» »

Predragi/smešni oglasi

Predragi/smešni oglasi

Temo vidijo: vsi
««
223 / 318
»»

scipascapa ::

pa kaj je folku?

iloveboobz ::

bitcoin mining no
smoki

matic492 ::

iloveboobz je izjavil:

bitcoin mining no

*Etherum :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

jero_no1 ::

Čist tko - ali je ta zadeva vredna recimo 100€ manj ali bi bla bolj realna cena okroglih 200€. Oz. ali je že čist 'zminirana' in ni vredna nič več :)
Če bi si jo kupu za kakšne igrce.

Isti uporabnik:
G682 :: včeraj, 21:17:07
Prodam SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 4GD5
Racun, Garancija 3 leta.
Prevzem v MB ali LJ.
Cena 320 EUR.

Ali je to identična kartica: Mindfactory?

D3m ::

Je identična.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ampak je ni na zalogi. In je praktično nikjer na svetu neboš našel na zalogi.
Sem pisal email na caseking in mi ni znal dati datum, kdaj bojo. Je rekel da lahko traja tudi več kot 1 mesec preden bojo spet na zalogi.

Ta grafična ti mina vsaj 80EUR na mesec, tak na pamet zračunano(22-25 MH/S). Tako da je jasno zakaj so cene poskočile.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

sam pri 80e na mesec je pri taki ceni ROI vsaj 4 mesce. Pa še upoštevat je treba, da cena nebo skos takšna
smoki

Cena ETH je že itak padla iz balončka pri 360€, seveda ne more noben garantirat da bo ostala tu kjer je, ampak kaj več pa padit skoraj ne more. Tako je bil balonček BTC, pred par leti, na 1200€, potem je padel na 300€ in so vsi paničarili, potem pa zdajšnji balon, ko je prišel do skoraj 3000€.

Kriptovalute so šele dobro štartale. Že to da proizvajalci grafik delajo "mining edition" grafike, ti lahko veliko pove.

tako bitcoin kot eth lahko padeta na podn. Ni tuki nobene garancije
smoki

Nikjer v življenju ni garancije ;)

Dr_M ::

Cez pol leta bo pa trg spet poln prekurjenih graficnih za male pare, ki bodo zbijale cene parim neprekurjenim.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

scipascapa ::

za minanje mora pc laufat konstantno 24/7? kdo to financira dejansko, kdo plačuje?

DOOM_er ::

nevem, kot odrasla oseba enkrat mesečno plačaš položnice.
Robots will steal your job. But that's OK

konspirator ::

DOOM_er je izjavil:

nevem, kot odrasla oseba enkrat mesečno plačaš položnice.

Ne zmeraj:
http://www.delo.si/novice/slovenija/str...
--

scipascapa je izjavil:

za minanje mora pc laufat konstantno 24/7? kdo to financira dejansko, kdo plačuje?

Če vas že zanima... Jaz imam trenutno 3 računalnike, skupaj 9 grafik(2 minerja + rig iz podpisa, ki mi laufa vedno ko ne igram igric ali delam kaj drugega z GPUjem). Na mesec dobim 400EUR, za elektriko plačam okoli 20EUR...

Točne številke vam ne moram dati, ker plačujemo pavšalno elektriko in konec leta plačamo razliko. Ampak je pa izračun na pribl. 20 do 30EUR maksimalno na mesec.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

matic492 je izjavil:

Ampak je ni na zalogi. In je praktično nikjer na svetu neboš našel na zalogi.
Sem pisal email na caseking in mi ni znal dati datum, kdaj bojo. Je rekel da lahko traja tudi več kot 1 mesec preden bojo spet na zalogi.

Ta grafična ti mina vsaj 80EUR na mesec, tak na pamet zračunano(22-25 MH/S). Tako da je jasno zakaj so cene poskočile.

Dej odstej se elektriko in davek.

matic492 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Če vas že zanima... Jaz imam trenutno 3 računalnike, skupaj 9 grafik(2 minerja + rig iz podpisa, ki mi laufa vedno ko ne igram igric ali delam kaj drugega z GPUjem). Na mesec dobim 400EUR, za elektriko plačam okoli 20EUR...

