Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
enavlaka ::
Kudoz da brišete odgovore, očitnega trola pa hvalite. Bizarno. "Izkoriščevalski kolaborator" je ok za pravila?
In potem moderatorji svetujete naj trole ignoriramo...
ps. Jaz pokličem osebnega zdravnika in mi odpre bolniško. Kdo kaj presoja?
Na neki točki človek obupa razlagati osnove delovanja urejene države in te preprosto popredalčka, tam kamor sodiš, za kar si si čisto sam kriv.
Kje si bil, ko sem rabil koristit dopust, ker dohtarca ni hotla odprt bolniške?
Kje si bil, ko ti odobri samo 3 bolniške dneve, čeprav rabiš več za okrevanje?
Kje si, ko zboliš za vikend/praznike/dopust in od tega nimaš nič?
Na kratko, nimaš pojma kaj govoriš, niti se ne zavedaš, da ljudje hodijo na šiht z uničenimi koleni/sklepi/poškodbami živcev, čakajo na operacije leta in leta in tako naprej...
Ti vidš samo tisto kar hočeš videti, to, da maš izgovor, da pljuvaš po sodelavcih in se delaš pametnega.
Tema vsekakor ni namenjena temu, vendar tvoje izjave je treba obravnavati najstrožje, ker škodiš vsem, pa tudi sam sebi.
Eden je celo napisal, da ni prav, da nimajo tisti na bolniški nič manj od zdravih. Očitno še bolniške ni videl, sam imaš na bolniški 80% ali celo 70% plače. Kar se običajnemu človeku konec meseca zelo pozna.
Nadomestilo dobiš šele s urejenimi papirji. Če živiš v najemu to pomeni to: Pokuril si cel dopust. Ko dobiš nadomestilo plače, ugotoviš, da je komaj za plačilo najemnine. Hrano, zdravila, elektriko in ostalo si moraš sam plačat ali pa doplačat in na koncu životariš, čeprav je po zakonu in pildekih vse "urejeno".
V vsem vmesnem času si v bolečinah, ker čakaš na operacijo.
Nekateri se obnašajo, kakor, da so supermani, pa se ne zavedajo, da bodo pri 60 zbiti enako kakor vsi ostali reveži.
delavec44 ::
Jaz sem čisto sposoben videti več zadev. Ampak ena slaba stvar ne opravičuje druge. Pljuvam izrecno le po tistih, ki bolniško vzamejo, ko niso bolni.
Komu s tem škodim? Ne zagovarjate povsod pravne države in upoštevanje zakonov in pravil?
Komu s tem škodim? Ne zagovarjate povsod pravne države in upoštevanje zakonov in pravil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ganon ::
Tema se je iz Hoferjeve ponudbe tehničnih izdelkov, prelevila v debato o prehrambenih izdelkih, založenosti trgovin, plačah, zdaj že o bolniških odsotnostih. Naj nekdo prestavi v ložo.
kuglvinkl ::
Tema se je iz Hoferjeve ponudbe tehničnih izdelkov, prelevila v debato o prehrambenih izdelkih, založenosti trgovin, plačah, zdaj že o bolniških odsotnostih. Naj nekdo prestavi v ložo.
Ma ne, njhova ponudba je tolk u ku***, da nima smisla več govort o tem, razen tega, kolk je u ku***.
Tko da smo presedlali na povezane teme.
Your focus determines your reallity
Ponudba se počasi izboljšuje nazaj.
Da se vrnem na topic, zanimivo branje.
https://www.dnevnik.si/nedeljski/aktual...
TL;DR
V Sloveniji je bolniških odsotnosti rekordno veliko -- v zadnjih letih je izgubljenih več kot 20 milijonov delovnih dni zaradi bolniškega staleža, kar povzroča velike stroške za gospodarstvo, zdravstveno blagajno in delodajalce.
Država in strokovnjaki napovedujejo več nadzora nad bolniškimi odsotnostmi, tudi pri javnih uslužbencih -- kar prej praktično ni bilo mogoče. To vključuje boljši nadzor s strani ZZZS in tudi detektivsko preverjanje, kadar je sum zlorab.
Statistika kaže, da so javni uslužbenci povprečno dlje odsotni kot zaposleni v gospodarstvu (19 dni proti 13 dni v povprečju). A to ne pomeni nujno, da gre za zlorabe -- vzrok je bolj kompleksen in vključuje zdravstvene, socialne in delovne dejavnike.
