Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

Baja ::
če nebo vključena v blok v določenem času bo prišlo nazaj v wallet.
če si poslal z lokalnega walleta, lahko poskusiš double spend z visjim fee-jem.
če si poslal z lokalnega walleta, lahko poskusiš double spend z visjim fee-jem.

matejmesar ::
Tudi mene zanima, kaj narest v tem primeru. Čakam namreč že 2 dni, pa nič.
Uporabil pa sem Android Wallet, kamor sem naredil "sweep paper wallet" in nato zadevo poslal na bitstamp. Še vedno sta obe transakciji nepotrjeni. Kakšna rešitev za to zadevo? Vsaj da bi razveljavil zadevo.
Hvala
Uporabil pa sem Android Wallet, kamor sem naredil "sweep paper wallet" in nato zadevo poslal na bitstamp. Še vedno sta obe transakciji nepotrjeni. Kakšna rešitev za to zadevo? Vsaj da bi razveljavil zadevo.
Hvala

Gerbic ::
Če kdo išče opremo za mining, dajem link na fb stran, kjer funtech redno updajta komponente in cene za hardware.

J.McLane ::
Skušam si razložit tele forke in borze kriptovalut, pa me zanima če razmišljma pravilno:
Če imaš na borzi kupljene BTC, jih v resnici drži borza, v bistvu se na samem BTC zaradi tvojega nakupa ni zgodila nobena transakcija, borza ima pač neko zalogo BTCja katerega trejdamo mi uporabniki med sabo. Fee ki ga plačaš za nakup BTCjev je minimalen, veliko večji fee pride ko BTCje naložiš v svojo denarnico, ker takrat šele dejansko pride do transakcije v blockchainu.
Torej če se zgodi fork, borza dobi za svoj nabor BTCjev nove kovance v svojo last, uporabniki borze pa ze temi kovanci lahko pod nosom obrišemo. Lep biznis so tele borze, zelo lep biznis.
Če imaš na borzi kupljene BTC, jih v resnici drži borza, v bistvu se na samem BTC zaradi tvojega nakupa ni zgodila nobena transakcija, borza ima pač neko zalogo BTCja katerega trejdamo mi uporabniki med sabo. Fee ki ga plačaš za nakup BTCjev je minimalen, veliko večji fee pride ko BTCje naložiš v svojo denarnico, ker takrat šele dejansko pride do transakcije v blockchainu.
Torej če se zgodi fork, borza dobi za svoj nabor BTCjev nove kovance v svojo last, uporabniki borze pa ze temi kovanci lahko pod nosom obrišemo. Lep biznis so tele borze, zelo lep biznis.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

borze dobljene kovance raztalajo uporabnikom ki so v tem času meli stanje v BTC, vsaj resne.

Venoox ::
Kam dati referenco od Bitstampa na fizični položnici? Na spletni banki sem pod referenco dal NRC in v namen napisal dejansko referenco. Je tako isto na fizični položnici?

gost987 ::
Včeraj sem na Bitstamp naložu €, preko Mastercard. Dobil sem mail, da so dobil nakazilo, vendar pod balance se ni vidnih €. Zanima me koliko časa rabijo, ker pri prejšnji transakcijah je bilo takoj razvidno in sem takoj kupil BTC.
[url=http://www.zasebnidetektiv.si/]

primzi80 ::
Eno začetniško vprašanje. Na Jaxx denarnico sem si poskusno prenesel 0.002BTC. Ko želim prenesti znesek drugam tega na morem storiti ker je mining fee ki ga ponudi večji od stanja. Je to normalno da je mining fee cca. 28€ (trenutna vrednost)?. Torej tega stanja ne morem prenesti nikamor? Na napakah se učimo.... Hvala za odgovor.

lambda ::
Lahko počakaš, da se provizije umirijo (https://bitcoinfees.earn.com/). Ali pa pošlješ low fee transaction in upaš, da jo pograbijo bcash simpatizerji med minerji, ki trenutno pobirajo v bloke transakcije z nizkim feejem, da bi bilo transakcij z visokim feejem čimveč (https://jochen-hoenicke.de/queue/#30d)

primzi80 ::
Lahko počakaš, da se provizije umirijo (https://bitcoinfees.earn.com/). Ali pa pošlješ low fee transaction in upaš, da jo pograbijo bcash simpatizerji med minerji, ki trenutno pobirajo v bloke transakcije z nizkim feejem, da bi bilo transakcij z visokim feejem čimveč (https://jochen-hoenicke.de/queue/#30d)
Sem poskusil z low fee in mi ponudi, da lahko pošljem 1,85€ od 29,89€ trenutno v denarnici :).

