» »

NAS za domačo uporabo

NAS za domačo uporabo

Temo vidijo: vsi
««
14 / 120
»»

ge ::

leiito je izjavil:

na iOS dela DS download normalno, se pa spomnim, da je bil par mesecev nazaj ob enem od updejtov opis issue-ja nekaj takega, kar omenjaš. Preveri, če imaš updejtan app, jaz bi poskusil še ročno označiti ciljni folder, ne po defaultu.

Za Iskro pa najbrž najbolje, da greš v DSM, klikneš Support Center in se naročiš, ker dvomim, da boš ta router našel na forumu.

Še to mogoče:
https://www.synology.com/en-us/knowledg...

A ta Iskra je UPnP?

leiito hvala za odgovor. Na NAS mi je končno uspelo priti s pomočjo Quickconnecta ! Sicer zadeva dela počasi ampak za začetek pa bo.
Iskra je UPnP in v njem imam to opcijo izbrano. Torrente dam v pravo mapo vendar je očitno težava v nastavitvah določenih torrent strani (vnos gesla, varnost,...).Na uradnem Synology forumu so že spraševali po enakih težavah pa odgovora ni bilo.

Kot sem že ugotovil zadeva ni tak "user friendly" pa še kup napak se pojavljajo z vsako novo posodobitvijo.
Nebi razlagal kakšen postopek je gor spravit navadne fotografije ! Sux.

Kaj bo ko bom gor probal spravit 2 IP kameri ?;((
Ge

leiito ::

Sori, noben produkt ne zadovolji 100% ljudi 100% časa, ampak če je user-friendly zame, ki nimam pojma o omrežjih ali kako računalniki delujejo...

Glede na to, kar navajaš, se zdi težko oceniti v čem je problem. Imaš na računalu inštaliran Synology asistant, ali delaš vse s tablice? Iz kje kam želiš spraviti "navadne" fotografije?
Imaš inštaliran in laufa Photo Station, Surveillance Station (za eno kamero imaš licenco že v ceni, za dodatne jo/jih boš moral dokupiti)?

Si ustvaril shared folder za torente, določil read/write rights?

Tole sicer ni za 215j, mogoče tudi ni v tem videu točno to, kar iščeš, ampak jaz bi šel pogledat en tak video, ali pa s Synology uradnega kanala na YouTubu, kakšne so opcije setupa.

Predvsem pa, zakaj se ne obrneš na customer suppport? Zato so tam.

mile ::

sestavil kisto

Cooltek V6
Q1900DC + 65W powerbrick od Toshibe
4GB RAM-a
2x WD 3TB RED

DSM 5.1

poraba: poweroff 3W,
DSM up, diski v hibernate-u ~13W,
file-access ~22W

WOL deluje, iSCSI tudi, zaenkrat zadovoljen

mile je izjavil:

sestavil kisto

Cooltek V6
4GB RAM-a
2x WD 3TB RED

DSM 5.1

file-access ~22W

Tole zgleda prima. Na čem pa laufa to, Linux? A lahko potem tudi Synology appe uporabljaš?

Dr_M ::

Sej ti pise, DSM 5.1.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tole zgleda prima. Na čem pa laufa to, Linux? A lahko potem tudi Synology appe uporabljaš?

http://www.xpenology.nl/

ja, to je pohekan bootloader z extra drajverji, da potem lahko uporabljas Synology DSM software na custom HW.

mile je izjavil:

http://www.xpenology.nl/

ja, to je pohekan bootloader z extra drajverji, da potem lahko uporabljas Synology DSM software na custom HW.

Zveni obetavno, tudi iOS appi delajo na tem, tko da valjda, če ima kdo čas in veselje z DIY.

Kaj daš pa za šasijo? Hot-swappable?

kaksni iOS appi?

