Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
Mogoče ni neumno vprašanje, ali je prihod CME, CBOE, Nasdaq ... na kripto market dejansko dobra novica, ali pa past. Namreč kratkoročno res tečaji rastejo zaradi teh novic, ampak lahko se pa zgodi, da bo učinek čez čas ravno nasproten, saj bodo številni tudi stavili na padec bitcoina. Morda je to tisti triger, ki ga vsi čakamo že od poletja.

shintaro ::
evo vam ql branje.... Še en dokaz da se ne sme obupat https://www.engadget.com/2017/12/05/how...

gruntfürmich ::
Morda je to tisti triger, ki ga vsi čakamo že od poletja.od poletja 2013 misliš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

gruntfürmich je izjavil:
Morda je to tisti triger, ki ga vsi čakamo že od poletja.od poletja 2013 misliš?
Poleti 2013 sploh nisem vedel kaj je to bitcoin, oziroma sem vse skupaj imel za nek tech demo ali če hočeš proof of concept. Zadeva je zares zacvetela šele poleti 2017.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Hair ::
Mogoče ni neumno vprašanje, ali je prihod CME, CBOE, Nasdaq ... na kripto market dejansko dobra novica, ali pa past. Namreč kratkoročno res tečaji rastejo zaradi teh novic, ampak lahko se pa zgodi, da bo učinek čez čas ravno nasproten, saj bodo številni tudi stavili na padec bitcoina. Morda je to tisti triger, ki ga vsi čakamo že od poletja.
Točno to nekateri napovedujejo. Ampak zraven dodajajo, vsaj tisti pametnejši, da v resnici ne vedo. Krivulja gre vedno bolj v parabolo. Če prilezemo do 14 ali 15k v naslednjh dneh, jaz kmalu pričakujem padec na cca. 10-11k. Na 10k pričakujem izjemen support novih investitorjev (kitov), ki so ravnokar začeli vstopati v kripto.
Ne verjamem, da ga bomo še kdaj videli pod 9k.
#USD
#večkratsezmotim
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

koprive ::
Je zabavno brat vse napovedi, ki grejo od 0 pa do maljonov. Nekdo bo sigurno zadel ker napovedane so že vse možne vrednosti.
Obstaja kje spletna stran z vsemi napovedanimi cenami bitkonja?
Obstaja kje spletna stran z vsemi napovedanimi cenami bitkonja?

Okapi ::
Kako se torej stavi na padec? Bi dal jurja, da bo šlo pod 2000, če je potencial za dobiček dovolj dober.

Rok Woot ::
Kaj si pa mislite o ripplu in o dashu? Skoz je govora o istih kriptovalutah al pa nekih alt coinih. Lahko eden, ki se aktivno ukvarja, pove kratko menenje o ostalih kriptovalutah ...

shintaro ::
če bi se odločil zdej prodat 1 bitcoin pri 12.7k ... Bi ga sploh kdo kupil po tej ceni? To mi ni ravno jasno

Kako se torej stavi na padec? Bi dal jurja, da bo šlo pod 2000, če je potencial za dobiček dovolj dober.
Lahko kupiš future contract ali pa margin trading. Lahko daš pod levrage, samo vedi, da če pride na recimo 200k, znaš biti tudi ob hišo, če nimaš "negative account balance protection".
Jaz sem pripravljen vložiti stavo za padec v znesku 10.000 € takoj. Tudi mene zanima kje se da skleniti takšen terminski posel in kakšen je postopek...
Kaj točno bi ti stavil, 10k da bo jutri nižja cena kot danes? Pod kakim vzvodom? Koliko bi imel vzadaj, oziroma kje stop loss?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()

Meni se zdi pametno shortat, sam kaj ko je to samo moje mnenje. Pa še bolj pametno je shortat kak drug coin, če misliš, da bo bitcoin padel. Kateri od glavnih coinov pa je najbolj verjeten za padec, naj ti pa tukaj povejo.

Kaj točno bi ti stavil, 10k da bo jutri nižja cena kot danes? Pod kakim vzvodom? Koliko bi imel vzadaj, oziroma kje stop loss?
Jaz bi stavil 10K €, da bo bitcoin v roku pol leta pod 2000 USD. Torej če se moja napoved uresniči pričakujem 10K €, če pa ne, pa seveda plačam jaz teh 10K. Ne upam se pa klasični terminski posel, da zgubim vso razliko do takratne vrednosti, ker nimam milijon za kritje tega.