Strokovnjaki poudarjajo, da je treba bolniške odsotnosti razumeti širše kot le "problem zlorab" -- vključuje demografske spremembe, organizacijo dela, težave pri dostopu do zdravljenja in skrb za bolne družinske člane. Bolniški stalež torej ni samo finančni problem, temveč tudi družbeni in zdravstveni izziv.
Da se vrnem na topic, zanimivo branje.
https://www.dnevnik.si/nedeljski/aktual...
TL;DR
V Sloveniji je bolniških odsotnosti rekordno veliko -- v zadnjih letih je izgubljenih več kot 20 milijonov delovnih dni zaradi bolniškega staleža, kar povzroča velike stroške za gospodarstvo, zdravstveno blagajno in delodajalce.
Država in strokovnjaki napovedujejo več nadzora nad bolniškimi odsotnostmi, tudi pri javnih uslužbencih -- kar prej praktično ni bilo mogoče. To vključuje boljši nadzor s strani ZZZS in tudi detektivsko preverjanje, kadar je sum zlorab.
Statistika kaže, da so javni uslužbenci povprečno dlje odsotni kot zaposleni v gospodarstvu (19 dni proti 13 dni v povprečju). A to ne pomeni nujno, da gre za zlorabe -- vzrok je bolj kompleksen in vključuje zdravstvene, socialne in delovne dejavnike.
Strokovnjaki poudarjajo, da je treba bolniške odsotnosti razumeti širše kot le "problem zlorab" -- vključuje demografske spremembe, organizacijo dela, težave pri dostopu do zdravljenja in skrb za bolne družinske člane. Bolniški stalež torej ni samo finančni problem, temveč tudi družbeni in zdravstveni izziv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
tony1 ::
" V Sloveniji je bolniških odsotnosti rekordno veliko -- v zadnjih letih je izgubljenih več kot 20 milijonov delovnih dni zaradi bolniškega staleža, kar povzroča velike stroške za gospodarstvo, zdravstveno blagajno in delodajalce."
Rekordno, ker jih je bilo prej slučajno manj? Nakladajo.
Sploh bizarno je še, kako o tem razpreda ZZZS, kot da jih prvih 30 dni kaj stane. Kot da so v sluzbi delodajalcev. No, ne, niso, le vedno bolje znajo lesti v rit tistim, ka nam komandirajo državo.
S takimi razpravami samo svojo odgovornost za zdravje ljudi prenašajo iz svojih ramen - ker so tako nesposobni in nezainteresirani kaj narediti za naše zdravje - na pleča delovnih ljudi. Klinc jih gleda. Take zavarovalnice ne rabimo. Pa še dodatek za uspešnost si izplačujejo, nesposobnezi.
Rekordno, ker jih je bilo prej slučajno manj? Nakladajo.
Sploh bizarno je še, kako o tem razpreda ZZZS, kot da jih prvih 30 dni kaj stane. Kot da so v sluzbi delodajalcev. No, ne, niso, le vedno bolje znajo lesti v rit tistim, ka nam komandirajo državo.
S takimi razpravami samo svojo odgovornost za zdravje ljudi prenašajo iz svojih ramen - ker so tako nesposobni in nezainteresirani kaj narediti za naše zdravje - na pleča delovnih ljudi. Klinc jih gleda. Take zavarovalnice ne rabimo. Pa še dodatek za uspešnost si izplačujejo, nesposobnezi.
ChirkKarlie ::
Ko ti delodajalec ne uredi izsesavanja prahu recimo in ješ prah 8h na dan, da on malo prišpara.. a vi ga ne bi nazaj jebali z bolniško? Če ni druge opcije za menjavo?
Samo hipotetično.. ni vse na delavcu, inšpektorjev itak ni. Če se jim jebe za delavce naj ne pričakujejo 1000% predanost za nič od nič oz. za njihov vozni park.
Samo hipotetično.. ni vse na delavcu, inšpektorjev itak ni. Če se jim jebe za delavce naj ne pričakujejo 1000% predanost za nič od nič oz. za njihov vozni park.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
Ampak vidiš da je še večji problem v JU.
Ahh to so pa prvorazredni državljani, to ni delavec. Pust ti ta drugi planet, nihč̣e se jih ne bo lotil.