šasija je Cooltek V6, ne rabim hot swap-able diskov

m0LN4r ::

Jaz si bom najverjetneje 3D natisnil ohišje po želji v obliki nekega starega radia in pobarval, pa še ruter stlačim notr.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Joze_K ::

ma to je obup....
sem bil na tem, da vzamem HP microserver Gen8,... sedaj pa berem, da je problem pri instaliranju XPENOLOGY-ja, da ILO čip, ki bere podatke o temperaturi sistema ne deluje pravilno in letijo ventilatorji na 36% minimalno in je sistem tako precej preglasen....
MicroServer Gen8 is noisy
drugače pabi bil tak HP server za 250€ super idealen (transkodira 1080p brez zatikanja za 2 odjemalca)... to kar ne zmore noben Synology,... še blizu ne za tak denar....
HP microserv

sicer obstaja neka salomonska rešitev.... pa nisem prepričan, da bi to skozi speljal...
pa še začeti sem nameraval samo z enim WD RED diskom (pa jih potem po potrebi dodajati), za sistemskega pa en SSD 60Gb..

madona.... spet sem v temi....

Invictus ::

mile je izjavil:

sestavil kisto

Cooltek V6
4GB RAM-a
2x WD 3TB RED

DSM 5.1

file-access ~22W

Katero plato si ponucal.

Vse ki imajo 4 SATA gor, so že kar pecej drage ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

wini ::

ASRock FM2A78M-HD+, DDR3, SATA3, HDMI, USB3, FM2/FM2+ mATX - 50€
AMD A8 7600 BOX procesor - 95€
montirano v eno staro ohišje z 350W napajalnikom
ostajalo mi je 2x2gb ddr3 rama ...
Na ups-u apc 650VA ... ki je 400W kaže vedno uporabo med 0% in 17% (prva lučka za load je 17%) se pravi je poraba vedno pod 60W.

Vse deluje v nulo, trancoding brez težav na tv 20mbit + na tablico istočasno brez nobenega štrkanja.
Kopiranje podatkov 110mb/s - zabije 1gbit mrežo ...
Xpenology DSM 5.1

Joze_K je izjavil:

ma to je obup....
sem bil na tem, da vzamem HP microserver Gen8,... sedaj pa berem, da je problem pri instaliranju XPENOLOGY-ja, da ILO čip, ki bere podatke o temperaturi sistema ne deluje pravilno in letijo ventilatorji na 36% minimalno in je sistem tako precej preglasen....
MicroServer Gen8 is noisy
drugače pabi bil tak HP server za 250€ super idealen (transkodira 1080p brez zatikanja za 2 odjemalca)... to kar ne zmore noben Synology,... še blizu ne za tak denar....
HP microserv

sicer obstaja neka salomonska rešitev.... pa nisem prepričan, da bi to skozi speljal...
pa še začeti sem nameraval samo z enim WD RED diskom (pa jih potem po potrebi dodajati), za sistemskega pa en SSD 60Gb..

madona.... spet sem v temi....

Hja s HP supportom je blo tole:
Please hold for the next available HP expert.

You are now chatting with 'Mary'

Mary: Welcome to HP Chat, To assist you with the right product, may I ask if the bill to and ship to address for the product you're inquiring about will be in the U.S.?

you: Hallo,

Mary: Hi !

you: I am in a process of buying G1610T Microserver but having second thoughs regarding this

you: http://h30499.www3.hp.com/t5/ProLiant-S...

Mary: Glad to help you today.

Mary: Thank you for looking to HP for your solution there!

you: on my server i wanted to instal XPENOLOGY for runing HDD servers for my media and for my Web page... server would be located in living room nearby TV...

you: but this HEAT issue and vents noisines gives me second thoughts

you: Is this ISSUE perhapse allready solved with perhapse a BIOS update?

Mary: I will be right with you.

you: ok

Mary: Thank you for waiting. I'll be with you in just a moment.

Mary: Thanks for waiting online

Mary: BIOS update is not yet released , let me help you with another model

Mary: You can have a look at our HP MicroServer N40L

you: hm,... another model has other price range.... this would be preferable model.... N40L model is les powerfull (transcoding of video to mobile devices)...

Mary: In that case , let me provide you with the contact of our sales team who could help you with bios update information

Mary: You can reach them via + 386 (0) 1 230 74 20 / Fax: + 386 (0) 1 230 74 68

you: there is a solution from Synology members, but its complicated,...

you: http://xpenology.com/forum/viewtopic.ph...

Mary: I'm sorry for the delay. I'll be right with you.

Mary: Thank you for waiting. I'll be with you in just a moment.

Mary: I truly hope all your needs will be fulfilled, once you get connected with them.

Mary: Thank you for chatting with me.

Mary: Bye and take care

Vse ki imajo 4 SATA gor, so že kar pecej drage ...

