» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
223 / 270
»»

jype ::

Tody je izjavil:

Bitrex je zapru nove registracije
Prodam bittrex acc za pol bitcoina :)

4knative ::

Pismo sistemi jim nagajajo, pa se sploh še ni začelo. Kaj bo ko pride ene 60mio kitajcev na bittrex na novo. Zaštekalo bo vse še preden bo kdo ddosal ali kaj podobnega.

D3m0r4l1z3d ::

jype je izjavil:

Tody je izjavil:

Če bo gor 10btcjev
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Prazen je.

perci ::

Nižam jypovo ponudbo na 0,25 btc. Lahko tudi v fiat :).

Baja ::

bikec je klofuto od medota dobjo, zdaj pa gre zgleda v kontra napad. nocoj še bo zgleda zanimivo.

sranje, v fiat gredo

sarma832 ::

Sedaj je slo par sto biljonov gor v parih tednih. Bi skorajda zapasala kaksna korekcija.

Sicer pa bo sedaj verjetno zelo volatilno. 99% ki jih sedaj kupuje vidi le zastonj denar, tako da ce pride do panike bo vecina rekt. Tole bo se zanimivo.

A ni bilo pri 14k in 18k podobno, oziroma pri 10k in 1.3k in pri 3.9k in pri 9k?

freezby ::

Odprti futures pri CME in za spremembo od minulega vikenda brez tisočdolarskih sveč. Dolgočasno ...

Malo nazaj ste imeli debato o pozivih Fursa, blokiranju bančnih računov dokler ni pojasnil. A je kdo že konkretno dobil zahtevo za pojasnjevanje? Logi .cvs iz borz bi morali zadostovati, samo kaj pa vso to kroženje med denarnicami in borzami. Še sam se komajda znajdem med vsemi niti, plus par denarnic sem tudi uničil. Če bi moral vse pojasniti za nazaj ...

In še malo o arbitraži. Nekako je naneslo, da sem danes to naredil s pol BTC. Bolj iz prilike in radovednosti kot profita. Skratka: prodal na GDAX za cca 800 € več kot malo kasneje kupil na Bitstampu (torej 400€ dobička arbitraže). Kaj pa zdaj s temi dobrimi 8 jurji? Če to zaokrožim in ponovim parkrat, predvidevam, da zasika banka? Kaj pa borze? Furs?

cezplotnik ::

Trenutno bi rekel, da je dobra strategija sledeča.

Prodaj:
- Bitcoin in ostale kriptovalute (kupi Ether poceni znova po poku)
- visoko-vrednotene (Nasdaq, vse, kar je P/E > 20) tehnološke delnice,
- kitajske, indijske, japonske delnice,
- fosilni energetski sektor (BP, Chevron itd.) - predvsem zaradi vse strožjih ukrepov glede emisij CO2

Kupuj:
- zlato/srebro (po 5 letih medveda je cena sploh slednjega že zelo nizka),
- delnice proizvajalcev redkih zemelj (celotna industrija alternativne energije sloni na njih)
- delnice evropskega finančnega sektorja
- delnice slovenske borze (Zavarovalnica Trgilav, Pozavarovalnica Sava, Petrol, Cinkarna Celje, Telekom)
- nizko vrednoete delnice alternativne energije (solar, wind, geothermal..., z nizkim P/E in pričakovano nekajletno eksponentno rastjo prihodkov)
- delnice proizvajalec in razvijalcev baterij, kombiniranih solar-baterijskih enot itd.

J.McLane ::

Za kakšen timeframe pa je ta nasvet? 30 let?
Nizek P/E v solar branži ima katero podjetje?