Točne številke vam ne moram dati, ker plačujemo pavšalno elektriko in konec leta plačamo razliko. Ampak je pa izračun na pribl. 20 do 30EUR maksimalno na mesec.

Te bo zelo presenetil obracun, ki bo znasala stotine evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

tikitoki je izjavil:

In po kakem izračunu si prišel do tega? Res me zanima.

8x 75Wattov porabe (imam GPUje brez dodatnega napajanja) + R9 fury, ki me realno stane 0€ elektrika, ker imam ta računalnik v študentskem domu.

Baja ::

matic492 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

teh 20-30e bi jaz podvojil na rig!

priklopi merilec porabe nazmes pa vrzi v kalkulator, drugace te bo res kap ko dobiš poračun. tole po moji oceni požre tam vsak 1kw, verjetno blizje 1.5kw.

po moje pokuriš tam okoli 100e štroma na mesec.

Ob porabi 1 kW in neupoštevanju nizke tarife elektrike VT= 0,065 = 1,56EUR na dan. Kar je 46-48 EUR na mesec.... To se še zmanjša zaradi nizke tarife, ki je 50% manjša, ampak se mi ne da računat.

In any case - moj denar, moja stvar :)

Zgodovina sprememb…

pozabil si omreznino

vrzi sem notri 1kw and be amazed

http://www.pocenielektrika.si/za-dom/va...

Imaš prav, nisem računal omrežnine. Še vedno pride manj kot 70€

val46 ::

Dr_M je izjavil:

Cez pol leta bo pa trg spet poln prekurjenih graficnih za male pare, ki bodo zbijale cene parim neprekurjenim.

Razen v sloveniji...ko se bodo na bolhi prodajale, dražje, kot bodo takrat isti novi modeli v mindfactory!

issak ::

val46 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Razen v sloveniji...ko se bodo na bolhi prodajale, dražje, kot bodo takrat isti novi modeli v mindfactory!

[oglas bolha GTX1070 400€]
"ponujam 200, v nemčiji so nove 300"
"hja, jaz sem dal takrat za novo 600€, pod 400€ je ne prodam, moja je bila kupljena v SLOVENIJI"

jup, točno tako bo
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

def0r ::

Poglej se 1x cene gtx 1070 :) V nemciji so sedaj okoli 500+ eur.

NecroFlex ::

to je mislil potem ko bodo novi modeli zunaj
Desktop/VR machine:
Ryzen 9 5900X | X570 Aorus Pro | 32GB DDR4 3200MHz CL14 | RTX 3080 10GB

matic492 je izjavil:

Imaš prav, nisem računal omrežnine. Še vedno pride manj kot 70€

Si koncno dojel.

tikitoki je izjavil:

matic492 je izjavil:

Imaš prav, nisem računal omrežnine. Še vedno pride manj kot 70EUR

Si koncno dojel.

Jaaaa..? Kolikor jaz razumem matematiko je 400 - 60EUR še vedno večje kot 0.
Sploh pa garantirano riga ne porabita 1000W.

Zgodovina sprememb…

Ne pozabi prijavt fursu in placat davkov. Tebi ocitno razen osnov sestevanja ni vse jasno

ramiz?! ::

Zakaj bi prijavil fursu? Če pa je 0,000000001% šans da te dobijo ... sploh pa maš itak na e-walletu ipd.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

tikitoki je izjavil:

Ne pozabi prijavt fursu in placat davkov. Tebi ocitno razen osnov sestevanja ni vse jasno

Mislim da tebi nekaj ni jasno, na tisoče ljudi kupuje grafike in z njimi mina, boš šel vsakemu posebej razlaga da se moti in da se to ne izplača?

