Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

bulplux ::
PA to ne moreš verjet...Bitstamp mi pošlje da je verifikacija nekompletna. Poslal pa sem jim račun od upravitelja stanovanja.
Kaj ste vi poslali?
Jaz bi jim na tvojem mestu iz protesta poslal sliko lastnega penisa in zraven 2 pripisa: "Kurc vas gleda!" in "Čas je denar!".![]()
Tako sliko jim ne morem poslat, ker bi prekoračil velikost fajla 5Mb :-)
Ker mora biti slika v hudo visoki resoluciji da se da pozoomati na tiste one :)

krsavec ::
CoreySteel je izjavil:
eToro ni primeren za nakup bitcoinov. Ša najlažje BitStamp, čeprav trenutno baje verifikacija traja precej dolgo. Alternative so Kraken, Coinbase, ...
zakaj etoro ni primeren?
krsavec, verjetno si tukaj ker ne bi rad zamudil te enkratne priložnosti kako z malim vložkom postati milijonar. Tukaj smo sami taki greedy k svina. Naj božič prinese tudi tebi čim več sreče, denarja in dragih stvari.
pa ne ravno milijonar, kakšen zaslužen evro več pa nikoli ne škodi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krsavec ()

beno-s ::
https://www.finance.si/8863180/Furs-sko...
Ima kdo dostop?
Tam ne, direktno na FURS-u pa: Davčna obravnava poslovanja z virtualnimi valutami po ZDoh-2, ZDDPO-2 in ZDDV-1 (2. izdaja, veljavnost od 15. 12. 2017)

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Venoox ::

run2 ::
drekodovce je izjavil:
Bitrex je zapru nove registracijeProdam bittrex acc za pol bitcoina :)
Jz prodam za 1/3 BTCja :D
Jaz prodam za 1/4
Prodam za 1/5 (nova najboljša cena). Namreč, par mesecev nazaj sem dal gor 30 EUR in je do danes prišlo zgolj do 122 EUR. Daleč od milijonskih zneskov.
Sicer pa je blo par strani nazaj o tem, kako ne more propasti, ker gre za tako veliko stvar. Zgolj v vednost: https://www.theguardian.com/technology/...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: run2 ()

garfy ::
A je kdo poslal transfer na coinbase.....jaz čakam že več kot 48 ur....je to normalno? Če je sepa nakazilo
a ja pa če bi tole prebral prej, ne bi nikoli poslal niti enega eura https://www.trustpilot.com/review/coinb...
a ja pa če bi tole prebral prej, ne bi nikoli poslal niti enega eura https://www.trustpilot.com/review/coinb...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garfy ()

shotalick ::

FireSnake ::
Na bitstampu je vidno drugi dan.
Zakaj je uporabljate tega?
Zakaj je uporabljate tega?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bitstamp čakam že več kot en teden....res vsaki barulek gre kupovat coine zdaj....še gasilci so prišli danes po donacijo za božič pa to in so rekli da lahko bitcoine dam

ja ker nisem se poglobil v btc...sem mislil bilo i prošlo
kaj pa ča na avtomat greš, takoj dobiš btc, in jih preneseš v denarnico bp?
kaj pa ča na avtomat greš, takoj dobiš btc, in jih preneseš v denarnico bp?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garfy ()

chavlji ::

fx3zRejSz0cS ::
Misliš da še ni prepozno? Za kaki mali zaslužek se še mogoče da ( z malo investicijo ) kaj večjega pa.. verjetno ne al ?

freezby ::
Lejga dip oz. vsaj začetek? Volumen je skromen in prilegel bi se en spust tam do 15k$ v ene treh dneh.

4knative ::
Smiljan Mori: “Nikoli ni prepozno za nov začetek!”
Smiljan Mori: “Živite svoje sanje tukaj in zdaj!”
Smiljan Mori: “Živite svoje sanje tukaj in zdaj!”
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()

chavlji ::
fx3zRejSz0cS je izjavil:
Misliš da še ni prepozno? Za kaki mali zaslužek se še mogoče da ( z malo investicijo ) kaj večjega pa.. verjetno ne al ?
Ni še prepozno, da gre jutri vse skupaj v pozabo. Hec malo ;)
Najbrž ni prepozno za kak zaslužek. Miljon boš s 100€ težko naredil. Ampak tudi če narediš 10k, je to kar lep donos. Marketcap ni tako grozno velik, da ne bi mogel bit še večji. Folka je pa tudi v procentih malo že dejansko notr. Slovenci smo eni izmed bolj zagrizenih (takoj za vodilnimi Nigerijci), zato občutek malo vara. Pa četudi vsi o tem govorijo, jih je samo malo v resnici notr, ker je treba imet jajca.
Samo zavedat se je treba, da je gembl. Ne bo kr skos tako raslo kot zadnje leto. Sploh zadnji mesec. Vloži res kar si pripravljen zgubit, ker drugače boš ob prvih izgubah v paniki prodajal, kar je najslabše kar lahko narediš.

