Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
CaqKa ::
call_cry-pto je izjavil:
Kaj bi se zgodilo, ce bi zmankalo elektrike in interneta za vec kot 1 teden. Ne recem, da se bo zgodilo, samo sprasujem hipoteticno. Kaj bi se zgodilo z bitcoinom?
bitcoin postane zamržen.
Kot že nekje zgoraj omenjeno, bi glede na trenutni market cap, bil to majhen problem, ker bi to pomenilo, da tudi interneta ni. Kar pa pomeni, da smo v informacijski temi.
Kaj bi se zgodilo če bi imeli celo-zemeljski elektromagentni pulz?
Jeba, ker ne verjamem da imamo backup blockchaina na kakem drugem mediju kot magnetno/električnem.
In kje je kupiti kriptovalote da so moje?
Kraken?
Etoro?
Prosim ce mi pomagate
Da je bitcoin tvoj je važno, da imaš keychain/denarnico katera ti bo ob installu povedala in opozorila da si shraniš ključe. Znan rek je "not your keys, not your coins".
https://www.google.com/search?q=custodi.....69i57.6467j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Ko imaš tak keychain/denarnico lahko greš na eno izmed borz/menjalnic in tam kupiš bitcoin. Nato denar withdrawaš v svoj keychain/denarnico in s tem tej količini bitcoinov dodeliš dostop le s tvojimi ključi.
Na bitstampu in na kraken imaš denarnico (nimaš ključev) in ne keychaina in iz te denarnice lahko daš bitcoine na svojo.
Na etoro je samo borza in deluje trgovanje enako kot z delnicami. Nobena od transakcij se ne zabeleži v bitcoin blockchain. Kripto, ki ga kupiš na etoro ni tvoj.
Nevem pa kako je na etorox. Tam bi bilo možno, da se dobi denarnica povezana na blockchain.
andro23 ::
na etoro lahko kupiš kriptovalute in jih preneseš v etorox, iz tam pa lahko v poljubno denarnico/drugo borzo...traja pa par dni ta prenos...ne moreš pa obratno prenesti kriptovalut iz svoje denarnice na etorox
MrStein ::
A ste vidli da vlada razmišlja o obdavčitvi bitcoin trgovanja? (oziroma dobičkov)
(če je kje drugje debata, se opravičujem)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
A ste vidli da vlada razmišlja o obdavčitvi bitcoin trgovanja? (oziroma dobičkov)
Če je kaj novega daj link.
Če je staro, nekje zgoraj že obstaja link do dokumentov, kako FURS tolmači zakonodajo kapitalskih dobičkov v zvezi z kripto valutami.
Opredeljeno je tradanje, robo-trading, holdanje in mining.
Mato989 ::
Če je kaj novega daj link.
Če je staro, nekje zgoraj že obstaja link do dokumentov, kako FURS tolmači zakonodajo kapitalskih dobičkov v zvezi z kripto valutami.
Opredeljeno je tradanje, robo-trading, holdanje in mining.
Link mas na 24 kur ali rtvslo lenuh
Drugace pa je debata v kripto temi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kow ()
kow ::
Obstaja ze ena (daljsa) tema o obdavcitvi kriptovalut, samo je ne najdem. Verjetno je smiselno tam nadaljevati.
Obstaja ze ena (daljsa) tema o obdavcitvi kriptovalut, samo je ne najdem. Verjetno je smiselno tam nadaljevati.
Obdavčitev kripovalut - kako spraviti na minimum?
Bo tole?
WhiteAngel ::
Obdavčitev kripovalut - kako spraviti na minimum?
Bo tole?
Tole https://slo-tech.com/forum/t768253/p683...
@CaqKa
Ja
@WhiteAngel
Boljs bi blo, da bi se pogovarjali v temi, ki jo je prilepil CaqKa, ampak dobr...
Ja
@WhiteAngel
Boljs bi blo, da bi se pogovarjali v temi, ki jo je prilepil CaqKa, ampak dobr...
WhiteAngel je izjavil:
Tole https://slo-tech.com/forum/t768253/p683...
Hmm. nič pretresljivo spremenjijačega. Še vedno je ultimativni zbir vseh informacij tistih doc/pdf od FURSa.