Ne. Sam bi bilo fejst da bi ti bile vsaj osnove stroskov jasne

oemdzi ::

gddr85 je izjavil:

mhm, zraven pa še ekstra dodajo...gpu ni bil nikoli rabljen za mining, laufal vedno na stock, deluje brezhibno ;)

Podobno kot (če malce pretiravam za bolj nadzoren prikaz): " avto ni bil nikoli udarjen med vožnjo v rikverc, medtem, ko je žena vpila name,češ kje sem pozabil otroka, ki se ni nikoli polulal na zadnji desni sedež. Avto tudi nikoli ni imel prevrtenih kilometrov iz 255.485 na 100.000, pri lokalnem mehaniku, ki mi za to ni zaračunal 20 eur. Če vas še kaj več zanima o tem, kaj se ni nikoli zgodilo s prodajanim izdelkom, me pokličite na ... "
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

tikitoki je izjavil:

Ne. Sam bi bilo fejst da bi ti bile vsaj osnove stroskov jasne

Izračun 20-30EUR na mesec je bil narejen brez omreženine na 600W porabe. Kar je realna poraba BREZ tega kar imam v podpisu. Z omreženino prištej temu nekje 10EUR.

VT:0,06499
MT:0,03599
VT O:0,04213
MT O:0,03239

1 dan:
16 ur VT
8ur MT
* 5 dni
Vikend:
24 MT * 2 dni

1 teden:
MT: 48 + 40 = 88
VT: 80

1kw:
MT: 6,02 EUR
VT: 8,6 EUR
14,62 EUR

* 4,2 tedna v mescu = 62EUR Za 1kW

to krat 0,6 = 37EUR

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

0,11eur imaš dnevno tarifo? To pa je poceni...
Pa verjetno ti manjka še ddv
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

SuperVeloce je izjavil:

Cena je z DDV:
http://www.pocenielektrika.si/za-dom/ce...
Vzeta iz računa prejšnjega mesca.

matic492 je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

Cena je z DDV:
http://www.pocenielektrika.si/za-dom/ce...
Vzeta iz računa prejšnjega mesca.

Cene v sklopu akcije "Poceni elektrika - pomlad 2017/3" veljajo za gospodinjske odjemalce. Cene ne vključujejo dajatev za uporabo omrežij ter drugih prispevkov, ki jih določa država in na katere posamezni dobavitelj nima vpliva.

Lej, si ze dovolj nazorno pokazal, da nisi sposoben pravilno izracunati.

Pa ne gre se kle zato, da se s to, sicer debilno dejavnostjo, da zasluziti. Bolj zato, da je neumno bluziti o cistem zasluzku, ce nisi sposoben niti osnovnih stroskov in dajat pravilno vklalkulirati. Pravzaprav jih kar spustis, kot prakticno zanemarljive, ceprav so vse prej, kot to.

next3steps ::

matic492 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

In po kakem izračunu si prišel do tega? Res me zanima.

8x 75Wattov porabe (imam GPUje brez dodatnega napajanja) + R9 fury, ki me realno stane 0€ elektrika, ker imam ta računalnik v študentskem domu.

Hitro štipendijo nazaj vrnit!

amacar ::

Nekateri stroski so fiksni, ce porabis 1kwh ali 100kwh na mesec. Sam imam sicer samo 2 grafi, vsaka 150w, na mesec za celotno stanovanje je slo 400kwh (popisujem mesecno), 230kwh VT in 170kwh MT, racun pa 53EUR. Zasluzek s tema dvema grafama je 150EUR na mesec. Recimo da minanje prijavis in placas 25% davka, ti ostane 110EUR. Dovolj da pokrije celotno elektriko + profit, pa realno je za stanovanje vsaj 25EUR elektrike, tako da prakticno ostane cistega 85EUR, kar pa ni svoh. Ce ima tip vec graf, ki imajo podoben hashrate + mu kurijo manj (kake 580ke) ima komot se vecji dobicek, pa se eno kisto ima v studentu, kjer ima "zastonj" elektriko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

tikitoki je izjavil:

Cene v sklopu akcije "Poceni elektrika - pomlad 2017/3" veljajo za gospodinjske odjemalce. Cene ne vključujejo dajatev za uporabo omrežij ter drugih prispevkov, ki jih določa država in na katere posamezni dobavitelj nima vpliva.