manjka še samo da satoši 31.12. proda vse svoje cojne, ker vidi v kaj se je to razvilo... narejen za preprečitev pohlepa bank, zlorabljen za 100× večje pohlepe navadnjih ljudi...

blackbfm ::
gruntfürmich je izjavil:
manjka še samo da satoši 31.12. proda vse svoje cojne, ker vidi v kaj se je to razvilo... narejen za preprečitev pohlepa bank, zlorabljen za 100× večje pohlepe navadnjih ljudi...![]()
Bitcoin, narejen kot odgovor na ekonomsko krizo.. Bo na koncu krivec za novo krizo

gruntfürmich je izjavil:
manjka še samo da satoši 31.12. proda vse svoje cojne, ker vidi v kaj se je to razvilo... narejen za preprečitev pohlepa bank, zlorabljen za 100× večje pohlepe navadnjih ljudi...![]()
Bitcoin, narejen kot odgovor na ekonomsko krizo.. Bo na koncu krivec za novo krizo![]()
ta bi bla dobra!

A. Smith ::
Čez 50 let v zgodovinskih učbenikih: "Velika depresija 2018-2028 se je začela s pokom balona kriptovalut..."
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

CoreySteel ::
CoreySteel je izjavil:
eToro ni primeren za nakup bitcoinov. Ša najlažje BitStamp, čeprav trenutno baje verifikacija traja precej dolgo. Alternative so Kraken, Coinbase, ...
zakaj etoro ni primeren?
Zato ker na eToru ne kupiš dejanskih BitCoinov, ampak samo neko cifro :)
Twitter: @CoreySteel_

goldman sacksu ni problem zmetat noter par 100 miljard naprintanih $$ da v ta globalni keč d keš še dodatno vstopi ogromno ljudi, razpoči balon in povzroči novo krizo...

D3m0r4l1z3d ::
Ohranite mirne živce in strpno. Najlepša trava zraste na požganem delu. Vesolje stremi k ravnovesju po nihanju, ujeti je treba pravi čas.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

phuntaox ::
jaz bi rad to strpno, a če bitstamp tako dolgo rabi za verifikacijo. samo naj mi še napišejo čez 3 tedne, da ni kaj vredu...
sem jih vprašal na mail, če imamo mogoče Slovenci prednost? ...
.. ziher ja,..
Coinbase ima očitno zelo slabe ocene.
Izkušeni možje, s katerimi še imate pozitivne izkušnje?
čeprav v tej histeriji je verjetno povsod gneča, tudi pri scammerjihh..
sem jih vprašal na mail, če imamo mogoče Slovenci prednost? ...

.. ziher ja,..
Coinbase ima očitno zelo slabe ocene.
Izkušeni možje, s katerimi še imate pozitivne izkušnje?
čeprav v tej histeriji je verjetno povsod gneča, tudi pri scammerjihh..

jype ::
Bitstamp je v resnici super, v primerjavi s povprečjem, ampak dobre kripto borze dejansko sploh še ni.

Lambote bo za čakat 6 mesecev, naročila iz Slovenije dežujejo. Vsak dan 100 novih kriptomilijonarjev. Ofak kam smo prišli?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kihc ()

Curly ::
Podobno se je dogajalo že enkrat Junija, takrat si na kraken čakal tudi po mesec in pol, čakaš, druge izbire trenutno žal nimaš. Mogoče anycoindirect tam si včasih lahko kupil par 100€ brez verifikacije.

jype ::
Lambote bo za čakat 6 mesecev, naročila iz Slovenije dežujejo. Vsak dan 100 novih kriptomilijonarjev. Ofak kam smo prišli?Eh, veliko Slovencev že od prej ima lambote...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

CoreySteel ::
Itak je zdaj Roadster novi Lambo :P Tako da 2020 bo ravno primeren datum za nakup

Twitter: @CoreySteel_

Pomoje se bo enih 50% slovenskih kriptomilijonarjev dalo takoj zaznat na ulici, ker gre po večini za mlajše ljudi, tam 18-24 let in taki se težko brzdajo.

haha.
mah nikoli ne bi vozil lambor-đinija, nase ceste so pretežno itak ekvivalent off-roada..primerne bolj za njivske lambote ja.
.. dnevno novih 100 m... Surrealno..
Jaz nimam tako visokoletečih želja oz. imam bolj osnovne potrebe.. stanovanjski problem,
ostalo je že pravljica...
mah nikoli ne bi vozil lambor-đinija, nase ceste so pretežno itak ekvivalent off-roada..primerne bolj za njivske lambote ja.
.. dnevno novih 100 m... Surrealno..
Jaz nimam tako visokoletečih želja oz. imam bolj osnovne potrebe.. stanovanjski problem,
ostalo je že pravljica...