Asrock q1900dc idealo

obstaja tudi obicna, kjer rabis obicajni ATX napajalnik idealo

@joze_k

ja, to sem ze omenil v tej temi, HP microserver je poceni za to kar nudi, samo je to v osnovi le server in zadeva pac naspona ventilatorje, ce mu kaj ni vsec...in hitro mu kaj ni vsec, zato se jaz nisem odlocil za to kombinacijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mile ()

mile je izjavil:

kaksni iOS appi?

Če uporabljaš DSM, potem lahko povežeš svoj NAS z iPad/iPhone (ali android) napravo in potem z appom, s telefona ali tablice, iščeš torente in downloadaš, predvajaš in urejaš vsebine... Dela na XPEnology, vsaj tako pravijo na xpe forumu. Tudi survelillance station dela, kot razumem, prek XPE, ampak moraš najbrž posebej kupiti licenco za IP cam + statičen IP rabiš, da vidiš real-time sliko v HD.

FREENAS - vprašanje
Piše da je minimum 4gb memory. Fura kdo zadevo na 2gb oz. še bolje na kakem atomu?
Ker 330 nima memory mappinga in tako praktično deluje le 3gb-vram ?
Trade Republic 38MVDVXM

gumby ::

Za test sem sestavil škatlo z C2D (ne vem kateri) in 3GB RAM-a, 4x500G disk v RAID-Z1, ZFS. Delalo je, je pa res, da nisem ne vem kako obremenjeval sistema.
my brain hurts

AvtoR ::

m0LN4r je izjavil:

FREENAS - vprašanje
Piše da je minimum 4gb memory. Fura kdo zadevo na 2gb oz. še bolje na kakem atomu?
Ker 330 nima memory mappinga in tako praktično deluje le 3gb-vram ?

Raje izberi NAS4free. Tu je 2GB več kot dovolj, pa še bolj enostaven je za nastavit.
Jaz imam 5 let star atom D525 in 2GB rama. Poraba rama nikoli ne preseže 30%, pa furam jail za Squeezebox server.
V tem času nisem imel nobenega problema, pa zadeva teče 24/7.

Kaj pa je razlika, malo več o tem po domače?
Še preden grem cd-rom za 9.3 iskat. 9.2 dela testno, ampak če praviš da je n4f boljš bom še to probal.
Samo povej mi kaj so razlike prosim.

Tnx.
Trade Republic 38MVDVXM

NAS4free je bolj "thin" in ima enak vmesnik kot ga je imel FreeNAS 7 = m0n0wall. FreNAS8 = Django CMS.
Malo poglej na youtube za FreeNAS 7, FreeNAS 8 in NAS4free.
Sicer ti priporočam da si namestiš Virtualbox in v virtualki pretestiraš oba in se potem odločiš.
Morda poglej še za DSM.

Še link:

FreeNAS @ Wikipedia

Freenas 9.2.1 mam že gor. Nameravam ga nadgradit na 9.3. Bom pogledal, hvala.
Trade Republic 38MVDVXM

njyngs ::

leiito je izjavil:

mile je izjavil:

kaksni iOS appi?

Če uporabljaš DSM, potem lahko povežeš svoj NAS z iPad/iPhone (ali android) napravo in potem z appom, s telefona ali tablice, iščeš torente in downloadaš, predvajaš in urejaš vsebine... Dela na XPEnology, vsaj tako pravijo na xpe forumu. Tudi survelillance station dela, kot razumem, prek XPE, ampak moraš najbrž posebej kupiti licenco za IP cam + statičen IP rabiš, da vidiš real-time sliko v HD.

Mam DSM par let pa še enkrat nisem uporabil niti ene DSM mobilne aplikacije (edit: za kaj drugega kot test). Te aplikacije so enostavno povedano štorast drek in hitreje prižgem PC in nastavim skoz Chrome kot pa se zezam s tistim šitom. Te aplikacije so samo zato tam, da lahko na svoj WWW napišejo, da jih majo pa prodajajo meglo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

njyngs je izjavil:

leiito je izjavil:

mile je izjavil:

kaksni iOS appi?

Mam DSM par let pa še enkrat nisem uporabil niti ene DSM mobilne aplikacije (edit: za kaj drugega kot test). Te aplikacije so enostavno povedano štorast drek in hitreje prižgem PC in nastavim skoz Chrome kot pa se zezam s tistim šitom. Te aplikacije so samo zato tam, da lahko na svoj WWW napišejo, da jih majo pa prodajajo meglo.