Delno se strinjam za tako strategijo, lepo bi pa bilo, če bi obstajal kakšen pameten ETF z accumulation dividend, ker kupovati posamezne delnice je bolj tako. Gledal sem LIT, GRID in BOTZ, ampak na Evropskih borzah je to dokaj težko nabavit.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

gruntfürmich ::

cezplotnik je izjavil:

Prodaj:
- fosilni energetski sektor (BP, Chevron itd.) - predvsem zaradi vse strožjih ukrepov glede emisij CO2

Kupuj:
- delnice slovenske borze (Zavarovalnica Trgilav, Pozavarovalnica Sava, Petrol, Cinkarna Celje, Telekom)

ni to v direktni povezavi? a ti misliš da bo zlom drugih borz izstrelil evropske na luno???
+ tega da če bo kriza kar predvidevaš s prodajo bo povpraševanje po predragi zeleni energiji nično in subvencije nula...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Slovenske borze ne razumem, ostalo se zdi na prvi pogled smiselno, ampak...

Tako strategijo meni svetujejo že od 2013.

kow ::

1) Cezplotnik 100p ne sledi lastni strategiji
2) kot je ze omenil jype - iz visokih cen ne smes prehitro izstopiti, ker izgubis velik del profita

Dvomim da je bil tule mišljen "zlom" tistih katerih naj bi prodal, ker jasno če je mišljen zlom, potem najbolje držat FIAT.

lastao ::

Tody je izjavil:

Zgleda da samo še binance dela ok zaenkrat?

Kaj se dogaja z rexom že dva ni zaj... Zaprli so nove reg. pa še vedno ne dela vredu, a še komu ne nalaga pozicije za trejdanje na bittrexu?

Mato989 ::

lastao je izjavil:

Tody je izjavil:

Zgleda da samo še binance dela ok zaenkrat?

Kaj se dogaja z rexom že dva ni zaj... Zaprli so nove reg. pa še vedno ne dela vredu, a še komu ne nalaga pozicije za trejdanje na bittrexu?

Preveč uporabnikov ma, dokler ne posodobijo infrastrukture bo zaprto :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tody ::

Čezplotnik a si malce falil temo? Kje so kripto zadeve? Sicer pa strategija more biti pisana na človeka ne pa na splošno za vesh 10.000 ki spremlja to temo.

Bittrex so baje presegli 500k concurrent users.

Bittrex po alexi 401. Stran na svetu po obiskanosti 8-O

chavlji ::

sarma832 je izjavil:

Bittrex so baje presegli 500k concurrent users.

Bittrex po alexi 401. Stran na svetu po obiskanosti 8-O

Pa logično, če vsi vejo, da se pa zastonj dnar tala... Čudno, da ni prva :)

belo mleko ::

O ti mater, delnice so se pojavile v temi o kriptotulipanih. Zdaj me je resno zaskrbelo, da bo sel shit money v delniske trge, namesto da bi se samounicil na kriptotulipanih.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Predvsem sem ta post o delnicah poslal v kriptodebato, ker vem, da je profil ljudi, ki vlagajo v kripto, podoben tistim, ki vlagajo v ostale eksponentne tehnologije. Tam so donosi lahko ekstremni (poglejte npr. ceno delnice danskega Vestasa, največjega prizvajalca vetrnih turbin) in lahko celo prekosijo donose v kriptovalutah, je pa seveda riskantno. Pametni so v kripto že unovčili dobičke in se bodo vanj vrnili, ko se manija poleže.

J.McLane je izjavil:

Za kakšen timeframe pa je ta nasvet? 30 let?
Nizek P/E v solar branži ima katero podjetje?

Solar je nasvet za 5-7 let.
Kar nekaj jih je.
SolarEdge, izraelski proizvajalec inverterjev (trenutno sicer P/E ni nizek, je pa forward gled na že sklenjene pogodbe zmeren)
SunRun, proizvajalec kombinirano solarno-baterijskih enot. Relativno neznana konkurenca Tesli oz. SolarCityju, ki ga je Tesla kupil
Xinyi Solar Holdings Limited
GCL New Energy Holdings Limited
Daqo New Energy Corp.
China Longyuan Power Group Corporation Limited

J.McLane je izjavil:

Delno se strinjam za tako strategijo, lepo bi pa bilo, če bi obstajal kakšen pameten ETF z accumulation dividend, ker kupovati posamezne delnice je bolj tako. Gledal sem LIT, GRID in BOTZ, ampak na Evropskih borzah je to dokaj težko nabavit.