Mi imamo gen-i odkar je prišel na slo trg, zato nimamo cen te akcije, ampak nižje, takšne kot sem jih napisal

Trošarina: 0,003 EUR
Neka 2 prispevka sta še: 0,00013 in 0,0008
Kar jaz smatram kot zanemarljivo, ja.
Obračunska moč ostane ista.

EDIT:
Izračun trošarine in dajatev je na mesec... wait for it... manj kot 3EUR. Če rečem da sem pozabil še kakšno dajatev in zaokrožim na 5EUR.

next3steps je izjavil:

I must've missed the sarcasm here.

Zgodovina sprememb…

lol

------------------------------------------------------------------------
P: spletno identiteto

Moje teme e-mail
kamikaze5 :: ravnokar
predlagaj izbris
#
Prodam dotično uporabniško ime na slo-techu in pripadajoči gmail naslov.

Cena: 1000€
------------------------------------------------------------------------

Machete ::

Mislim da bi on moral plačat jurja, da jo nekdo prevzame :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Mogoče je pa 1000EUR vredna tista slikica "Persona non grata"?
Jaz se še skos trudim, da bi jo dobil, pa je še kar nimam :(

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

matic492 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Mi imamo gen-i odkar je prišel na slo trg, zato nimamo cen te akcije, ampak nižje, takšne kot sem jih napisal

Trošarina: 0,003 EUR
Neka 2 prispevka sta še: 0,00013 in 0,0008
Kar jaz smatram kot zanemarljivo, ja.
Obračunska moč ostane ista.

EDIT:
Izračun trošarine in dajatev je na mesec... wait for it... manj kot 3EUR. Če rečem da sem pozabil še kakšno dajatev in zaokrožim na 5EUR.

next3steps je izjavil:

I must've missed the sarcasm here.

Subvencionirana stanovanja naj dobijo tisti, ki si jih ne morejo privoščiti.

next3steps je izjavil:

To, da živiš v študentskem, ne pomeni da imaš subvencionirano. Lahko pa imaš. 32EUR je subvencije.

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

next3steps je izjavil:

To, da živiš v študentskem, ne pomeni da imaš subvencionirano. Lahko pa imaš. 32EUR je subvencije.

Seveda, najdi ti na prostem trgu sobo po tej ceni, z vkljucenim netom in neomejeno elektriko, vodo,...

tikitoki je izjavil:

matic492 je izjavil:

next3steps je izjavil:

Seveda, najdi ti na prostem trgu sobo po tej ceni, z vkljucenim netom in neomejeno elektriko, vodo,...

Zgleda bom še kar odpisoval, ker se še noben admin ni zbudil in vse off topic pobrisal :D

Pridi sem, samsko sobo dobiš, ni ti treba biti študent, samo pač plačaš polno ceno. (nisem v državnih)

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

matic492 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Tisth 20EUR ki plačate sedaj za elektriko nima popolnoma nobene veze s tem kar ti minaš. Naslednje leto ko bo obračun bo veselo, trust me.

EDIT: To ne spremeni dejstva da delaš plus, ampak imej pri strani za elektriko ko pride položnica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

lonewolf_ ::

Al sem samo jaz imel zegn, da sem dobil 4670k za 100€ pred dvema mesecema ali pa je folk res tolk prbit da za tako ceno prodaja...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/proc...
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

RejZoR ::

shadeX je izjavil:

matic492 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Tisth 20EUR ki plačate sedaj za elektriko nima popolnoma nobene veze s tem kar ti minaš. Naslednje leto ko bo obračun bo veselo, trust me.

EDIT: To ne spremeni dejstva da delaš plus, ampak imej pri strani za elektriko ko pride položnica.

Če redno javljaš spremembe elektro distributerju oz imaš impulzni števec, ki to dela sam boš imel vedno točne položnice brez poračuna.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MaliJanez ::

««
223 / 318
»»