» »

Predragi/smešni oglasi

Predragi/smešni oglasi

Temo vidijo: vsi
««
57 / 316
»»

amacar ::

Glih ene pol je vredn:

drzni86 ::

KoMar- je izjavil:

To je čisto logično in ne paše v to temo.

Kaj to pomeni da si že rezerviral kupon na kolektivi? :))

KoMar- ::

Ne, to samo pomeni, da razumem razliko med wholesale cenami na kitajskem e-storeu in cenami v lokalni štacuni.

matic492 ::

Na pamet govorim, sam meni se zdi da je tok nov.

Robi :P ::

matic492 je izjavil:

Na pamet govorim, sam meni se zdi da je tok nov.

jop tut men se zdi predrag? :D

Buggy ::

sicer v tem primeru nisem sel sestevati individualno ceno po novih komponentah, me pa zanima kaksno ceno pricakujete za sestavljen setup, zlozen s komponentami v garanciji (verjeno par mesecev starimi) a bi moral biti zaradi tega obcutno cenejsi...to vseeno ni isto kot avto!
Nekomu morda pomeni nekaj tudi to da gre lahko masino cez 5 minut iskat (ista ali malenkost manjsa cena kot nov) in se ne rabi ukvarjati s sestavo in po moznostjo se namescanjem sistema...ja tudi take imas :D

bluefish ::

Potem je vseeno, če doda še par € in kupi novega.

...se strinjam in tudi sam se bolj nagibam, predvsem zaradi mazohisticnega bentenja pri sestavi k temu, da bi kupil nov sistem po komponentah iz starcune.
Terja pa impulzivnost vcasih tudi svoj davek in po lastnij izkusnjah vem, da grejo recimo graficne kartice (ki zdijo par dni na bolhi) bolje v promet ravno ob petkih, ko je na sporedu kaksen session :D Eni bi radi pac imeli out of the box sistem, ki je pripravlejn za akcijo.

ne da se mi sicer sestevati novih cen, ce pa je vse se pod SLo garancijo in ce se se kaj zmenijo za ceno pa ne vidim nekega hudega hendikepa pri tem sistemu, ki je za razliko od vecine celo uravnotezeno sestavljen...sam to

bluefish je izjavil:

Potem je vseeno, če doda še par € in kupi novega.

To, ne razumem ljudi, ki prodajao par dni/mesedev stare kompletne računalnike, pa če daš 2000€ za neko stvar boš pa je premislil da jo rabiš za vsaj 1 leto.. nekam čudno veliko ljudi prodaja na slo-tech nove oz. par mesecev,dni stare stvari, po kar visokih cenah

bluefish ::

Povsem možno, da se gre pri takih za preprodajalce, ki na Bolhi ali drugje poceni kupijo posamezne komponente, sestavijo zadevo in nato prodajajo kot napol novo. Ali pa naročijo komponente iz DE in potem nabijejo nekaj provizije.

Če pa kdo dejansko kupi računalnik za lastno uporabo in ga prodaja po parih mesecih, pa je očitno nabasan z denarjem ali pa ima kak poseben fetiš.

razlogi za tako prodajo so sicer nepomembni in v teh casih nic kaj cudni...sam sem recimo ravno na ST oglasu kupil en nov sistem v vrednosti 1600€ po racunu ter v komponentah iz SLO za polovicno ceno. Razlog za nizjo ceno mi je bil sicer znan in tudi kasnejsi garancijski zahtevek je prodajalec lepo sprocesiral...je pa bil pa to pac en candy, ki ga lahko na trenutke ujames tako kot sedmico na lotu ;)

bolj kot vse me zanima, kaoliko nizja cena je za nekoga sprejemljiva za recimo novo sestavljen sistem iz SLO komponent, ki se prodaja iz druge roke, da ne pristane ravno na tabli posmeha?

amacar ::

Vsaj 20% ce je starost 3 mesece, odvisno je tudi od komponent, saj ene bolj drzijo ceno kot druge.