CoreySteel ::
Kam dati referenco od Bitstampa na fizični položnici? Na spletni banki sem pod referenco dal NRC in v namen napisal dejansko referenco. Je tako isto na fizični položnici?
Isto ja. Sej to položnico ti bo itak moral nekdo (verjetno) natipkat.
Twitter: @CoreySteel_

ker se market cap racuna stevilo izdanih kovancev * trenutna cena
med te 4 miljone štejejo tudi satoshijeve btc-je, pa ni nujno da so izgubljeni. v bistvu je to bolj ocena kot kaj drugo
med te 4 miljone štejejo tudi satoshijeve btc-je, pa ni nujno da so izgubljeni. v bistvu je to bolj ocena kot kaj drugo

Kebo ::
cebelar123 je izjavil:
Ima kdo probleme s SEPA nakazilom na coinbase?
Imajo na pri strani obvestilo da so zaradi velika problema SEPA transakcije procesirane z 2- 3 dnevno zamudo. Tudi sam čakam na nakazilo od pondelka pa upam, da bodo do jutri sprocesirali.

shotalick ::

D3m0r4l1z3d ::
Drikičli
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Imajo na pri strani obvestilo da so zaradi velika problema SEPA transakcije procesirane z 2- 3 dnevno zamudo. Tudi sam čakam na nakazilo od pondelka pa upam, da bodo do jutri sprocesirali.
res upam ker drugače bo najprej v torek, če bo vse po sreči

cezplotnik ::
cebelar123 je izjavil:
Morda boš še vesel, da traja toliko časa :)

enrikio97 ::
Pozdravljeni,
nekaj časa nazaj sem ustvaril račun na exchangu Coinbase.com. Dodane imam vse podatke, ki so potrebni za avtorizacijo računa, ter tudi svojo bančno kartico. Do prvega problema sem prišel, ko sem prodal del bitcoina in ga želel prenesti na svoj BANČNI račun s COINBASE EUR WALLETA. Bitcoin, mi je samo pretvorilo v Eure, za transakcijo na mojo banko pa se zahteva neka SEPA transakcija. Preden lahko uporabim to transakcijo želi Coinbase kot potrdilo prejeti neko majhno vsoto na svoj naslov prek SEPA.
Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje kako je s temi SEPA transakcijami oz. prenosi denarja nazaj na bančni račun, koliko se običajno zaračuna takšna transakcija s strani banke (če se), čas transakcije itd...
Hvala za vaše odgovore,
Lp Erik Prašnikar
nekaj časa nazaj sem ustvaril račun na exchangu Coinbase.com. Dodane imam vse podatke, ki so potrebni za avtorizacijo računa, ter tudi svojo bančno kartico. Do prvega problema sem prišel, ko sem prodal del bitcoina in ga želel prenesti na svoj BANČNI račun s COINBASE EUR WALLETA. Bitcoin, mi je samo pretvorilo v Eure, za transakcijo na mojo banko pa se zahteva neka SEPA transakcija. Preden lahko uporabim to transakcijo želi Coinbase kot potrdilo prejeti neko majhno vsoto na svoj naslov prek SEPA.
Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje kako je s temi SEPA transakcijami oz. prenosi denarja nazaj na bančni račun, koliko se običajno zaračuna takšna transakcija s strani banke (če se), čas transakcije itd...
Hvala za vaše odgovore,
Lp Erik Prašnikar

Kebo ::
cezplotnik je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Morda boš še vesel, da traja toliko časa :)
Saj je iz Coinbasa na TRR, tako da se ne mudi :D

shintaro ::
Glede na to da vsak 'Kriptovalutar' pripomore k temu da Zemlja je še bolj onesnažena.. Elektrika stane in je dobrina z 'agendo' in vsi vemo da nismo rabili še dodatnega onesnaževanja, ko pa se vse možno dela da se le to zniža.
Ker Kriptovalutarji in Kriptovalute škodujejo zemlji, je to obnašanje škodljivo vsem ostalim , predvsem pa bodočim generacijam.
Predlagam širjenje psihiatričnih ustanov, kjer bi se zaprlo vse Kripto ljudje kar pomeni da bo več novih generacij imelo možnost živeti na zemlji.
Ker Kriptovalutarji in Kriptovalute škodujejo zemlji, je to obnašanje škodljivo vsem ostalim , predvsem pa bodočim generacijam.
Predlagam širjenje psihiatričnih ustanov, kjer bi se zaprlo vse Kripto ljudje kar pomeni da bo več novih generacij imelo možnost živeti na zemlji.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: amacar ()

kakšno širjenje psihiatričnih ustanov, izseliti se boš moral.
a nisi tudi sam nekaj kupoval? panika?
a nisi tudi sam nekaj kupoval? panika?

