Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

garfy ::
besen sem nase, da nism prej šel v nakup bitcoina....slišal o njem že par let nazaj, in nisem nikoli sledil, kako raste....nikjer ni bilo nobenih filmov o njm.....pol pa danes na torrentih releasing 3 filmi o bitcoinu...
podlo
kdo proda btc na cash? Štajerska......
podlo
kdo proda btc na cash? Štajerska......

sarma832 ::
FYI, jutri sta dve trdi vilici :)
Source?
A ti izgledam kot kelnar?
Ne, samo zanima me od kod vam te informacije. Ker tudi Bitcoin Diamond je kar od nikoder priletel, potem pa če bom imel kaj na menjalnici se bom lahko le pod nosom obrisal
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sarma832 ()

blackbfm ::
besen sem nase, da nism prej šel v nakup bitcoina....slišal o njem že par let nazaj, in nisem nikoli sledil, kako raste
ne pozabit da je bil pred leti še večji kaos kot danes.. razni vdori v menjalnice itd, lahko bi bil brez vsega
nekateri so zaslužli NEKAJ, tisti ki so uspel povečat vložek za 1000x tisti bodo pa itak holdal dokler ne bo šlo vse nazaj proti nuli.. tko da, ne se preveč sekirat

garfy ::
hardware wallet je bil v prodaji itak že tri leta baje.....polj gledaš mulce stare 18 let ki so sedaj miilijonarji.....
jaz bi itak cashiral recimo 50 % in se upokojil, 50% pa držal
mislim da btc ne bo crashal...nikoli.....ker ima preveč prednosti

Qcube ::
hardware wallet je bil v prodaji itak že tri leta baje.....polj gledaš mulce stare 18 let ki so sedaj miilijonarji.....
Če misliš da znaš brat prihodnost pojdi zdaj all-in in se upokoji čez 5 let, simpl. Kdo pa pravi da ne gre lahko do miljon?
Prav me zanima kako bi ti takrat leta 2015 pametno vlagal ko bi gledal kako gre cena dve leti proti nuli kot se je dogajalo.

::
BTC ima izključno špekulativno vrednost, kot plačilno sredstvo je postal totalno neuporaben. Trenutna rast in (umetna) volatilnost privabljata nove vlagatelje, ki zadevo dodatno napihujejo. Ima kar precej lastnosti piramide. Pok definitivno sledi, vprašanje je le kdaj. Kljub vsemu pa se da z njim zelo dobro služiti. Pri trenutni rasti si relativno hitro povrneš začetno investicijo, vse ostalo je samo bonus.

error7891 ::

J.McLane ::
A LTC je kdo opazil da je od petka do danes šel iz $90 na $240?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

krneki ::
Jaz mislim da LTC-ju ni problem priti do 300EUR in čez v precej kratkem casu.Ž e skozi se je govorilo da je podcenjen...potem je bila napovedana marketing kampanija in (pa še BTC se je ravno malo ohladil) zato je zdaj poletel v nebo. jaz sem kupil ko je bil po 60EUR samo sem do zdaj večkrat prodal/kupil ko so bili razni padci/vzoponi...profit vsekakor je

gruntfürmich ::
pri mojem vložku bi se marsikdo še prej posral.gruntfürmich je izjavil:
jst mislim da bomo v tem balonu dosegli 1 biljon skupnega marketkapa
Ti fantaziraš o balonih od $2200/BTC naprej...
A si ne zdiš že sam sebi neumen?
Ah kake $2200 .... o balonu sanja že od $1000 naprej.
https://slo-tech.com/forum/t470225/p538...
sam to pa res grunt, celo leto že govoriš balon balon balon, saj tistim dronxy-om, pa nodijem pa vazelinom al kaj so že vse ne zamerim, ampak od tebe bi pričakoval več.
mogoče je bolje da nadaljuješ,ker se zdi da bo počil ravno takrat ko boš nehal.![]()

kar pa se tiče napovedi in pričakovanj pa od večine pričakujem prav to: bolj gremo v parabolo bolj ste pogumni; tako z vložki kot napovedmi. prej ko je bila rast še malo vzdržna ste se vsi bali in se čudili nam zgodnjim vlagateljem...
ampak kot že rečeno, to je vse pričakovano...