Kvinta ::
Ti v Ameriki živiš ?
Še malo pa bo nekdo napisal Happy 400.000 ja v Mehiki Peso je zakon
A.C.A.B
Pa, ce primerjas euro sitkojn, pa usd sitkojn. Ameri imajo vec letalonosilk. Tko, da... je jasno, v kateri valuti je bolje steti premozenje.
PersonaRuda ::
Ti v Ameriki živiš ?
Čisto prav je napisal. Kdor je v kriptu, govori v dolarji. Jaz vem za vsak svoj kovanec po kaki ceni sem ga kupil v dolarjih. Sicer bom na koncu zamenjal dolarje za eure, ampak do takrat pa nebom preračunaval iz dolarjev v eure.
Kamikaza, se vedno je dobro imeti neko mnenje, kaj je long term average usd/eur.. imo je blizu 1.2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
kakob ::
Kamikaza, se vedno je dobro imeti neko mnenje, kaj je long term average usd/eur.. imo je blizu 1.2.
Ma če prešteješ letalonosilke je bolj 0.2.
Never take a financial advice from someone who works for a living.
BorutO ::
A je tu gor kdo, ki ima kupljen cel bitcoin pa pri kolikšni ceni si/je kupil? Jaz bi brez težav lahko kupil cel bitcoin, ko je bil vreden pod 7.000 eur ... Če bi vedel, bi danes imel ogromno jurjev profita ... ampak 7000 eur se mi je zdelo ogromno preveliko, da bi sploh kaj vložil v bitcoin ... ampak, če bi človek bil vedež, ne bi bil revež.
Se kaj ve, če kaj napovedujejo, da bo bitcoin padel do kakšnih 10, 15 jurjev?
Mato989 ::
Jaz mam 0.67 btcja kupljenega za cca 3.000e
Btc ne bo padel vec toliko ker greyscale, square, paypal pokupijo vso zalogo rudarjev pa se dodatno na borzah
Verjetno bo slo na kakih 50k pol pa pocitek in kaka 10 poszov korekcija kot je bla nekaj ur nazaj ko je odskocil takoj nazaj ker so pokupli vso zalogo
Btc ne bo padel vec toliko ker greyscale, square, paypal pokupijo vso zalogo rudarjev pa se dodatno na borzah
Verjetno bo slo na kakih 50k pol pa pocitek in kaka 10 poszov korekcija kot je bla nekaj ur nazaj ko je odskocil takoj nazaj ker so pokupli vso zalogo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Facebook dev ::
A je tu gor kdo, ki ima kupljen cel bitcoin pa pri kolikšni ceni si/je kupil? Jaz bi brez težav lahko kupil cel bitcoin, ko je bil vreden pod 7.000 eur ... Če bi vedel, bi danes imel ogromno jurjev profita ... ampak 7000 eur se mi je zdelo ogromno preveliko, da bi sploh kaj vložil v bitcoin ... ampak, če bi človek bil vedež, ne bi bil revež.
Imaš napovedi da bo šel na 0€, imaš napovedi, da bo šel na 100k, imaš napovedi, da bo stagniral pri 50k, imaš napovedi, da bo šel na kakšen milijon, imaš napovedi, da bo v ponedeljek padel, ker se odpre borza.
Napovedi je toliko, kolikor je ljudi na svetu in prav vsaka napoved nima nobene realne vrednosti. Zdaj tukaj razmiljat kaj bi, če bi, je brezveze. Prav tako se čez 2 leti sekirat (še dobro, da sem kupil pri 35k oz. še dobro, da 2 leti nazaj pri 35k nisem kupil, je tudi brezveze).
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
you don't deserve me at my best.
strawman ::
Če spremljaš kripto novice, potem lahko najdeš napovedi da bo BTC 0$, 5000$, 50000$ in 10m$. V resnici ne ve nihče.
Moje mnenje? V prihodnjih mesecih zna kaka politična/ekonomska novica pretresti kripto-sceno (poglej XRP trenutno), kar bo povzročilo domino efekt dumpanja investicijskih podjetij in močno korekcijo.