...ene se pa celo drazijo, drugih pa celo dobiti vec ne mores.

Se vedno iscem 1.35V 1600 crucial value RAM-e, ki sem jih pred pol leta kupoval za 18EUR po 4GB cokoladki in se navijajo kot zmesani.

Pomnilnik Crucial DDR3 4GB PC3-12800 1600MHz CL11 1.35V CT51264BD160B
Redna cena: 21,91 EUR
Vaš prihranek: 3,95 EUR (18%)
Spletna cena: 17,96 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

SuperVeloce ::

kje si jih pa kupoval za takšno ceno?

funtech...ali direkt pri eventusu

hojnikb ::

rami so se v zadnjem času kr konkretno podražal. V mojem primeru, ko sem nabavil cca 2.5mesca nazaj crucial 4GB 1333 rame, so iz takratnih ~20€ skočl na 32€... 60% podražitev.. 8-O
#brezpodpisa

_Denny_ ::

Tomb raider-serija - 10 špilov za samo 1500€! :))
bi še imeli kako zbirateljsko vrednost, če bi bili neuporabljeni in originalno zapakirani (ebay), zdaj pa je lahko srečen, če dobi za starejše max. 20€/kom in 35€ za novega.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

nofaith ::

nevem mogoce da se vse konzole zraven ki ijh itak noben nima. tale je res mimo brcnil
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

SuperVeloce ::

Prve generacije PS3 so itak imele podporo za nazaj, zdej pa ne vem na čem so.

tudi zdej maš podporo za nazaj, sam morš uporabit cfw,,
#brezpodpisa

Eureka ::

3 leta star ekran za 80% cene novega s tem da ga sploh več ni v prodaji.Mimovrste so ga nazadnje imele za 120 eur, pa če računamo da so daleč od najcenejših... Sicer pa je bolha še bolj nora, ko prastare 17ke ali celo 15ke prodajajo za 40-60 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eureka ()

RejZoR ::

Samo vedi, da je 5:4 monitorje zelo težko dobit. Na vsakem vogalu imaš 16:9 kot dreka, 5:4 pa sploh ne vem če jih še kje imajo. In kdor rabi tak monitor specifično je lahko cena postranskega pomena...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Samo vedi, da je 5:4 monitorje zelo težko dobit. Na vsakem vogalu imaš 16:9 kot dreka, 5:4 pa sploh ne vem če jih še kje imajo. In kdor rabi tak monitor specifično je lahko cena postranskega pomena...

Vseeno, jaz imam 2 monitorja, za 22' samsunga sem dal 110EUR za novega pred 3 leti, za 19.,5', nekega cheap china BlueH firma pa 60EUR pred 2 leti, pa oba delata čist lepo, sem gledal za 3-ji moniotor,da bi si kakega rabljenega 17' kupil pa so res ljudje nori s cenami, mislijo, da monitorji ne zgubijo cene, parim sem še pisal in jim probal to dopovedat pa ne gre, ne vem, mogoče bojo pa komu prodali monitorji, meni sigurno ne, vsaj po tem kar sam vidim bom najverjetnej monitorje vedno nove kupoval, ker se ne splača sploh iskat rabljene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Halfdead987 ::

Dr_M ::

Jest sm razne 17" in 19" prodajal po 30e. Ampak to so bli 5+ stari monitorji. Nihce se ni pritozeval.

Tok sem jaz dal za WII 1 teden rabljen pred par leti.

na mimovrste jih imajo po 7-15e nove z garancijo identično sem js kupo leta 2008 in takrat je bla okoli 15-17se mi zdi...

BladE_ ::

Prodaja gate, ki so na ebayu cca 5$... biznis je biznis :D
Akcija - Reakcija

Hmm a je res moj procesor tolk vreden ?