Audio Station je najboljši način, da si z NAS-a, ali pa downloadano na napravo, predvajaš glasbo. VLC ne seže do kolen. Video S dela vse isto kot Plex, ampak Plex ne dela na vseh tivijh. Kako pa predvajaš film na tivi, s hdmi? Pa share fajlov npr., da ne omenjam Surveillance Station, Download.... Preveri pri kom, ki dejansko uporablja NAS, preden podajaš take ocene.

hojnikb ::

SMB oz NFS. Najbolj enostavn način za uporabo vseh vsebin, ker nenucaš nobene 3rd party aplikacije z gnilim vmesnikom, saj se stvar obnaša skoraj tako kot še en lokaln pogon v računalniku.

Dela pa še na tako obskurnih napravah, katere jasno nikol nebodo dobile namenske aplikacije.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

EZ File manager preko SMB preverjeno deluje BP.

ES*

Ja, dela super, uporabljam tut sam na mobilcu za robo, ki je v mojem cheap Nasu :)
#brezpodpisa

Ja lapsus, prav je ES! Hvala za popravek!

bsslo ::

Pa znajo tudi TV-ji predvajat preko SMB ali NFS?

Lonsarg ::

Sami po sebi znajo samo DLNA, če jih pa upgradaš z Android miniPCjem pa znajo vse;)

buneech ::

hojnikb je izjavil:

SMB oz NFS. Najbolj enostavn način za uporabo vseh vsebin, ker nenucaš nobene 3rd party aplikacije z gnilim vmesnikom, saj se stvar obnaša skoraj tako kot še en lokaln pogon v računalniku.

Dela pa še na tako obskurnih napravah, katere jasno nikol nebodo dobile namenske aplikacije.

Najbl enostavn? Sej ne da bi bilo SMB pa NFS težko nastavt, sam po pravic povedan, če daš enmu običnmu userju aplikacije od synologyja al pa es file explorer pa share ke pripet, se bojo hitrej znajdl s synology aplikacijami.

Če pa uporabljaš to izven svojga omrežja za streamanje, potem je pa sploh lažje, kot pa katera kol druga rešitev.

Kaj pa rabiš nastavlat share ?
Poiščeš napravo, na kateri so vsebine in browsaš. Brez aplikacij. Na mobilcu pa samo es file explorer, daš search in že delaš z shareom kot bi bla sd kartica/usb kjuč.

navzven streamat... hmm.. Mogoče če maš super upload :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Poiščeš napravo, na kateri so vsebine in browsaš. Brez aplikacij. Na mobilcu pa samo es file explorer, daš search in že delaš z shareom kot bi bla sd kartica/usb kjuč.

10Mbit/s je že čist spodobno za streamat. Tud kšn film, sploh če je to kšna yify kompresija. Chromecast se s tem ful dobr zastopi, tud prek interneta.

Dobr, es file explorer že dolg nism uporablju, ampak a je kdo mel kej prakse če se zastopi s chromecastom? No sej, js sm se že navadu ds videa, k mi čist ustreza, pa tud ne menjam. Ti pokaže library, podnapise povleče, castaš s chromecastom. Nč težkega, nč okornega, pa čist lepo delajo aplikacije.

zakaj bi streamu z svojga NAS serverja, če imaš namenske aplikacije, ki znajo streamat direkt z torrentov ...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa ne bi? Js sm se tko navadu, ne vidim potrebe po menjavi načina uporabe.

zato ker si z tako menjavo načina uporabe zelo odpreš zbirko + ne obremenjuješ uploada svoje linije (govorim seveda za remote streamanje) :)
#brezpodpisa

Freenas ma plugine v 9.3 za vse to
Trade Republic 38MVDVXM

PrimozR ::

hojnikb je izjavil:

Super? 720p ripi serij zasedejo po par Mbit/s, mislim da je govora tam o ~3 Mb/s. Toliko pa lahko pri kablu dobiš tudi na vasi. Sicer si pa vržeš vsebino na desktp, počakaš neke pol ure in gledaš z 'zamikom' (v primeru FTP-ja lahko sproti med downloadanjem tudi gledaš datoteko, ne vem če gre to pri file copy dialogu).

leiito je izjavil:

Audio Station je najboljši način, da si z NAS-a, ali pa downloadano na napravo, predvajaš glasbo. VLC ne seže do kolen. Video S dela vse isto kot Plex, ampak Plex ne dela na vseh tivijh. Kako pa predvajaš film na tivi, s hdmi? Pa share fajlov npr., da ne omenjam Surveillance Station, Download.... Preveri pri kom, ki dejansko uporablja NAS, preden podajaš take ocene.