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

@grunt: smart money bo še prišel?ko bo tedenski MA20 pod MA100![]()

Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

4knative ::
People are mortgaging their houses to buy Bitcoin
https://www.engadget.com/2017/12/12/bit...
Upam, da bo šlo vse po planu in bo vsak imel nek soliden donos, ker drugače zna nastati frka. Eni gredo v piramido pri 17.000 in pričakujejo super donose, ne zavedajo pa se da mora za njimi vstopiti še dovolj ljudi, dovolj novega denarja, da bo rast. Good luck.
Upam, da bo šlo vse po planu in bo vsak imel nek soliden donos, ker drugače zna nastati frka. Eni gredo v piramido pri 17.000 in pričakujejo super donose, ne zavedajo pa se da mora za njimi vstopiti še dovolj ljudi, dovolj novega denarja, da bo rast. Good luck.

Samuel ::
Eni gredo v piramido pri 17.000 in pričakujejo super donose, ne zavedajo pa se da mora za njimi vstopiti še dovolj ljudi, dovolj novega denarja, da bo rast. Good luck.
Torej je tudi delniški trg potem tudi piramida?
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Invictus ::
Eni gredo v piramido pri 17.000 in pričakujejo super donose, ne zavedajo pa se da mora za njimi vstopiti še dovolj ljudi, dovolj novega denarja, da bo rast. Good luck.
Delniški trg je malo boljši zaradi izplačila dividend. Kar pripomore k letnemu donosu delnice. In kompenzira njen padec vrednosti na borzi.
Pri kriptovalutah tega ni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

RoccoC ::
Ti to resno (od nekoga z IQ 150 bi pa pričakoval mal več no ;))? Podjetja menda tudi služijo, rastejo, obstajajo neke brezveznarije ko so income statement, balance sheet...obstajajom dividende, nakupi lastnih delnic, prevzemi...

South Korea will ban Bitcoin!
Pa ne samo južna koreja, bo kar malo več vlad naredilo tale korak v kratkem. Kaj ni očitno, da gre za prefinjen način piramide, piramida z dodano vrednostjo ali piramida_2.0? Blockchain koncept je sicer zanimiv ampak ne bo šel skozi brez resne regulacije. Vsaka vlada se bo prej ali slej vtaknila v to zadevo. Zanima me kaj bo z denarjem, ki ga bodo nekateri zaslužili iz tega naslova. Ali bodo vlade ravnale "robinhudovsko"?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Iatromantis ()

::
People are mortgaging their houses to buy Bitcoin
Kako pa veš, koliko ljudi še čaka na vstop in do kam bo šla rast? Ko sem sam vstopal, je bil "BTC tako visoko, da se naj ne bi izplačalo", če bi poslušal nasvete.

jype ::
oprosti..od cesa je pa odvisna velikost v bajtih??So ti že pojasnili. Za primer ti lahko dam transakcijo, ki je velika in transakcijo, ki je majhna:
https://blockchain.info/tx/0948b81f6359...
https://blockchain.info/tx/f6466cde509e...
Večina transakcij je takšnih (imaš X BTC na enem naslovu, nekaj manj kot X jih nekomu plačaš, razlika gre pa "nazaj" na nov naslov v tvoji denarnici):
https://blockchain.info/tx/0d280e216225...
Če moraš zapraviti več, kot imaš na voljo na enem naslovu, so transakcije videti takšne:
https://blockchain.info/tx/f2cd1eaa185f...
Vse transakcije sem vzel po naključju iz zadnjega bloka:
https://blockchain.info/block/000000000...

Ti to resno (od nekoga z IQ 150 bi pa pričakoval mal več no ;))? Podjetja menda tudi služijo, rastejo, obstajajo neke brezveznarije ko so income statement, balance sheet...obstajajom dividende, nakupi lastnih delnic, prevzemi...
Podjetja lahko delajo karkoli, vendar, če ni novega denarja na borzah, cena delnice ne bo rasla.
South Korea will ban Bitcoin!
Pa ne samo južna koreja, bo kar malo več vlad naredilo tale korak v kratkem. Kaj ni očitno, da gre za prefinjen način piramide, piramida z dodano vrednostjo ali piramida_2.0? Blockchain koncept je sicer zanimiv ampak ne bo šel skozi brez resne regulacije. Vsaka vlada se bo prej ali slej vtaknila v to zadevo. Zanima me kaj bo z denarjem, ki ga bodo nekateri zaslužili iz tega naslova. Ali bodo vlade ravnale "robinhudovsko"?
Koreja ne bo banala prav nič. Preberte si članek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()

