoj mesar pametnejši kot ti da vedeti. Za govedine ne vem, ampak danes se svinjino daje v vse salame, in mesarja, ki bi to delal brez nitratov preprosto ni.

starfotr je izjavil:

Boš pogrešal ko bodo police na splošno prazne. Ne skrbi, prihaja čas vsesplošnega pomanjkanja.

Ne, ne prihaja. Ce pa bi, pa specificno Hoferja ne bi pogresal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

Takrat bi po kvas in sekret papir letel tudi v hofer, če bi pa po nekem naključju še imeli.

Nebi. In ne pametuj...

mtosev ::

Tisti, ki hodite v hofer a ste mogoče opazili, da imajo vanilla colo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Kaj ko bi ti šel v trgovino in kupil malo prave vanilije in jo dal par kaplic v colo? Res da je draga, samo naravna je tudi boljša. Lahko pa vzameš fake vanilijo, ki je v coca coli in je zaston. Not si jo daš po želji...
https://online.spar.si/p/vanilijev-ekst...
https://online.spar.si/p/aroma-vanilija...
Magic

Kretencr ::

Jaz sem danes kupil coca cola vanilla, bila je zelo dobra do sedaj sem popil dve. Ne si mešat sam se boš zastrupil.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

mojsterleo ::

kuglvinkl je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ne, ne prihaja. Ce pa bi, pa specificno Hoferja ne bi pogresal.

Prejšnji petek sem šel v enega od Hoferov v Ljubljani (drugega kot ponavadi…).
Pred trgovino je bilo ob 15.15 uri cca 10 avtomobilov. Sem se že ob prihodu na parkirišče spraševal, če je trgovina sploh odprta.
Ko pridem noter je bila dobesedno prazna trgovina. Še prodajalke niso imele kaj za počet in so glancale regale in stekelca v samopostrežnem regalu za kruh. Preslišal sem tudi pogovor dveh prodajalk da je zadnje čase nekam ful malo strank. No shit sherlock?! Saj ni kaj za kupit. Prazna trgovina, ista roba razvlečena čez več regalov da zgleda bolj polno. Zadaj pri tehniki in oblekah vse prazno. Zamrzovalniki napol prazni. Svetla točka edino kruh in sadje in zelenjava - celo nekaj ponudbe.
Ne morem reči drugega kot da sem mislil, da bom v tem Hoferu dobil to kar sem iskal v lokalnem. Nič. Nada. Nula. Zero (pa ne kola kola zero - te sploh nimajo). Razočaran odšel, pustil v trgovini manj kot 10 eurov. Včasih mi je bil Hofer super trgovina, veliko boljši od Lidla in Eurospina. Zdaj so pa zelo nizko padli. Če bi jutri v Šiški odprli še Eurospina, bi šel raje vanj kot pa v Hofera.

Zgodovina sprememb…

Glede kruha je zelo odvisno od posamezne prodajalne. V naši redno že ob 18h pol stvari manjka.
Magic

Ganon ::

Smo že predebatirali, ampak sem še vedno šokiran. Takšnega strela v prazno ne pomnim. Kupcev je v trgovinah v moji bližini bistveno manj, se vidi že po številu avtomobilov. Tja hodim samo še po nekaj stvari in to na vsake kvatre enkrat, da si naredim zalogo. Spari in ostale trgovine v okolici, so vedno polne. Res so bedaki.

mtosev je izjavil:

V dveh niso imeli

BuDi79 ::

starfotr je izjavil:

"Boste videli, še vse boste jedli!" , prababica, 1986

EU_zamašek- ::

Kaj kritizirate ... sem videl zelo ugodne predpražnike, velike, z gumo spodaj, za 2,29e ali nekaj takega ... V treh barvah, celo ovalni zmes ... zmanjkali v enem dnevu.

Sicer ja, zamenjali kvas, prej 20c, sedaj 19c, ampak zanič ... kruh kot beton.

In police napol prazne. Če bo tako naprej, bo konec z njimi pri nas čez 3 leta.

Tody ::

Pri nas razen tega da so police res malce bolj prazne, folk kr ne odneha vsak petek gužva notr k da kej dajajo zastojn. Je pa treba vedit da so diskont, načeloma je bil njihov core biznis najdit ugodne ponudbe po eu in jih pripeljat v vse trgovine. Ala na nizozemsko pride ladija z zmrznjenimi škampi in se ji orginalni kupec odpove in oni to kupijo in razpeljejo v vse trgovine in imajo "morske dni". Tega za tako ceno seveda ne morejo zagotavljati. Zato pač lastni brandi, kjer lahko menjajo dobavitelja ne pa znamke.

floyd1 ::

Strel v koleno je bila ta sprememba po mojem. V "našega" kadarkoli pridem - prazen, 10 ljudi v celi trgovini. Na blagajni si ali prvi ali drugi. Še pred letom dni je bilo zelooo drugače. Omenim enkrat trgovki, pa pravi, da sem samo tako naletel. Ja, šur, že več kot pol leta "naletim tak".
Midva greva tja le še po kake malenkosti...

karafeka ::

Da hitro prideš na vrsto pri blagajni, je celo prednost :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Pithlit ::

karafeka je izjavil:

Da hitro prideš na vrsto pri blagajni, je celo prednost :)

Ti ne pomaga dosti če ne najdeš kar iščeš.