Sej sem ja za novega dal 160€ leta 2010..

glede na to da dobiš novejšega 6 jedernika za isto ceni (iz de) je tole smeh..
http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

glede na to da dobiš novejšega 6 jedernika za isto ceni (iz de) je tole smeh..
http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...

Pa še tile so nasledniki 1100t če se ne motim in so bolši.

o tem če so bolši al ne bi se dal debatirat..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Nekje sem bral, ko sem gledal če se mi splača zamenjat 1055t za 1100t, da je 1100t največji "leap" v razvoju amdjevih procesrjev v zadnjih letih in da so fx-6300 samo nadgradnja (ne vem a je bilo mišljeno Phenom II x6 nasplošno ali samo 1100t)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

matic492 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Nekje sem bral, ko sem gledal če se mi splača zamenjat 1055t za 1100t, da je 1100t največji "leap" v razvoju amdjevih procesrjev v zadnjih letih in da so fx-6300 samo nadgradnja (ne vem a je bilo mišljeno Phenom II x6 nasplošno ali samo 1100t)

težko bi reku, da je fx 6xxx nadgradnja teh x6 zadev..
#brezpodpisa

freesty ::

x6 so nadomestili buldozerji. fx6xxx pa so low end buldozerji. Mislim, da so x6 nekje med enim in drugim.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Heheheh temule pa želim veliko sreče:

d4vid ::

matic492 je izjavil:

Heheheh temule pa želim veliko sreče:

Dokler samo išče je še OK, čakaj da se nauči sam to naredit in bo on začel profesionalno popravljat Windowse.
Sam ne upam za nobeno stvar garantirat, kar se tiče računalništva...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Ne moreš garantirat windowse, lahko daš fresh copy gor pa nekaj ne dela, jaz sem mel probleme z usbjem in ni bilo druge rešitve kot ponovna inštalacija, in to so mi odgovrili na uradnih micrsoft forumih, noben ne more garantirat porpavila windows :D

Hayabusa ::

datum na računu 2.8.2012

Nova je 42:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Tomi ::

Hayabusa je izjavil:

datum na računu 2.8.2012

Nova je 42:

Ja, na koncu jo lahko da za recimo 35, kar je normalna cena. Zdi se mi, da se tukaj pojavljajo oglasi, ki sploh niso predragi (recimo oprema, ki se ne stara tako hitro kot CPU/GPU), ki imajo ceno postavljeno preventivno malo višje. V interesu prodajalca je, da dobi na koncu toliko, kot je pričakoval, kupca pa, da izpogaja nižjo kupnino. Če je cena v osnovi malo višja, sta srečna oba, drugače pa, če je postavljena realna cena, pride do tega, da se predmet proda pod ceno. Kupci so velikokrat izjemno "tečni" in prodajalec popusti, kar pač ni dober občutek.
metrodusa.blogspot.com

Blinder ::

mah to kartico kupi človek novo v bigbangu za 65€ in jo potem gre prodajat poceni v dobri veri za 40€. Pol pa če kupec zna iskat artikle v spletnih trgovinah lahko dobi nov artikel za manj deanrja kot tale rabljen.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

TOP ::

Hayabusa je izjavil:

datum na računu 2.8.2012

Nova je 42:

Linksys ma 2 letno garancijo.

Unknown_001 ::

A se meni sam zdi, al je poba mal naiven http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...

komponente so res debilno sestavljene...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

komponente so res debilno sestavljene...

odlične za nateg večina folka ki se ne spozna bo mislal uf 4GB grafa 32GB 6jedernik.... in bodo dal 1000

Pa za merjenje e-kurca tudi

Blinder ::

koliko pa pride če se takega novega sestavi po kosih?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

koliko pa pride če se takega novega sestavi po kosih?

cpu 100
mb 60
gpu 70
hdd 70
ohišje+psu 40
optični 20

aja pa ram tam okol 70-80

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Robi :P ()

32gb rama pri teh cenah neboš dobu za 70€
#brezpodpisa