Do kam? Težko rečt. Vlagaj DCA, začni zdaj, pozabi na bull/bear rune in mirno spi.
gruntfürmich ::
vse najboljše!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
azvik ::
Če spremljaš kripto novice, potem lahko najdeš napovedi da bo BTC 0$, 5000$, 50000$ in 10m$. V resnici ne ve nihče.
Moje mnenje? V prihodnjih mesecih zna kaka politična/ekonomska novica pretresti kripto-sceno (poglej XRP trenutno), kar bo povzročilo domino efekt dumpanja investicijskih podjetij in močno korekcijo.
Do kam? Težko rečt. Vlagaj DCA, začni zdaj, pozabi na bull/bear rune in mirno spi.
Jaz se pridružujem temu mnenju. Največjo korekcijo pričakujem, ko se bodo regulatorji vmešali. Pa mislim, da bodo za XRP, začeli napadat naprej, ker tukaj je veliko vprašanje, kako imajo posamezni projekti pravno urejeno podlago. Enake zakonem, si različno tolmačijo. Se je kdo dejansko poglabljav v zakonodajo? Pri tem imam v mislih tudi Btc=0, tako da začetna investicija je povrjena, pa na takele cifre, vedno dvignem neki profita vn 5-15%.
Unilseptij ::
Vsaj za bitcoin transakcije neka obdavčitev niti regulacija ni možna, ker ni nobene centralne stranke, ki ve, kaj se dogaja in kdo je kdo. Možno pa je na veliko načinov obdavčiti nakup/prodajo bitcoinov oziroma menjavo v denar, ker je denar vedno sledljiv. To bo kvečjemu povečalo uporabo kriptovalut za direktno plačilo blaga/storitev, tako da menjava v denar ne bo več potrebna in tako tudi ne obdavčljiva.
DCA pa ni nobena magična rešitev (iz linka):
The weakness of DCA investing applies when considering the investment of a large lump sum; DCA would postpone investing most of that sum until later dates. Given that the historical market value of a balanced portfolio has increased over time, starting today tends to be better than waiting until tomorrow.
The weakness of DCA investing applies when considering the investment of a large lump sum; DCA would postpone investing most of that sum until later dates. Given that the historical market value of a balanced portfolio has increased over time, starting today tends to be better than waiting until tomorrow.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
strawman ::
Unilseptij je izjavil:
Vsaj za bitcoin transakcije neka obdavčitev niti regulacija ni možna, ker ni nobene centralne stranke, ki ve, kaj se dogaja in kdo je kdo. Možno pa je na veliko načinov obdavčiti nakup/prodajo bitcoinov oziroma menjavo v denar, ker je denar vedno sledljiv. To bo kvečjemu povečalo uporabo kriptovalut za direktno plačilo blaga/storitev, tako da menjava v denar ne bo več potrebna in tako tudi ne obdavčljiva.
Povsem možno je, da z Bitcoinom končamo v nekem kvazi-decentraliziranem sistemu, kjer moraš za legalno poslovanje "verificirati" svoj wallet s strani neke državno regulirane institucije in se zadeve obdavčijo glede na priliv tja.
Tega si seveda nihče ne želi, je pa možno.
DCA pa seveda ni magična rešitev, je le opcija za avtorja prejšnjega vprašanja, ki se na vsake toliko časa vpraša ali je sedaj primeren trenutek za nakup.
SuperKripto ::
To je vse trojanski konj IMO. Prej so se delali da so proti bitcoinu. Danes pa skorajda ne vec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
dokler veliki služijo in manipulirajo, ne bodo proti BTC, niti za regulacijo. če pa bo tether ali kdo drug zjebal jpmorgana in ostalo drhal, pa se zna obetat regulacija. imho
Če imaš dovolj da lahko varčuješ, potem si razmisli o portfelju in začni kupovat vsak mesec. Jaz imam portfelj razdeljen na delnice, bitcoin in zlato. Proti EURu so to vse troje stvari ki delajo donos. To pa zaradi tega, ker eur (fiat) ima implementirano inflacijo in s tem razvrednotenje.
boolsheat ::
gruntfürmich je izjavil:
dokler veliki služijo in manipulirajo, ne bodo proti BTC, niti za regulacijo. če pa bo tether ali kdo drug zjebal jpmorgana in ostalo drhal, pa se zna obetat regulacija. imho
Pred časom sem v eni btc novici nalimal tole:
Ruffer's analysis was clear: the institutions are here with more on the way; the cypherpunks are fading fast. Wrote the $27 billion mega-manager:
"[Bitcoin] seems set to move from being loved by the anti-establishment to being embraced by the dominant interests of the establishment."