Video Station ne podpira, niti ne zazna 3D, medtem ko Plex zadevo laufa brez najmanjšega problema. Share fajlov? Imaš naprimer Dropbox/GDrive (kot dsm app). Surveillance Station ne uporablja velika večina, tisti ki pa imajo kje kamere postavljene pa majo itak namenski software za tole (razen par pacientov). Sem pa cel NAS obrnil na glavo in okoli in kar dobro poznam delovanje tega šrota :) DSM je fajn za začetek, če pa hočeš kaj več spravit iz sistema pa moraš ali uporabit SSH dostop ali pa narediti custom varianto. V vsakem primeru se da vsako DS aplikacijo nadomestiti s primernejšimi - DS aplikacije niso nič drugo kot appi za ljudi, ki so čisti začetniki in se s stvarmi še spoznavajo. Seveda ni v tem nič slabega, ampak če ne poznaš drugo kot DS aplikacije pa tudi ni treba vseh drugih, ki uporabljajo druge rešitve, ozmerjati.

Ne, tole je konkurenca Chromeboom. No, lahko uporabljaš tudi kot NAS, ampak potem je bolj enostavno v router vklopiti USB trdi disk, boš imel več placa ;)

njyngs je izjavil:

leiito je izjavil:

Video Station ne podpira, niti ne zazna 3D, medtem ko Plex zadevo laufa brez najmanjšega problema. Share fajlov? Imaš naprimer Dropbox/GDrive (kot dsm app). Surveillance Station ne uporablja velika večina, tisti ki pa imajo kje kamere postavljene pa majo itak namenski software za tole (razen par pacientov). Sem pa cel NAS obrnil na glavo in okoli in kar dobro poznam delovanje tega šrota :) DSM je fajn za začetek, če pa hočeš kaj več spravit iz sistema pa moraš ali uporabit SSH dostop ali pa narediti custom varianto. V vsakem primeru se da vsako DS aplikacijo nadomestiti s primernejšimi - DS aplikacije niso nič drugo kot appi za ljudi, ki so čisti začetniki in se s stvarmi še spoznavajo. Seveda ni v tem nič slabega, ampak če ne poznaš drugo kot DS aplikacije pa tudi ni treba vseh drugih, ki uporabljajo druge rešitve, ozmerjati.

Spet znalci s foruma vejo več kot IT proji. DSM je "by far the most advanced OS for NAS" po mnenju cnet, arstechnica, anandtech etc., ampak ne, za vaške posebneže ni dovolj. 3D? Koliko si pa star? 11 let? Dvomim, da si sploh kdaj dejansko uporabljal kak Synology app, lo trditvi, da je Gdrive boljša rešitev za sharanje fajlov sodeč. Da o appih za IP kamere ne govorim. Blue Iris je kontra od user-friendly, samo za največje mazohiste. Za ljudi, ki uporabljajo izdelke in nimajo časa stalno nekaj popravljat, so Synology (in 3rd party) appi vrhunska rešitev, ker delajo takoj, brez zapletov in neprijetnih presenečenj.

Za ljudi, ki uporabljajo izdelke in nimajo časa stalno nekaj popravljat, so Synology (in 3rd party) appi vrhunska rešitev, ker delajo takoj, brez zapletov in neprijetnih presenečenj.

You're kidding, right ? :))
#brezpodpisa

Ni problem reči 'most advanced OS for NAS', če pa testirajo zaključene consumer NAS naprave. Domači gradnji se ne približajo, sicer z razlogom, a vseeeno. Saj si sam napisal, za koga je Synology. Za takšne je morad res najboljši OS. Kdor pa hoče resno NAS rašitev bo pa vzel kaj drugega, bo zadeve sestavljal sam.