ETF PBW in ETF TAN sta dva taka sklada. Ne vem pa, ali reinvestirata dividende.

Oba sta trenutno cca. 20 % nad zgodovinsko nizkimi ravnemi (cena cca. 10x nižja kot l. 2008). Solar trg se je stabiliziral, padanje cen panelov se je ustavilo, proizvodnje in poslovnih modelov ni potrebno več prilagajati znova in znova padajočim cenam. Skratka trg je v 2017 končno zaživel, v 2018 in 2019 pa se bo razcvetel, morebitni finančni krizi navkljub.

Tole pa je nasvet zgolj še za prihodnje leto.

cezplotnik je izjavil:

Prodaj:

Kupuj:

No, zlom evropske borze je precej bolj koreliran z zlomom ameriške kot kitajske ali japonske. Kakorkoli, ko se rast v ameriki začne upočasnjevati, se začne špekulirati z delnicami zahodno evropskih podjetij, ko se tam končna, se začne špekulirati z vzhodnoevropskimi itn. Videno že večkrat. Nekakšen fazni zamik. Ko je vse precenjeno, pa pride do splošnega zloma. Sicer imate pa v kripto lepo analogijo: rast BTCja in nato upočasnitev ter prelivanje v podcenjene altcoine...

gruntfürmich je izjavil:

če bo kriza kar predvidevaš s prodajo bo povpraševanje po predragi zeleni energiji nično in subvencije nula...

Cene panelov padajo tako zelo hitro, da je v 2017 postala solarna enegija (seveda utility-scale, torej za velike solarne farme) cenejša od jedrske!!! Od nje je cenejša zgolj še hidro in vetrna (prva bo verjetno tudi vedno ostala) ter malenkostno premog. V alternativno energijo danes vlagajo predvsem države v razvoju, npr. Indija in Kitajska, ki imajo naraščajoče potrebe po energiji in katastrofalno onesnažen zrak s trdimi delci.

Efektivnost panelov v laboratorijskih poskusih že dosega 50 %, najnaprednejši inštalirani paneli pa 25 %.

Sicer pa nikogar ne prepričujem v nič, navedeni podatki so zgolj pusta dejstva. Morda je celo nekoliko neumno, da širim glas o tem, glede na to, da trenutno zaradi neke večje fizične investicije, sredstev za vlaganje v to panogo nimam prav dosti. Seveda računam, da samo Slo-tech forumaši mojim prihodnjim investicijam kaj dosti cene ne bodo dvignili :D

Zgodovina sprememb…

be12ni12 ::

Kulk pa lahk najmanj € naložiš u bitstamp?

Dijaki in študenti zdaj v Q4 2017 vlagajo okoli 100 dolarjev. No, odvisno od štipendije. Gospodinje kupijo celi bitcoin v Q4 2017 to ti je tam od 10 do 20 jurčkov.

spade93 ::

jype je izjavil:

Tody je izjavil:

Jz prodam za 1/3 BTCja :D

garfy ::

bitstamp so tako neresni, že en teden čakam da mi verificirajo dokumente.....porazno....to so neki pravi slovenski čapci, je be se jim za customer support.....

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Tody ()

drekodovce ::

spade93 je izjavil:

jype je izjavil:

Tody je izjavil:

Jz prodam za 1/3 BTCja :D

Jaz prodam za 1/4

garfy ::

shotalick je izjavil:

Dekinio je izjavil:

Bitstamp po po 5-6ih dneh še vedno pending verifykacijo....jaooo

Od 30. novembra že čakam. Sem jim pisal na support pa nobenega odziva.

isto pri meni očitno so pravi slovenski čapci zaposleni gor....ko samo pijejo pir celi dan

blackbfm ::

če imajo 100k novih uporabnikov dnevno..pač ste uletel v največji naval

lahko pa bi slovenskim accountom dal prednost..:P

Morda vas pa samo ščitijo pred neizogibnem poku balona :))

Kraken je možno uporabljat bre verifikacije, za tak level so sicer zneski omejeni ampak ua igrat dost visoki.

