Forum » Izdelava spletišč » Wordpress - izpis postov glede na datum
Wordpress - izpis postov glede na datum
JayKay ::
Imam naslednji problem:
na strani izpisiujem poste iz določene kategorije (id=5) in jih sortiramo po datumu vnešem v custom field start_date (gre za seznam eventov, tako da ne pride v poštev datum posta). sortiranje dela bp takole:
sedaj pa bi rad,da mi samodejno iz izpisa izključi poste, ki imajo datum starejši od trenutnega.
tako imam:
tole načeloma izpiše samo novejše poste, ampak iz vseh kategori, ne samo iz 5, kar mi ni ok.
sem probal tudi
Kakšne ideje?
na strani izpisiujem poste iz določene kategorije (id=5) in jih sortiramo po datumu vnešem v custom field start_date (gre za seznam eventov, tako da ne pride v poštev datum posta). sortiranje dela bp takole:
<?php query_posts('cat=5&order=asc&orderby=meta_value&meta_key=start_date');?>
sedaj pa bi rad,da mi samodejno iz izpisa izključi poste, ki imajo datum starejši od trenutnega.
tako imam:
<?php $today = get_the_date(); ?>
<?php query_posts('meta_key=start_date' > '$today');?>
tole načeloma izpiše samo novejše poste, ampak iz vseh kategori, ne samo iz 5, kar mi ni ok.
sem probal tudi
<?php query_posts('cat=5&meta_key=start_date' > '$today');?>pa ne pomaga.
Kakšne ideje?
Ziga Dolhar ::
Zgornja koda zagotovo ne deluje pravilno, say '$today' ne izpiše vrednosti $today, ampak dobesedno pripiše '$today' :).
Poskusi raje posredovati podatke v arrayu. Se mi zdi, da boš moral v zgornjem primeru v querystring dodati še poseben argument za primerjalni operator ter primerjalni argument.
Gl. npr. tole:
http://wordpress.org/support/topic/wp_q...
Poskusi raje posredovati podatke v arrayu. Se mi zdi, da boš moral v zgornjem primeru v querystring dodati še poseben argument za primerjalni operator ter primerjalni argument.
Gl. npr. tole:
http://wordpress.org/support/topic/wp_q...
https://dolhar.si/
Gandalfar ::
wp 3.2 ti omogoca kompleksne lookupe po meta_key in imas lahko vec pogojev
in potem:
pa ne pozabi wp_querya resetirat potem, ko ga nehas uporabljat da ti bo se kaj drugega na wp-ju delalo ;)
$wp_query = new WP_Query( array ( 'orderby' => 'meta_value', 'order' => 'ASC', 'meta_value' => $start_date, 'meta_compare' => '>=' itd. ));
in potem:
while ($wp_query->have_posts()) : $wp_query->the_post();
pa ne pozabi wp_querya resetirat potem, ko ga nehas uporabljat da ti bo se kaj drugega na wp-ju delalo ;)
ma problem je ker start_date pobira input yyyy-mm-dd get_the-date pa v j F Y. start_date pol pretvorim za izpis
kar bi bilo potrebno, je da poberem trenuten datum v yyyy-mm-dd, ga shranim v neko spremljivko recimo &today in to spremenljivko pol primerjam s start_date in izpisujem poste kjer je start_date > today
<?php $datum = get_post_meta($post->ID, 'start_date', true); $test = explode('-',$datum); echo date_i18n('j F Y', mktime(0,0,0,$test[1],$test[2],$test[0])); unset($test); ?>
kar bi bilo potrebno, je da poberem trenuten datum v yyyy-mm-dd, ga shranim v neko spremljivko recimo &today in to spremenljivko pol primerjam s start_date in izpisujem poste kjer je start_date > today
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
PaX_MaN ::
kar bi bilo potrebno, je da poberem trenuten datum v yyyy-mm-dd, ga shranim v neko spremljivko recimo &today
$today = date("Y-m-d");?
ok probal sem
in tole
nada
<?php $today = date("Y-m-d");?> <?php query_posts('meta_key=start_date&meta_compare=>=&meta_value=' . $today . '&orderby=meta_value&order=ASC');?>
in tole
<?php $query = new WP_Query( array( 'post_type' => 'post', 'meta_key' => 'start_date', 'order_by' => 'start_date', 'order' => 'asc', 'meta_query' => array( array( 'key' => 'start_date', 'value' => date("Y-m-d"), 'compare' => '>', 'type' => 'NUMERIC' ) ) ) ); ?>
nada
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
PaX_MaN ::
Poskusi z:
$query = new WP_Query( array( 'meta_key' => 'start_date', 'meta_value' => date("Y-m-d"), 'meta_compare' => '<=');
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanimiv ...hm... problemOddelek: Programska oprema | 2440 (1935) | poweroff |
» | Wordpress custom pluginOddelek: Izdelava spletišč | 989 (834) | Gandalfar |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3281 (2501) | c0dehunter |
» | [bat datoteke] Trenutni datum in uraOddelek: Programiranje | 2490 (2247) | darkolord |
» | HTML forma in datumOddelek: Izdelava spletišč | 1795 (1531) | Muzo |