Zgodovina sprememb…
enavlaka ::
Je treba sam znat brat:
Ljudje so na bolniških ker crkavajo
Pri rakavih obolenjih, s katerimi je Slovenija nadpovprečno obremenjena v primerjavi z EU, je denimo breme prezgodnje umrljivosti kar 2,5-krat večje od bremena bolniškega staleža. Izgube torej ne nastajajo le zaradi odsotnosti z dela, temveč tudi zaradi trajnega izstopanja s trga dela in prezgodnjih smrti.
Ljudje so na bolniških ker crkavajo
Magic1 ::
Včeraj sem bil v Hoferju in Lidlu. Hofer je res v bogem stanju, kup polic in celo segmentov trgovine praznih. Pri Lidlu pa sem opazil, da so kar nekaj izdelkom dvignili ceno v zadnjih tednih. Šibkejša konkurenca je slabo za potrošnika.
Magic
Cace ::
Tudi jaz sem bil v Hoferju... hotel sem kupiti 2 platoja Laškega, pa nimajo niti tega niti Uniona. Samo svoje pivo Orel in pa kup drugih. Menda naj bi menjali proizvajalce, vprašanje, koliko slovenskih stvari bo še ostalo.
tikitoki ::
Nataliteta. Ampak imaš problem, ker večina zaposlenih v Hoferju so ženske in če so zgarane, jim ni do seksa in s tem do rojevanja, tujci pa grdi, zlobni ...
Če so pa danes ženske zgarane po 6 urah "fizičnega" dela v trgovini, ne vem kako so včasih preživeli v tovarnah pri 12h delovniku, vsaj 6 dni v tednu in v nemogočih razmerah, s slabo prehrano... Fizičnemu naporu se telo relativno enostavno prilagodi!
Ženske niso delale po 12 it v tovarnah, mogoče kakšna redka izjema.
mojsterleo ::
Včeraj sem bil v Hoferju in Lidlu. Hofer je res v bogem stanju, kup polic in celo segmentov trgovine praznih. Pri Lidlu pa sem opazil, da so kar nekaj izdelkom dvignili ceno v zadnjih tednih. Šibkejša konkurenca je slabo za potrošnika.Že par tednov opažam da je lokalni Hofer v LJ do tretjine prazen, in to zunaj rush hour. Včeraj sem bil ob 18h in je bil dobesedno opustošen. Ubogi trgovci ko so se mogli ukvarjati z jeznimi kupci. Mene moti glede pijač, izbira je iz tedna v teden manjša. Odkar nimajo Coca Cole Zero sploh nimajo niti ene pijače brez sladkorja. Zmanjkalo jim je tudi njihove energijske brez sladkorja.
So pa ta teden vsaj napopali plakat da imajo neke probleme z logistiko.
crniangeo ::
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: crniangeo ()
BuDi79 ::
A ni Aldi pred kratkim odpustil precej folka ?Hofer pa zaposluje in viša plače.
Hofer je z začetkom letošnjega leta zvišal plače vsem zaposlenim. Najvišji plačilni razred za prodajalce tako po novem znaša 2.373 evrov bruto za 40-urni teden, kar je okoli 60 odstotkov več od slovenske minimalne plače.
https://siol.net/novice/posel-danes/hof...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
tony1 ::
Nataliteta. Ampak imaš problem, ker večina zaposlenih v Hoferju so ženske in če so zgarane, jim ni do seksa in s tem do rojevanja, tujci pa grdi, zlobni ...
Če so pa danes ženske zgarane po 6 urah "fizičnega" dela v trgovini, ne vem kako so včasih preživeli v tovarnah pri 12h delovniku, vsaj 6 dni v tednu in v nemogočih razmerah, s slabo prehrano... Fizičnemu naporu se telo relativno enostavno prilagodi!
Ženske niso delale po 12 it v tovarnah, mogoče kakšna redka izjema.
Po 12 ur+ so v tovarnah delali tudi otroci, ne samo zenske.
"Od štirih do ene, od osmih do treh." Koliko ur je to?
ZveeZ ::
A ni Aldi pred kratkim odpustil precej folka ?Hofer pa zaposluje in viša plače.
Hofer je z začetkom letošnjega leta zvišal plače vsem zaposlenim. Najvišji plačilni razred za prodajalce tako po novem znaša 2.373 evrov bruto za 40-urni teden, kar je okoli 60 odstotkov več od slovenske minimalne plače.
https://siol.net/novice/posel-danes/hof...
Visa place samo na papirju.