Potem so pa kupili za $745M BTC-ja...
https://www.coindesk.com/ruffer-investm...
gruntfürmich je izjavil:
Pred časom sem v eni btc novici nalimal tole:
Ruffer's analysis was clear: the institutions are here with more on the way; the cypherpunks are fading fast. Wrote the $27 billion mega-manager:
"[Bitcoin] seems set to move from being loved by the anti-establishment to being embraced by the dominant interests of the establishment."
Potem so pa kupili za $745M BTC-ja...
https://www.coindesk.com/ruffer-investm...
to ima dolgo brado. že v prejšnjem balonu je jp.morgan govoril eno (btc šit), delal pa drugo (kupoval)...
MrStein ::
Valda si ne bodo dvignili cene pred nakupom... :-)
Motiti se je človeško.
tomaz- ::
imam okroglih 9 komadov, kupljenih sicer precej visoko, okol 11.000 je blo po komadu. Bo ostalo notri do moje penzije, če bo sreča, še 12-13 let :)
barakus ::
Če imaš dovolj da lahko varčuješ, potem si razmisli o portfelju in začni kupovat vsak mesec. Jaz imam portfelj razdeljen na delnice, bitcoin in zlato. Proti EURu so to vse troje stvari ki delajo donos. To pa zaradi tega, ker eur (fiat) ima implementirano inflacijo in s tem razvrednotenje.
Kako pa investiras v zlato?
miko22 ::
Eno offtopic vprašanje:
preko bitpaya hočem nekaj plačat in mi vztrajno meče vun napako " could not add message to imported wallet without shared encrypting key"
Ne morem potrditi plačila. Sem pa denarnico importal. Pred kakim letom sem lahko normalno plačeval.
Znesek mam, ne morem pa nakazati.Kaj bi lahko bilo?
preko bitpaya hočem nekaj plačat in mi vztrajno meče vun napako " could not add message to imported wallet without shared encrypting key"
Ne morem potrditi plačila. Sem pa denarnico importal. Pred kakim letom sem lahko normalno plačeval.
https://www.nalozbenozlato.com/si/kovine
Tole je bila lepa priložnost tudi letos, če smo pri zlatu:
https://goldprice.org/gold-silver-ratio...
https://www.nalozbenozlato.com/si/kovine
Tole je bila lepa priložnost tudi letos, če smo pri zlatu:
https://goldprice.org/gold-silver-ratio...
zakaj letos?
zlato drži kupno moč in še vedno je US napumpala novi FIAT denar, tako daje zlato v mojih očeh še vedno vredu, ker bo slejkoprej cena zlata v USD narasla zaradi inflacije.
Glej graf - razmerje med srebrom in zlatom in kako je to razmerje zanihalo letos - iz 85 na 130 in sedaj na 70!
Glej graf - razmerje med srebrom in zlatom in kako je to razmerje zanihalo letos - iz 85 na 130 in sedaj na 70!
in?
Ja preberi se kako lahko tradaš to... Saj je enostavno - ko je bilo razmerje 130 pretvoriš nekaj zlata v srebro, sedaj, ko se je razmerje obrnilo pa s srebrom kupiš zlato - pa imaš kar nekaj več zlata lahko letos več. Goldbugi pozajo te fore.
Zakaj bi to delal z zlatom, če pa imaš enaka nihanja razmerj med bitcoinom in altcoini? In si zanje lahko še celo bota sprogramiraš da ti sam dela arbitražo?
miko22 ::
Eno offtopic vprašanje:
Res ne ve noben zakaj mi javi napako? Če si hočem nakazat na moj drugi bitcoin račun pa dobim napako "illegal state".
kakob ::
Premalo ja napisano da bi lahko efektivno rekli kaj.
Iz katerega walleta pošiljaš? Custodial ali non-custodial?
Iz katerega walleta pošiljaš? Custodial ali non-custodial?
Never take a financial advice from someone who works for a living.