Huh štekam, takega načina ne poznam. Imaš pa razne varnostne haklce. Recimo lahko staviš na margin trading 2k, 8k pustiš na računu, da ti takoj ne zapre pozicije. Potem pa gleda na vzvod odvisno kdaj ti pozicijo zapre. Pač močno nihanje ti lahko zapre pozicijo že pred iztekom tega obdobja, tu je odvisno koliko pustiš na računu in kakšen je vzvod.
Sem pa siguren, da imaš tu na forumu več ljudi, ki bi vzeli to stavo. Jaz sem lahko escrow :) Ali pa jype, kakorkoli izberite nekoga, ki je finančno in mentalno stabilen ter podpišite pogodbo.
Sem pa siguren, da imaš tu na forumu več ljudi, ki bi vzeli to stavo. Jaz sem lahko escrow :) Ali pa jype, kakorkoli izberite nekoga, ki je finančno in mentalno stabilen ter podpišite pogodbo.
Zgodovina sprememb…

J.McLane ::
Shortanje je ponavadi bolj riskantno, ker pri shortu hitro lahko izgubiš vse ali celo več kot si shortal.
Če pomisliš, če bi shortal pri $5.000, si bil pri $10.000 ob ves vložek, če bi pa padlo na $0 bi pa ven iz tega dobil "samo" dodatnih $5.000. Je tako?
Če pomisliš, če bi shortal pri $5.000, si bil pri $10.000 ob ves vložek, če bi pa padlo na $0 bi pa ven iz tega dobil "samo" dodatnih $5.000. Je tako?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Dekinio ::
Sem povsem nov pa me zanima kako bi lahko kupil bitcoin recimo v rednosti 100-200€? Kje hranim te bicoine?
Hvala.
Hvala.

Shortanje je ponavadi bolj riskantno, ker pri shortu hitro lahko izgubiš vse ali celo več kot si shortal.
Kot pravim odvisno koliko imaš na računu in od vzvoda. Načeloma imaš prav, čeprav si povedal nejasno.
Sem povsem nov pa me zanima kako bi lahko kupil bitcoin recimo v rednosti 100-200€? Kje hranim te bicoine?
Hvala.
Bitcoina zua te denar ne moreš kupiti, lahko pa več satoshijev.
Zgodovina sprememb…

Shortanje je nevarno. Trust me, I know. Sem prešortal cel avgust in potem še začetek novembra. Sem že 2x izgubil svoj (skoraj) celoten proračun za idiotije :) Okrevanje je pa potem mukotrpno in dolgotrajno.

Shortanje je nevarno. Trust me, I know. Sem prešortal cel avgust in potem še začetek novembra. Sem že 2x izgubil svoj (skoraj) celoten proračun za idiotije :) Okrevanje je pa potem mukotrpno in dolgotrajno.
Ja sej tipično, če bi dobil 300k bi pa tulil kak genij si ...
ne smeš vseh po sebi sodit

Kdo in od kje vas bo pa lovil, če zgubite pri shortanju?
https://www.marketwatch.com/story/help-...
Pač na sodišču.
Ja sej tipično, če bi dobil 300k bi pa tulil kak genij si ...
ne smeš vseh po sebi sodit
Ne da se mi jet tega, nisem te hotel napasti, tudi komentar je bil splošne narave.
Zgodovina sprememb…

J.McLane ::
Kdo in od kje vas bo pa lovil, če zgubite pri shortanju?
Short je vedno na neko vrednost, torej zastaviš denar in ko cena doseže točko ko zgubiš celotno kritje (oz. verjetno že prej) se zgodi "margin call" in ti proda (oz vrneš izpsojene BTC) po tržni ceni.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Samuel ::
Morda je to tisti triger, ki ga vsi čakamo že od poletja.
Zakaj pa bi ti čakal na padec, če te kriptovalute sploh ne zanimajo??
Aja, fovšarija.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

RoccoC ::

Ja če lahko proda, kaj pa če nemore? Nimajo vse borze negative balance protection ...
Katere borze nimajo margin calla na short?
Pri kateri borzi nemoreš naresditi minusa?
Ne štekaš, da se včasih tako hitro premakne, da nemore prodati npr ...
In če pride account v minus, kdo to krije? Borza ali ti?
Zgodovina sprememb…

Ja če lahko proda, kaj pa če nemore? Nimajo vse borze negative balance protection ...
Katere borze nimajo margin calla na short?
Pri kateri borzi nemoreš naresditi minusa?
IB, Etrade, Vitrade, Tradeport. Za te vem iz prve roke, zato te sprašujem kje lahko?

