» »

Računalnik ne dela in spušča nenavadne zvoke

Računalnik ne dela in spušča nenavadne zvoke

Temo vidijo: vsi

Jacobs6Geno ::

Ravnokar se mi je sesul moj računalnik (to pišem iz laptopa)!
resetiral sem ga, ker sem nekaj inštalirav, najprej se ni hotel prižgati (po loading screenu za XP je bil ekran črn 15 min, nato sem ga manualno zresetiral) nato pa mi je začel močno brneti, kot da se mu je zlomil kakšen ventilator.

če ga sedaj prižgem zabrni nekoliko tišje, vendar me useeno skrbi.
Specifikacij ne vem na pamet, lahko pa pogledam

Pribl. Specifikacije:
AMD Athlon X2 2,2 Ghz
2 (2x1) Gb DDR2 RAM
Gigabyte nVidia 256 Mb GeForce GT
200 Gb HDD (ki je drugače precej glasen)
500W LC-500
in neka Gigabytova matična plošča

Ženem 32bitni Windows XP, računalnik pa lahko rečem da je bil v zadnjih dveh mesecih pod "stresom zaradi dela"

Kompjuter pa bi rad dal sestri, saj si (glej moje poste) kupujem novega.

Prosim, če ima kdo kakšno idejo, naj mi jo prosim pošlje, bom pomagal kolikor bom lahko, da najdem "krivca"

PS: Pred nedolgo mi je računalnik že tako grozno škripal (na drugačen način) foter pa je za ta 2 meseca kupil ta napajalnik (kar naj bi bilo krivo takrat)

Hvala za vse odgovore!

Adrijan0 ::

Ja odpri ga, pa poglej kaj brni. Kako naj po tem opisu človek razbere kaj je to brnenje?

Ziga Dolhar ::

Pravila
4. člen
Naslovi tem v forumu morajo odsevati njihovo vsebino. Naslovi podobni "na pomoč", "ne dela" so prepovedani.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar je izjavil:

Pravila
4. člen
Naslovi tem v forumu morajo odsevati njihovo vsebino. Naslovi podobni "na pomoč", "ne dela" so prepovedani.

ups -.-'' se mi je zdelo sumljivo... ampak je res še kar nujno...

Adrijan, mislim da je iz napajalnika, samo si ne upam rečt... me malo skrbi...

A malo te skrbi? Potem ni problem.. če bi te močno skrbelo bi bil. Pa a je tako težko prisluhnit pa ugotovit kaj spušča zvoke? V primeru da tega ne zmoreš, boš moral poiskati strokovno pomoč, ker ti tukaj nebomo upali pomagat.

Adrijan0 je izjavil:

A malo te skrbi? Potem ni problem.. če bi te močno skrbelo bi bil. Pa a je tako težko prisluhnit pa ugotovit kaj spušča zvoke? V primeru da tega ne zmoreš, boš moral poiskati strokovno pomoč, ker ti tukaj nebomo upali pomagat.

V bistvu me resno skrbi, in bom kljub moji nerodnosti probal najti izvor tega zvoka... za minuto bom nazaj

Odpreš stranico in samo prisluhneš iz kje prihaja zvok. Če je iz napajalnika, bo najbolje da ga zamenjaš in boš mirno spal.

Adrijan0 je izjavil:

Odpreš stranico in samo prisluhneš iz kje prihaja zvok. Če je iz napajalnika, bo najbolje da ga zamenjaš in boš mirno spal.

Napajalnik spušča zvok in zatrese cel računalnik 0.0 zvok in vibracija se konča takoj po zagonu. ko vstopim v login screen (prej si nisem upal puustiti tako dolgo) in se mi pusti normalno delati...

torej morem menjati napajalnik... mislim pa da vem da je posledica to da se mi računalnik preprosto ne odzove več na pritisk gumba za prižig.

Najbolje da si omisliš nov napajalnik, čeprav si ne morem točno predstavljat kaj se z pcjem dogaja po tvojem opisu ;((

klinker ::

Mogoce bi ti tukaj lahko kdo osebno pomagal za kak pir, ce bi povedal s kje si.

klinker, se strinjam. Mogoče bi blo fajn, da poveš iz kje si, pa ti kdo priskoči na pomoč.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
12643 (557) Rotaidal
»

Kako naj odstranim programe??

Oddelek: Pomoč in nasveti
6838 (743) Valentin

N a p o m o č

Oddelek: Igre