Dekinio ::

PA to ne moreš verjet...Bitstamp mi pošlje da je verifikacija nekompletna. Poslal pa sem jim račun od upravitelja stanovanja.
Kaj ste vi poslali?

Račun za mobilno telefonijo.

perci ::

jst sem poslal dohodninsko odločbo

Cash ::

Jaz sem jim bancni izpisek, samo sem pocrnil znesek place in stanje, pa delodajalca sem tudi pocrnil.
Osebno sem slikal tako, da je bilo videti une hologramske cifre. Slikal sem jo spredaj in zadaj. To sem delal junija in isto za zeno in v obeh primerih je ratalo prvic.

Zaj sem jim poslal vodovod...pa sem verjetno spet zadnji v čakalni vrsti...ode teden dni spet.

Sej to jim seveda posiljate visoko resolucijske slike?

Dekinio je izjavil:

PA to ne moreš verjet...Bitstamp mi pošlje da je verifikacija nekompletna. Poslal pa sem jim račun od upravitelja stanovanja.
Kaj ste vi poslali?

Jaz bi jim na tvojem mestu iz protesta poslal sliko lastnega penisa in zraven 2 pripisa: "Kurc vas gleda!" in "Čas je denar!". :))

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

4knative je izjavil:

Dekinio je izjavil:

Kaj ste vi poslali?

Jaz bi jim na tvojem mestu iz protesta poslal sliko lastnega penisa in zraven 2 pripisa: "Kurc vas gleda!" in "Čas je denar!". :))

Tako sliko jim ne morem poslat, ker bi prekoračil velikost fajla 5Mb :-)

Vazelin ::

kraken najmanj komplicira s slikami po mojem občutku. meni so odobrili. bitstamp zavrnil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

janezvalva ::

Niamam Twiterja...lahko prilepis

CoreySteel ::

Ne rabiš twittra da klikneš na link in prebereš.
Twitter: @CoreySteel_

Mato989 ::

garfy je izjavil:

bitstamp so tako neresni, že en teden čakam da mi verificirajo dokumente.....porazno....to so neki pravi slovenski čapci, je be se jim za customer support.....

Tipi majo 100k prijav dnevno, ne sfolgajo... to je jasno, potrpljenje.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

krsavec ::

Pozdravljeni.

Sem začetnik in bi rad nekaj investiral v kriptovalute. Kako je najprimerneje in najlažje priti do prvih coinov. Nekaj sem gledal, da bi denar nakazal preko etoro. Ali je to primerno ali priporočate kaj drugega?
Se opravičujem, če je to vrpašanje bilo že postavljeno.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krsavec ()

krsavec ::

Sedaj sem se že registriral na etoro, kolika časa traja da gre skozi verifikacija in v kolikšnem času lahko nato začnem trgovati?

CoreySteel ::

eToro ni primeren za nakup bitcoinov. Ša najlažje BitStamp, čeprav trenutno baje verifikacija traja precej dolgo. Alternative so Kraken, Coinbase, ...
Twitter: @CoreySteel_

krsavec, verjetno si tukaj ker ne bi rad zamudil te enkratne priložnosti kako z malim vložkom postati milijonar. Tukaj smo sami taki greedy k svina. Naj božič prinese tudi tebi čim več sreče, denarja in dragih stvari.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kihc ()

Če želite pospešiti nakup/prodajo, lahko tudi "OTC", samo boste plačali kakšnih 5% provizije.

Veliko firm kupuje/prodaja bitcoine preko bančnega nakazila. Prav tako z gotovino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sarma832 ()
««
223 / 270
»»