@Samuel "Podjetja lahko delajo karkoli, vendar, če ni novega denarja na borzah, cena delnice ne bo rasla."
Pa od kje jih ti pobiraš LOL, tebi nič ni jasno. Podjetij na svetovnih borzah imaš na stotine tisoč. Ena propadejo, druga rastejo, tretja stagnirajo. Tudi celotna tržna kapitalizacija vseh delnic (če že hočeš) brez novega denarja raste (reinvestiranje dividend in nakupi lastnih delnic ni nov denar) - dokler je svetovni GBP pozitiven in ni deflacije je tako. Stock borza tudi brez priliva novega denarja NI zero sum game. Kryptovalute ali forex pa so.
Pa od kje jih ti pobiraš LOL, tebi nič ni jasno. Podjetij na svetovnih borzah imaš na stotine tisoč. Ena propadejo, druga rastejo, tretja stagnirajo. Tudi celotna tržna kapitalizacija vseh delnic (če že hočeš) brez novega denarja raste (reinvestiranje dividend in nakupi lastnih delnic ni nov denar) - dokler je svetovni GBP pozitiven in ni deflacije je tako. Stock borza tudi brez priliva novega denarja NI zero sum game. Kryptovalute ali forex pa so.

@Samuel "Podjetja lahko delajo karkoli, vendar, če ni novega denarja na borzah, cena delnice ne bo rasla."
Ne, tebi ni jasno. Če na borzo ne pride nov denar, delnice v povprečju NE rastejo.

gvido66 ima prav.
ne trolaj
Ne, tebi ni jasno. Če na borzo ne pride nov denar, delnice v povprečju NE rastejo.To ni res.
Kako pa je potem?
Zgodovina sprememb…

Ne, tebi ni jasno. Če na borzo ne pride nov denar, delnice v povprečju NE rastejo.
Pa že če ti to praviš, LOL. Z vsakim novim postom (Fibo, IQ 150, tole zdej) potrjuješ moje prvo mnenje o tvojem dometu ;)

Kako pa je potem?Čeprav je vrednost tečaja delnice odvisna izključno od ponudbe in povpraševanja, se količina denarja na borzi lahko povečuje, ne da bi denar kdorkoli prinesel na borzo - gvido ti je že omenil dividende, so pa še drugi mehanizmi.
Dividende pomenijo zmanjšanje vrednosti podjetij. Če podjetje izplača dividendo ima manj denarja, torej je vredno manj. Pa še vedno se mora ta denar vrniti na borzo. Kot NOV denar.
Pa že če ti to praviš, LOL. Z vsakim novim postom (Fibo, IQ 150, tole zdej) potrjuješ moje prvo mnenje o tvojem dometu ;)
alo bebček.. mam končan ekonomski faks..
Zgodovina sprememb…

Kako pa je potem?Čeprav je vrednost tečaja delnice odvisna izključno od ponudbe in povpraševanja, se količina denarja na borzi lahko povečuje, ne da bi denar kdorkoli prinesel na borzo - gvido ti je že omenil dividende, so pa še drugi mehanizmi.
Dividende pomenijo zmanjšanje vrednosti podjetij. Če podjetje izplača dividendo ima manj denarja, torej je vredno manj. Pa še vedno se mora ta denar vrniti na borzo. Kot NOV denar.
alo bebček.. mam končan ekonomski faks..
LOOL, evo tvoj LOLZ niz se nadaljuje: "Fibo, IQ 150, Stock market kot zero sum game, imam končan ekonomski faks" si res dober za omejeno zabavo.

blackbfm ::
Kako pa veš, koliko ljudi še čaka na vstop in do kam bo šla rast? Ko sem sam vstopal, je bil "BTC tako visoko, da se naj ne bi izplačalo", če bi poslušal nasvete.
enostavno NE VEŠ.. pomoje pa hype še ni na vrhuncu, še kakšni 2 leti..
Stock borza tudi brez priliva novega denarja NI zero sum game. Kryptovalute ali forex pa so.
kripto so zaradi borznih provizij v bistvu minus sum..

LOOL, evo tvoj LOLZ niz se nadaljuje: "Fibo, IQ 150, Stock market kot zero sum game, imam končan ekonomski faks" si res dober za omejeno zabavo.
Ti samo meni povej, kako boš povečal v povprečju vrednost delnic na borzi brez dotoka novega denarja. Drugače se pa spelji.

Če je vse kar pišeš res me pa resno skrbi za EF (Ljubljanska ali Mariborska)? A na EF učijo da dodana vrednnost ne obstaja, podjetja nič ne delajo? Eh, pišeš take nebuloze, da se mi sploh ne da več. Fajn se imej.

Če je vse kar pišeš res me pa resno skrbi za EF (Ljubljanska ali Mariborska)? A na EF učijo da dodana vrednnost ne obstaja, podjetja nič ne delajo? Eh, pišeš take nebuloze, da se mi sploh ne da več. Fajn se imej.
ŠE ENKRAT. kako boš povečal v povprečju vrednost delnic na borzi brez dotoka novega denarja?
ODGOVOR, prosim.