Resna NAS rešitev je sestavljanka? Take NAS-e dobri ljudje ob nedeljah sestavljajo otrokom iz kosovnega odpada.

resna rešitev sigurno ni nekaj, kar dobiš v lični škatli z lepim vmesnikom za babice.
#brezpodpisa

Invictus ::

hojnikb je izjavil:

resna rešitev sigurno ni nekaj, kar dobiš v lični škatli z lepim vmesnikom za babice.

Še manj pa tista ki jo sestavi Janez v garaži ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

aerie ::

PrimozR je izjavil:

Ni problem reči 'most advanced OS for NAS', če pa testirajo zaključene consumer NAS naprave. Domači gradnji se ne približajo, sicer z razlogom, a vseeeno. Saj si sam napisal, za koga je Synology. Za takšne je morad res najboljši OS. Kdor pa hoče resno NAS rašitev bo pa vzel kaj drugega, bo zadeve sestavljal sam.

OK. Kaj potem nabaviti za lokalni backup? Nam so štiri podjetja glede na naše zahteve poslale ponudbe in v treh je Synology, v eni pa Qnap. Vse ponudbe se gibljejo okoli 1k€.

Če hočeš ultimativen NAS, potem nekaj kar podpira ZFS (integriteta podatkov!!) z ustrezno hw redudaco. Za povprečnega domačega uporabnika je pa laho tudi Synology povsem OK.

en.wikipedia.org/wiki/ZFS

leiito je izjavil:

Resna NAS rešitev je sestavljanka? Take NAS-e dobri ljudje ob nedeljah sestavljajo otrokom iz kosovnega odpada.

Smo že predelali, HP Microserver, 4 diski in ~8 GB ECC RAM-a. Resno, lično, zmogljivo.

aerie je izjavil:

PrimozR je izjavil:

OK. Kaj potem nabaviti za lokalni backup? Nam so štiri podjetja glede na naše zahteve poslale ponudbe in v treh je Synology, v eni pa Qnap. Vse ponudbe se gibljejo okoli 1k€.

Predvidevam da ste firma? Imate kakega IT-jevca?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

leiito je izjavil:

njyngs je izjavil:

leiito je izjavil:

Spet znalci s foruma vejo več kot IT proji. DSM je "by far the most advanced OS for NAS" po mnenju cnet, arstechnica, anandtech etc., ampak ne, za vaške posebneže ni dovolj. 3D? Koliko si pa star? 11 let? Dvomim, da si sploh kdaj dejansko uporabljal kak Synology app, lo trditvi, da je Gdrive boljša rešitev za sharanje fajlov sodeč. Da o appih za IP kamere ne govorim. Blue Iris je kontra od user-friendly, samo za največje mazohiste. Za ljudi, ki uporabljajo izdelke in nimajo časa stalno nekaj popravljat, so Synology (in 3rd party) appi vrhunska rešitev, ker delajo takoj, brez zapletov in neprijetnih presenečenj.

Od kdaj so pa tisti novinarji s srednjo mesarsko IT proji? Spet se ponavljaš pa me hočeš užaliti z letami itd. Se mi zdi da si ti en otrok. Da, govorila sva o SINHRONIZACIJI z gdive/dropbox. Za shranjevanje boš uporabljal sambo/ftp ne pa nek junk app, ki so ti ga preko reklam na arstechniki podtaknili ti se pa zdaj tega držiš kot pijanec plota. Pa za ljudi ki nimajo časa synology appi niso, ker prej napišeš svoj app kot pa s tem kaj zrihtaš. Najprej se kaj nauči preden mlatiš prazno slamo in vsiljuješ kar ti rumene strani prodajajo.

Me sploh ne čudi da zagovarjaš jabolčne rešitve, tudi tukaj nabijaš z nekimi defolt appi, ki so junk. Se vidi, da še nisi šel na nek višji nivo kjer bi sprobal kaj uporabnega in se cel čas slepiš z junkom, ki ti ga prodajo preko reklam. Bo treba kaj sprobat ne pa verjet novinarjem s FDV-ja.

Pa še nekaj: z žaljenjem vsepovprek boš še samo množil člane foruma, ki te ne jemljejo resno. Če ne moreš sprejeti mnenja in nabijaš v stilu baba čula baba rekla potem ne sodiš v argumentirane debate.

-
Editing typos since forever ^_^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()
««
14 / 120
»»