Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

gruntfürmich ::
točno to sem tudi imel v mislih...jst VEM da sem veliko pametnejši kot večina tukaj, predvsem pa od tebe...
Na uradnem testu IQ prek 150. Ne vem no... kaj dosti veliko ne moreš bit pametnejši.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Samuel ::
gruntfürmich je izjavil:
točno to sem tudi imel v mislih...jst VEM da sem veliko pametnejši kot večina tukaj, predvsem pa od tebe...
Na uradnem testu IQ prek 150. Ne vem no... kaj dosti veliko ne moreš bit pametnejši.
Bolje ne imet v mislih tega, kar imaš ti v mislih... pejt spat s temi baloni...
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

pwn3rrr ::
gruntfürmich je izjavil:
Bedni ste s takimi debatami.

gruntfürmich je izjavil:
Bedni ste s takimi debatami.
Od BCH forka naprej jodla, da smo v balonu. Res dosadno. Bo pa kmalu res prišlo do bearish marketa. Po moje spomladi.

Torx ::
A je kdo sprobal arbitražo delat med npr Kraknom in GDAX-om, ker je razlika konstantno ranga 400-500€?

PrihajaNodi ::
Je kdo kupil kaj power ledgerja. Se mi zdi kar dobra investicija na tako nizki točki kot je.

Red_Mamba ::
PrihajaNodi je izjavil:
Je kdo kupil kaj power ledgerja. Se mi zdi kar dobra investicija na tako nizki točki kot je.
smo za 3 cente k je bil ICO
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

DeeJay ::
gruntfürmich je izjavil:
jst mislim da bomo v tem balonu dosegli 1 biljon skupnega marketkapa
Ti fantaziraš o balonih od $2200/BTC naprej...
A si ne zdiš že sam sebi neumen?
Ah kake $2200 .... o balonu sanja že od $1000 naprej.
https://slo-tech.com/forum/t470225/p538...

Tac20 ::
haha govori se isto že od 1000$ naprej skos je balon, sedaj bo pa res počil, začetek konca, itd. itd, vrednost pa samo rase :)

Zeitgeist ::

dimagico ::
ma kdo kej izkušenj z : https://www.binaryonline.com ...ker me ima, da investiram teh 250. Več kot tolk itak ne bom pušnil....

IL_DIAVOLO ::

chavlji ::
A je to zdej konkreten double top in sledi poštena korekcija? (Sej vem, da nihče ne ve, samo zbiram dodatna mnenja...)

A je to zdej konkreten double top in sledi poštena korekcija?
Zakaj naj bi bilo to dvoje sploh povezano? Kaj pa je poštena korekcija? A tole iz 16700 na 12700 ni bila poštena korekcija?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()

jype ::

Just askin... glede na to, da že drugič cinca pri 16.5k.
Nisem mislil kupit. I'm all in. Ravno zato sprašujem, če trenutno dogajanje kaj nakazuje na korekcijo.
Nisem mislil kupit. I'm all in. Ravno zato sprašujem, če trenutno dogajanje kaj nakazuje na korekcijo.

A tole iz 16700 na 12700 ni bila poštena korekcija?!Ne, ta je bila nepoštena, ker je on hotu kupit za manj.
ehehe.. saj tud če pade na 8k marsikdo ne bi kupu, ker bi pol vsi trobil, da bo šlo na 6k al pa na 4k
Jaz pa nisem več all in. Treba bit delno tud v kešu.
Zgodovina sprememb…

Jaz pa nisem več all in. Treba bit delno tud v kešu.
Ma jaz sem to tudi delal, samo sem imel potem vedno manj BTC. Lahko pa, da bom imel v bodoče vedno manj EUR :)
Pa nam lahko zaupaš cilj, kdaj boš šel spet all-in? Kaj se mora zgodit? To me res zanima, ker moja strategija resnično ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chavlji ()

Nastavljene imam buy order res nizko.. v primeru kakšnega flash crasha.

jype ::

mislim.... kot totalnmu n00bu vam težko sledim. Saj sem preletel zadnjih dvajset strani foruma, pa še tistga na bitcointalku... pa mi preobilje informacij še bolj mede zadevo, kot sem si jo prej predstavljal. OK...simplkveščn. Ker se mi ne da ne rudarit (niti ne znam , niti nimam kompa za to) in, ker ne bi rad vsake pet minut pregledoval svoj portfelj in wexlal zadeve. A je dovolj it na etoro, naložit (kupit) za par sto evrov kriptovalut in it počas? ali pač....?
p.s. sej vem....na vsake par strani se najde nekdo, ki veterane sprašuje bedarije...
p.s. sej vem....na vsake par strani se najde nekdo, ki veterane sprašuje bedarije...