Sem ti že napisal, le brati očitno ne znaš
Napisal si tole:
"Pa od kje jih ti pobiraš LOL, tebi nič ni jasno. Podjetij na svetovnih borzah imaš na stotine tisoč. Ena propadejo, druga rastejo, tretja stagnirajo. Tudi celotna tržna kapitalizacija vseh delnic (če že hočeš) brez novega denarja raste (reinvestiranje dividend in nakupi lastnih delnic ni nov denar) "
1. tudi coinom - enim cene padejo, propadejo, rastejo in stagnirajo
2. dividende: firma izplača denar lastnikom (dividenda) in ti isti denar vložijo v firmo. Kako si s tem povečal vrednost firme???
3. lastnih delnic?? od kod so pa prišle??

Okapi ::
Delniški trg načeloma temelji na dejanski vrednosti podjetij (koliko naredijo oziroma prodajo izdelkov/storitev, in kakšen dobiček imajo pri tem). Na žalost to drži samo deloma in ob balonih vrednosti delnic narastejo višje od dejanske vrednosti podjetij. Vzrok človeškega pohlepa in nezmožnosti zanesljivega napovedovanja prihodnosti (koliko bo res vredno podjetje čez x let) povzroča poke balonov oziroma ekonomske krize. Na srečo ima večina podjetij vseeno neko vrednost, četudi manjšo od pričakovane, tako da v večini primerov vrednosti delnic ne strmoglavijo do nule. Se pa tudi dogaja, ko gre podjetje v stečaj.Eni gredo v piramido pri 17.000 in pričakujejo super donose, ne zavedajo pa se da mora za njimi vstopiti še dovolj ljudi, dovolj novega denarja, da bo rast. Good luck.
Problem s kojni je, da razen špekulativne dejansko nimajo nobene prave vrednosti. Tehnologija v ozadju seveda ima določeno vrednost, ampak ker ni patentirana, jo lahko uporabi vsak (in ji s tem niža denarno vrednost). Uporabna (in denarna) vrednost blockchaina je odvisna od povezane storitve, ki je v primeru večine, če ne vseh, kojnov bolj ali manj nična. Ljudje - razen zlikovcev in (kontra)revolucionarjev - bolj kot anonimnost potrebujejo varnost, preprostost in hitrost, tega pa jim kojni ne dajejo.
Tako da ob poku bo bitkojn zlahka padel na nulo, ali na neko simbolično nizko vrednost.
Ljudje, ki sedaj navdušeno kupujejo kojne in sanjajo o lahko zasluženem bogastvu, si lažejo, ko si govorijo, da je skrb odveč in bodo ob poku lahko kojne še vedno pravočasno prodali z dobičkom.
Kdaj se bo vse skupaj sesulo, je nemogoče napovedati - večjih tepcev je na svetu še veliko. Ampak dlje kot bo trajalo, večji jok in stok bo, ko se bo stvar sesula.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

če se bosta sesula skupaj delniški (bančni) in cripto bo šele veselo...

Kdaj se bo vse skupaj sesulo, je nemogoče napovedati - večjih tepcev je na svetu še veliko. Ampak dlje kot bo trajalo, večji jok in stok bo, ko se bo stvar sesula.
Do sedaj se je sesula vsaj štirikrat.

Okapi ::

Do sedaj se je sesula vsaj štirikrat.
Imaš neko alternativno definicijo izraza "sesula" očitno.
Strašno malo se spoznaš stvari, da bi lahko pisal tole:
"Problem s kojni je, da razen špekulativne dejansko nimajo nobene prave vrednosti."
Coini so si zelo različni. Eni znajo revolucionarno rešiti probleme, jih poenostviti, poceniti...

kow ::
@Okapi
Coini imajo dolocene (matematicne) lastnosti in to jim daje vrednost.
Zaradi network effecta, pa forkanje ne zniza vrednosti market leaderju. Zato tudi noben fork brez (vecje) dodane vrednosti ne more uspeti.
Coini imajo dolocene (matematicne) lastnosti in to jim daje vrednost.
Zaradi network effecta, pa forkanje ne zniza vrednosti market leaderju. Zato tudi noben fork brez (vecje) dodane vrednosti ne more uspeti.

Samuel, v Sloveniji se je napihnil balon magistrov in se tudi razpočil. Vrednost vam je zelo padla, s tvojim pisanjem pa jo še bolj potiskaš proti dnu. Tvoji kolegi ti ne bodo hvaležni. Tudi IQ naprava se je pri tebi zagotovo zmotila. Popravi IQ napravo in se izmeri še enkrat.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MrStein ()