Forum » Izdelava spletišč » Najdi.si čudno poindeksira stran!
Najdi.si čudno poindeksira stran!
Housy ::
Zdravo
Moja spletna stran je kodirana v UTF-8. Sem sprva mislil, da sem ga pri kodiranju malce polomil, ampak google stran normalno poindeksira. UTF-8 kodiranje zazna tudi W3C validator, tako da enostavno ne razumem, zakaj namesto č in ž najdi.si prikaže kar ene čudne znake. Namesto č pokaže namreč ? ter namesto ž prikaže ?.
Se morda to dogaja zato, ker ne podpira krajšega zapisa meta charseta (HTML5)? Torej takole:
Sem sicer ravnokar zamenjal z daljšim zapisom (spodnja koda). Prav tako sem dal zahtevo za ponovno indeksiranje posameznih strani in bom videl, če je morda to krivo.
Zanimivo je tudi to, da ko stran obiščem s katerimkoli brskalnikom, ni nobenih problemov s šumniki, saj se ti normalno prikažejo. Tudi, ko pogledam izvorno kodo strani.
Kaj še lahko poskusim?
Hvala in lp,
Housy
Moja spletna stran je kodirana v UTF-8. Sem sprva mislil, da sem ga pri kodiranju malce polomil, ampak google stran normalno poindeksira. UTF-8 kodiranje zazna tudi W3C validator, tako da enostavno ne razumem, zakaj namesto č in ž najdi.si prikaže kar ene čudne znake. Namesto č pokaže namreč ? ter namesto ž prikaže ?.
Se morda to dogaja zato, ker ne podpira krajšega zapisa meta charseta (HTML5)? Torej takole:
<meta charset="UTF-8" />
Sem sicer ravnokar zamenjal z daljšim zapisom (spodnja koda). Prav tako sem dal zahtevo za ponovno indeksiranje posameznih strani in bom videl, če je morda to krivo.
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=UTF-8" />
Zanimivo je tudi to, da ko stran obiščem s katerimkoli brskalnikom, ni nobenih problemov s šumniki, saj se ti normalno prikažejo. Tudi, ko pogledam izvorno kodo strani.
Kaj še lahko poskusim?
Hvala in lp,
Housy
- spremenil: Housy ()
Housy ::
Nisem si mislil, da bo stran takoj ponovno poindeksiralo. Zgleda, da je res bila kriva kratka meta oznaka. Sem temo odprl po nepotrebnem.
Morda pa komu pride prav
Lp, Housy
Morda pa komu pride prav
Lp, Housy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Housy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 napaki pri HTML5 validaciji! Kako jih odpraviti?Oddelek: Izdelava spletišč | 1028 (742) | slitkx |
» | Facebook tab "povabi prijatelje" ne deluje?Oddelek: Izdelava spletišč | 1084 (924) | Housy |
» | CSS pomocOddelek: Izdelava spletišč | 1811 (1516) | Neumann |
» | PHPmailer in CSS background-image? Ne prikaže ozadja!Oddelek: Izdelava spletišč | 1240 (1185) | enjst |
» | PHP + MySQL excel export pomoč?Oddelek: Izdelava spletišč | 1508 (1355) | sumoborac |