Tody ::
potem raje bitstam nakažeš denar preko banke na njihov trr in počakaš 24 ur.
Potem pa ko misliš da je pravi trenutek kupiš bitcoine in pozabiš na vse skupaj za 1 mesec.
Potem pa ko misliš da je pravi trenutek kupiš bitcoine in pozabiš na vse skupaj za 1 mesec.

no....nekej takega. Ker jaz še zdavnaj ne mislim, da bo šel BC v poden... dolgoročno prej obratno. Pa nisem ekonomist

Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Amdforce ()

perci ::

Nastavljene imam buy order res nizko.. v primeru kakšnega flash crasha.No, potem veš, kaj je nepoštena korekcija. Da cena pade na nivo tik nad katerim si imel nastavljene orderje, pa se potem dvigne nazaj.
exactly

Samuel, kako nizek pa imaš potem nastavljen buy order?
20-30% trenutne cene
Zgodovina sprememb…

Baja ::
pa saj je napisal Da je noob.
se strinjam s tem kar je napisal tody. v tem mescu pa se malo izobrazi na podrocju.
pa upam da vlagaš dnar, ki ga lahko pogrešaš!
se strinjam s tem kar je napisal tody. v tem mescu pa se malo izobrazi na podrocju.
pa upam da vlagaš dnar, ki ga lahko pogrešaš!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()

itak, da nimam za cel BC rezerve. Še zmeraj je zraven nekaj strasti... 
...drugač pa, ja ...samo tolk, da se ne bo treba obesit, če gre po zlu
(namen je itak.... 1 leto počasi, spremljat, se učit. Verjetno bom ob letu osorej pametneejši na tem področju)

...drugač pa, ja ...samo tolk, da se ne bo treba obesit, če gre po zlu

(namen je itak.... 1 leto počasi, spremljat, se učit. Verjetno bom ob letu osorej pametneejši na tem področju)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dimagico ()

freezby ::
@dimagico in vsem novincem res priporočam serijo predavanj od Andreasa Antonopoulosa Bitcoin for begginers . Ravno zdajle že petemu prijatelju v zadnjih 3 tednih pošiljam link do teh YT seans. Si splača vzeti čas. Pa seveda Satoshijev whitepaper nato pa najprej vloži samo toliko kot lahko res pogrešiš.
Glede "pričakovanega" crasha in strategije - ta dip pred dnevi je bil top, ker me je rast od 12k$ do 17$k presenetila, tvegal s posegom v kao netrgovalno polovico BTC, in sem lahko šel nazaj notri s fiatom, minule ure, ko stoji malo pod 16.5k$ sem pa en delež že prodal. Sicer si vedno štimam nakupe od -20 do -35 % od trenutnega ATH-ja. Letos ujel 5 takšnih valov, ob preboju ATH pa začnem prodajati. Začetni vložek 6k sem si izplačal oz vrnil na TRR, tako da je vse moje kripto premoženje čisti plus (če ne računam ur študiranja in bluzenja). Do novembra taktika super štimala, z zadnjimi tradi pa sem na istem kot hodl od 1. novembra do zdaj (a zaradi iote in ltc-ja lepo v plusu tudi pri BTC, če seveda uspem dvigniti z Bitfinexa). Zdaj že pol dneva stagnira cena med 16 in 16.500$, imam pa čas za trgovalno noč, tako da upam, da piči raketa ali pa pade kamen. Do +/- 20% bo meh ...
Glede "pričakovanega" crasha in strategije - ta dip pred dnevi je bil top, ker me je rast od 12k$ do 17$k presenetila, tvegal s posegom v kao netrgovalno polovico BTC, in sem lahko šel nazaj notri s fiatom, minule ure, ko stoji malo pod 16.5k$ sem pa en delež že prodal. Sicer si vedno štimam nakupe od -20 do -35 % od trenutnega ATH-ja. Letos ujel 5 takšnih valov, ob preboju ATH pa začnem prodajati. Začetni vložek 6k sem si izplačal oz vrnil na TRR, tako da je vse moje kripto premoženje čisti plus (če ne računam ur študiranja in bluzenja). Do novembra taktika super štimala, z zadnjimi tradi pa sem na istem kot hodl od 1. novembra do zdaj (a zaradi iote in ltc-ja lepo v plusu tudi pri BTC, če seveda uspem dvigniti z Bitfinexa). Zdaj že pol dneva stagnira cena med 16 in 16.500$, imam pa čas za trgovalno noč, tako da upam, da piči raketa ali pa pade kamen. Do +/- 20% bo meh ...

