Forum » Programiranje » serijski port -pomoč!
serijski port -pomoč!
teoo ::
Napisati moram program za komunikacijo s serijskim portom! Delalo naj bi pod windowsi! Jezik naj bi bil c(izpeljanka iz njega)
Za enkrat nimam pojma kako se lotiti, in niti v katerem jeziku pisati. Prosim, da mi svetujeste. gre pa za komunikacijo z enim merilnim vezjem. Program naj bi vezju ukazal koliko meritev naj opravi, v kakšnih intervalih naj jih opravi in kam naj rezultate shrani(ali lasten rom ali na računalnik). To vezje dela nekdo drugi in je že skoraj končano. Rabim samo še komunikacijski program.
Nekdo mi je predlagal Visual C? kak compiler potrebujem? Kej dobim kak tutorial za VC?
Hvala.
Za enkrat nimam pojma kako se lotiti, in niti v katerem jeziku pisati. Prosim, da mi svetujeste. gre pa za komunikacijo z enim merilnim vezjem. Program naj bi vezju ukazal koliko meritev naj opravi, v kakšnih intervalih naj jih opravi in kam naj rezultate shrani(ali lasten rom ali na računalnik). To vezje dela nekdo drugi in je že skoraj končano. Rabim samo še komunikacijski program.
Nekdo mi je predlagal Visual C? kak compiler potrebujem? Kej dobim kak tutorial za VC?
Hvala.
Monster ::
hhe... tole ni tk simple pa kot vidim tud nc kj ne znas programirat... tule mas en link drgac pa se zacni ucit C/c++ na vlko ;) al pa Visual basic pa ... uzivaj v surfanju ko bos iskal zadeve...
Verjetno bos pa mogo iti delat vse skup preko mikrokontrolerjev pa to.. pa se bos videl ko bos ml prebral..
Verjetno bos pa mogo iti delat vse skup preko mikrokontrolerjev pa to.. pa se bos videl ko bos ml prebral..
Ka zaboga...
teoo ::
Vem, da mi ne bo lahko:) Ma ni panike, se bom že znajdu
Glede programiranja pod windowsi, jezik mora biti v zvezi s c-jem1 Kak compiler rabim? kako se sploh to dela'
Do zdaj sem samo dos programčke delal, s simple grafiko.
Kakšna je sploh razlika med C++ in VC?? Ne se mi smejat, vsak začetek je težak!
najlepša vam dala!
Glede programiranja pod windowsi, jezik mora biti v zvezi s c-jem1 Kak compiler rabim? kako se sploh to dela'
Do zdaj sem samo dos programčke delal, s simple grafiko.
Kakšna je sploh razlika med C++ in VC?? Ne se mi smejat, vsak začetek je težak!
najlepša vam dala!
CaqKa ::
em kak se to počne in pač odgovora direktno na tvoje vprašanje nima.. ker se pa bavim z programiranjem conradovega mikrokontrolerja trenutno s katerim se pogovarjam prav preko com porta ti lahko povem da imaš v vseh windowsih v accesorie en progy ki se mu reče hyper terminal. v tistem progiju lahko poslušaš com port in pišeš nanj... če imaš recimo serijski kabl za gsm mu lahko na ta način pošiljaš AT komande. vsekakor za testiranje in ročno gledanje komand lahko uporabiš hyperterminal.
sicer so mi kolegi nekaj pravli o tej komandi tak, da bo ziher kdo tukaj vedo.
lp
/edit
sem našel nekaj v irc logu :)
¤CaqKa¤ en kontroler mam pa mam pol telefonček gsm preko null modem kabla povezan na com1... pa at komande mam.. zaj pa mi povej kak naj naredim da mu na com port pošlem komande? v linuxu sem mislo da bi lahko napiso komando v txt pol pa bi remo nekaj v stilu 'cat komande.txt /dev/com1' kaj pa v windowsih?
¤xxxxxx¤ podobno: cat file.txt > /dev/cua0 ; winsi: type file.txt > COM1 ...mislim, da je tak, drugace pa ti priporocam C_funkcijo outp();
sicer so mi kolegi nekaj pravli o tej komandi tak, da bo ziher kdo tukaj vedo.
lp
/edit
sem našel nekaj v irc logu :)
¤CaqKa¤ en kontroler mam pa mam pol telefonček gsm preko null modem kabla povezan na com1... pa at komande mam.. zaj pa mi povej kak naj naredim da mu na com port pošlem komande? v linuxu sem mislo da bi lahko napiso komando v txt pol pa bi remo nekaj v stilu 'cat komande.txt /dev/com1' kaj pa v windowsih?
¤xxxxxx¤ podobno: cat file.txt > /dev/cua0 ; winsi: type file.txt > COM1 ...mislim, da je tak, drugace pa ti priporocam C_funkcijo outp();
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java]: replace - slovar v txtOddelek: Programiranje | 1683 (1541) | Spura |
» | mailto: attachmentOddelek: Izdelava spletišč | 1120 (1039) | Tilen007 |
» | 3Com USR ISDN Pro TaOddelek: Strojna oprema | 1813 (1472) | Wad@ |
» | Izdelava lastnega programa za...Oddelek: Programiranje | 1796 (1427) | Monster |
» | File permission error v PHPOddelek: Izdelava spletišč | 1359 (1251) | rc-car |