Aja?
https://www.businessinsider.com.au/joe-...
Se ti ne zdi indikativno da sploh ni responsa etrade? Sam sem imel Etrade account ko je še deloval v Nemčiji (pred leti je nemško vejo prevzel Vitrade). Vem da te zelo hitro margincallajo, prcej pred nulo na računu. Mene so vrgli iz enega trejda (sem bil besen kot ris) in celo prodali nonrelated delnice pa mi je ostalo na računu doooosti rezerve...
aja, res pa da nisem trgoval z bitcoini ;).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RoccoC ()

Ponavadi je tako, kaj pa ko nemore prodati? A govorim kitajsko?
https://www.forexbrokerz.com/page/forex...
It is very rare, but unfortunately it happens. For example, EUR/CHF dropped more than 40% in January 2015 in just a few minutes. The result was numerous complaints of deficits both in trader and broker accounts. In global technical failure like this, it is up to each broker to decide whether they are going to respect client's stop loss (if any) and erase negative balances or not.
https://www.forexbrokerz.com/page/forex...

Ja, govoriš kitajsko:
tole kar si napisal "Lahko kupiš future contract ali pa margin trading. Lahko daš pod levrage, samo vedi, da če pride na recimo 200k, znaš biti tudi ob hišo, če nimaš "negative account balance protection"."
se v praksi ne more zgoditi. Nobena borza ti ne nudi kombinacije vzvoda in skoka bitcoina da bi spušil vložek + 300K (če na tok cenimo recimo hišo). Skratka bluzil si na veliko, zdej se pa nekaj ven vlečeš...
tole kar si napisal "Lahko kupiš future contract ali pa margin trading. Lahko daš pod levrage, samo vedi, da če pride na recimo 200k, znaš biti tudi ob hišo, če nimaš "negative account balance protection"."
se v praksi ne more zgoditi. Nobena borza ti ne nudi kombinacije vzvoda in skoka bitcoina da bi spušil vložek + 300K (če na tok cenimo recimo hišo). Skratka bluzil si na veliko, zdej se pa nekaj ven vlečeš...

Kako ne? Glej ne da se mi več, pa pojdi na forex, ki nima tega. Eni pač krijejo minus, ki se pojavi na tvojem računu drugi pač ne. Če staviš, da bo bitcoin rasel 1:50 in pade na 100€ v pol minute, kaj misliš, da se zgodi?

Kako ne? Glej ne da se mi več, pa pojdi na forex, ki nima tega. Eni pač krijejo minus, ki se pojavi na tvojem računu drugi pač ne. Če staviš, da bo bitcoin rasel 1:50 in pade na 100€ v pol minute, kaj misliš, da se zgodi?
Jao, bluziš totalno. Prvič: govorila sta o šortanju, govorila sta o vložku 10K . Po kakšnem scenariju boš v tem primeru izgubil 300K?? Katera hiša te ne bo prej margincallala? NE BLUZI

Ker ne more prodat. A štekaš, ko se zlomi borza. Ko je švicarski frank padu za 40% v treh minutah, niso mogli prodat dolarjev, ker jih noben ni kupoval.

Ker ne more prodat. A štekaš, ko se zlomi borza. Ko je švicarski frank padu za 40% v treh minutah, niso mogli prodat dolarjev, ker jih noben ni kupoval.
A štekaš da je praktično nemogoče da bitcoin ZRASE 40% v treh minutah? A štekaš da se tvoj scenarij - vložek 10k, šortanje bicoin - izguba 300K ne more zgoditi? Očitno ne....

MacLeod ::

Da toliko zrase je možno recimo samo ob short squeezu, short na bitcoin je sedaj marginalen. Hiša bi ti morala dati velik vzvod, na računu ne bi in pri rasti ne bi uspela nič prodati. Kombinacija praktično nemogočih stvari.
Tudi ob mami vseh short squeezov - delnice VW jeseni leta 2008 se to ni dogajalo. Malo se izobrazi. Kot si sam napisal - možno je, vendar zelo redko ob takšni kombinaciji pa je praktično nemogoče.
@macleod - govorimo o šortanju.
Tudi ob mami vseh short squeezov - delnice VW jeseni leta 2008 se to ni dogajalo. Malo se izobrazi. Kot si sam napisal - možno je, vendar zelo redko ob takšni kombinaciji pa je praktično nemogoče.
@macleod - govorimo o šortanju.

Jaz sem lahko escrow :) Ali pa jype, kakorkoli izberite nekoga, ki je finančno in mentalno stabilen ter podpišite pogodbo.kje je štrik!

Red_Mamba ::
Jaz sem pripravljen vložiti stavo za padec v znesku 10.000 € takoj. Tudi mene zanima kje se da skleniti takšen terminski posel in kakšen je postopek...
lahk si jack kot McAfee pa reces, da ce ne bo padu pod 2000 v 6 mescih you will eat dick on national TV

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

vidim da vas zelo daje FUD. to je dober znak da bo še rastlo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()