phuntaox zdaj ni pravi čas za skromnost. Takšna je pač realnost, vsakodnevno v Sloveniji nastane tolko in tolko milijonarjev na račun kriptovalut. Nihče ni pričakoval kaj takega. Fkn epske razsežnosti!

dronyx ::
Upajmo da na koncu ne bo spet potrebno sanirat bank zaradi slabih kreditov, ki gredo sedaj množično v kripto investicije. Upam da kdo na bankah zahteva kakšne garancije in po možnosti ne v bitcoinih.

Samuel ::
kreditov, ki gredo sedaj množično v kripto investicije..
grejo kurac.. sam neka klobasarija brez dokazov.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

MrStein ::
Brez panike (punce in) fantje, saj že en čas ne raste bistveno. Boste lepo vsi na vrsto prišli.
Banka, ki da taki kredit, si zasluži da propade.
Čeprav bodo butalci verjetno raje denar vanj metali. Butalci imajo vedno tako dosti denarja...
Upajmo da na koncu ne bo spet potrebno sanirat bank zaradi slabih kreditov, ki gredo sedaj množično v kripto investicije. Upam da kdo na bankah zahteva kakšne garancije in po možnosti ne v bitcoinih.
Banka, ki da taki kredit, si zasluži da propade.
Čeprav bodo butalci verjetno raje denar vanj metali. Butalci imajo vedno tako dosti denarja...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

MrStein tebi je enostavno ker za vsak nasvet ki ga daš dobiš 300 eur. Easy money. Mi eni pa upamo na čudež, to je da gre btc vsaj do ene 300 jurjev čimprej.
edit: Slotecharja sem mislil pardon
edit: Slotecharja sem mislil pardon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()

youPlonker ::
Uporablja kdo tu Nano Ledger S?
Zanima me, kako uporabnik ravna v takšnem scenariju: npr. kupi strojno denarnico Nano Ledger S, jo uporablja nekaj let za "cold storage", nato pa se zaradi neke nove boljše strojne denarnice na trgu, odloči le-to menjat. Logično je najlažje (in najdražje) če se sredstva potem iz stare denarnice prenesejo v novo kar s transakcijo.
Zanima pa me tole: Ali lahko mogoče na podlagi svojega 24 besednega seeda z nekim postopkom dobiš privatne ključe, ki se nahajajo v Nano Ledger S, ven iz njega in potem le-te eventuelno uvoziš v drugo boljšo denarnico iz prihodnosti? Ali je postopek, kako Ledger generira privatni ključ na podlagi 24 besed, javno znan?
Lepo prosim, če se kdo kaj pozna s kriptografijo, naj se razpiše :)
Zanima me, kako uporabnik ravna v takšnem scenariju: npr. kupi strojno denarnico Nano Ledger S, jo uporablja nekaj let za "cold storage", nato pa se zaradi neke nove boljše strojne denarnice na trgu, odloči le-to menjat. Logično je najlažje (in najdražje) če se sredstva potem iz stare denarnice prenesejo v novo kar s transakcijo.
Zanima pa me tole: Ali lahko mogoče na podlagi svojega 24 besednega seeda z nekim postopkom dobiš privatne ključe, ki se nahajajo v Nano Ledger S, ven iz njega in potem le-te eventuelno uvoziš v drugo boljšo denarnico iz prihodnosti? Ali je postopek, kako Ledger generira privatni ključ na podlagi 24 besed, javno znan?

Mr_Globus ::
youPlonker je izjavil:
Uporablja kdo tu Nano Ledger S?
Seveda lahko, dejansko si dajal denar na denarnico za katero ne ves kako deluje?

FoxKnox ::

phuntaox zdaj ni pravi čas za skromnost. Takšna je pač realnost, vsakodnevno v Sloveniji nastane tolko in tolko milijonarjev na račun kriptovalut. Nihče ni pričakoval kaj takega. Fkn epske razsežnosti!![]()
najverjetnejša realnost je, da z vložkom par sto EUR (v xyz...coin) v danem trenutku nimam za pajs bureka proti vstopu pred xy leti, meseci v igro takratnega one and only-ja. tako da skromnost, prizemljenost, tam tam.
Tolko in tolko je še vedno NaN. Če jih je 100 (ne vem no, to v SLO ali po svetu?), potem tudi ni nerealno pričakovati kakega fonda mladih f'n milijonarjev za
mlade družine

Zgodovina sprememb…
- spremenil: phuntaox ()