dronyx ::
Gospodinje in bivši investitorji v balkanske sklade kot kaže že prodajajo bitcoine, ker ni v enem tednu naredil 100%.

anony ::
enrikio97 imam tudi js enak problem.
Sem jim poslal točno 7 dni nazaj 1€ trenutno se nic..torej ce odstejemo vikend in trenutne zamude je zadnji dan, ki ga imajo da mi verificirajo racun jutri.ampak dvomm..
ne vem pa kko to da glede na to da imas ze bancno kartico potrjeno ne mors direkt prodat na to kartico, saj si jo realno ze takrat potrdil, ko si jim prek nje nakazal denar. edino ce si hoces na kero drugo kartico zdej nakazat denar
sem pa tudi imeu problem z referencno stevilko sem na poloznici dav RF pa tisto njihovo stevilko(crke) z enim programom pretvoril v naso obliko, upam da je prou. kako si jo ti napisu?
drugace bom pa na banko sou pa, da mi oni napisejo poloznico
Sem jim poslal točno 7 dni nazaj 1€ trenutno se nic..torej ce odstejemo vikend in trenutne zamude je zadnji dan, ki ga imajo da mi verificirajo racun jutri.ampak dvomm..
ne vem pa kko to da glede na to da imas ze bancno kartico potrjeno ne mors direkt prodat na to kartico, saj si jo realno ze takrat potrdil, ko si jim prek nje nakazal denar. edino ce si hoces na kero drugo kartico zdej nakazat denar
sem pa tudi imeu problem z referencno stevilko sem na poloznici dav RF pa tisto njihovo stevilko(crke) z enim programom pretvoril v naso obliko, upam da je prou. kako si jo ti napisu?
drugace bom pa na banko sou pa, da mi oni napisejo poloznico

spyker123 ::
Ima pa coinbase kar veliko provizijo pri nakupu in prodaji btc v eure in obratno..skoraj 4 %..moras kar dobro trejdat, da imas profit, ker ti vzamejo procente, ko kupis in ko prodas.. pri nakupu za 500 evrov si takoj v minusu za 20 evrov in potem se, ko prodajas..bitstamp je s te strani stokrat boljsi z 0,25% provizije na..

klemen777 ::
evo lihkar sm dubu mail
"We appreciate your interest in Coinbase! However, we're unable to process your recent deposit for EUR1.00 EUR sent on 2017-12-13 because:
The name on the bank account does not match the name entered on the Coinbase account.
These funds will be returned back to the sending bank within 1-2 business days."
Torej kokr stekam sem ime narobe napisal. Kako vi napisete Delavska hranilnica al Delavska hranilnica d.d. Sem biu na Dh pa sem kar Delavska hranilnica d.d napisu takrat. Mogoce je pa to, da imam drugo ime na Coinbase accountu?
čeprou, da se s takimi bedarijami ukvarjajo, samo da jim ni treba dnarja dt..
"We appreciate your interest in Coinbase! However, we're unable to process your recent deposit for EUR1.00 EUR sent on 2017-12-13 because:
The name on the bank account does not match the name entered on the Coinbase account.
These funds will be returned back to the sending bank within 1-2 business days."
Torej kokr stekam sem ime narobe napisal. Kako vi napisete Delavska hranilnica al Delavska hranilnica d.d. Sem biu na Dh pa sem kar Delavska hranilnica d.d napisu takrat. Mogoce je pa to, da imam drugo ime na Coinbase accountu?
čeprou, da se s takimi bedarijami ukvarjajo, samo da jim ni treba dnarja dt..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klemen777 ()

freezby ::
Fajn popravek. Od ATH na Bitstampu -23,6%. Glede na buy wall upam, da se dotakne 12.200 EUR, kar je -26%. Sam že dokupujem po delčkih, a pripravljen fiat tudi za 50-60% popravka. Bomo videli, kaj bo predbožični petek prinesel.
(ravno zdaj se je buy wall 210 BTC premaknil na 12.700 EUR)
(ravno zdaj se je buy wall 210 BTC premaknil na 12.700 EUR)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: freezby ()

4knative ::
Na predbožični večer pričakujem lekcijo, ki bo prinesla korekcijo vrednot pogoltnega človeka.