Bi sel v detajle ampak ker imajo elemente mobinga, bi me znal se kdo preganjat, da mecem slabo luc na podjetje.
Bom pa porocal, ce se trditve kolega dejansko uresnicijo (ko vidim s svojimi ocmi novo pogodbo).
Skratka, ogabno.
Ganon ::
Torej, Hofer si upa celo na obcestnih plakatih oglaševati plače, pogoje dela ipd. ampak v resnici o vsem lažejo in vsi so tiho. Fascinantno.
Eh, mi gre na bruhanje ko berem to PR sranje in ko poznam dejansko stanje.
Seveda, dobijo visjo placo kot drugje ampak v obliki nagrade in ne kot osnovno placo. Torej, ce gre delavec na bolnisko, dobi konkretno manj. Pa tudi ta larifari od 30 urnega delovnika ne drzi povsod. Kjer imajo pomanjkanje kadra delajo lepo 40h/teden za 30h placo ter z delnim izplacilom nadur. Da bi jim dali pogodbo (oglasevano placo) za 40h pa niti v sanjah:)
Ahh, te gostilniške.
Ti ze ves:)
Edit.: sem alergicen na folk, ki daje napacne izjave in sem zato sam previden.
Ce nekaj ne vem ali ce nisem preprican, ali stvar nisem preveril, vedno uporabim besede kot so: predvidevam, verjetno, mislim, baje, kolikor mi je znano itd..
Ce pa nekaj vem iz prve roke, pa povem direkt. Kot je naprimer citirana izjava ali pa ko recem "zemlja ni ravna".
Torej to pa si preveril?
Torej to pa si preveril?
Bralno razumevanje much?
Zaenkrat ni se nic za preverjat, ker je bilo vse samo ustna komunikacija.
Ko/ce bo prislo na papir BO zadeva preverjena in takrat bom objavil, ce bo kaj za objavit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Torej to pa si preveril?
Bralno razumevanje much?
Ko/ce bo prislo na papir BO zadeva preverjena in takrat bom objavil, ce bo kaj za objavit.
Ampak, a si preveril? Hofer whistle blower. Hahaha ne se jebat
Zgodovina sprememb…
Potem ne širi laži naprej. Lahko ti z gotovostjo povem, da ti je kolega lažnivec.
A sem kj konkretnega izjavil?
Lahko, da se je zlagal (zato ne pisem detajlov). Če pa dejasnko pride do take spremembe, kot mi jo je omenil, mi bo lahko dokazal z novo pogodbo.
Vsekakor pa je tisti Hoferjev članek za medije resničen.
Si na nivoju lokalne vaščanske frizerke.
Zgodovina sprememb…
Torej to pa si preveril?
Bralno razumevanje much?
Jah ne vem kdo ima problem z bralnim razumevanjem.
"Ce nekaj ne vem ali ce nisem preprican, ali stvar nisem preveril, vedno uporabim besede kot so: predvidevam, verjetno, mislim, baje, kolikor mi je znano itd..
Ce pa nekaj vem iz prve roke, pa povem direkt. Kot je naprimer citirana izjava ali pa ko recem "zemlja ni ravna"."
Torej ne veš iz prve roke, ampak si slišal iz druge roke? Bodi eksakten, če že pišeš svoja pravila.

Pithlit ::
Torej ne veš iz prve roke, ampak si slišal iz druge roke? Bodi eksakten, če že pišeš svoja pravila.
A nisem jasno povedal? Ti ni bilo razumljivo?
Pol je problem pri tebi.
Pusti stat. Povej ko boš vedel več... on pa lahko implodira če hoče, več kot očitno je da mu je zastonj razlagat.
Life is as complicated as we make it...
A nisem jasno povedal? Ti ni bilo razumljivo?
Pol je problem pri tebi.
Definitivno nisi jasno povedal. Bluziš, da veš iz prve roke in če ne bi bil prepričan, bi to napisal. Potem pa čez par dni da je iz druge roke in ni preverjeno. Kaj je sedaj?
mojsterleo ::
A to prepucavanje okrog plač v Hoferju je nek poskus odvračanja pozornosti od dejstva, da so njihove trgovine konkretno prazne?
rs1975 ::
Zgleda so se jim dobavitelji uprli...
Tole njihovo trajno znižanje se zelo pozna na kvaliteti. Bo potrebno začet kupovat drugje...
Tole njihovo trajno znižanje se zelo pozna na kvaliteti. Bo potrebno začet kupovat drugje...