Avstrijski in italijanski pa lepo po starem naprej. Ni da ni.
Life is as complicated as we make it...

Master_Yoda ::

Ne najdem posebaj teme za Lidl in moram ta late-stage capitalism trik pokazati. V aplikaciji si izberes katera je tvoja "main" trgovina. Imajo podatke kje ti stuff kupujes. Nato ti pa v aplikaciji kazejo kupon ki velja v 4 trgovinah v Ljubljani, ti pa si iz drugega konca Slovenije. To prav ciljajo na to da bo folk vzel ceprav drugace ne bi, potem pa spregledal da kupon ne velja.

P.S. Sam nisem nasedel, ker sem prebral prej.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

To je za res une k lovijo cente... Kaj da fak iz lidlove pekarne se splača s kuponi kupovat? 10 žemelc ? Namesto 2 euro, 1,6...

Master_Yoda ::

Finta je v tem da folk, ki drugace nebi vzel tega, to vzame.
Dovie'andi se tovya sagain.

Ta je pa kar grda fora, da ti kaže kupon, ki vela nekje drugje kjer kupuješ.
Magic

delavec44 ::

Zakaj pa ne. Saj lahko imaš službo v Lj in greš tja na malico. Pa piše na veliko kje velja drugače.

MrStein ::

To ni veliko ampak droben tisk.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Danes sem bil v Leclerku v Ljubljani - imajo Coca Colo vanilija 1,25 litra za 2,89 eur. Tudi manjše dozice v pločevinkah.
Pa Java Monsterje za 6 eur. :|

Kretencr ::

Jupiii diabetessss

Zgodovina sprememb…

mojsterleo je izjavil:

Danes sem bil v Leclerku v Ljubljani - imajo Coca Colo vanilija 1,25 litra za 2,89 eur. Tudi manjše dozice v pločevinkah.

Fajn. Jaz sem v Mariboru. A kdo ve, če ima mariborski Leclerc colo?

Pithlit ::

mtosev je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Pejd pa poročaj ane? Al naj grem jaz namest tebe? Cel dan nimaš kaj delat, da pa bi svoje leno rit premaknil... To pa ne.
Life is as complicated as we make it...

deepsick ::

Ali pa vsaj ffs!

mtosev je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Lahko jutri vprašaš na njihov mail ali telefon.

karafeka ::

Pithlit je izjavil:

mtosev je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Pejd pa poročaj ane? Al naj grem jaz namest tebe? Cel dan nimaš kaj delat, da pa bi svoje leno rit premaknil... To pa ne.

Lahko pa skupaj gresta v shopping? Kaj pa veš, bi ti obrnilo življenje za 180st, pa bi postala bolj prijazna, da ne rečem človeška.

nejc_nejc ::

Črni DILDO je izjavil:

Smo imeli pač kurnik in 1000 kur. Zdaj imamo pa 100 kur v kurniku.

sm mislil, da je omejen na 90:))

Jaz sem hotel včeraj po čedar. Saj veste, uletiš, zagrabiš 10 paketov sira (če ga, po čudežu, sploh imajo), pasaš mimo blagajne in si fertik.
Ko sem zavil na parking, sem že od daleč videl, da obratuje ena cela blagajna in pred njo kakih 15 ljudi.
Torej sem se tej avanturi mirno odrekel in odpujsal čez cesto, kjer imajo normalen način delovanja.
Tako da ja, ne vem če imajo vanila colo, karkoli že to je.

delavec44 ::

V Lidlu je dober cheddar. Pa še avtomatske blagajne imajo.

SambaShare ::

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

mtosev je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Lahko pa skupaj gresta v shopping? Kaj pa veš, bi ti obrnilo življenje za 180st, pa bi postala bolj prijazna, da ne rečem človeška.

:))

Alexius Heristalski ::

karafeka je izjavil:

Ma ne, res je ibr smešno, da Mariborčan sprašuje na forumu, če ima Leclerc MB nek izdelek na zalogi.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Sem bil v Leclercu 11.9 pa je niso imeli. Tak da zato sprašujem.
««
220 / 223
»»