D3m0r4l1z3d ::
jah, eden izmed 7 grehov, bo že nekako tudi s tako sedmino (pun intended) za živeti :-)
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5

kingsix ::
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen...
.. Podobna zgodb praktično povsod. BTC adoption se pravzaprav vztrajno niža. Seveda pa je to meče slabo luč na ves kripto oz. blockchain.
Naših nekaj strank (športne stave), ki so sprejemali BTC so ga zadnje mesece vsi dali vstran, ker je bilo prometa 0. No saj tudi prej ga ni bilo veliko, tam 2-5% skupnega.
Good goin BTC.
.. Podobna zgodb praktično povsod. BTC adoption se pravzaprav vztrajno niža. Seveda pa je to meče slabo luč na ves kripto oz. blockchain.
Naših nekaj strank (športne stave), ki so sprejemali BTC so ga zadnje mesece vsi dali vstran, ker je bilo prometa 0. No saj tudi prej ga ni bilo veliko, tam 2-5% skupnega.
Good goin BTC.

Če bi se BTC adoption vztrajno nižal, bi bile transakcije vedno cenejše. Če kaj, bo rešitev LN. Ti pa predlagaš kaj? Da se uporabi network, ki ne shendla enih kriptomačk? Ali bcash brez long-term scaling plana?

kingsix ::
Sam kje to predlagal? Ne polagaj mi besed v usta (no, bolj na tipkovnico).
Vseeno pa ETH shandla x2 transakcij BTCja z 10x manjšimi feeji in 10x manjšim backlogom. Ampak pustimo zdaj to, namen eth ni bil nikoli bit valuta oz plačilno sredstvo.
Špekulativno vlaganje je šlo gor, ampak to temelji na premisi, da bo BTC v prihodnosti imel neko realno uporabo, katere je pa vedno manj. Ta LN pa ne more prit prehitro...
Vseeno pa ETH shandla x2 transakcij BTCja z 10x manjšimi feeji in 10x manjšim backlogom. Ampak pustimo zdaj to, namen eth ni bil nikoli bit valuta oz plačilno sredstvo.
Špekulativno vlaganje je šlo gor, ampak to temelji na premisi, da bo BTC v prihodnosti imel neko realno uporabo, katere je pa vedno manj. Ta LN pa ne more prit prehitro...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

Nerganje brez predlaganih alternativ ne bo kaj veliko pomagalo. Decentralizacija/varnost ima svojo ceno. Sicer so bile izvedene že cross-chain LN transakcije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()

Machete ::
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Podobna zgodb praktično povsod. BTC adoption se pravzaprav vztrajno niža. Seveda pa je to meče slabo luč na ves kripto oz. blockchain. Good goin BTC.
Verjetno se bi za vsak job našla kakšna boljša rešitev kot je bitcoin. Dolgoročno je investicija v BTC verjetno še najslabša opcija, kar se bo izkazalo če prej ne ko se ta špekulativna manija z bitcoini umiri.

garfy ::
btc se trga.....še malo pa bo 10000 eur
ka te folk darila kupuje da dumpa cryptošle?
ka te folk darila kupuje da dumpa cryptošle?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garfy ()

Smrekar1 ::
People are mortgaging their houses to buy Bitcoin
https://www.engadget.com/2017/12/12/bit...
Recimo tole je neumnost. Če kdo to dela naj raje da denar meni. Obljubim, da bom čez leto in dan vrnil 50% denarja. Znabit, da bo to boljša 'naložba' kot Bitcoin.

freezby ::
Na Bitstampu -41,2%, dotaknilo se prej 9.700 €, na Gdax za hip celo na 8.500 €. Še dobr, da mi še niso nakazali evrov, skenslal in nastavil nakupe.
A šteje dolar, kjer ostaja nad 12k$, bržkone se bo BTC še spogledal mal z 10k$. Zanimivi časi.
A šteje dolar, kjer ostaja nad 12k$, bržkone se bo BTC še spogledal mal z 10k$. Zanimivi časi.