@freezby Hvala! Super konkreten odgovor!
Moja taktika je pa preskočit en del rasti, ker špekuliram na padec, ki ga nikoli ne ujamem in pol kupit na vrhu, da se tepem po glavi, ko ostanem ujet nekje na dnu padca, ki vedno sledi in upam, da se spet pobere nazaj kjer sem kupil.
Moja taktika je pa preskočit en del rasti, ker špekuliram na padec, ki ga nikoli ne ujamem in pol kupit na vrhu, da se tepem po glavi, ko ostanem ujet nekje na dnu padca, ki vedno sledi in upam, da se spet pobere nazaj kjer sem kupil.

Matej39 ::
pozdravljeni
imam eno poslovno idejo, teh zadev je sicer že nekaj, tudi na internetu je dost gradiva, iščem poslovnega partnerja, ki bi bil pripravljen it v svetovalni posel na področju celotnega kripto področja (predvsem popolnim začetnikom), sam imam znanja z sestavo blockchaina, samim delovanjem in dejansko idejo samih kriptovalut, ocenjevanjem ico-tev in še cel kup teoretičnih znanj in mnenj, ki lahko marsikomu pridejo prav, poleg znanj imam izkušnje z trejdanjem btc in ltc na bitstampu bitfinexu in z trgovanjem z cfd-ji na plus500 (leverage5) in opposite betting na iq options (fond), če tema ni primerna se opravičujem
interesenti prosim kontakt na mail: ameks-b@hotmail.com ali zs tukaj, potem razdelamo podrobneje, zaželeno bi bilo predvsem zanje z področja rudarjenja (ker mi ga tam primankuje)
lp
imam eno poslovno idejo, teh zadev je sicer že nekaj, tudi na internetu je dost gradiva, iščem poslovnega partnerja, ki bi bil pripravljen it v svetovalni posel na področju celotnega kripto področja (predvsem popolnim začetnikom), sam imam znanja z sestavo blockchaina, samim delovanjem in dejansko idejo samih kriptovalut, ocenjevanjem ico-tev in še cel kup teoretičnih znanj in mnenj, ki lahko marsikomu pridejo prav, poleg znanj imam izkušnje z trejdanjem btc in ltc na bitstampu bitfinexu in z trgovanjem z cfd-ji na plus500 (leverage5) in opposite betting na iq options (fond), če tema ni primerna se opravičujem
interesenti prosim kontakt na mail: ameks-b@hotmail.com ali zs tukaj, potem razdelamo podrobneje, zaželeno bi bilo predvsem zanje z področja rudarjenja (ker mi ga tam primankuje)
lp

maco-maco ::
Spet so nas nategnili. Futuresi naj bi nam prineseli stabilnost, dobili smo pa rast in sesutje spletne strani. To smo imeli že prej.
Kaj?

Futuresi so šala. Dnevno nihanje pri njih je omejeno na 10%. Če se BTC dvigne/pade več, se trgovanje s futuresi ustavi, dokler se cena ne zbalansira.

palčica50 ::
Ima mogoče še kdo težave te dni s tem, da se mu na bitstamp računu ne pojavi nakazil iz banke? Že od petka ni nakazila, čeprav je bilo na banki vse ok.

Ajnstajn` ::
gruntfürmich je izjavil:
jst mislim da bomo v tem balonu dosegli 1 biljon skupnega marketkapa
Ti fantaziraš o balonih od $2200/BTC naprej...
A si ne zdiš že sam sebi neumen?
Ah kake $2200 .... o balonu sanja že od $1000 naprej.
https://slo-tech.com/forum/t470225/p538...
sam to pa res grunt, celo leto že govoriš balon balon balon, saj tistim dronxy-om, pa nodijem pa vazelinom al kaj so že vse ne zamerim, ampak od tebe bi pričakoval več.
mogoče je bolje da nadaljuješ,ker se zdi da bo počil ravno takrat ko boš nehal.

glede btc pa moje pro-noobovsko mnenje je tako da bomo gledali bike do konca tega leta, potem pa medvede januarja. pa ajde da si upam ciljat... tam 19-23k, preden gre dol. V januarju pričakujem kak reden padec ki ga bo povzročila kakšna novica ala sesutje kakšne borze, tether škandal ali kaj podobnega. Padec bo na 10k, 8k ali pa 5k, odvisno kako veliko sranje se bo zgodilo. Bodo že elite našle kakšen fud oziroma način da ga malo zbijejo za ponoven nakup. Potem pa začnemo jovo na novo od marca naprej.
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

Prhovo ::

Sc0ut ::
FYI, jutri sta dve trdi vilici :)
Source?
Ampak plazinum je naje scam.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850